• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 78 z 97
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#175524  autor: Rradzio
 19 kwie 2007, 19:28
Za te posunięcie konkurecni mówię o Orange, będzie menagment zdrowo bulił... Orange przegieło z droższymi stawkami i będą płacić...

#175525  autor: MADMAX
 19 kwie 2007, 19:29
potargany i amfi - dziekuję za odpowiedź :-)

Do minusów oferty PLAY dodałbym jeszcze fakt i ż nie ma taryf promujących osoby które wyjątkowo często w teorii powinny ze sobą rozmawiać (ot choćby małżeństwa itd.)
Byc może zainteresowałbym się PLAY'em ale moja połówka jak dotąd ma POP'a ja jeszcze chwilę będę tkwił w jednej idei w której mam "darmowy numer w sieci" i oboje jeśli o kontakty telefoniczne ze sobą narzekac nie możemy.
Teraz przenosze się do ERY (jak na razie ta sieć rzuca mi na wstępie kłody pod nogi mieszając coś w spr. umowy, którą mięli wysłać :evil: ) gdzie również jest w pakiecie darmowy numer. Oczywiście moja panna będzie musiała wyemigrować z POP'a do TAK-TAKa.

Pytam, gdzie są podobne promocje w PLAY'u? :shock:
Mam wrażenie, że PLAY jest głównie dla singli, którzy nie mają w planie dłuższej znajomości z płcią przeciwną ;-)

Pozdrawiam

#175564  autor: ozp
 19 kwie 2007, 22:07
Z tego co wiem to za ten "darmowy" numer trzeba zapłacić...w dodatku tej usługi już nie ma... w tej cenie co była...w dodatku zwariowali w orange bo za dużo ludzi wzielo sobie tą promocje i dzwonili na maksa...wtedy orange zrobił ograniczenie na ta promocje,tłumacząc się przeciążeniem w sieci...chociaż na początku wyglądało to pięknie.... Ja bym dał Playowi troche czasu....Pewnie ich spece coś wykombinują, a jak nie to będą mieli minus ;P

:::...ReMeMbEr Me...:::

#175662  autor: Pawrzes
 20 kwie 2007, 00:07
Play by wprowadził darmowe połączenia do wybranego numeru gdyby mieli tylko swoją sieć, a ponieważ 99% ruchu idzie przez sieć Polkomtel S.A. a za każdą minutę muszą parę groszy zapłacić więc tego typu usługi bym się w najbliższym czasie nie spodziewał...

Pozdrawiam

#175731  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 13:10
roxa pisze:no zgadza sie, ale te 50zł płaci się za ponowne włączenie do sieci po zawieseniu połączeń, a zawieszenie następuje dopiero po osiągnięciu limitu kredytowego, który wynosi 500zł, więc tak szybko tego lumitu raczej się nie osiągnie.
nie prawda. Źle to rozumiesz. Zawiesić Ci można z tytułu długów płatniczych. Może to być nawet i 20zł ...

Obrazek

#175774  autor: roxa
 20 kwie 2007, 16:01
D@rio pisze:
roxa pisze:no zgadza sie, ale te 50zł płaci się za ponowne włączenie do sieci po zawieseniu połączeń, a zawieszenie następuje dopiero po osiągnięciu limitu kredytowego, który wynosi 500zł, więc tak szybko tego lumitu raczej się nie osiągnie.
nie prawda. Źle to rozumiesz. Zawiesić Ci można z tytułu długów płatniczych. Może to być nawet i 20zł ...
tak mi powiedziano w BOKu :rolleyes:

[scroll]Seniorita Czikita[/scroll]

#175788  autor: D@rio
 20 kwie 2007, 16:35
roxa pisze:
tak mi powiedziano w BOKu
powiedziano Ci o regulaminowym limicie kredytowym w jednym cyklu rozliczeniowym. Natomiast limit kredytowy a zawieszenie połączyć z tytułu niepłatności za usługi telekomunikacyjne to zupełnie co innego. Jedno to sprawa windykacyjna a drugie to poprostu warunki świadczenia usług.

Obrazek

#175818  autor: b@sho
 20 kwie 2007, 17:02
w bokach kłamią tyle powiem :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#175825  autor: roxa
 20 kwie 2007, 17:08
hehe dlatego ja sie tym nie przejmuje i płace rachunki z terminie żeby uniknąć różnych dziwnych sytuacji :P

#175954  autor: amfi
 20 kwie 2007, 23:37
Natomiast limit kredytowy a zawieszenie połączyć z tytułu niepłatności za usługi telekomunikacyjne to zupełnie co innego. Jedno to sprawa windykacyjna a drugie to poprostu warunki świadczenia usług.
czy ja wiem... jak w orange mialem opoznienie w platnosci ponad miesiac to kilka razy mi zablokowali wychodzace, a zdjecie tej blokady to 15zl...

jest o czyms takim mowa w regulaminie PLAYa ???

amfi

#176013  autor: bruuum
 21 kwie 2007, 10:46
Z nowości:
Kod: Zaznacz cały
Pierwszą usługę jaką firma Wind Telecom wdrożyła sieci P4 było Ringback Tone czyli "Muzyka na czekanie". Dzięki tej usłudze standardowy dźwięk oczekiwania na połączenie zastąpiony jest muzyką. Podobna usługę świadczy sieć Era.

