• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #185290  autor: PrYmEK
 21 maja 2007, 14:53
za jakies 2h wybieram sie do salonu i zamierzam przepisac zarejestrowana na siebie karte na babcie i skorzystac z promocji "otwarci na swiat"
na koncie mam jescze pewne srodki.. co sie z nimi stanie po przejsciu na abo ?

#185314  autor: reegis
 21 maja 2007, 16:42
Przepadną.

#185354  autor: dechomenon
 21 maja 2007, 18:36
wszystko powyżej 5zł przepadnie...wiec najlepiej jak byś zrobił teleprzelew...i komuś dał tzw bonus! nadwyżkę mu przelejesz!

#185402  autor: PrYmEK
 21 maja 2007, 21:00
niestety nie udalo sie przepisac numeru, bo ponoc zastrzeglem taka mozliwosc podczas rejestracji. Niestety mam nowy numer... zostalem mile obsłuzony.. całosc zatalwialem osobiscie mimo ze umowa jest na babcie. Babcia tylko zlozyla podpis. I wcale nie jest tylko tak jak pisza ze dla "slepych".

#185491  autor: pyp
 22 maja 2007, 11:54
PrYmEK pisze:ałosc zatalwialem osobiscie mimo ze umowa jest na babcie
Ciekawe jakim cudem, hehe :-) mi nawet nie chcieli poeidzieć o ofercie utrzymaniowej w Plusie jak poszedłem do Salonu Firmowego Plusa... Może ty jestes jakoś upowazniony do konta ? Teraz własnie babacia mnie bedzie upoważaniać bo chodzić wszedzie z babcia to trudna sprawa...

Pozdrawiam - pYp

#185495  autor: Prometo
 22 maja 2007, 12:26
pyp, jak znasz wszystkie dane osobowe, nr konta abonenta, hasło to wszystko załatwisz. Ja w taki sposób przedłużałem ojcu umowę w erze.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#185496  autor: reegis
 22 maja 2007, 12:32
pyp pisze:
PrYmEK pisze:ałosc zatalwialem osobiscie mimo ze umowa jest na babcie
Ciekawe jakim cudem, hehe :-) mi nawet nie chcieli poeidzieć o ofercie utrzymaniowej w Plusie jak poszedłem do Salonu Firmowego Plusa... Może ty jestes jakoś upowazniony do konta ? Teraz własnie babacia mnie bedzie upoważaniać bo chodzić wszedzie z babcia to trudna sprawa...
Napisał przecież, że babcia tylko złożyła podpis - więc była pewnie obecna w punkcie.
Prometo pisze:pyp, jak znasz wszystkie dane osobowe, nr konta abonenta, hasło to wszystko załatwisz. Ja w taki sposób przedłużałem ojcu umowę w erze.
Co w Erze to niekoniecznie w Plusie. Przedłużyć umowę może tylko właściciel telefonu. Jest coś takiego jeszcze jak PlusKod, ale znajomość jego upoważnia tylko do możliwości dokonywania zmian na koncie, ale nie w POS-ie.

#185501  autor: Prometo
 22 maja 2007, 12:39
reegis pisze:Co w Erze to niekoniecznie w Plusie. Przedłużyć umowę może tylko właściciel telefonu. Jest coś takiego jeszcze jak PlusKod, ale znajomość jego upoważnia tylko do możliwości dokonywania zmian na koncie, ale nie w POS-ie.
W Erze jest też coś takiego jak Erakod. Raczej rzeczą wiadomą jest, że w punkcie bez podpisu osoby na którą jest abonament nic nie załatwisz :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#185504  autor: pyp
 22 maja 2007, 12:57
Prometo pisze:jak znasz wszystkie dane osobowe, nr konta abonenta, hasło to wszystko załatwisz. Ja w taki sposób przedłużałem ojcu umowę w erze.
Ja wszystko znam, Dane abonenta, Pesel, PlusKod... I nic bo musi być właściciel konta. A ja się tylko chciałem doiwedzieć o oferte czy juz jakaś jest.
reegis pisze:Napisał przecież, że babcia tylko złożyła podpis - więc była pewnie obecna w punkcie.
Niekoniecznie... no ale troche dziwne !! Mogła przyjść pozniej, albo umowe dostać pocztą. Albo autor zle sfromuował wypowiedż...

