• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #166175  autor: adrianet
 25 mar 2007, 12:42
jaki komunikator VoIP jest najlepszy? chodzi przedewszystkim o jakosc

#167352  autor: Sirmark
 27 mar 2007, 21:56
adrianet pisze:komunikator VoIP
sprecyzuj co masz na mysli.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#167516  autor: adrianet
 28 mar 2007, 15:46
o jakosc dzwieku. czy moze u wyszystkich jest tak samo? na razie mam konto na IPFONIE ale jeszcze nie mam mikrofonu i nie kozystalem z nigo. docelowo chcem zrezygnowac z tepsy i miec tylko VoIP

#167749  autor: Sirmark
 29 mar 2007, 00:51
adrianet pisze:o jakosc dzwieku. czy moze u wyszystkich jest tak samo? na razie mam konto na IPFONIE ale jeszcze nie mam mikrofonu i nie kozystalem z nigo. docelowo chcem zrezygnowac z tepsy i miec tylko VoIP
jakosc dzwieku zalezy o kilku czynnikow. sprzetu ktorego uzywasz, lacza.
Ale ogolnie jako uzytkownik ipfona powiem ze warto ich uzywac. Wszystko dorbze dziala, support szybko odpowiada na maile. voip stabilnie dziala. Ipfon to jeden z lepszych wyborow.

Ale jesli chcesz przerzucic sie z tepsy, to raczej musisz kupic odpowiednia bramke. Jest o wiele lepszy komfort uzytkowania niz poprzez komputer.

--

#168263  autor: adrianet
 30 mar 2007, 16:50
no bramkę planuje kupic oczywiście. w ipfonie chyba trzeba placic 140zl za rok zeby mozna było odbierac rozmowy no nie? jest jakis operator gdzie to by bylo tansze?

#168318  autor: marcinb
 30 mar 2007, 20:52
adrianet pisze:no bramkę planuje kupic oczywiście. w ipfonie chyba trzeba placic 140zl za rok zeby mozna było odbierac rozmowy no nie? jest jakis operator gdzie to by bylo tansze?
Spróbuj Alekontakt - ja używam od kilku dni i jestem zadowolony (ale przez bramkę voip). Dostajesz 5 zł na testy, nr stacjonarny. Konto jest ważne 6 mies. po każdym doładowaniu a najniższa kwota doładowania to 5 zł.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#169125  autor: Sirmark
 02 kwie 2007, 00:02
marcinb pisze:Spróbuj Alekontakt - ja używam od kilku dni i jestem zadowolony (ale przez bramkę voip). Dostajesz 5 zł na testy, nr stacjonarny. Konto jest ważne 6 mies. po każdym doładowaniu a najniższa kwota doładowania to 5 zł.
no jesli uzywasz tylko kilka dni, to ciezko twierdzic czy cos jest dobre.
Bo najwiekszy problem pojawia sie wtedy kiedy nie dziala.
adrianet pisze:no bramkę planuje kupic oczywiście. w ipfonie chyba trzeba placic 140zl za rok zeby mozna było odbierac rozmowy no nie? jest jakis operator gdzie to by bylo tansze?
w ipfonie te minimum wychodzi 100zl rocznie. jeli ktos uzywa normalnie tego to wydzowni te kwote. No ale jesli ktos malo dzwoni to bedzie to drogo.

inna sprawa ze wszyscy potwierdzaja ze z ipfonem jest najmniej problemow, a support dziala bardzo szybko i szybko odpowiadana maile.

--

#169143  autor: marcinb
 02 kwie 2007, 08:06
SirmarK pisze:
marcinb pisze:Spróbuj Alekontakt - ja używam od kilku dni i jestem zadowolony (ale przez bramkę voip). Dostajesz 5 zł na testy, nr stacjonarny. Konto jest ważne 6 mies. po każdym doładowaniu a najniższa kwota doładowania to 5 zł.
no jesli uzywasz tylko kilka dni, to ciezko twierdzic czy cos jest dobre.
Bo najwiekszy problem pojawia sie wtedy kiedy nie dziala.
Minęło następnych kilka dni i (tfu tfu) działa nadal.

#169547  autor: Sirmark
 03 kwie 2007, 14:43
marcinb pisze:Minęło następnych kilka dni i (tfu tfu) działa nadal.
jak minie przynajmniej pol roku to wtedy skomentuj ;)

--

#169574  autor: marcinb
 03 kwie 2007, 16:05
SirmarK pisze:
marcinb pisze:Minęło następnych kilka dni i (tfu tfu) działa nadal.
jak minie przynajmniej pol roku to wtedy skomentuj ;)
To za pół roku się odezwę. :-)
A tak w ogóle to niedawno zacząłem używac bramki - czyli bardziej poważne podejście do VOip-a (nie softophone-y), i już jakies małe doświadczenie mam - chciałem koledze pomóc. Co ma szukac i popełniać błędy. Możńa go chociaż nakierować...

#181864  autor: mart
 10 maja 2007, 12:03
dla samego nr . stacjonarnego i odbierania rozmów polecam www.ifon.pl

cena za nr. to 1 zł miesięcznie czyli na rok tylko 12zł i nic więcej nie trzeba płacić,
mam ponad pół roku ifon dla przychodzących i betamaxa do wychodzących i działa to świetnie.

#181867  autor: marcinb
 10 maja 2007, 12:06
mart pisze:dla samego nr . stacjonarnego i odbierania rozmów polecam www.ifon.pl

cena za nr. to 1 zł miesięcznie czyli na rok tylko 12zł i nic więcej nie trzeba płacić,
mam ponad pół roku ifon dla przychodzących i betamaxa do wychodzących i działa to świetnie.
Niestety nie ma zbyt dużo stref numeracyjnych do wyboru, miejmy nadzieję, że akurat oferuje tą którą by chciał autor wątku.