• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #180363  autor: nicram
 05 maja 2007, 15:15
Direct Dreams, firma która dostarczała aplikacje do portalu mobilnego Era Omnix oraz stworzyła rozwiązania dla pozostałych operatorów w Polsce: Plus GSM i Idea (obecnie Orange) zaprezentowała Komunikator mobilny dostępny dla wszystkich sieci GSM.

GoChat, jak zapewnia producent łączy wszystkie podstawowe funkcje telefonu oraz internetowego komunikatora.

Użytkownik może: dzwonić, smsować, gadać ze znajomymi, czyli wysyłać i odbierać wiadomości tekstowe, a także zmieniać status obecności. Jeśli ma konto Gadu-Gadu to możez gadać z całą swoją Gadu-paczką.

Komunikator może być instalowany w aparatach, których oprogramowanie oparte jest o platformę Java

Użytkownik może zainstalować Komunikator w telefonie poprzez wysłanie SMS o treści:

GOCHAT na numer 7136. Promocyjnie cena to 1 PLN netto (1.22 PLN z VAT).

Więcej informacji dla zainteresowanych na stronie: GoChat
http://www.gochat.pl/

Nigdy sie nie interesowalem mobilnymi wersjami komunikatorow, dlatego mialbym troche pytan dla userow ktorzy korzystaja z tego dobrodziejstwa;)
Dodam ze korzystam z Tak Tak-a i mam Nokie 6021 ktora nie obsluguje aplikacji EraGG ;-(, stad moje pytania dotyczace tego komunikatora
1) Ile by mnie taka zabawa kosztowala [chce uzywac tylko GG]? Czy
Omnix Max gdzie dostaje sie 5MB i majac to aktywowane, bedzie w czasie uzytkowania tego komuniktora pobierac z tej paczki 5 MB?
2) Ogolnie czy warto sie w cos takiego bawic?, i jak rozbija sie to w kosztach? Np przy logowaniu do serwisu etc?

[ Dodano: 2007-05-05, 15:19 ]
3) Acha i jesli by dane pobieralo z tej paczki co jest 5 MB, to na ile ta paczka przykładowo jest w stanie wystarczyc? Na ile logowan? i czatowaniu? [tak w przyblizeniu jakby ktos znal takie dane to prosilbym]

#180373  autor: przemek910
 05 maja 2007, 15:35
nicram pisze:1) Ile by mnie taka zabawa kosztowala [chce uzywac tylko GG]? Czy
Omnix Max gdzie dostaje sie 5MB i majac to aktywowane, bedzie w czasie uzytkowania tego komuniktora pobierac z tej paczki 5 MB?
Tak, na długo Ci to nie starczy. Każdorazowe wejście na goChata wynosić będzie 100kb (paczka 50kb danych wysyłanych + paczka 50kb danych odbieranych). Mniej więcej starczy Ci to na 50 wejść na gochata - mogę się mylić. Jesli tak niech ktoś mnie poprawi :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#180427  autor: nicram
 05 maja 2007, 18:33
Czyli teoretycznie logujac sie tylko 1 raz dziennie, i klikajac z tej aplikacji na gg tak w przyblizeniu 1-2 godzinki, bylo by możliwe nie przekroczenie tej paczki 5 MB [na miesiac]?
Jesli idzie o rozliczanie GPRS to po skonczeniu sie pakietu 5MB za pojedyncze zalogowanie sie do GoChat-a i załozmy godzinke klikania ile w przyblizeniu wyniesie mnie to pieniazkow;-)?

#180537  autor: gm
 06 maja 2007, 11:43
Próbuje wysłać smsa pod numer 7136 i niestety bez powodzenia. Czy możliwe, że z PLAY nie można wysyłać smsów Premium? Czy problem leży gdzie indziej?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#180562  autor: lukasm
 06 maja 2007, 13:03
#gm: możliwe - z Play nie można wysyłać smsów Premium.

#180665  autor: gm
 06 maja 2007, 16:51
Czy taka kombinacja pomoże? Wkładam do tego telefonu kartę Plusa, wysyłam smsa, ściągam program a później używam go łącząc się z netem poprzez kartę PLAY?

#180668  autor: przemek910
 06 maja 2007, 17:00
gm pisze:Czy taka kombinacja pomoże? Wkładam do tego telefonu kartę Plusa, wysyłam smsa, ściągam program a później używam go łącząc się z netem poprzez kartę PLAY?
Pewnie...

#180672  autor: gm
 06 maja 2007, 17:11
Tylko pozostaje mi zabawa z przestawianiem ustawień do połączenia przez net. A jak w praktyce użytkuje się ten program? interface jest taki jak w gg? Czy 1,22 pln jest na jakiś określony czy czy pobierane jednorazowo?

#180673  autor: przemek910
 06 maja 2007, 17:12
1.22 jednorazowo przy zakupie.

