• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#186181  autor: dechomenon
 25 maja 2007, 09:21
a teraz mozna przejsć z abo na simplusa...tego jeszcze nie było....

#186182  autor: Kaczy
 25 maja 2007, 09:23
W końcu to zrozumieli.

Co lepsze - każda rezygnacja ma sie kończyć przejsciem do simplusa. Czyli nawet jak będziesz chciał definitywnie zrezygnować to i tak numer zostanie aktywny.

Takie uszczęśliwianie na siłę :)

...::: Made for loneliness :::...

#186185  autor: reegis
 25 maja 2007, 10:36
Ale z tego co wiem dotyczy to na razie tylko testowej grupy klientów i wcale nie powiedziane, że to wdrożą komercyjnie.

Trochę plany ANU by na tym ucierpiały ;)

#186192  autor: pyp
 25 maja 2007, 11:37
A to jak chce się przejść na abonamnet to pewnie można odrazu zarejestrowac simplusa... Ale czy jak ja bym chcial tylko go zarejestrowac to ciekawe czy by mi go zarejestrowali czy powiedzieli że mam wysłąć formularz ??

Pozdrawiam - pYp

#186211  autor: reegis
 25 maja 2007, 12:31
pyp pisze:A to jak chce się przejść na abonamnet to pewnie można odrazu zarejestrowac simplusa... Ale czy jak ja bym chcial tylko go zarejestrowac to ciekawe czy by mi go zarejestrowali czy powiedzieli że mam wysłąć formularz ??
Wszystko zależy od sprzedawcy. U mnie w POS-ie normalnie byś zarejestrował na miejscu bez żadnego powodu. Jak klient od razu rejestruje prepaida to później z roboty mniej, jak będzie chciał duplikat karty czy zablokować numer :)

#186223  autor: D@rio
 25 maja 2007, 13:00
pyp pisze:Nie wiem jak to jest w przypadku Ery ale w Plusie chyba nie ma takiej możliwości. Jedynym wyjsciem jest wysłanie formulraza rejestracji. Ale jak ty masz złowty numer to nie czekaj tylko rejestruj, wtedy to zawsze bedziesz prawnym włascicielam karty !
jest w Plusie jak i w Erze.
Kaczy pisze:W końcu to zrozumieli.

Co lepsze - każda rezygnacja ma sie kończyć przejsciem do simplusa. Czyli nawet jak będziesz chciał definitywnie zrezygnować to i tak numer zostanie aktywny.

Takie uszczęśliwianie na siłę
zachowam sobie swój złoty numerek.. ;)

Obrazek

#186251  autor: pyp
 25 maja 2007, 14:09
D@rio pisze:jest w Plusie jak i w Erze.
To teraz już wszystko wiem, myslałem że jak dołączają tą kartę rejestracyjną to musi się to odbywać tylko drogą pocztową.

Pozdrawiam - pYp

#186311  autor: reegis
 25 maja 2007, 17:34
Dołączają kartę rejestracyjną, bo jak kupisz starter na stacji paliw, to Ci tam na miejscu nie zarejestrują :)

#186372  autor: dechomenon
 25 maja 2007, 19:57
niby bez zobowiazań..ale jednak trzeba do wyjaśnienia kluczowych spraw...mieć zarejestrowany numer

#186375  autor: pyp
 25 maja 2007, 20:06
reegis pisze:Dołączają kartę rejestracyjną, bo jak kupisz starter na stacji paliw, to Ci tam na miejscu nie zarejestrują
hehe no tak :-) dobra interpretacja :P
dechomenon pisze:niby bez zobowiazań..ale jednak trzeba do wyjaśnienia kluczowych spraw...mieć zarejestrowany numer
No oczywiście... przykladem jest np. to żeby przeniesc numer trzeba miec rejestracje !

Pozdrawiam - pYp

#186429  autor: PrYmEK
 26 maja 2007, 00:15
wciagu 15min karta zarejsetrowana i przeniesiona w abo za 45 z e250 za 1zł. teraz czekam tylko na aktywacje karty. w przeciwienstwie do simplusa nie trzeba miec srodkow na koncie.