Pozdrawiam - pYp

#185505  autor: Prometo
 22 maja 2007, 13:05
pyp pisze:Ja wszystko znam, Dane abonenta, Pesel, PlusKod... I nic bo musi być właściciel konta. A ja się tylko chciałem doiwedzieć o oferte czy juz jakaś jest.
To ten gościu w punkcie musi być jakimś służbistą, idź do innego punktu.

Pozdrawiam - Prometo

#185618  autor: D@rio
 22 maja 2007, 19:49
PrYmEK pisze:niestety nie udalo sie przepisac numeru, bo ponoc zastrzeglem taka mozliwosc podczas rejestracji.
dziwne rzeczy. Ciekawe jak to sobie niby można zastrzec...
Prometo pisze:
To ten gościu w punkcie musi być jakimś służbistą, idź do innego punktu.
nie, oni takie mają wymogi. U mnie w SF Plus Lublin nawet dowód osobisty wołają do weryfikacji. Raz nawet chcieli kopie REGONu i wpisu do ewidencji, do przedstawienia im...paranoja - ale cóż...

Obrazek

#185634  autor: PrYmEK
 22 maja 2007, 21:23
pyp pisze:reegis napisał/a:
Napisał przecież, że babcia tylko złożyła podpis - więc była pewnie obecna w punkcie.
Niekoniecznie... no ale troche dziwne !! Mogła przyjść pozniej, albo umowe dostać pocztą. Albo autor zle sfromuował wypowiedż...
Tak, babcia byla obecna w punkcie.. siedziala w fotelu 3m dalej.. gdyz jest to maly punkt gdzie nie ma krzeseł bezposrednio przy przredstawilecielu czy jak to tam nazwac. Całosc zatalwialem sam.. babcia bylo poproszona na samym koncu tylko do zlozenia podpisu (wczesniej oczywiscie przekazala mi swoje dokumenty).
PrYmEK napisał/a:
niestety nie udalo sie przepisac numeru, bo ponoc zastrzeglem taka mozliwosc podczas rejestracji.

dziwne rzeczy. Ciekawe jak to sobie niby można zastrzec...
konkretniej chodzi o to ze karta simplus jest zarejestrowana na mnie.. i ponoc podczs rejestracji zastrzeglem mozliwosc zmiany wlasciciela ( w tym przypadku mialo to byc przepisane na babcie)

#185642  autor: D@rio
 22 maja 2007, 22:08
PrYmEK pisze: konkretniej chodzi o to ze karta simplus jest zarejestrowana na mnie.. i ponoc podczs rejestracji zastrzeglem mozliwosc zmiany wlasciciela ( w tym przypadku mialo to byc przepisane na babcie)
na karcie nie pola zastrzeżenia możliwości zmiany właściciela...

z resztą - nigdzie i nigdy nie można tego zastrzec :-)

ja tu czuje jakiś przekręt. Chyba temu sprzedawcy z punktu nie chciało się czekać na konwersję...

Obrazek

#185658  autor: reegis
 22 maja 2007, 23:17
Jeśli simplus był zarejestrowany na Prymka, a konwersja miała iść na babcie, to faktycznie nie można zrobić takiej konwersji, przynajmniej do niedawna.

Jest jednak wyjście, jak ostatnio usłyszałem w ZWS - trzeba wypisać jeszcze raz kartę rejestracyjną na babcie i oświadczenie Prymka o tym, że zrzeka się numeru na rzecz babci. Tak przynajmniej w ZWS radzili, ale nie próbowałem tego zrobić :)

Prawdopodobnie pracownik o tym nie wiedział i dlatego nie przeniósł Simplusa.

