• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 13 z 40
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40

#180480  autor: D@rio
 05 maja 2007, 23:44
Mazi, z konieczności to ja tu nic nie robię - tak apropo.
Mazi pisze:
Nie wiem czy dobrze się rozumiemy, ale bardziej w sensie jego "przeżyć" z Plusem. W sprawie szczegółów odsyłam do następującego tematu: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=5495

Pozdrawiam
na jednym temacie nie zbudujesz mojego wizerunku i nie doświadczysz tego co ja wiem, a czego nie wiem - to zdecydowanie za mało ;)
Mazi pisze:Tak trochę głupio mi się wypowiadać w czyimś imieniu, ale myślę, że D@rio się nie obrazi

Jacenty1812, o ile mi wiadomo D@rio nie pracuje w salonie Plusa ani też innego opa. Ekspertem jest z zamiłowania a pewnie bardziej z konieczności

Pozdrawiam
prawie dobrze powiedziałeś tyle że tak jak już wyzej powiedziałem - nie z konieczności.

Obrazek

#180488  autor: babeo
 06 maja 2007, 00:10
D@rio pisze:Może ktoś ma ochotę na letnie płatne praktyki w Plusie?
Praktyki nawet fajne, ale niestety nie można ich wziąć jako takich wymaganych przez uczelnie, bo czy dostaliśmy sie dowiemy się już po zakończeniu roku akademickiego, więc możemy je wziać jako drugie dodatkowe, lub tak sobie (nie zwiazane za studiami) poza tym wątpie, żeby ktoś nie załatwił sobie czegoś wcześniej, bo to w sumie ponad 2 miesiące "niepewności" a coś w wakacje robić. Niektórzy pewnie załatwią sobie jakieś inne praktyki i jeżeli dostaną się do Plusa to pewnie zrezygnują z tamtych, tylko takie postępowanie skreśla nas w oczach tej pierwszej firmy. Ciężki wybór :wink:

#180493  autor: D@rio
 06 maja 2007, 00:28
babeo pisze:Praktyki nawet fajne, ale niestety nie można ich wziąć jako takich wymaganych przez uczelnie, bo czy dostaliśmy sie dowiemy się już po zakończeniu roku akademickiego, więc możemy je wziać jako drugie dodatkowe, lub tak sobie (nie zwiazane za studiami) poza tym wątpie, żeby ktoś nie załatwił sobie czegoś wcześniej, bo to w sumie ponad 2 miesiące "niepewności" a coś w wakacje robić. Niektórzy pewnie załatwią sobie jakieś inne praktyki i jeżeli dostaną się do Plusa to pewnie zrezygnują z tamtych, tylko takie postępowanie skreśla nas w oczach tej pierwszej firmy. Ciężki wybór
i tak na wiele po tych praktykach liczyć nie można, nie oszukujmy się. Nie którzy pewnie zostaną w firmie, a niektórzy pewnie - odejdą. Choć nie powiem, Polkomtel S.A. sobie znalazł sprytny sposób na załatanie dziur kadrowych w firmie...

bo ostatnio jakoś dziwnym trafem się składa że ta firma ma więcej wypowiedzień niż przyjeć...

Obrazek

#180494  autor: babeo
 06 maja 2007, 00:36
Liczy się też podejście do praktykanta, czy ma to być rzeczywiście osoba, którą chcę się przetestować pod kątem ewentualnej dalszej współpracy, czy tylko wakacyjny wypełniacz za osoby które są na wakacjach ;-)

#180497  autor: D@rio
 06 maja 2007, 00:55
babeo pisze:Liczy się też podejście do praktykanta, czy ma to być rzeczywiście osoba, którą chcę się przetestować pod kątem ewentualnej dalszej współpracy, czy tylko wakacyjny wypełniacz za osoby które są na wakacjach
znająć te firmę to jest to, to drugie.

Obrazek

#180502  autor: DejwiD
 06 maja 2007, 01:40
a ja mam pytanie.. czy ktorys z szanownych forumowiczow pracuje w Call Center dla jakiegos opa?? np Plus, Era?? moge prosic jakies wrazenia??

#180550  autor: Mazi
 06 maja 2007, 12:42
D@rio pisze:Mazi, z konieczności to ja tu nic nie robię - tak apropo.(...)

na jednym temacie nie zbudujesz mojego wizerunku i nie doświadczysz tego co ja wiem, a czego nie wiem - to zdecydowanie za mało ;)
Wyjaśnię tylko, że ta konieczność to w moim rozumowaniu te wszystkie przejścia z Plusem jakie miałeś a o których pisałeś w temacie do którego link podałem. To, że poznałeś te wszystkie możliwości, rozwiązania i zasady funkcjonowania plusa właśnie przez pryzmat tych wszystkich twoich "problemów" z nimi. O taką konieczność mi chodziło, a nie, że siedzisz tutaj i pomagasz bo musisz. Jeśli uraziłem to przepraszam, ale nie było to moim celem.

