• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 318
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 318

#172045  autor: aga
 09 kwie 2007, 17:15
kin pisze:W takim razie regulamin przeczy sam sobie?
Nie, bo w regulaminie jest mowa o migracji i przyłączeniu do sieci, a nie o migracji i przeniesieniu.

#172047  autor: D@rio
 09 kwie 2007, 17:20
aga pisze: Nie, bo w regulaminie jest mowa o migracji i przyłączeniu do sieci, a nie o migracji i przeniesieniu.
no przyłączenie do sieci (aktywacja) to co innego przecież niż przeniesienie...

Obrazek

#172049  autor: D@rio
 09 kwie 2007, 17:23
kin pisze:No niby tak. W takim razie regulamin przeczy sam sobie? Skoro zadarmo to zadarmo a nie złotówka...
wiesz, takie kruczki to są wszędzie stosowane. Akurat polskie prawo nie dopuszcza czegokolwiek "za darmo" w pełnym znaczeniu tego słowa. Dlaczego? Bo jak wiemy od wszelkich darowizn się tez odprowadza podatek ;) stąd za darmo to ciąg myślowy słów "opłata zryczałtowana"...gdzie idealny przykład takiej opłaty mamy w ofercie Heyah, a konkretnie pakiecie 1000SMS za 5zł/7 dni. ;) ....ale w reklamie jest "za darmo"... :-)

Chyba że w regulaminie tym chodziło o aktywację w ofercie abonamentowej, to ta faktycznie jest za darmo...
Płaci się za migrację 1zł.

Obrazek

#172054  autor: Mel
 09 kwie 2007, 17:55
D@rio pisze:no przyłączenie do sieci (aktywacja) to co innego przecież niż przeniesienie...
To ja poproszę o napisanie czym jest przyłączenie, a czym przeniesienie.
Nie chodzi mi o czepianie się, tylko po prostu nie łapię dlaczego te punkty są rozdzielone i o co tam chodzi.

#172056  autor: przemek910
 09 kwie 2007, 18:04
Mel pisze:To ja poproszę o napisanie czym jest przyłączenie, a czym przeniesienie.
Przyłaczenie wystepuje chyba przy nowym użytkowniku [nowy numer]. A przeniesienie to, to samo co migracja :P A migracja to przejście z jednego operatora do drugiego z zachowaniem numeru. Chyba... ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#172063  autor: Mel
 09 kwie 2007, 18:19
kin pisze:Przyłaczenie wystepuje chyba przy nowym użytkowniku [nowy numer]. A przeniesienie to, to samo co migracja :P A migracja to przejście z jednego operatora do drugiego z zachowaniem numeru. Chyba... ;)
Nie sądzę, żeby tak było, przynajmniej w tym konkretnym przypadku. W regulaminie jest napisane Promocja dotyczy: przeniesienia numeru z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej w sieci Era . Czyli i w jednym i drugim przypadku mamy do czynienia z przeniesieniem numeru z TT do abonamentu.
Definicję migracji w tym konkretnym przypadku jest wyjaśnione w punkcie 1:
Migracja - przeniesienie numeru telefonicznego z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej w sieci Era jest dostępne dla Użytkowników systemu Tak Tak w drodze zawarcia przez Użytkownika Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na czas oznaczony lub nieoznaczony.

#172097  autor: kris_one
 09 kwie 2007, 19:47
Witam wszystkich serdecznie,
mam pytanko - czy ktos ma moze jakies przecieki dotyczace nowej oferty na wymiane telefonu w Erze ?
Bo tak sie zastanawiam czy jechac jutro po D900 czy moze poczekac jeszcze troche ??

Pozdrawiam
Kris

#172108  autor: D@rio
 09 kwie 2007, 19:58
Mel pisze:To ja poproszę o napisanie czym jest przyłączenie, a czym przeniesienie.
no kurcze, nie potrafie tego wyjaśnić ;) ....nie jestem polonistą ;) no ale, sama nazwa przecież wskazuje...
kin pisze:Przyłaczenie wystepuje chyba przy nowym użytkowniku [nowy numer]. A przeniesienie to, to samo co migracja A migracja to przejście z jednego operatora do drugiego z zachowaniem numeru. Chyba...
no dokładnie. Przyłączenie to aktywacja czegoś. A migracja może mieć wiele znaczeń np. migracja między taryfami, migracja między ofertami itp. itd.
Mel pisze:Nie sądzę, żeby tak było, przynajmniej w tym konkretnym przypadku. W regulaminie jest napisane Promocja dotyczy: przeniesienia numeru z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej w sieci Era . Czyli i w jednym i drugim przypadku mamy do czynienia z przeniesieniem numeru z TT do abonamentu.
Definicję migracji w tym konkretnym przypadku jest wyjaśnione w punkcie 1:
Migracja - przeniesienie numeru telefonicznego z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej w sieci Era jest dostępne dla Użytkowników systemu Tak Tak w drodze zawarcia przez Użytkownika Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na czas oznaczony lub nieoznaczony.
no i czego tutaj nie rozumiesz? Bo dla mnie jest wszystko jasne.