#186430  autor: pyp
 26 maja 2007, 00:34
PrYmEK pisze:wciagu 15min karta zarejsetrowana i przeniesiona w abo za 45 z e250 za 1zł. teraz czekam tylko na aktywacje karty. w przeciwienstwie do simplusa nie trzeba miec srodkow na koncie.
I teraz już wszystko wiemy :-)

Pozdrawiam - pYp

#186463  autor: PrYmEK
 26 maja 2007, 09:24
tak jescze w celachg informacyjnych zapytam... czy jest mozliwosc oddania i rozwiazania umowy np wciogu pierwszych 7 czy 14 dni ? o czyms takim kiedys slyszalem. (chodzi o ERE)

#186472  autor: pyp
 26 maja 2007, 10:09
PrYmEK pisze:czy jest mozliwosc oddania i rozwiazania umowy np wciogu pierwszych 7 czy 14 dni
Jest w regulaminach taki zapis :
"Sprzedawca nie ma obowiązku takiego towaru przyjąć. Zależy to wyłącznie od jego dobrej woli.
Wyjątek stanowi ujęta w ustawie o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny sytuacja, kiedy dany towar nabyliśmy poza lokalem przedsiębiorstwa (na przykład zakup od akwizytora) lub na podstawie umowy zawartej na odległość (na przykład z katalogu wysyłkowego lub przez internet). Wówczas konsumentowi przysługuje prawo rezygnacji z towaru bez podania przyczyn w terminie 10 dni od zawarcia umowy. Wystarczy przed jego upływem złożyć (na przykład wysłać listem poleconym) oświadczenie na piśmie. W takiej sytuacji sprzedawca ma obowiązek niezwłocznie (a maksymalnie w ciągu 14 dni) zwrócić całą uiszczoną przez nas kwotę wraz z ustawowymi odsetkami."
Ale jak widzisz jest duzo "ale", jakie musi spełnić abonent żeby mógł oddac telefon. Więc jeżeli chcesz oddac telefonik i rozwiązać umowe bez uzasadnienia to nie licz ze ci sie uda... Ale pocieszające jest to że może wkońcu Era zmięknie i bedziesz mógł zrezygnować z Ery ze względu na zmniane regulaminu. I to bez zadnych konsekwencji i nawet telefonik zatrzymasz :D

Pozdrawiam - pYp

#186479  autor: PrYmEK
 26 maja 2007, 10:25
pyp pisze:Ale pocieszające jest to że może wkońcu Era zmięknie i bedziesz mógł zrezygnować z Ery ze względu na zmniane regulaminu. I to bez zadnych konsekwencji i nawet telefonik zatrzymasz :D
to wtedy zrezygnujemy napewno ze starego abo... a wczoraj to podpisywalismy juz nowy regulamin :P

#186513  autor: pyp
 26 maja 2007, 12:26
PrYmEK pisze:a wczoraj to podpisywalismy juz nowy regulamin
Tzn. od dziś to już można rezygnowac z umów podpisywanych przed dniem wczorajszym ??
P.S
Ale Era popłynie przez to wszystko, połowa odób które podpisywało umowy to dlatego zaraz zrezygnować i zarobić na telefonie :-)

Pozdrawiam - pYp

#186544  autor: PrYmEK
 26 maja 2007, 13:56
pyp pisze:PrYmEK napisał/a:
a wczoraj to podpisywalismy juz nowy regulamin
Tzn. od dziś to już można rezygnowac z umów podpisywanych przed dniem wczorajszym ??
nierozumem

#186564  autor: pyp
 26 maja 2007, 15:32
Chcodzi o to czy mozna już rezygnować z umów które były podpiosywane do 25 maja. Poznieważ napisałeś ze od 25 maja nowy regulamin wszedł, wieć wczesniej obowiązywał stary (co oznacza przed zmianą regulaminu)

Pozdrawiam - pYp

#186570  autor: PrYmEK
 26 maja 2007, 15:41
Chcodzi o to czy mozna już rezygnować z umów które były podpiosywane do 25 maja.
zdziEra dalej sie upiera ze to tylko uzupelnienie... wg mnie kwestia czasu
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007, 18:47 przez PrYmEK, łącznie zmieniany 1 raz.

#186574  autor: pyp
 26 maja 2007, 15:54
zdziEra dalej sie upiera ze to tylko uzupelnienie... wg kwestia czasu
Ja też tak mysle... Znając p. Anne Streżyńską z UKE to ona nie popuści i Era będzie musiała zmięknąć...

Pozdrawiam - pYp