Odnośnie samych praktyk to już trochę ich odbyłem a we wtorek zaczynam kolejne. Może branża inna bo media, ale pewnie zasady funkcjonowania są wszędzie podobne. Nie ma się co oszukiwać wszędzie praktykant szczególnie na wakacjach wypełnia luki kadrowe - na tyle na ile jest zdolny co później się przekłada na ewentualne zatrudnienie. Czasem też niestety człowiek idzie się czegoś nauczyć a siedzi i ogląda telewizor - a wtedy to nawet jak płacą to dla mnie taka praktyka jest nic nie warta. Co do praktyk uczelnianych to przynajmniej u mnie dałoby się je podciągnąć pod te obowiązkowe - da sie wszystkie formalności załatwić we wrześniu. Pozostaje tylko ta nie pewność o której pisał babeo i to, że jak by się nie udało tam dostać to trzeba szukać coś innego. Ja jeśli wymyśle coś fajnego na te ich zadania to może spróbuje co mi tam zależy. Przez obronę nie planuje nic na wakacje więc może akurat tylko ten sierpień mi tak średnio leży no ale cóż. Pożyjemy zobaczymy. Swoją drogą ciekawe ile ta ich płaca wynosi na tych praktykach.

Pozdrawiam 8)

#180561  autor: przemek910
 06 maja 2007, 13:03
Swoją drogą ciekawe ile ta ich płaca wynosi na tych praktykach.
W regulaminie pisali coś o 1800 zl brutto za 4tyg stażu...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#180605  autor: babeo
 06 maja 2007, 14:12
Mazi pisze:Co do praktyk uczelnianych to przynajmniej u mnie dałoby się je podciągnąć pod te obowiązkowe - da sie wszystkie formalności załatwić we wrześniu.
To widzę, że "ładny luzik" i delikatnie mówiąc "bałagan" masz na tej Uczelni. Proces wysłania studenta na praktyki związany jest z podpisaniem umowy między Uczelnią a "praktykodawcą", więc już widze radość Pani z Dziekanatu jak bedziesz chciał to robić we wrześniu :-D

#183598  autor: Mazi
 15 maja 2007, 18:00
Jeśli ktoś jest z Krakowa lub okolic i ma ochotę na prace w salonie czy jak to się tam nazywa to na Plusie w Galerii Kazimierz wisi ogłoszenie, że szukają pracowników.

babeo pisze:
Mazi pisze:Co do praktyk uczelnianych to przynajmniej u mnie dałoby się je podciągnąć pod te obowiązkowe - da sie wszystkie formalności załatwić we wrześniu.
To widzę, że "ładny luzik" i delikatnie mówiąc "bałagan" masz na tej Uczelni. Proces wysłania studenta na praktyki związany jest z podpisaniem umowy między Uczelnią a "praktykodawcą", więc już widze radość Pani z Dziekanatu jak bedziesz chciał to robić we wrześniu :-D
Wiesz, jak jest na papierze i w przepisach to ja wiem. Praktykę robiłem w marcu, umowę o niej podpisywałem gdzieś koło czerwca czyli już po zakończeniu praktyk i wtedy też ją zaniosłem wraz z książeczką praktyk i załatwianym w maju podaniem ze zgodą na wcześniejsze odbycie praktyk(a już byłem po nich). Wszystko załatwione pozytywnie. Rzeczywiście we wrześniu to może być z tym różnie. Na pewno na każdej uczelni a nawet wydziałach, instytutach wygląda to inaczej. U nas w instytucie jest odrębna kobitka, która się praktykami zajmuje.

Pozdrawiam 8)

#183617  autor: mayapur
 15 maja 2007, 18:39
DejwiD pisze:a ja mam pytanie.. czy ktorys z szanownych forumowiczow pracuje w Call Center dla jakiegos opa?? np Plus, Era?? moge prosic jakies wrazenia??
a konkretnie jakie szczegóły tej pracy Cię interesują? moze będę mógł pomóc 8)

#183642  autor: dechomenon
 15 maja 2007, 19:42
kin pisze:
Swoją drogą ciekawe ile ta ich płaca wynosi na tych praktykach.
W regulaminie pisali coś o 1800 zl brutto za 4tyg stażu...
kurde to dużo siana...ja jako pracownik podstawę mam aby 1000zl!

