• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 66 z 147
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 147

#170181  autor: homzik
 04 kwie 2007, 22:08
jak myslicie, czy da rade uzyskac rabat 30/40/50% przy ANZ 12 miesiecy w Biznesklasie (a najlepiej jeszcze z Bezplatna piatka)?

#170188  autor: D@rio
 04 kwie 2007, 22:15
homzik pisze:jak myslicie, czy da rade uzyskac rabat 30/40/50% przy ANZ 12 miesiecy w Biznesklasie (a najlepiej jeszcze z Bezplatna piatka)?
gwarancji Ci nie dam ale myśle że warto powalczyć. Przy ANZ są łaskawsi jak przy PWA.

Natomiast, myślę iż kwestię nazewnictwa "rabat" zamienią na "dodatkowy pakiet kwotowy" - gdzie 30% jest do osiągnięcia, tylko jeszcze zależy przy jakiej taryfie.

Obrazek

#170193  autor: homzik
 04 kwie 2007, 22:21
nie wiem czy sie zrozumielismy... mi chodzi o mniejszy abonament, a nie wiekszy pakiet do wykorzystania czyli nie o 130/140/150% pakietu nominalnego :)

#170214  autor: D@rio
 04 kwie 2007, 22:41
homzik pisze:nie wiem czy sie zrozumielismy... mi chodzi o mniejszy abonament, a nie wiekszy pakiet do wykorzystania czyli nie o 130/140/150% pakietu nominalnego
osobiście nie spotkałem się jeszcze z pozycją rabat na abonament w BiznesKlasie.

Obrazek

#170220  autor: homzik
 04 kwie 2007, 22:44
no wlasnie... przy godzinach daja, to moze, w zwiazku z ich niby-nowa polityka lojalnosciowa, i tu by dali:)

choc i tak pewnie wyjdzie na to, ze wezme bezplatna piatek z telefonem, mam nadzieje w jakiejs obnizonej cenie:)

#170350  autor: Mazi
 05 kwie 2007, 11:06
D@rio pisze:P.S
Napisałeś tak chaotycznie i niezrozumiale, że nawet nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Ale 5te przez 10te zrozumiałem...
Racja. Przepraszam. W skrócie jeszcze raz ponieważ już posiadam bezpośrednie informacje od Taty a nie z e-książki telefonicznej plusa.

Kiedyś w firmie Taty były z 4 abonamenty teraz sytuacja wygląda tak, że:
Firma tak jak by się podzieliła i są dwie z osobnymi siedzibami(jedna to powiedzmy coś na kształt zakładu usługowego a druga to sklep).
Pierwsza nazywa się dla przykładu Nazwa Firmy a druga(sklep) Nazwa Firmy 2

W tej pierwszej są dwa abonamenty, które przychodzą na jednej fakturze(czyli rozumiem, że mają też jedno konto abonenckie?) oraz iplus, którzy przychodzi już osobno z tego co wiem.

W drugiej firmie(sklep) są również dwa abo na jednej fakturze.

Poprzedniego posta pisałem na podstawie informacji jakie mi wyświetlała e-książka telefoniczna plusa dlatego tak chaotycznie to wyszło wszystko.

Jednak moje pytanie jest dalej aktualne. Jeśli formalnie firmy mają inne nazwy a w e-książce po wpisaniu siedzib obu firm wyświetla mi te abo ale i w jednym przypadku i w drugim widnieją pod taką samą nazwą to jest coś nie tak?

Drugie pytanie dotyczy iplusa, wpadł mi w ręce rachunek za niego i jest tam jakiś pakiet sms'esów do wykorzystania co miesiąc - bodajże 20. Wydaje mi się to być dziwne, jeśli ten abo z założenia jest pod iplusa - chyba, że sie mylę i można korzystać z tego abo jako iplus ale i normalnie jako abo telefoniczny.

Pozdrawiam i przepraszam raz jeszcze za poprzedniego posta.

#170355  autor: Kaczy
 05 kwie 2007, 11:11
Mazi pisze:Drugie pytanie dotyczy iplusa, wpadł mi w ręce rachunek za niego i jest tam jakiś pakiet sms'esów do wykorzystania co miesiąc - bodajże 20. Wydaje mi się to być dziwne, jeśli ten abo z założenia jest pod iplusa - chyba, że sie mylę i można korzystać z tego abo jako iplus ale i normalnie jako abo telefoniczny.

