• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #175727  autor: Wąglik
 20 kwie 2007, 12:54
Witam!

Rozwiazałem swego czasu umowę w Orange mix (miałem na czas nieokreślony) no i do tego miałem mBoxa... Umowa jest rozwiązana a mBox dalej aktywny... chodzi mi konkretnie o adres email.. Wie ktos może ile czasu jeszcze moja skrzynka będzie aktywna?
Co prawda sms i mms już się nie da wysyłać, ale ten mail... nurtujące:)

PS. Jeśli temat nie w tym dziale proszę o przesuniecie... mam nadzieje, że nie do kosza;)

#175762  autor: Irek
 20 kwie 2007, 15:30
Nie jest to szczegółowo określone. Raz deaktywują szybko, a raz wolno.

"And one more thing..."

#175763  autor: babeo
 20 kwie 2007, 15:33
dr_martin, jak tak bardzo Ci przeszkadza, to możesz to konto usunąć ręcznie :-)

#175771  autor: Wąglik
 20 kwie 2007, 15:56
babeo pisze:dr_martin, jak tak bardzo Ci przeszkadza, to możesz to konto usunąć ręcznie :-)
Właśnie chodzi o to,że nie przeszkadza:P Właśnie po 3 miesiącach nieużywania go znowu zacząłem go używać:P

Boję się tylko, że mogą w każdej chwili zlikwidować..

W sumie to mam na siebie zarejestrowany jeszcze jeden mix, którego uzywa brat... więc może dopóki jego numer będzie aktywny to i to konto się zachowa... ALE z drugiej strony on ma oddzielnego multiboxa i mail do niego przypisany...

#175772  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 15:58
jeśli jest to wersja Standard to podejrzewam że nie usuną Ci.

Obrazek

#175809  autor: babeo
 20 kwie 2007, 16:56
dr_martin, jeżeli zależy Ci na nicku mejlowym, to możesz usunac konto i dać sobei taki alias do Twojego Zetafonu :-)

Choć w sumie nie wiem po jakim czasie od usunięcia konta bedzie można wziąc taki nick na alias ...hmmm :?:

#175815  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:02
D@rio, standarda usuwaja. jesli przeniosles nr uzywany na prepaida to masz wciaz aktywnego, a jesli nie chciales by ci przenosili tylko poprostu rozwiazales umowe to od razu ci konto usuwaja. ja tak mialem

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#175819  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 17:03
babeo pisze:Choć w sumie nie wiem po jakim czasie od usunięcia konta bedzie można wziąc taki nick na alias ...hmmm
zaraz po zwolneniu nick'u powinna być taka możliwość.

Obrazek

#175823  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 17:04
b@sho pisze:D@rio, standarda usuwaja. jesli przeniosles nr uzywany na prepaida to masz wciaz aktywnego, a jesli nie chciales by ci przenosili tylko poprostu rozwiazales umowe to od razu ci konto usuwaja. ja tak mialem
no bo w post-paid to jest inaczej. W post-paid jest zamykane konto i wszystkie usługi są hurtem deaktywowane. A tutaj mowa o pre-paid, gdzie widać niekoniecznie musi to działać tak sprawnie.

Obrazek

#175830  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:16
D@rio mix to nie prepaid :wink: a mowa w pierwszych postach byla o mixie i na nim stawiano to konto :wink:

#175832  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 17:19
b@sho pisze:D@rio mix to nie prepaid
niestety - mix jest liczony jako pre-paid. Nawet technicznie także jest to pre-paid.

Mix to pre-paid z cyrografem. Nic pozatym innego.

Obrazek

#175835  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:22
D@rio to dlaczego w dzien wylaczenia nr juz nie mozna bylo na konto wchodzic :?: mialem tak na wlasnej skorze, jesli odmowisz by nr z mixa dzialal jako prepadi to usuwaja ci konto :wink:

#175837  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 17:26
b@sho pisze:D@rio to dlaczego w dzien wylaczenia nr juz nie mozna bylo na konto wchodzic
nie mam zielonego pojęcia. Widać u Ciebie to poszło sprawniej. Ja do dziś mam Mbox'a standard na nieaktywnej karcie POPa...

Obrazek

#175844  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:34
D@rio tylko widzisz ty na popce a ja mialem na mixie (a nie chcialem by z niego robili nr prepaida). takze widocznie zalezy od twojej decyzji przy rozwiazywaniu umowy. innego wytlmaczenia nie widze

#175927  autor: Wąglik
 20 kwie 2007, 22:38
b@sho pisze:D@rio tylko widzisz ty na popce a ja mialem na mixie (a nie chcialem by z niego robili nr prepaida). takze widocznie zalezy od twojej decyzji przy rozwiazywaniu umowy. innego wytlmaczenia nie widze
ja z mixa zrezygnowałem i o nic nie pytali...

szkoda, że tej puli 30 sms i 5 mms nie wolno wykorzystywać... próbowałem... nadal mam niby te 30 darmowych sms... ale piszą, że sie nie da wysłać... w sumie normalne... bo jak dzwonie na swój numer to "nie ma takiego numeru"... A jak bym wysłał sms do innej sieci niż orange to wyświetla się nr telefonu (którego od pół roku nie mam...

Może jak nr wróci do puli i ktoś sobie kupi POPa lub abonament z tym nr to mi wtedy zdeaktywują całe konto i mail... no bo niby jak by miałby sobie założyć mBoxa skoro ja go używam;)

EDIT:

SMS też działają i to nawet do ery !!! :) Właśnie sprawdziłem... spoko:)

#176190  autor: D@rio
 21 kwie 2007, 17:35
dr_martin pisze:SMS też działają i to nawet do ery !!! Właśnie sprawdziłem... spoko:)
nie odkryłeś nowości. Działają na wszystkie kierunki, nawet międzynarodowe. Tak samo jest z MMS'ami.

no ale - nie róbmy offtop'u.

Obrazek