Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Przy próbie wysłania mmsa lub smsa pojawia się komunikat: błąd wysyłania wiadomości Nadmienie że dwukrotnie przekładałem kartę do innego telefonu aby uzyskać nową konfigurację i nic to nie dało. Czy ktoś wie co z tym fantem zrobić?
PS.
Telefon zktórego dzwonię, z testów playa, a karta sim otrzymana w promocji dla testerów
najpierw sprawdź centrum wiadomości w ustawieniach...na stronie play powinno być jaki tam jest numer..no albo w najgorszym przypadku duplikat karty, mogą się uszkodzić
dechomenon pisze:najpierw sprawdź centrum wiadomości w ustawieniach...na stronie play powinno być jaki tam jest numer..no albo w najgorszym przypadku duplikat karty, mogą się uszkodzić
Sprawdziłem ustawienia mam takie same jak kumpel z takim samym telefonem. Numer się też zgadza.
Sprawdzałem przed chwilą, że nie mogę też wysłać sms'a z ich strony po wejściu na swoje konto.
może wysyłałeś 2 sms i stwierdzili ze za dużo... ta siec ma mega problemy sama z sobą odcina ludzika telefony bo dużo dzwonią jednocześnie sama dawając kupę minut... no nic playsrej już o tym było max 2 lata i nich nie ma... jeszcze to przepadanie kasy...
ganc2 pisze:A czemu po prostu nie zadzwoniłeś pod *500 i po prostu się nie spytałeś
Z nimi to już gadałem a obsługa jest jak na Blu line w tpsie nikt nie ma pojęcia tylko klepie wyuczone formułki. Kazali mi skonfigurować po raz kolejny telefon.
blom pisze:może to była aluzja do zmiany sieci....
Może i masz rację?
[ Dodano: 2007-05-01, 18:22 ]
Aktualnie toczy się wymiana wiadomości na stronie internetowej Play'a, między mną a ich pracownikami obsługi. Co raz to inny mi odpowiada i stosuje metodę spławiania klienta. Zaczyna mnie to bawić bo jak stwierdziłem nie jest to wina sieci ani telefonu tylko mają błąd w oprogramowaniu, związany z bezpłatnymi minutami. Spróbuję to obejść sam, bo da się to wykorzystać do bezpłatnych połączeń. Jak będę wiedział coś więcej napiszę.