• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #176417  autor: pyp
 22 kwie 2007, 12:16
Witam. Mam pytanko odnośnie ubezpieczenia Telefonu Komórkowego. Otóż na łamach serwisu przeczytałem dużo postów na ten temat, ale nie doszukłame się jednej podstawowej informacji... Czy telefon moge ubezpieczyc tylko jeżeli kupuje go u danego sprzedawcy np. Mpunkt, czy moge również ubezpieczyć telefon który w swoim zakresie kupilem (np. sprowadziłem z zagranicy) I jakby ktos mógł przyblizyć gdzie takie telefonu u jakich firm ubezpieczeniowych mozna ubezpieczyć. Z góry Dziękuje :-)

Pozdrawiam - pYp

#176426  autor: D@rio
 22 kwie 2007, 13:15
był już taki temat na forum odnośnie ubezpieczeń telefonów. Skorzystaj z opcji SZUKAJ.

Obrazek

#176517  autor: Kaczy
 22 kwie 2007, 17:36
W mPunkcie sie nie da.
Możesz spróbować ubezpieczyć go bezpośrednio w jakiejś firmie ubezpieczeniowej. Jednak szansa na taki stan rzeczy określam na małe. A nawet jesli się uda to cena zapewne będzie większa niz ubezpiecznie np. w mPunkcie.

Ps. Ostatnio słyszałem, że można ubezpieczyć nawet torebkę i jej zawartość :)

...::: Made for loneliness :::...

#181119  autor: Sirmark
 08 maja 2007, 09:18
Kaczy pisze:W mPunkcie sie nie da.
nie mowisz prawdy http://mpunkt.pl/?co=artykul&id=34

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#181122  autor: sabled
 08 maja 2007, 09:25
Kaczy raczej miał na myśli że nie da się ubezpieczyć telefonu kupionego poza Mpunktem.

#181129  autor: stanax
 08 maja 2007, 09:57
Cześć.

Ja trochę z innej beczki. Tu gdzie jestem w każdym sklepie jest opcja ubezpieczenia telefonu. Obojętnie czy telefon w abonamencie czy nie, czy sklep tylko z telefonami czy tez w ogóle z elektronika i AGD. Powiem ze ekspedienci są wręcz nachalni z ta propozycja i w każdym sklepie jest reklama tej opcji. Wnioskuje ze jest to dodatkowy sposób na zwiększenie dochodów sklepu. Czy podobne podejście do tej sprawy w naszym kraju sprawdziło by sie? Myślę ze tak.

PS
Przykładowa reklama ubezpieczenia wygląda tak: na stole leży N93 w dwóch kawałkach, jeden z rozbitym wyświetlaczem, na boardzie pisze " A jak zgubisz lub Ci ukradną!? "... i dalej... "za 10% dopłatą ubezpiecz sie od stresu na najbliższe 12 miesięcy!" Na mnie podziałało.

Pozdrowionka

#181142  autor: Kaczy
 08 maja 2007, 10:21
SirmarK pisze: nie mowisz prawdy http://mpunkt.pl/?co=artykul&id=34
Sprecyzuj swoją wypowiedź :)

Ps. Reklama i tak jest już nieaktualna, bo teraz telefony ubezpiecza Warta, a nie PZU :)
stanax pisze:Wnioskuje ze jest to dodatkowy sposób na zwiększenie dochodów sklepu. Czy podobne podejście do tej sprawy w naszym kraju sprawdziło by sie? Myślę ze tak.
No wiadomo, że za sprzedaż takiego ubezpieczenia jest kasa. I to dość konkretna.

Ps. Wielokrotnie takie ubezpieczenie się przydaje. Sam jestem świadkiem przeróznych sytuacji. A to dziecku przecięli tornister, a to żona wyprała telefon. Czy jeszcze inne mniej lub bardziej śmieszne sytuacje.

#181361  autor: JacekS
 08 maja 2007, 19:54
Kaczy pisze:Ps. Wielokrotnie takie ubezpieczenie się przydaje. Sam jestem świadkiem przeróznych sytuacji. A to dziecku przecięli tornister, a to żona wyprała telefon. Czy jeszcze inne mniej lub bardziej śmieszne sytuacje.
Tylko że dużo osób nie chce korzystać z ubezpiecznia, bo to zawsze dodatkowy koszt.

