• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#175724  autor: Wąglik
 20 kwie 2007, 12:37
TomekO pisze:rzeczywiście jak 2 orangutany się dogadają
To pojechałeś po popakach i oranGOotanach:)

Przypominam sobie jak ktos się rzucał do obsługi PLAYa, że wyjeżdzają do klientów na TY, nie wiem jak to tam jest dokładnie, ale ostatnio od Orange też dostałem SMS z promocją, a w treści było "..Hej popaku!...[...]" jak by ktos był mocno przewrażliwiony na tym punkcie, to by też aferę robił... ;)

Siemens m35 ->Ericsson T65 ->Siemens s35 ->SE T300 ->SE T630 ->Sendo X ->Samsung X460 ->Bird M08 ->Samsung E250 ->Nokia 2610 ->Nokia 1208 ->Nokia 6120 classic ->Nokia E51 ->E52 ->SE x10mini ->Samsung Wave 8500 ->HTC Wildfire S ->HTC Desire S

#175729  autor: DejwiD
 20 kwie 2007, 13:01
na poczatek zapraszam do tematu o promocyjnych doladowaniach, ktory juz ma 33 podstrony :) promocja jest przynajmniej 3 razy w miesiacu i nigdy nie jest nizsza od 20% kwoty doladowania. moze Ty wychodzisz, ze to co jest proste na papierze jest najlepsze. Zycie to nie bajka, zazwyczaj trzeba kombinowac, a play sie do tego nie nadaje z ta plaska stawka :)
sokolowiak pisze:Nie rozumiem przedmówcy, którego pasjonuje stres promocyjny...
mnie to nie stresuje, zawsze o tych promocjach mam info na poczcie, w koncu pracuje dla nich :wink:
sokolowiak pisze:Na serio, bez obrazy nie rozumiem...
odbijajac pileczke: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=czyha%E6 :? ja tez nie rozumiem, uzyles 4 razy jednego wyrazu, oczywiscie za kazdym razem blednie, prosty czlowiek, proste play ??

#175736  autor: Wąglik
 20 kwie 2007, 13:26
DejwiD pisze:na poczatek zapraszam do tematu o promocyjnych doladowaniach, ktory juz ma 33 podstrony :)
Niedługo ten temat będzie mał 33 podstrony jak każdy nie pójdzie w swoją strone używając tego prepaida, który mu najlepiej pasuje...

Swoja drogą jak ktoś z Orange czyta ten temat i widzi jak wielu ortodoksyjnych obrońców ma najdrozsza w Polsce taryfa to sie może śmieje, może nie... ale na pewno pomyśli... "Im dobrze, nie narzekają... Więc na siłę nie będziemy obniżać stawek..." :)

#175739  autor: DejwiD
 20 kwie 2007, 13:37
dr_martin pisze:Niedługo ten temat będzie mał 33 podstrony jak każdy nie pójdzie w swoją strone używając tego prepaida, który mu najlepiej pasuje...
zostana same zetafony :F
dr_martin pisze:Swoja drogą jak ktoś z Orange czyta ten temat i widzi jak wielu ortodoksyjnych obrońców ma najdrozsza w Polsce taryfa to sie może śmieje, może nie...
ale ten temat to nie jest obrona(porownanie z innymi) orange, to jest rozmowa o ich prepaidach. ;-)