Obrazek

#172129  autor: Mel
 09 kwie 2007, 20:34
D@rio pisze:no i czego tutaj nie rozumiesz? Bo dla mnie jest wszystko jasne.
To wyżej tak. Ale nadal nie rozumiem czym się różni punkt 7 od punktu 8 i 9 ww regulaminu.
Wobec tego, że się zrobił niemały OT myśle, że lepiej zakończyć te dywagacje.

#172139  autor: D@rio
 09 kwie 2007, 20:49
poproszę o link do pełnego regulaminu, przeczytam i postaram się wytłumaczyć, jak będę potrafił.

Obrazek

#172144  autor: przemek910
 09 kwie 2007, 20:54
poproszę o link do pełnego regulaminu, przeczytam i postaram się wytłumaczyć, jak będę potrafił
klik.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#172152  autor: Mazi
 09 kwie 2007, 21:02
Mel pisze:To wyżej tak. Ale nadal nie rozumiem czym się różni punkt 7 od punktu 8 i 9 ww regulaminu.
Wobec tego, że się zrobił niemały OT myśle, że lepiej zakończyć te dywagacje.

Jak dla mnie wygląda na to, że:
Pkt. 7 regulaminu mówi o opłacie za przeniesienie numeru z TT do abo bez względu na staż abonencki.
Pkt. 8 i 9 dotyczą opłaty, którą chyba można nazwa aktywacyjną. W przypadku gdy staż w TT jest większy jak 3 miesiące opłaty nie ma a w przypadku gdy jest on krótszy wynosi tyle ile opłata aktywacyjna w danym abonamencie.

Nie wiem czy o to chodziło.

Pozdrawiam 8)
P.S. Tak BTW to podoba mi się to rozwiązanie, ze jak się jest dłużej niż 3 miesiące to się nie płaci opłaty aktywacyjnej. Na dniach będę wykonywał przeniesienie numeru z Simplusa na abo i nie dość, że muszę mieć minimum 5 zł na koncie sim+ to jeszcze płace normalną opłatę aktywacyjna jak nowy użytkownik. Dodam, że ten numer w sim+ mam 4-5 lat.

#172254  autor: D@rio
 10 kwie 2007, 02:23
Mel pisze:To wyżej tak. Ale nadal nie rozumiem czym się różni punkt 7 od punktu 8 i 9 ww regulaminu.
pkt 7 - mówi o opłacie za przeniesienie numeru (to nie jest aktywacja!) z systemu Tak Tak w sieci Era do usługi abonamentowej.

pkt 8 - informuje że przy migracji numeru, który w systemie Tak Tak ma staż dłuższy niż 3 miesiące licząc od pierwszego wykonanego połączenia, operator nie nalicza opłaty za przyłączenie do sieci (czyli opłaty aktywacyjnej właśnie).

pkt 9 - informuje iż przy migracji numeru, który w systemie Tak Tak ma staż krótszy niż 3 miesiące licząc od pierwszego wykonanego połączenia, operator nalicza opłatę za przyłączenie do sieci (czyli opłatę aktywacyjną właśnie wg. cennika) .

Jak dla mnie wszystko jasne.

Obrazek

#172280  autor: kameT
 10 kwie 2007, 10:00
Heh, ci ągle jedno i to samo. To jakaś drwina 120 min za 60,30zł. Czy to ma być porządna oferta dla stałego klienta???
Minuta co prawda wychodzi po 50gr a sms za 12,5gr do każdej sieci, ale to ciągle gorzej niż w pre-paidach. Tam przynajmniej sa jakieś upusty do sieci i dodatkowe bonusy w postaci promocyjnych doładowań.
Poza tym mam swobodną możliwość manipulowania kwotą z konta, tutaj tylko min. i smsy.

Jakie jest Wasze zdanie? Zrezygnować i czekać na coś lepszego czy przedłużać, bo i tak niczego lepszego się niedoczekam... ?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#172292  autor: SS.PawliK
 10 kwie 2007, 10:49
Kamet weź na czas nie określony ja tak biorę - era Swobodny Kontakt:) dobierasz sobie pakiety za 30zł kazdy, ja biore darmowe 2000min a z IBOA odpalę za 15zł 100min do Ery i Heyah mi to styknie póki cos dobrego konkretnego nie wyjdzie. Na czas nie określony dostaniesz tylko aktywacje za 49zł lub z TT za 1zł(co właśnie zrobię) ;P, bez telefonu.

--
Pozdrawiam: SS.PawliK -->> ERA RULLEZ <<--

[Alcatel Ot320]->[Siemens cf62]->[nokia 3310]->[Siemens c55]->[sagem myx-7]->[sagem my301x]->[SE D750i] --> w planach N-series lub SE W-series :P

#172297  autor: przemek910
 10 kwie 2007, 10:55
SS.PawliK pisze:a z IBOA odpalę za 15zł 100min do Ery i Heyah