• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #176131  autor: ywis
 21 kwie 2007, 15:00
Mam problem z joy'em, a mianowicie... dużo pisze sms jak wiadomo od zawsze, no i pojawia się problem, joy ciężko łapie gdy chce się poruszać nim w dół, inne kierunki (prawo, lewo, góra) chodzą normalnie, ale dół się przycina ostro... muszę kilka razy nacisnąć, aby zaskoczyło.

Czy wystarczy to przeczyścić, czy może zakupić nowy joy i wymienić, a może użytkownicy SE wiedzą co zrobć jeszcze innego, aby nie inwestować. Jest to mój pierwszy telefon poza Nokią od dawien dawna, no i już mnie zawodzi.

#176138  autor: Filip
 21 kwie 2007, 15:26
Nie ma sensu raczej Ci to nic nie da. Powiem Ci tak idz do komisu i powiedz zeby Ci go podlutowali ale jest to rozwiazanie na krotka mete,po miesiacu juz nie wytrzymasz i bedziesz go musial wymienic. Sorry ze pisze bez polskich liter.

#176162  autor: stanax
 21 kwie 2007, 16:21
skasowałem
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 21:35 przez stanax, łącznie zmieniany 2 razy.

#176269  autor: ywis
 21 kwie 2007, 21:02
Wcześniej miałem N6230, N6230i, no i nie miałem takiego problemu jak z tym złomem :/

#176281  autor: stanax
 21 kwie 2007, 21:39
skasowałem
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 21:32 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#176322  autor: ywis
 21 kwie 2007, 22:43
stanax pisze:To prawda - wszyscy userzy siedem-setek maja ten problem(prawie!?).Firma sony sie popisala :puke:
A nie wiesz jak jest w K750i?

#176330  autor: Filip
 21 kwie 2007, 22:49
W K750i już nie jest tak źle,ogólnie pierwsze modele serii K były czułe na punkcie joysticka K300i,K700i. Jednak jeżeli już masz zmieniać telefon to może weź też coś bez joya bo widze takie rozwiązanie Ci niezbyt odpowiada.

#176347  autor: stanax
 21 kwie 2007, 23:28
skasowałem
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 21:31 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#176527  autor: ywis
 22 kwie 2007, 18:16
Gruby pisze:Jednak jeżeli już masz zmieniać telefon to może weź też coś bez joya bo widze takie rozwiązanie Ci niezbyt odpowiada.
Miałem dwie Nokie jak podałem wyżej z joyem i było ok, chodzi o to aby joy nie był awaryjny, bo wydawać co chwilę kasę na naprawę to paranoja.
stanax pisze:jak zrobi ta mala korekte joya, to zacznie nam go tu na forum jeszcze zachwalac!
Zrobie, ale czasu muszę trochę znaleźć, zobaczymy czy to poprawi działalność tego joy'a.

#181071  autor: stanax
 07 maja 2007, 23:26
Cześć wszystkim 'odwiedzającym' ten temat.

Niestety dziś dowiedziałem się że kolega ywis wymienił w serwisie ów mikro styk na nowy. Dlatego, cytuje siebie: "Jest stu procentowy sposób! Gwarantowane!", przestał być 100u, a tylko 50%. W związku z tym mam do Was pytanie (może prośbę), czy jeszcze komuś po zastosowaniu mojego(?) sposobu działanie joya poprawiło się? Proszę o informacje - napiszcie tu.

Pozdrawiam

..................[you], co jest kurcze? Tobie też nic nie dał Przemka sposób? Napisz posta!