Nic nienormalnego. W niższy abo iPlus`a jest wliczone 20 sms`ów. W wyższy 50.
Można je wysyłac poprzez aplikację iPlus Manager, albo jesli wsadzisz kartę do telefonu.

...::: Made for loneliness :::...

#170659  autor: D@rio
 05 kwie 2007, 17:05
Mazi pisze:W tej pierwszej są dwa abonamenty, które przychodzą na jednej fakturze(czyli rozumiem, że mają też jedno konto abonenckie?)
tak.
Mazi pisze:Jeśli formalnie firmy mają inne nazwy a w e-książce po wpisaniu siedzib obu firm wyświetla mi te abo ale i w jednym przypadku i w drugim widnieją pod taką samą nazwą to jest coś nie tak?
no są dwa oddzielne konta abonenckie. Ale skoro mają inne nazwy, to konsolidacja kont nie jest możliwa. Jedynie cesja, ale to problemy z fakturami później będą. Więc, w sumie nie da się nic zrobić.

Obrazek

#170682  autor: Onyx-22
 05 kwie 2007, 17:50
Dzwoniłem przed chwilą do BOKu Plusa z zapytanie jak rozpatrzyli moją reklamację - prosiłem o mozliowśc wcześniejszego przedłużenia umowy (obecna kończy mi się 15 czerwca, czyli za 2 miesiące) i dostałem odpowiedz, że NIE - nie zgadzają się na wcześniejsze przedłużenie umowy.

Czy to jest ta właśnie nowa polityka lojalnościowa Plusa względem klientów???

#170687  autor: D@rio
 05 kwie 2007, 18:00
Onyx-22 pisze:Czy to jest ta właśnie nowa polityka lojalnościowa Plusa względem klientów???
nie ma żadnej nowej, polityki lojalnościowej względem klientów w Plusie. Powiedźmy to sobie szczerze, jasno i stanowczo.

Obrazek

#170819  autor: gm
 05 kwie 2007, 21:54
Onyx-22: a Ty chciałeś ANZ czy PWA? Ja dostałem ANZ 3 miesiące wcześniej. Umowa doszła wczoraj do Plusa, ale miła Konsultantka obiecała załatwić sprawę pozytywnie i szybko i dzisiaj mam już nowy okres rozliczeniowy z rabatem.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#170946  autor: Onyx-22
 06 kwie 2007, 06:31
gm: Wolałbym ofertę bez telefonu.

#170960  autor: gm
 06 kwie 2007, 08:43
Onyx-22 pisze:gm: Wolałbym ofertę bez telefonu.
Skoro bez telefonu to ANZ. Dzwoń na 2601 i poproś o połączenie z DOPL 2699. Tam zostanie przypisany Ci konsultant. Powtórzę, bo wczęsniej to już tu pisałem. Pisałem reklamację w tej sprawie, dostałem odpowiedź odmowną i w tym samym dniu zadzwoniłem na 2601. Dostałem rabat 50% na G55 i z umową nie na 18, ale na 12 miesięcy i to na dodatek 3 miesiące wcześniej. Zauważyłem, że po wejściu PLAY Konsultanci z 2699 mają taka możliwość wcześniejszych ANZ i z umową na krótszy okres.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#171185  autor: Onyx-22
 06 kwie 2007, 19:06
gm, Dziękuje Ci bardzo za pomoc. Tak właśnie zrobiłem. I konsultant powiedział, że oczywiście mogę przedłużyć umowę :)

Może na początku powiem co mnie najbardziej interesuje i jak przedstawia się sytuacja telefonu. Na tym telefonie jest obecnie taryfa Godziny25 + 40 minut do Plusa z ostatniego ANZ. Połączenia z tego telefonu sa praktycznie wykonywane pod 2 numery (jeden Plus i jeden stacjonarny), jest ich tak mało, że nawet abonamentowego pakietu - 70min nie wykorzystuje w całości. Ponieważ w trakcie wakacji telefon ten będzie się prawdopodobnie przez 3 miesiące znajdował za granicą dlatego też chciałbym zmienić na taryfę BiznesKlasa oczywiście możliwie najniższą czyli BiznesKlasa 30, ale na jak najkrótszy okres. Dodam, że na koncie znajduje się 5 kart SIM, a telefon ten jest wykorzystywany w minimalnym stopniu.

