• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #180144  autor: mciez
 04 maja 2007, 19:46
Kupiłem na Allegro telefon SonyEricsson K610im z simlokiem na sieć o2 (Irlandia). Zdjęcie simlocka jest drogie więc myślałem, że będę go używał za granicą w sieci o2. Ale po włożeniu karty o2, którą kupiłem w tamtym roku w Szkocji pojawia się komunikat żeby włożyć właściwą kartę sim. Karta sim jest sprawna, gdyż w starej nokii 6610 (bez simlocka) działa bez problemów. Chciałbym więc spytać czy to możliwe żeby telefon z simlockiem sieci o2 z Irlandii mógł działać tylko z kartami o2 kupionymi w Irlandii? Zawsze mi się wydawało że jak jest simlock na o2 to nieważne z jakiego kraju kartę włożę i powinien działać. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś się orientuje w tym temacie. Zależy mi na czasie gdyż niedługo wyjeżdżam do Szkocji i chciałbym być pewny że telefon będzie działał!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 22:44 przez mciez, łącznie zmieniany 1 raz.

#180217  autor: D@rio
 04 maja 2007, 22:42
jak CI może działąć karta z UK na telefonie z IRL ?

Sieć o2 Irlandia to inna sieć o2 UK !

Telefon będzie działąć tylko z siecią o2 IRL. Liczy się dana jedna konkretna sieć, konkretny kraj.

Więc nie będzie działać. Musisz zdjąć sim-lock'a !

Obrazek

#180221  autor: przemek910
 04 maja 2007, 22:46
Ehhh, kombinujecie ludzie, jak tu wyjść na swoje.

Simlocka i tak trzeba zdjąć! Pomimo, że jego ściagnięcie kosztuje w granicach 50 -60 euro.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#180222  autor: Filip
 04 maja 2007, 22:47
To są zupełnie inne bajki,tak samo u nas telefon z simlockiem orange uk nie będzie wspólpracować z naszym orange. Tak kurcze jest jak sie nie patrzy na simlocki a potem nie wiadomo co zrobić z telefonem. Za simlocka z DB2020 po komisach zapłacisz najtaniej 150 zł.

#180233  autor: mciez
 04 maja 2007, 23:49
Dziękuję bardzo za odpowiedź, rozjaśniliście mi trochę sytuację choć już sam do tego doszedłem. Jednak bardzo mnie to zdenerwowało gdyż w opisie telefonu było simlock na o2 i nie było napisane że sprowadzony z Irlandii. Tak więc przyjąłem że jak pojadę do Szkocji to będzie działać. Jak widać człowiek uczy się na błędach.