• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #178912  autor: Irek
 30 kwie 2007, 19:02
Czy nowy numer masz już nastepnego dnia czy zmiana następuje dopiero na przełomie końca i początku następnego okresu rozliczeniowego? Zmianiał ktoś?

"And one more thing..."

#179069  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 13:03
To ja też się podłączę pod ten temat. Jak wygląda procedura wymiany punktów na złoty numer? Co się dzieje ze starym numerem? Czy na złoty numer trzeba podpisać umowę?

Pozdrawiam
 #179098  autor: fajnex
 01 maja 2007, 14:16
Tak się zdarzyło że ja zmieniłem numer w Orange za punkty. Przychodzisz do salonu i wybierasz numer :D , a dokładniej pięć i właśnie jeden z nich będzie twój. Uwarunkowane jest to tym że system wybiera czy numer nie jest zajęty. Konsultantka poprosi o przyjście za kilka dni gdy system poprawnie zweryfikuje twoja prośbę. Wtedy podpisujesz taki druk gdzie zaznaczone jest że płacisz punktami. I pani (lub pan) wręcza Ci nową kartę SIM. Nową kartę wkładasz gdy stara straci połączenie z siecią! To może sie stać za dzień, ale w moim przypadku 5 godzin po zamówieniu. Na fakturze zobaczysz wyrównania i obciążenia dla starego i nowego numeru.

#179102  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 14:27
A jakieś fajne te numery chociaż są?

#179110  autor: joasia_23
 01 maja 2007, 15:02
ja też zmieniałam nr za punkty profit ale nowej karty sim nie dostałam. Można trafić na naprawdę fajne numery, tylko trzeba byc cierpliwym, bo jest ich BARDZO DUżO.

#179115  autor: Irek
 01 maja 2007, 15:15
fajnex, dzięki za wyjaśnienie. Zależało na wyjaśnieniu tego bo za kilka dni przenoszę się do oferty abonamentowej Orange i zależało mi na zmianie numeru. Także dzień po tym jak się przeniosę udaję się do salonu.

"And one more thing..."

#179117  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 15:21
joasia_23 pisze:ja też zmieniałam nr za punkty profit ale nowej karty sim nie dostałam.
A czy istnieje taka możliwość, że na starym numerze można pozostawić informację o zmianie numeru?

#179118  autor: joasia_23
 01 maja 2007, 15:23
Chyba raczej nie ma takie mozliwości, bo niby jak? Stary numer przestaje być aktywny, czyli dzwoniący na niego usłyszą komunikat " nie ma takiego numeru:.

#179122  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 15:30
Szkoda, zobacze co mi powiedzą w salonie.

#179125  autor: Irek
 01 maja 2007, 15:38
A co to za problem wysłac do wszystkich smsy. Nie koniecznie też musisz rezygnować ze starego numeru. Poprostu zasponsoruj sobie do drugiego numeru kolejną aktywację.

"And one more thing..."

#179128  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 15:47
Wystarczy, że płacę za 2 numery 160 zł co miesiąc :) Muszę nad tą sprawą pomyśleć

#179129  autor: joasia_23
 01 maja 2007, 15:48
A może do Popa da się przenieść...

#179180  autor: PingNoMore
 01 maja 2007, 17:52
joasia_23 pisze:A może do Popa da się przenieść...
No nie za bardzo mogę się przenieść gdyż do końca umowy pozostało mi 11 miesięcy :)

#179182  autor: joasia_23
 01 maja 2007, 17:53
Ale stary numer do popa. W miejsce tego starego numeru wszedłby złoty nr za Profit, ale nie wiem, czy tak się da.

#179214  autor: Irek
 01 maja 2007, 19:32
Tak nie da rady, trzeba by zerwać umowę.

"And one more thing..."

#179345  autor: MADMAX
 02 maja 2007, 10:09
fajnex pisze:Przychodzisz do salonu i wybierasz numer :D , a dokładniej pięć i właśnie jeden z nich będzie twój.
Nie do końca jest tak jak piszesz, a przynajmniej nie jest to standardem.
Ja dostałem całą paczkę wszystkich "złotych numerów" w exelu na maila (bo nie chciało mi się ich oglądać w salonie, sporo tego było) i z nich mogłem sobie wybrać jeden.
PingNoMore pisze:A jakieś fajne te numery chociaż są?
Te ze starszymi prefiksami nie bardzo. Natomiast te z nowszymi całkiem konkretne, przynajmniej niektóre :)

Pozdrawiam

#179434  autor: D@rio
 02 maja 2007, 16:26
CYBER pisze: Nie do końca jest tak jak piszesz, a przynajmniej nie jest to standardem.
Ja dostałem całą paczkę wszystkich "złotych numerów" w exelu na maila (bo nie chciało mi się ich oglądać w salonie, sporo tego było) i z nich mogłem sobie wybrać jeden.
po znajomości ?

Obrazek
 #179571  autor: prezeswk
 02 maja 2007, 22:51
IreQ pisze:Czy nowy numer masz już nastepnego dnia czy zmiana następuje dopiero na przełomie końca i początku następnego okresu rozliczeniowego? Zmianiał ktoś?
Witajcie!
Napisze kilka zdan o mojej zmianie numeru w Orange.
To byla zmiana za punkty Profit, zmienic musialem (nie chcialem). Zmienialem jakies 2 i pol roku temu
Poszedlem do salonu, zweryfikowali dane i saldo na Proficie i na drugi dzien zmienili.
I tu zaczely sie schody...
Poczta glosowa i domyslne przekazy ponownie aktywne, wiec konieczna interwencja w BOK, zeby moc sterowac przekazami (np. wylaczac przekazy, bo w Orange domyslnie sa zawsze na poczte - jesli ta jest wlaczona). Oczywiscie poczte trzeba bylo na nowo poustawiac i ponagrywac powitania.
M Box dzialal wciaz na starym numerze, wiec konieczna byla jego deaktywacja, usuniecie konta na starym numerze i ponowna aktywacja wraz z zalozeniem nowego konta na nowym numerze.
Orange on line oraz *200 i *500 nie dzialaly kilka dni.
Uslugi lokalizacyjne jakie mialem wlaczone, nie dzialaly na nowym numerze.
Na szczescie faktura nie zostala spie****
Reasumujac pelen okres rozliczeniowy dochodzilem do siebie.
PS. Numer mam ladny..., niestety jakis gosc z Allegro ma podobny, wiec prawie codziennie odbieram pomylkowe polaczenia w sprawie jego oferty...
W kazdym razie numeru juz nie zmieniam i raczej odradzam
PS. 2 W Plusie zmiana numeru - jedynie co musialem zrobic to ponownie skonfigurowac poczte glosowa i opcje powiadamiania przez smsa o probach polaczenia.
Pozdrawiam :)

#179579  autor: MADMAX
 02 maja 2007, 23:25
D@rio pisze:
CYBER pisze: Nie do końca jest tak jak piszesz, a przynajmniej nie jest to standardem.
po znajomości ?
Nie, normalnie w salonie firmowym Orange po sugestii że przechodzę do ERY bo nie interesuje mnie kiepska oferta przedłużeniowa :)
Jakos tak wyszło z rozmowy, że przy okazji chciałbym nowy ładny numer i konsultant zaproponował, że mogę sobie wybrać z puli którym dysponuje aktualnie jakikolwiek.

Pozdrawiam