Drugą usługą świadczoną przez Wind Telecom dla sieci Play było wdrożenie platformy Pharos Avantgard USSD Gateway, która pozwala na interakcję w czasie rzeczywistym z różnorodnymi aplikacjami (np. obsługującymi mikropłatności czy odpytującymi o bieżący stan konta dla pre-paid).
Link

A co do zaległości ja za odblokowanie telefonu w Erze nic nie płacilam , niestety na odblokowanie czekałam trzy czy cztery dni. Tylko u mnie była sytuacja taka, że dostałam smsa, że polecenie zapłaty jest aktywne i nie płacilismy juz normalnie tego rachunku. Okazało się, że jednak wtedy jeszcze nie było (polecenia zapłaty) i został jeden nie zapłacony rachunek. A wyłączyli mi po trzech miesiącach telefon bez żadnego ostrzeżenia. [/code]

#176023  autor: babeo
 21 kwie 2007, 11:06
Prezes telefonii komórkowej Orange przyznała w rozmowie z Gazetą Prawną, że jest rozczarowana ofertą sieci Play. Według jej oceny oferta Orange jest lepsza.
Orange na razie nie widzi powodów, by odpowiadać na ofertę Play. - Z naszych analiz wynika, że nasza obecna oferta jest dla użytkowników w wielu punktach znacznie bardziej atrakcyjna. Można więc powiedzieć, że debiut nowego gracza nas mile rozczarował - powiedziała Gazecie Prawnej Grażyna Piotrowska-Oliwa, prezes PTK Centertel, operatora sieci Orange.

Według pani prezes sieć Play jest nastawiona na klienta masowego, który dużo wydaje na usługi komórkowe, czyli grupy docelowej podobnej do Orange. - Nasi klienci doskonale zaś wiedzą, że potrafimy o nich dbać - zapewnia w Gazecie Prawnej pani prezes.
źródło: Gazeta Prawna

#176028  autor: roxa
 21 kwie 2007, 11:11
System Ringback Tone został wdrożony w Play w rekordowo krótkim czasie. Jest to pierwsze i zarazem bardzo udane wdrożenie platformy Falcon w oparciu o technologie SIGTRAN (SS7 over IP network).
źródło

czyli nie wszytko w tym Play'u jest takie powolne i nieudolne :P

a do odłączenia od sieci, to bez ostrzeżenia taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca :|
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, 11:12 przez roxa, łącznie zmieniany 1 raz.

#176029  autor: JacekS
 21 kwie 2007, 11:11
babeo pisze:Prezes telefonii komórkowej Orange przyznała w rozmowie z Gazetą Prawną, że jest rozczarowana ofertą sieci Play. Według jej oceny oferta Orange jest lepsza.
Orange na razie nie widzi powodów, by odpowiadać na ofertę Play. - Z naszych analiz wynika, że nasza obecna oferta jest dla użytkowników w wielu punktach znacznie bardziej atrakcyjna. Można więc powiedzieć, że debiut nowego gracza nas mile rozczarował - powiedziała Gazecie Prawnej Grażyna Piotrowska-Oliwa, prezes PTK Centertel, operatora sieci Orange.
A co mial innego powiedziec ? Przeciez nie powie ze orange ma gorsza oferte.
babeo pisze:Nasi klienci doskonale zaś wiedzą, że potrafimy o nich dbać - zapewnia w Gazecie Prawnej pani prezes.
Cos w tym jest

#176221  autor: stelle
 21 kwie 2007, 18:50
Po takiej wypowiedzi jedno jet pewne. Orangutan w najbliższym czasie nie zareaguje na ofertę Play żadnym odświeżeniem swojej oferty, nie mamy tez co liczyć na wyjątkowe promocje. Dla mnie oznacza to jedno, nie oglądać się na oranżadę tylko zmykać do Play jak tylko wygaśnie umowa :P

#176251  autor: ddluk
 21 kwie 2007, 19:47
Wg. moich informacji które otrzymałem wczoraj i dzisiaj w maju nastąpi fuzja Germanosa i P4. Zaś w przyszłym roku wejdą na giełdę. Więcej wiadomości wkrótce.

Blog PLAY ->> http://www.blogplay.eu

#176415  autor: m-unlimited
 22 kwie 2007, 12:07
Witam :wink: może już było o tym wspominane ale naprawdę nie mogę znaleźć :? dzwonił do mnie ktoś o numerze komórkowym zaczynającym się na 413 :shock: :shock: :shock: jaki to może być operator? Czyżby play? :mrgreen:

#176428  autor: MADMAX
 22 kwie 2007, 13:22
m-unlimited pisze:dzwonił do mnie ktoś o numerze komórkowym zaczynającym się na 413
PLAY otrzymał zakres 790xxxxxx-793xxxxxx.
A to co podałaś to jak sądzę ze stacjonarnego (41) 3xxxxxx czyli dawne kieleckie (numer na 3 czyli w grę wchodzic może kilku dostawców z TP włącznie) :-)

Pozdrawiam

#176445  autor: amfi
 22 kwie 2007, 14:05
babeo pisze:Nasi klienci doskonale zaś wiedzą, że potrafimy o nich dbać
jakos ja tego nie doswiadczylem bedac ich abonenem przez 6 lat. nawet nie potrafili dac przy przedluzaniu umowy takiej oferty ktora zatrzymala by mnie w orange... w moim przypadku to oferta play byla lepsza i to oranzada mnie mile rozczarowala :)

amfi

#176531  autor: stelle
 22 kwie 2007, 18:32
ddluk pisze:Wg. moich informacji które otrzymałem wczoraj i dzisiaj w maju nastąpi fuzja Germanosa i P4. Zaś w przyszłym roku wejdą na giełdę.
A jak to ma się do info, że pod koniec roku netia podejmie decyzje o przejęciu P4? czyżby najpierw germanos przejął Play a potem germanosa, z którym ma się połączyć Play miała przejąć netia? W ten sposób Play byłby na giełdzie jako netia.
  • Strona 78 z 97
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 97
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78