.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2007, 19:50 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#184449  autor: pyp
 18 maja 2007, 11:42
Ja nie wierze w te wszystkie metody które wymyslają sami uzytkownicy. Ja juz próbowałem cudów : czyściłem, "masowałem" ten dżojstik jak mi radzili serwisanci i nic, może pomogło to na dwie, trzy godziny. Jak juz wspominałem w innych tematach na tym forum telefon wysyłaałem do serwisu już 8 razy, za każdym razem problemem był dżojstik raz tylko wysiadł mi kompletnie wyświetlacz... Co najlepsze, na telefonie ja prawie nie gram jak tak to tylko w tenisa i to na klawiaturze, sms`ów też pisze średnio około 150 miesięcznie, wiec niby telefonu nie eksloatuje w nadmiarze. Po opinii innych użytkowników K700i wiem że połowie dżoj się spisuje jak marzenie a drugiej połówce się psuje. Więc można twioerdzić że była partia felerna i dobra. I własnie teraz się nauczyłem że telefon najlepiej kupić nowy i z gwarancją producenta, albo niekoniecznie nowy tylko żeby miał gwarancję PRODUCENTA, nie tam zadnego komisu!! ... Bo wtedy nie trzeba się przejmować awarią telefonu bo zawsze naprawią profesjonalnie. A jezeli chodzi o serwis Sony Ericssona to jestem z ich sieci serwisu bardzo zadowolony, sumiennie naprawią wszystkie awarie a czasem nawet naprawią to co nie jest objete gwarancją np. ostatnio wymienili mi całą tylnią obudowę razem z klapką na baterie, przykleili naklejke Quick Share, oraz najlejki po bokach (online). Ale w szególności polecam serwis TELEKO z Bytomia (precyzja na najwyszym poziomie) :-)

Pozdrawiam - pYp

#184487  autor: Filip
 18 maja 2007, 14:19
Jako ciekawostkę powiem że kiedyś w komisie mi powiedział facet że niby po prostu była jakaś seria K700i która miała fabryczną wadę joysticka i akurat większość z tej serii trafiło do polski. Nie wiem czy w to wierzyć czy nie jak tam raz trzeba wymienić joya to jeszcze pal licho ale jak 8 razy na serwisie to ja nie wiem co ty masz za telefon,a nie próbowałeś go wymienić na nowy?

#184496  autor: Skarpyta
 18 maja 2007, 14:43
ja sobie sam naprawiłem:
otwarłem go i psikłem troche WD40 :) :D i chodził bardzo dobry sposób polecam !!

Obrazek
Obrazek

#184608  autor: stanax
 18 maja 2007, 20:29
Gruby pisze:w komisie mi powiedział facet że niby po prostu była jakaś seria K700i która miała fabryczną wadę joysticka i akurat większość z tej serii trafiło do polski
...bzdura. To reszta musiałaby trafić do Norwegii. Znam trzy osoby z tym telefonem. Kupione tutaj. Jeden ma już ze dwa lata i nic sie nie dzieje a pozostałe dwa kilka miesięcy i joy padł. Przemek naprawił "sztuką", a drugi już dwa razy był na gwarancji w serwisie.

#184666  autor: pyp
 18 maja 2007, 23:44
Gruby pisze:...a nie próbowałeś go wymienić na nowy?
Próbowałem już po 5 czy 6 razie nie pamiętam dokładnie... Pisałem listy i prośby do SE o wymiane, załączałem raporty z napraw i nici, stwierdzili że telefon po naprawie jest w stanie b. dobrym. Dzwoniłem też do UOKIK i powiedzileli mi że powinni mi wymienić ale tylko jeżeli sprzetu się już nie da naprawić, a to się dało i juz wymiana odpadła.
Jeszcze jako ciekawostke, to się dowiedziałem że od momentu kiedy wszyscy producenci wprowadzili gwarancje 2-letnią to telefon podlega wymianie tylko wtedy kiedy się go nie da naprawić, wczesniej było że jak 3 razy się zepsół to wymieniali na nowy...
Gruby pisze:Jako ciekawostkę powiem że kiedyś w komisie mi powiedział facet że niby po prostu była jakaś seria K700i która miała fabryczną wadę joysticka i akurat większość z tej serii trafiło do polski.
hehe to pewnie mój telefon sie do tej parti zalicza :D
Skarpyta pisze:otwarłem go i psikłem troche WD40 i chodził bardzo dobry sposób polecam !!
Jest to dobra opcja dla osób które maja telefony bez gwarancji producenta, ale jak kroś ma gwarancję SE to po co kombinować.

Pozdrawiam - pYp