Interfejs niczym Opera Mini - tylko kolorystyka inna - pomarańczowa.

#180690  autor: nicram
 06 maja 2007, 18:47
Sciagnołem sobie tego gochata i jak mam wszystko wpisane, to czemu jak sie łacze to pisze ze połaczenie z serwerem zostało zerwane? Czy działa jeszcze ten gochat? Jesli u mnie jest jakis problem, to czy ktos moze mi go wskazac co złe zrobilem;/, badz czego nie robie? GPRS mam wlaczony.

[ Dodano: 2007-05-06, 18:59 ]
Pisze mi cos ze: Najpierw zaabonuj GPRS? o co z tym chodzi?

[ Dodano: 2007-05-06, 19:00 ]
Albo nie wazne;-) Za duzo kasy mnie ta zabawa juz pochłoneła;-).

#180695  autor: przemek910
 06 maja 2007, 19:16
pisze ze połaczenie z serwerem zostało zerwane
A wyłączyłeś GG w komputerze?

[ Dodano: 2007-05-06, 19:17 ]
każdorazowe wejście bez pakietu omnix max kosztuje 1,44 zl :roll:

#180697  autor: nicram
 06 maja 2007, 19:21
Tak wyłaczylem gg na kompie, ale chyba sobie podaruje ta zabawe;-). Program wygladał całkiem sympatycznie, ale mimo tego nie mam ochoty w niego wiecej inwestowac. Najlepszym rozwiazaniem bedzie EraGG, tak wiec przy najblizszym wyborze telefonu trzeba sie zaopatrzyc, taki ktory obslugiwal by ta aplikacje.
dziekuje wszystkim za pomoc:).

#180704  autor: gm
 06 maja 2007, 19:48
Zainstalowałem na SE K750i poprzez smsa wysłanego z Plusa. Teraz bawię się programem już na karcie Play i za godzine przeglądania menu, sciągania książki adresowej, kilku rozmów wyszło mi 17+25 kB. Co najważniejsze, loguje się na komórce, wracam do kompa i nic nie trzeba robić, jest już zalogowany.

#180855  autor: doktor
 07 maja 2007, 10:00
program naparwde super, TEn ERAGG sie nie umywa :)

https://www.speedtest.net/result/a/10352767239
LTE2600+LTE2100+LTE1800+LTE800+5G 3600

https://www.speedtest.net/result/15854998413.png
GPON w domu

#185664  autor: skers
 22 maja 2007, 23:52
Dokładnie era gg nie umywa sie do gochata choc jest on robiony na podobnej platformie i przez te same programy jedyna wada to chyba brak emotek program loguje sie bez problemu o ile telefon jest dobrze skonfigurowany tznw ustawieniach java trzeba ustawic polaczenie internet gprs nie na kazdy model telefonu mozna sciagnac te ustawienia ale mozna to sprytnie ominac sciagajac ustawienia wap gprs i zmieniajac profil wap na internet wydaje mi sie ze w kazdej sieci jest analogicznie z tymi ustawieniami wap/internet ja uzywalem gochata na k700 gdzie w ustawieniach konfiguracji do sciagniecia nie bylo internet gprs ale recznie to ustawilem i smigalo bez problemu jedyne co mnie wkurzalo to to ze jak wpisywalem wiadomosc to mi sie otwieralo okienko jak do wpisywania sms czego nie bylo w 1 wersji jeszcze pod marka gadugadu swietna sprawa jest to ze aplikacja nie blokuje smsow ani polaczen przychodzacych czyli mozna podczas klikania odbierac smsy oraz rozmowy przychodzace a takze mozna pisac smsy i nawiazywac polaczenia glosowe

[ Dodano: 2007-05-22, 23:54 ]
ps a co do kosztow to groszowe sprawy jesli sie ma pakiet 5mb wykupiony

#185827  autor: skers
 23 maja 2007, 18:41
frgt pisalem to na szybkiego i wcale nie myslalem o poprawnosci stylu ale dzieki za zwrocenie uwagi nastepny post postaram sie napisac zgodnie z regulami jezyka polskiego

#189449  autor: tytek
 04 cze 2007, 22:16
Słuchajcie mam Sagema my401x ściągnąłem GO-CHAT zainstalowałem i zrobilem se profil do GG!Gdy się łączę Cały czas pisze "łączenie z serwerem.." i nic :( Mam sieć Orange!Pomóżcie!!Do tej pory korzystałem z oficjalnej wersji GG i nie było problemów,ale postanowiłem zmienić,bo było zbyt drogie... :|

#190411  autor: D@rio
 08 cze 2007, 04:29
Mam pytanie.

Czy "GoChat" obsługuje MSN Messenger?

Obrazek

#190416  autor: Kaczy
 08 cze 2007, 07:13
D@rio pisze: Czy "GoChat" obsługuje MSN Messenger?
Nie.

...::: Made for loneliness :::...