Dlatego też wybrałem BiznesKlase bo tam już w abonamencie bedzie duzo minut pod 2 wybrane numery (300miesiecznie, z których i tak pewnie wykorzysta sie 50) i bo w trakcie pobytu za granicą nie będą naliczane do abonamentu te połączenia, tylko będą schodzić z pakietu. I daltego też, te dodatkowe Bonusy postanowiłem wziąść na konto.

To co mi zaproponowali to:
10zł pakiet kwotowy
60 minut Plus.

Moje pytanie brzmi:
1. Czy da się coś wynegocjować? Nie mówię wiele, ale np. zamiast 10zł 15zł pakietu na konto? (może z racji 5 SIM?) Bo może lepiej wziaść BiznesKlase 20?
2. I drugie pytanie: Czy wchodzić w kontrakt na 18 miesiecy (6 co 6), choć oferty są dokladnie te same. (Dodam że dla wiekszosci moich telefonów umowa kończy się własnie dokładnie za 18 miesięcy i wtedy jesli by nie przedstawili w przyszłym roku ciekawej oferty to mógłbym praktycznie ze wszystkimi telefonami pójść sobie od nich. :)
3. I czy naprawde nie ma już SMSów na konto? Bo to by mnie najbardziej chyba interesowało, a to kiedys było. (Z tej racji interesuje że w BiznesKlasie mam drogie SMSy i to by najbardziej zmniejszyłoby mi rachunek)

CO RADZICIE? 8)

#171428  autor: Mazi
 07 kwie 2007, 14:47
Witam 8)

Tak się zastanawiałem czy można liczyć na jakąś odpowiedź Plusa na ofertę Playa i ewentualne ruchy innych op'ów związanych z wejściem Playa w najbliższym czasie to jest w przeciągu miesiąca-dwóch i doszedłem do wniosku, że chyba nic takiego nie będzie miało miejsca. Chodzi mi tutaj głównie o oferty dla biznesu, ale z ofertami dla indywidualnego klienta jest chyba podobnie.

Plus wystartował z nowymi ofertami 5 marca. Ta najbardziej promowana to Dodatkowe Godziny dla Firmy. Możemy tutaj teraz na nich psioczyć, ale to było chyba sprytne posuniecie z ich strony. Skupie się na Dodatkowych... : Po co startować z nowymi ofertami na 2 tygodnie przed startem nowego operatora? Ano wydaje mi się, że polityka plusa w tej chwili jest taka, że to co dali to obecnie szczyt ich możliwości(nie mówię, że ich nie stać..). Nie wiem czy mogli przewidywać co da Play a czego nie da, ale chyba to co zaoferowali jeszcze przez długi okres będzie funkcjonowało.

Nie wiem, ile osób pozyskali tą nową ofertą, ale wydaje mi się, że właścicieli firm, mało obchodziło, że wejdzie jakiś tam Play i że można by poczekać. Chyba nie ma co patrzyć na abonentów przez pryzmat naszego forum, gdzie każdy chce wykombinować tak, żeby było taniej. Piszę to przez pryzmat obserwacji poczynań mojego Taty(w sumie 4 abo na firmę + iplus). On zwyczajnie nie ma czasu na to, żeby sobie jakoś to wszystko sprytnie poukładać, żeby było taniej. I tak abonament ma 100 a płaci 200-250 zł. Myślę, że wielu jest takich w biznesie. Jeśli nie ma w takich małych firmach jakichś osób, które by się tym zajmowały to wydaje mi się, że oferta ta może wydawać się dla nich atrakcyjna i do kogo miała trafić to trafiła.

Jeśli dodać do tego, było nie było kosztowną kampanie reklamową(wczoraj widziałem, nową wersje spotu) to nie wydaje mi się, żeby miało coś się szybko zmienić przynajmniej jeśli idzie o biznes.

Na potwierdzenie mojej(i chyba nie tylko mojej) teorii można by dodać również ofertę dla przedłużających "co 6 miesięcy/na 6 miesięcy".

Pewnie ameryki nie odkryłem i wielu z was wie o tym co napisałem już od dawna ale tak mnie zabrało na przemyślenia, a jako, że cały czas waham się czy brać abo czy czekać jeszcze temat jest mi szczególnie bliski, że się tak wyrażę ;-)
Jedna sprawa to okres w jakim nastąpi odpowiedź Plusa a druga czy się opłaca. Wydaje mi się, że zmiany w niej pewnie będą znaczące a przynajmniej powinny skrócić dystans między Plusem a Playem, ale kiedy...