#175754  autor: sokolowiak
 20 kwie 2007, 14:56
Drogi adwersarzu: Prosty to jest ten co nawet jak widzi, że białe jest białe, to uparcie twierdzi, że jest czarne. Nie będę polemizował z Tobą co do prostoty piszących na forum bo to już zagrywka w stylu nie wiem jak komuś przywalić to to napisze, że jest prosty. Jednakże nie przekonują mnie Twoje argumenty co do "polowania" na promocje. Użyłem celowo słowa "polowanie" byś znów nie czepiał się błędnego znaczenia niektórych słów. ( Choć słowo do którego się tak przyczepiłeś w potocznym języku znaczy też polować, czekać na coś, by to wykorzystać - promocje się przecież wykorzystuje:-)
Jeśli kogoś pasjonuje owo polowanie na promocję i kombinowanie jak koń pod górę by udowodnić, wyższość gorszej oferty (Orange) nad lepszą (Play) to już nie mój problem. Liczby nie kłamią: 80 groszy poza sieć to nie 49 poza sieć. Poza tym jeśli mówimy o Orange to chyba jak mi się dobrze wydaje te promocje są tylko do Orange i ewentualnie do stacjonarnych, a w Play-u chyba można do wszystkich sobie obniżyć cenę doładowując wyższą kwotą...
Generalnie można kombinować i mieć taniej do Orange z Orange przy wykorzystaniu promocji, a można nic nie robić i mieć taniej do wszystkich.
Oczywiście na pewno znajdą się tacy dla których Orange będzie super siecią, bo swoje sms-y rozmowy ograniczają tylko do sieci własnej, ale jeśli mają przyjaciół w różnych sieciach to już tu Orange wypada tak blado, że aż go nie widać. Tu tylko Play, Tak-Tak lub Heyah ( z pakietami sielanka). Orange jest najdroższy i najmniej konkurencyjny dla każdego kto choć kilkanaście minut wydzwania do innych sieci.
I jeszcze jedno : nie można kogoś nazywać prostym, bo korzysta z Play... to jest nie tylko niekulturalne, ale też świadczy o poziomie intelektualnym osoby która takie słowa wypisuje, a może po prostu nie ma już innych, rzeczowych argumentów przemawiających na korzyść Orange???

#175799  autor: TomekO
 20 kwie 2007, 16:42
Prości już zrezygnowali z Orangutana a w niektórych przypadkach rówierz z Telepsa.Ci bardziej skrzywieni pozostali.

#175803  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 16:46
Proszę skorzystać z Naszej forumowej porównywarki ofert i się powinno co nie co rozjaśnić.

click!

Obrazek

#175826  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:10
sokolowiak, po piersze promoki sa w kazdym tygodniu, tylko kwota jest rozna i procenty. po drugie, masz swoja glowe to rob jak uwazasz. bez sesnu sa takie gadki, mi tam play nie da tego co da orane. dziekuje za wysuchanie. szanujmy sie na wzajem. poki co fani tt nie maja szacunku do userow innych sieci, i niech tak zosatnie

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#175843  autor: sokolowiak
 20 kwie 2007, 17:33
Masz rację, nie wyzywajmy się!!! Mój dłuuugi post był tylko (myślę, że kulturalną) reakcją na nazwanie abonentów Play - ludźmi prostymi. Taki się nie czuję, jakoś te studia człowiek skończył - to głupi i prosty być nie powinien. Zgadzam się, że dla niektórych Orange jest świetną ofertą, bo mają przyjaciół w Orange. Mi chodziło o wyłącznie o to, że Orange jest nieopłacalny kiedy ma się kumpli, koleżanki w różnych sieciach i często dzwoni się na wiele numerów z różnych sieci, bo tu sam przyznasz oferta Play i teraz Heyah z pakietami SIELANKA nie ma sobie równych.... Mówienie więc w takim przypadku, że Orange jest SUUUUPEEERR nie ma podstaw i jest kłamstwem. Każdy powinien korzystać z takiej sieci w której mu najtaniej. Jeśli ktoś dzwoni do Orange to niech ma Go czy POP-a, ale niech nie nazywa abonentów innych sieci prostakami, bo tylko sam sobie świadectwo wystawia. Jest takie powiedzenie : " Nie sądź innych swoją miarą"... Mam nadzieje, że już nikt nikogo nie nazwie prostakiem tylko dlatego, że jest abonentem innej sieci....
A skoro Play nie jest według Orange konkurencją dla nich, to po jasny gwint siać taką awanturę. Wyzwiska, i bicie piany nic nie pomoże, bo rynek sam zweryfikuje oferty operatorów.
A o kulturę osobistą niech każdy zadba tak by nie obrażać innych.

#175848  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:41
A o kulturę osobistą niech każdy zadba tak by nie obrażać innych.
zgadzam sie.

co do oferty to bebeo juz liczyl ze jak ktos mniej wiecej to kazdej z sieci (bez play) dzwoni to i tak nie jest zle, bo i tak sie oplaca. cena poprze zpromki spada zdecydowanie, doliczajac dodatkowa kase na polaczenia w orange :wink:
w heyah sielanka to ciekawa propozycja, zobaczymy jak dlugo potrwa i czy reszta wykona jakis ruch, bo heyah poki co to wiekszy rywal dla orange niz play. a uzytkownikom lpay zycze zeby ta siec nie byla tylko chwilowym wybrykiem :wink: bo tylko poprzez konkurecnje u reszty moga spasc ceny

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#175850  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 17:45
moim zdaniem troszkę wasza dyskusja jest bez sensu.

