Direct Dreams, firma która dostarczała aplikacje do portalu mobilnego Era Omnix oraz stworzyła rozwiązania dla pozostałych operatorów w Polsce: Plus GSM i Idea (obecnie Orange) zaprezentowała Komunikator mobilny dostępny dla wszystkich sieci GSM.
GoChat, jak zapewnia producent łączy wszystkie podstawowe funkcje telefonu oraz internetowego komunikatora.
Użytkownik może: dzwonić, smsować, gadać ze znajomymi, czyli wysyłać i odbierać wiadomości tekstowe, a także zmieniać status obecności. Jeśli ma konto Gadu-Gadu to możez gadać z całą swoją Gadu-paczką.
Komunikator może być instalowany w aparatach, których oprogramowanie oparte jest o platformę Java
Użytkownik może zainstalować Komunikator w telefonie poprzez wysłanie SMS o treści:
GOCHAT na numer 7136. Promocyjnie cena to 1 PLN netto (1.22 PLN z VAT).
Więcej informacji dla zainteresowanych na stronie: GoChat
http://www.gochat.pl/
Nigdy sie nie interesowalem mobilnymi wersjami komunikatorow, dlatego mialbym troche pytan dla userow ktorzy korzystaja z tego dobrodziejstwa;)
Dodam ze korzystam z Tak Tak-a i mam Nokie 6021 ktora nie obsluguje aplikacji EraGG ;-(, stad moje pytania dotyczace tego komunikatora
1) Ile by mnie taka zabawa kosztowala [chce uzywac tylko GG]? Czy
Omnix Max gdzie dostaje sie 5MB i majac to aktywowane, bedzie w czasie uzytkowania tego komuniktora pobierac z tej paczki 5 MB?
2) Ogolnie czy warto sie w cos takiego bawic?, i jak rozbija sie to w kosztach? Np przy logowaniu do serwisu etc?
[ Dodano: 2007-05-05, 15:19 ]
3) Acha i jesli by dane pobieralo z tej paczki co jest 5 MB, to na ile ta paczka przykładowo jest w stanie wystarczyc? Na ile logowan? i czatowaniu? [tak w przyblizeniu jakby ktos znal takie dane to prosilbym]