#181442  autor: D@rio
 08 maja 2007, 22:08
Kaczy, czy to ubezpieczenie z Mpunktu można także zawrzeć na telefon zakupiony detalicznie, w tzw. wolnej sprzedaży jako nowy (np. z MediaMarkt) ?

Obrazek

#181513  autor: Kaczy
 09 maja 2007, 11:27
D@rio pisze:Kaczy, czy to ubezpieczenie z Mpunktu można także zawrzeć na telefon zakupiony detalicznie, w tzw. wolnej sprzedaży jako nowy (np. z MediaMarkt) ?
Tylko i wyłącznie na telefony zakupione w mPunkcie.

#182824  autor: pyp
 13 maja 2007, 10:55
Czyli jak np. poszedłbym do Mpunktu, przedłuzyc umowę z Plusem i wzioł bym telefoon SE K800i to moge go spokojnie ubezpieczyć w mpunkcie ?

Pozdrawiam - pYp

#182834  autor: Kaczy
 13 maja 2007, 11:30
Tak, każdy telefon zakupiony w mPunkcie można ubezpieczyć. I ten kupowany na umowę z Plusem i te kupowane za gotówkę.

#182836  autor: pyp
 13 maja 2007, 11:35
Dzięki Kaczy Za Info :-) Punkcik dla ciebie, teraz to już specjalnie pojade do Mpunktu żeby umowe przedłużyć i przy okzaji telefon ubezpiecze. Bo 40 zł to nie majatek a mozna się czuc spokojnie o telefon, bo co sie nie stanie to ci naprawią albo dadza nowy.

P.S A jaki jest taki orientacyjny cennik ubezpieczeń ?

Pozdrawiam - pYp

#182837  autor: Kaczy
 13 maja 2007, 11:39
69 zł ubezpieczenie od kradzieży.
69 zł ubezpieczenie od uszkodzeń mechanicznych
79 zł ubezpieczenie od kradzieży i uszkodzen mechanicznych
109 zł ubezpieczenie od kradzieży, uszkodzeń mechanicznych oraz zalania cieczami.

#184431  autor: pyp
 18 maja 2007, 10:52
To jeszcze raz dzięki Kaczy za info... Pozdroo :-)

Pozdrawiam - pYp

#184500  autor: D@rio
 18 maja 2007, 14:48
Podepnę się z tym pytaniem pod ten topic.

Skoro w MPunkt'cie nie można ubezpieczyć nowych telefonów kupionych w ramach sprzedaży detalicznej to moje pytanie brzmi: w takim razie gdzie można to zrobić? Gdzie można ubezpieczyć nowo-zakupiony telefon?

Obrazek

#184535  autor: gomez1982
 18 maja 2007, 16:06
W PZU i temu podobnych ubezpieczalniach.Sam się pytałem o to jakiś rok temu i tylko to mi powiedzieli może w ciągu roku coś się zmieniło ale wątpię.

#184546  autor: D@rio
 18 maja 2007, 16:30
gomez1982 pisze:W PZU i temu podobnych ubezpieczalniach.Sam się pytałem o to jakiś rok temu i tylko to mi powiedzieli może w ciągu roku coś się zmieniło ale wątpię.
A Warta? Bo tam mam OC/AC więc... ;) "bliżej" mi jakoś... ;)
Ostatnio zmieniony 18 maja 2007, 16:47 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#184548  autor: gomez1982
 18 maja 2007, 16:33
Zadzwoń i się spytaj.Wydaje mi się , że chyba też ubezpieczają telefony przecież to dla nich pieniądz.

#184663  autor: pyp
 18 maja 2007, 23:33
D@rio pisze:Skoro w MPunkt'cie nie można ubezpieczyć nowych telefonów kupionych w ramach sprzedaży detalicznej to moje pytanie brzmi: w takim razie gdzie można to zrobić? Gdzie można ubezpieczyć nowo-zakupiony telefon?
Ja byłem gdzies z pół roku temu w PZU i się pytałem o ubezpieczenie bezposrednio u nich czy można ubezpieczyć. Otrzymałem odpowiedż negatywną, powiedziano mi tylko że można ubezpioeczać telefony w Mpunkcie. Teraz jak Kaczy stwierdził że Pzu nie ubezpiecza tylko Warta, to się może coś zmieniło. Chyba się wybiore do Warty i zapytam. Dam znać co się dowiedziałem :-)

Pozdrawiam - pYp