Czy to naprawdę to taka trudność otworzyć sobie cenniki w PDFach i chwilę przy Nich posiedzieć? Chyba liczyć każdy z Nas umie. A jakby co to Excel i do dzieła...

Obrazek

#175899  autor: Vieslav
 20 kwie 2007, 21:20
D@rio pisze:moim zdaniem troszkę wasza dyskusja jest bez sensu.
Wreszcie ktoś to zauważył! Dyskusja zaczyna powoli schodzić do poziomu mam Play/Plusa/Ere to jest najlepsza. Sam nigdy nie powiedziałem, że jeden prepaid jest gorszy od drugiego. Skoro mam kilka osób w Orange z którymi często rozmawiam to po co mam płacić 49 gr w super-atrakcyjnej ofercie Play skoro mogę mieć to samo za 15 gr? Analogicznie ma się tutaj usługa Tanie Numerki w Tak-Taku. Więc zanim ktoś zacznie wrzucać na innego pre-paida niech też to uwzględni, a nie używa argumentów "jest najlepszy bo ja go mam". Jasne również jest, że jak ktoś dzwoni/pisze często po innych sieciach to Orange mu się nie opłaca. Jeden ze znajomych ma Orange a prawie wszystkich znajomych w Plusie ale nie może na Plusa zmienić bo ma Zetafona. Widać każdemu co innego pasuje i trzeba to dostrzegać.

#175978  autor: DejwiD
 21 kwie 2007, 01:32
sokolowiak, nie wiem gdzie znalazles w moich postach, ze pisze ze pop/go jest super. nie wiem, gdzie znalazles w moich postach, ze nazywam uzytkownikow playa prostakami.

jedyne na co Ci dosc "nigrzecznie" zwrocilem uwage to to, ze popelniles blad ortograficzny :) jezeli jeszcze raz klikniesz w link, ktory jest na poprzedniej stronie moze "zrozumiesz"
oczywiscie serdecznie Cie przepraszam, bardzo mozliwe, ze tamto haslo bylo niekulturalne, czasami mnie ponosi..

moralem naszej dyskusji niech bedzie haslo:
Operator kocha kazdego abonenta, chociaz zazwyczaj w pupe... :-D

ps. potrzebuje obiektywnej opinii do mojego nowego sloganu reklamowego, ktory oczywiscie mam zamiar przeslac do dzialu marketingu:

Ja jestem Krzysiek, a to moj kolega Lukasz.. i mamy wszystkich w... ORANGE! :wink:

#176016  autor: TomekO
 21 kwie 2007, 10:50
Wreszcie ktoś to zauważył! Dyskusja zaczyna powoli schodzić do poziomu mam Play/Plusa/Ere to jest najlepsza. Sam nigdy nie powiedziałem, że jeden prepaid jest gorszy od drugiego. Skoro mam kilka osób w Orange z którymi często rozmawiam to po co mam płacić 49 gr w super-atrakcyjnej ofercie Play skoro mogę mieć to samo za 15 gr?
W żadnej ofercie PLAY minuty z abonamentu lub PLAY karcie przy doładowaniu conajmniej za 50 zł nie kosztują 49 gr. Przy skumulowanych korzyściach minuta może wynieść 16 gr do wszystkich. Ogólnie tak jak ktoś już polecił czytanie regulaminów ze zrozumieniem i skorygowanie tej wiedzy ze swoimi bilingami przyniesie porządany skutek.

#176018  autor: JacekS
 21 kwie 2007, 10:55
Jejku a nie jest lepiej jak ktos ma np. duzo znajmoych w erze to niech wybierze sobie oferte ery i bedzie mial nizszy koszt za minute polaczenie niz normalnie. Tak jest z wszystkimi sieciami. Koszt polaczenie z sieci A do sieci B zawsze bedzie wyzszy niz polacznienia wewnatrz sieciowe

#176187  autor: D@rio
 21 kwie 2007, 17:34
zboczyliście już dawno z tematu a że dublować tematów nie wolno na forum więc - temat zamykam.

Obrazek