• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #172073  autor: Wąglik
 09 kwie 2007, 18:48
Może ktoś sie orientuje jakie profity dostanę od plusa/orange za przejście z ery do nich ?
Bardziej interesuje mnie abo w orange, więc o plusie za mocno nie trzeba się rozpisywać (no chyba, że będzie lepiej niż w orange;) )

A, nie przenosząc numeru:}

#172074  autor: Kaczy
 09 kwie 2007, 18:52
Ja opowiem o Plusie:
- prywatnie masz dostępny pakiet powitalny
- na firme masz pakiet na wejście

W regulaminach jest opisane co dostaniesz za przejście do Plusa z zachowaniem numeru.

...::: Made for loneliness :::...

#172075  autor: przemek910
 09 kwie 2007, 18:55
dr_martin pisze:A, nie przenosząc numeru:}
Co trzeba przez to rozumiec? Nie zależy Ci na zachowaniu numeru? To jesteś traktowany jak nowy...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#172078  autor: Kaczy
 09 kwie 2007, 18:57
Jak nie zachowujesz numeru to jestes nowym użytkownikiem i możesz skorzystać z bieżących promocji.

Dokładnie tak jak napisał kin.

#172079  autor: Wąglik
 09 kwie 2007, 19:03
Kaczy pisze:Jak nie zachowujesz numeru to jestes nowym użytkownikiem i możesz skorzystać z bieżących promocji.

Dokładnie tak jak napisał kin.
Jestem użytkownikiem prywatnym

Czyli lepiej jest zachować nr?
Pytam, bo coś tam zasłyszałem, że jak sie pokaże rachunki od poprzedniego opa to są jakieś minuty gratis etc. Tylko nie wiedziałem gdzie i jak...

Zapoznałem się z promocją Plusa.... wg mnie cienizna... czyli to nie jest chyba takie fajne... Orange znając życie ma jeszcze gorzej,,,,,

#172091  autor: Kaczy
 09 kwie 2007, 19:32
dr_martin pisze:Czyli lepiej jest zachować nr?
Pytam, bo coś tam zasłyszałem, że jak sie pokaże rachunki od poprzedniego opa to są jakieś minuty gratis etc. Tylko nie wiedziałem gdzie i jak...
Czy zachowujesz numer czy nie to i tak masz te same promocje.
Przy przenoszeniu numeru dostajesz bonus kwotowy do wykorzystania, ale z drugiej strony płacisz kasę za przeniesienie numeru poprzedniemu operatorowi.
Czyli w sumie wychodzi na zero.

#172106  autor: D@rio
 09 kwie 2007, 19:56
dr_martin pisze:Czyli lepiej jest zachować nr?
to w Erze tak jest.

Obrazek

#172210  autor: Wilker
 09 kwie 2007, 22:51
w Erze - ofercie dla biznesu :) oni na podstawie Twoich wcześniejszych rachunków proponują Ci podobny pakiet minut za niższy od konkurencji abonament :)

#172251  autor: D@rio
 10 kwie 2007, 02:11
albo ofercie dla indywidualnych, dostaniesz pakiet bonus minut dodatkowych ;)

Obrazek

#172511  autor: art
 10 kwie 2007, 15:56
dr_martin pisze: Pytam, bo coś tam zasłyszałem, że jak sie pokaże rachunki od poprzedniego opa to są jakieś minuty gratis etc. Tylko nie wiedziałem gdzie i jak...
Kiedyś w Idei/Orange tak było że jak pokazałeś 2 ostatnie rachunki z innej sieci to dostawałeś upust na abonament... ale to parę lat temu było więc raczej tego nie stosują już...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#172572  autor: Wąglik
 10 kwie 2007, 17:48
o to szkoda, nic by mi bardziej nie pomogło w podjęciu decyzji o rozstaniu z erą niż taka promocja:)

#173647  autor: xysiek
 13 kwie 2007, 15:31
Ok, teraz w erze przy przenoszeniu dostaje sie troche wiekszy pakiet minut w sieci niz to maja klienci bez swojego numeru. A mozna do tych abonamentow wykupic usluge np "z przyjacielem"gdzie z jednym numerem z ery lacze sie za friko?