Właściwie, zamiast się tutaj pocić z tym moim wywodem mógłbym równie dobrze zacytować WitkaT
WitekT pisze: Wydaje się, że operatorzy będą raczej bacznie przyglądać się rynkowi przez najbliższy miesiąc, dwa, a może nawet i trzy niż już teraz myśleć nad konkretnym uderzeniem. Będą zbierać informacje z terenu o poziomie własnej sprzedaży i swoimi sposobami oceniać sprzedaż Play, uzależniając od tego zarówno szybkość swojej reakcji, jak i głębokość zmian w ofercie. Rewolucyjnych zmian nie należy jednak oczekiwać przed wrześniem, z dwóch powodów - zbliżające się po okresie "rekonesansu" wakacje są dla operatorów okresem martwym. Po drugie - jednym z najlepszych okresów zmian jest jesień i okres przedświąteczny.
Źródło: http://www.telepolis.pl/artykuly.php?id=194
Ale jako, że mam skłonności do gadulstwa i dużo się ostatnio nad tematem zastanawiam postanowiłem napisać tego posta. Mam nadzieję, że nie jest to dla was offtopic :wink:

Kończąc mój przydługawy post, mam pytanie do naszych współrozmówców - pracowników Plusa: Jak się sprzedają Dodatkowe godziny...?

Co się tyczy mnie to chyba wezmę ten abonament już teraz bo jak mam czekać do maja/czerwca to później znając mnie będę i na wakacje a później na święta i nigdy nie wezmę tego abo. No ale to kwestia mojego niezdecydowania.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt 8)

#171508  autor: D@rio
 07 kwie 2007, 17:41
Mazi pisze:Kończąc mój przydługawy post, mam pytanie do naszych współrozmówców - pracowników Plusa: Jak się sprzedają Dodatkowe godziny...?
na pewno lepiej niż BiznesKlasa VIP ;-) (porażka roku) .

Obrazek

#172808  autor: homzik
 11 kwie 2007, 10:17
przez przypadek dowiedzialem sie o co chodzi z tymi kodami K03, ktore wysylalismy na nr 8282 :)

i jak Wam sie podoba nowa promocja dla biznesu? Bo mi K800i za 299 netto w BK50 nawet odpowiada... mozna sie jeszcze z nimi poklocic o stargowanie ceny w ramach PWA?:)

No i troszke napalilem sie na tego K800i, a PWA dopiero w lipcu (choc moze i teraz juz mam dostepne, albo w maju)... Moglbym go i teraz wziac, ale jakby Plus wprowadzil nowe taryfy dla biznesu to bym sie zdenerwowal... Chyba, zeby dali tak jak kiedys mozliwosc zmiany z Maxprofit na BK, bez wzgledu na ograniczenia regulaminowe... Chyba, ze nie maja zamiaru wprowadzac, to by nie bylo problemu:)

#172813  autor: Mazi
 11 kwie 2007, 10:37
homzik pisze:i jak Wam sie podoba nowa promocja dla biznesu? Bo mi K800i za 299 netto w BK50 nawet odpowiada... mozna sie jeszcze z nimi poklocic o stargowanie ceny w ramach PWA?:)
Mi się podoba tylko z tego co widzę zmieniły się ceny telefonów a ja jednak wolałbym, żeby taryfy itd. poszły w dół. k610i nad którym się zastanawiałem (oprócz k750i po którego się już wybieram i wybieram...) staniał o 61 zł brutto ale cena 180 zł dalej mnie nie przyciąga, ale za to pojawiła się alternatywa bo Nokia 6151 poszła w dół o 250 zł i teraz ona rywalizuje z k750i. Jak ja nie lubię wyborów.

Co do nowych taryf i promocji abonamentu to myślę, że jeśli teraz coś zmienili w ofercie i piszą o nowych promocjach a zmieniły się tylko ceny telefonów to reszta pozostanie bez zmian. Aczkolwiek muszę powiedzieć, że obniżki też się nie spodziewałem...

