reegis pisze:D@rio, ja jestem niedoinformowany? To czemu najpierw piszesz:
dlatego, bo się dowiedziałem jakie są prawdziwe okresy rozliczeniowego tego klienta.
Z resztą - nie dogadamy. Ja powiedziałem jak to jest od strony praktycznej.
Natomiast cytująć regulamin, nie powiedziałeś niczego nowego, ponieważ ja już to wcześniej powiedziałem.
reegis pisze:Więc jeśli umowa została podpisana 12.07.2006, a okres rozliczeniowy klienta biegnie zawsze od 17., to wg. regulaminu okres wypowiedzenia pobiegnie od 17. czerwca, a numer zostanie wyłączony 16.07.2007. I ta data jest właśnie ważna - nie może ona przypaść na okres karencji.
łatwo chyba obliczyć że 30 dni wcześniej to 17.06.2007r. Wtedy można dopiero złożyć pisemne wypowiedzenie a okres wypowiedzenia biegnie dopiero od nstp. pełnego okresu rozliczeniowego tj. od 17.07.2007r. Dlatego, numer wyłączą dopiero 16.08.2007r.
Przecież to jest banalnie proste do zrozumienia :/ więc, nie wiem co Ty tu próbujesz stworzyć, nowe zasady.
reegis pisze:I ta data jest właśnie ważna - nie może ona przypaść na okres karencji.
No właśnie! Może 30 dni wcześniej. A jeśli teraz złoży wypowiedzenie to przypadnie na okres karencji...