#173668  autor: lookass
 13 kwie 2007, 16:27
xysiek pisze: A mozna do tych abonamentow wykupic usluge np "z przyjacielem"gdzie z jednym numerem z ery lacze sie za friko?
Tak bierzesz dodatkowy pakiet ;)

#173673  autor: xysiek
 13 kwie 2007, 16:48
lookass pisze:
xysiek pisze: A mozna do tych abonamentow wykupic usluge np "z przyjacielem"gdzie z jednym numerem z ery lacze sie za friko?
Tak bierzesz dodatkowy pakiet ;)
Za ile ten pakiet? Nie mam tel w Ere wiec nie mam jak zadzwonic a biegac do punktu mi sie nie chce :oops:

#173705  autor: lookass
 13 kwie 2007, 17:49
Od czego masz internet ;) nie pamietam zobacz na stronce ery wiem ze byl taki pakiet ;)
 #174713  autor: jowita
 16 kwie 2007, 22:46
Witam, mam problem z właściwym doradzeniem starszemu wujkowi. Gdyby była możliwość bezpiecznego zrezygnowania z usług Ery (tzn. gdyby oni przysyłali takie pisma i nie straszyli abonenta sądami i karami) to ja sama nie, ale chętnie by z tej promocji skorzystał ktoś z mojej rodziny. Czuje sie naciągnięty przez Erę, bo po kilku dobrych latach bez nowego aparatu zmanipulowany przez konsultanta podpisał umowę na przedłużenie abonamentu bez telefonu (nikt nie uprzedził o dokładnych warunkach umowy. Potem kurier przyszedł z umową i staruszek podpisał długie pismo drobnym druczkiem...no i już wiecie.)
Niestety nie spytał mnie o radę ;-(
Moje naiwne pytanie jest takie: czy przy przejściu do nowego operatora z zachowaniem numeru telefonu też można dostać tanio nowy telefon czy w ogóle nie ma o tym mowy?

#174738  autor: xysiek
 17 kwie 2007, 00:05
czy przy przejściu do nowego operatora z zachowaniem numeru telefonu też można dostać tanio nowy telefon
Jezeli tylko nie bedzie sie zwiazanym umowa z Era to bedzie mogl przejsc do innego opa. U nowego operatora mozna podpisac umowe na 24miesiace z nowym "dosc tanim telefonem". Nic nie stoji na przeszkodzie :) Warunki dla przechodzacych sa takie same jak dla calkiem nowych klientow, wzbogacone sa jedynie np o dodatkowe minuty.

#174754  autor: jowita
 17 kwie 2007, 07:27
Pytałam, bo w opisie promocji w Telepolis wszędzie po regulaminie przejścia od innego operatora jest napisane "brak telefonów w tej promocji." Czyli mam rozumieć że to znaczy że po prostu dotyczą ich te same promocje co nowych abonentów plus jeszcze ewentualnie jakieś minuty? Hmmm.. gdyby to tylko było możliwe.
Czy ktoś już dostał list od Ery z zawiadomieniem o możliwości rezygnacji, czy te wszystkie posty powyżej dotyczące otrzymania listu poleconego dotyczą osób które już wcześniej same zrezygnowały nie czekając na pozwolenie?

#174757  autor: MADMAX
 17 kwie 2007, 08:28
Witam

Odnośnie powyższego problemu. Przecież przeniesienie numeru do innej sieci nie ma nic wspólnego z ofertą. Możesz wybrać ofertę, którą uważasz za najlepszą u konkurencji i podpisac umowę - ze starym numerem lub bez.
Oczywiście przeniesienie numeru to dodatkowy koszt rzędu 60 kilku złotych (nie jestem pewny czy w każdym przypadku czy tez zależy to od cennika).
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2007, 08:30 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#174758  autor: xysiek
 17 kwie 2007, 08:28
jowita pisze:Czyli mam rozumieć że to znaczy że po prostu dotyczą ich te same promocje co nowych abonentów plus jeszcze ewentualnie jakieś minuty?
Dokladnie tak. Podstawowa promocja + minuty, pakiet kwotowy...itp.