#183670  autor: DejwiD
 15 maja 2007, 20:30
mayapur pisze:
DejwiD pisze:a ja mam pytanie.. czy ktorys z szanownych forumowiczow pracuje w Call Center dla jakiegos opa?? np Plus, Era?? moge prosic jakies wrazenia??
a konkretnie jakie szczegóły tej pracy Cię interesują? moze będę mógł pomóc 8)
hmm, korzysci z pracy typu firmowka? automaty z kawa za free?? :D jak mozna to stawka? czy bardzo was wykorzystuja itp

#183685  autor: mayapur
 15 maja 2007, 21:03
DejwiD pisze: hmm, korzysci z pracy typu firmowka? automaty z kawa za free?? :D jak mozna to stawka? czy bardzo was wykorzystuja itp
korzysci (wymienie przynajmniej niektore):
-telefon słuzbowy :)
-umowa o prace
-pakiet socjalny
-oprocz ubezpieczen ZUS itp., prywatna (bezplatna) opieka medyczna
-przyzwoita pensja (podstawa+premie) zawsze na czas na koncie
-dofinansowania do integracyjnych wyjazdow Teamowych (tyle co w sobote wrocilismy ze Szwecji)
-jasne zasady w pracy, bez sciemy, wiadomo co i jak, do tego super kierownik-wiec po 8 godzinach wychodze w naprawde dobrym nastroju (no chyba ze sie klient nie teges trafi :| )

co do automatow... nie za free ale za 50groszy sie kawki napijesz :smt004

czy nas wykorzystują? hmmm, przynajmniej ja nie czuję sie wykorzystywany, (podobnie myslą moi znajomi z pracy), o czym chyba swiadczy ze po prostu lubie swoją prace-a nie jestem czlowieczkiem bez ambicji, ktory latwo daje sobie cokolwiek narzucic 8)

jeszcze jakies pytanka? :D

pozdrowka

#183693  autor: D@rio
 15 maja 2007, 21:56
mayapur, nie dla każdego i nie wszędzie. Więc nie mów że każdy dostanie takie kokosy.

Obrazek

#183696  autor: Kaczy
 15 maja 2007, 22:01
D@rio pisze:mayapur, nie dla każdego i nie wszędzie
Ta.. ja zamiast Szwecji to zwiedzę restaurację. Dostaliśmy zaproszenie do jednej z lepszych restauracji w mieście za najlepsze wyniki. No i rachunek otwarty. Oj zabalujemy :D

...::: Made for loneliness :::...

#183703  autor: Bobb
 15 maja 2007, 22:09
Kaczy pisze:
D@rio pisze:mayapur, nie dla każdego i nie wszędzie
Ta.. ja zamiast Szwecji to zwiedzę restaurację. Dostaliśmy zaproszenie do jednej z lepszych restauracji w mieście za najlepsze wyniki. No i rachunek otwarty. Oj zabalujemy :D
No to gratulacje. A jakaz to taka dobra restauracja bedzie was goscic??

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#183710  autor: mayapur
 15 maja 2007, 22:16
D@rio pisze:mayapur, nie dla każdego i nie wszędzie. Więc nie mów że każdy dostanie takie kokosy.
zgadzam sie z Toba D@rio w całej rozciągłości, tylko ja nie napisałem że każdy ma czy też każdy dostanie "takie kokosy". Akurat na takie warunki można liczyć w Erze, w telefonicznym biurze obsługi abonenta, gdzie jestem zatrudniany bezposrednio przez PTC, czyli zadne podejrzane umowy "o dzieło" i tym podobne w zewnętrznych Call Center, stąd też warunki o ktorych napisałem. Mam znajomych którzy pracowali w BOK u innych Opów, więc niestety tym bardziej jestem świadom tego że mało kto w tego typu pracy może miec takie warunki o których wspomnialem post wcześniej :? .

http://youtube.com/watch?v=qDdvUgsN958

#183717  autor: DejwiD
 15 maja 2007, 22:26
przegrywacie z orange bo mamy automaty za free hahahahah
od razu umowa z ptc czy najpierw outsource??
jezeli mozesz wyslac na prv stawke za godzine bede wdzieczny :)

#183738  autor: krzykos
 15 maja 2007, 23:09
Kolego mayapur a gdzie siedzisz w tym BOA? Aleje Jerozolimskie czy Annopol?
  • Strona 13 z 40
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 40
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13