#185683  autor: Kaczy
 23 maja 2007, 07:58
reegis pisze:Jest jednak wyjście, jak ostatnio usłyszałem w ZWS - trzeba wypisać jeszcze raz kartę rejestracyjną na babcie i oświadczenie Prymka o tym, że zrzeka się numeru na rzecz babci. Tak przynajmniej w ZWS radzili, ale nie próbowałem tego zrobić
Formularz do rejestracji umożliwia również przerejestrowanie numeru. Kolejnym wyjście jest wizyta w Salonie Firmowym i tam można numer przerejestrować od razu.

...::: Made for loneliness :::...

#185715  autor: pyp
 23 maja 2007, 11:45
Prometo pisze:To ten gościu w punkcie musi być jakimś służbistą, idź do innego punktu.
Prometo, masz racje że to słuzbisci... Ale ja się im nie dziwie, bo mają takie wymagania, w punkcie w Nowej Rudzie tam gdzie mieszkam, to chciali odemnie tylko pesel babci. Ale ja mam większe zaufanie do Salonu Firmowego.
PrYmEK pisze:Tak, babcia byla obecna w punkcie.. siedziala w fotelu 3m dalej.. gdyz jest to maly punkt gdzie nie ma krzeseł bezposrednio przy przredstawilecielu czy jak to tam nazwac. Całosc zatalwialem sam.. babcia bylo poproszona na samym koncu tylko do zlozenia podpisu (wczesniej oczywiscie przekazala mi swoje dokumenty).
To teraz wszystko jasne, też tak miałem jak szedłem podpisywac umowe, z babcią przyszłem powiedziała że jest tą i ta osoba i poszła na zakupy, a ja reszte juz załatwiłem tylko babcia podpisała umowe.
PrYmEK pisze:konkretniej chodzi o to ze karta simplus jest zarejestrowana na mnie.. i ponoc podczs rejestracji zastrzeglem mozliwosc zmiany wlasciciela ( w tym przypadku mialo to byc przepisane na babcie)
Prymek ma racje ale nie do końca, nie można zastrzec możliwości zmiany włąsciciela, ale też i nie mozna zrobić przeniesienia numeru na babcie jak tel jest na wnuczka np. Wtedy trzeba kombinować sposobami co przytoczył Kaczy. Miałem już podobną sytuacje, jak byłem z kumplem który tak właśnie chciał zrobić.

Pozdrawiam - pYp

#185944  autor: PrYmEK
 24 maja 2007, 10:11
czy w salonach jest mozliwosc szybkiej rejestracji karty sim ? chodzi mi nie tylko o plusa ale glownie w tej chwili o ere.. mam niezarejestrowaną karte tak taka ze zlotym numerem i chcialbym podczas jednej wizyty w salonie azrejestrowac karte i odrazu przenies ja do oferty abonamentowej

#185961  autor: pyp
 24 maja 2007, 11:35
PrYmEK pisze:czy w salonach jest mozliwosc szybkiej rejestracji karty sim ? chodzi mi nie tylko o plusa ale glownie w tej chwili o ere.. mam niezarejestrowaną karte tak taka ze zlotym numerem i chcialbym podczas jednej wizyty w salonie azrejestrowac karte i odrazu przenies ja do oferty abonamentowej
Nie wiem jak to jest w przypadku Ery ale w Plusie chyba nie ma takiej możliwości. Jedynym wyjsciem jest wysłanie formulraza rejestracji. Ale jak ty masz złowty numer to nie czekaj tylko rejestruj, wtedy to zawsze bedziesz prawnym włascicielam karty !

Pozdrawiam - pYp

#186015  autor: dechomenon
 24 maja 2007, 14:51
wyadje mi sie ze taką operacje powinni wykonać z radością ehhe w końcu ładujesz sie w abonament!

#186101  autor: reegis
 24 maja 2007, 19:55
pyp pisze:Nie wiem jak to jest w przypadku Ery ale w Plusie chyba nie ma takiej możliwości. Jedynym wyjsciem jest wysłanie formulraza rejestracji
Jak najbardziej jest taka możliwość w Plusie.