Pozdrawiam 8)

#172816  autor: homzik
 11 kwie 2007, 10:47
zalezy jak korzystasz z telefonu... jak tylko dzwonisz/sms to k750i lepszy raczej, wiekszy ekran, pewnie lepsza klawiaturka, raczej ladniejszy, lepszy aparat i radyjko ; tylko ze k750 edge nie ma, o umts nie wspominajac...

ta nokia to dobra do netu, bo umts i edge ma:) i pewnie ladnie dzwonki graja bo ma glosniki stereo

co do k610i to jakbys mial zamiac korzystac z umtsu to moze warto doplacic? choc to wlasciwie k750 w innej obudowie, z umtsem i gorszym aparatem:) zalezy co komu potrzebne

#172879  autor: Mazi
 11 kwie 2007, 14:28
Troche poprzeglądałem te niby promocje o których mowa w wiadomości WitkaT(http://www.telepolis.pl/news.php?id=8072) i albo jestem ślepy albo nie widzę w żadnych zmian w cennikach dodatkowych minutach itd.
homzik pisze:zalezy jak korzystasz z telefonu... jak tylko dzwonisz/sms to k750i lepszy raczej, wiekszy ekran, pewnie lepsza klawiaturka, raczej ladniejszy, lepszy aparat i radyjko ; tylko ze k750 edge nie ma, o umts nie wspominajac...

ta nokia to dobra do netu, bo umts i edge ma:) i pewnie ladnie dzwonki graja bo ma glosniki stereo

co do k610i to jakbys mial zamiac korzystac z umtsu to moze warto doplacic? choc to wlasciwie k750 w innej obudowie, z umtsem i gorszym aparatem:) zalezy co komu potrzebne
Wiesz, siłą właściwie tylko dzwonienie i sms'esy ponieważ moje telefony raczej przedepokowe były - nie licząc k700i, którego miałem dwa tygodnie - obecnie mam Motke T720i więc w obojętnie jakim telefonie już pojemność skrzynki odbiorczej sms będzie dla mnie dużą innowacją :wink: A poważnie.
Tak rzuciłem to hasło z tą 6151 ponieważ funkcyjnie na pierwszy rzut oka wydawała mi się podona do 750i a nie ma joya, który mi nie zbyt leży i wygląd jak dla mnie okej - nie wyróżnia się specjalnie ale ładny jak dla mnie. Poza tym nie ukrywam, że chyba troche zaczęło mi przeszkadzać to, że 750i ma dużo ludzi i dlatego pomyślałem o tej Nokii. Nie mówie, że muszę się z tłumu wyróżniać na siłe bo ważniejsza jest dla mnie jakość a nie wygląd, ale.. Gdyby 750i nie miała joya tylko coś takiego jak k610i to bym się dawno po nią wybrał.

No właśnie 610i może bym i dołożył, gdyby miała radio. Teraz w ogóle za twoją myślą zacząłem się zastanawiać nad k800i. Cena troche zaporowa ale jeśli warto to bym sobie porzyczył od kogoś czy coś.
Jak bardzo różni się k800i od 750i ? chodzi mi głównie o to czy się nie zacina - sam telefon jak i joy, jak z joyem w k800i i z muzyką oraz radiem? I jak samo wykonanie telefonu, trwalszy jest? Jak z bateriami w tych telefonach? która lepsza?

Hm a jak na tle tych telefonów wypada Nokia 6230i?

Już pisałem kiedyś że na technologiach przyszłości 3G, UMTS itd.. średnio mi zależy. Co do multimediów to bardziej niż foto i kamera na muzyce z mp3 oraz radiu. A najważniejsze, żeby był trwały i się nie zacinał. Wcześniej sobie myślałem, a dobra wezmę tą 750i, później sprzedam, dołe i sobie kupie 610i. Ale w sumie 750i jest strasznie dużo i pewnie cena będzie szybko spadała, poza tym zamierzam do telefonu zakupić to ubezpiecznie za 110 zł więc to przy sprzedaży przepadnie. Bo co z tego, że zaoferuje razem z telefonem ubezpiecznie jeśli wszystkie sprawy z nim związane trzeba będzie załatwiać w Mielcu - chyba, że można w każdy mPunkcie? - to nikogo to nie skusi, więc będzie ciężko z takim mykiem.
Siłą rzeczy chyba będę się musiał zdecydować na coś trwałego z myślą, że będę chciał go mieć i używać przez cały okres trwania umowy. Muszę się zdecydować do jutra do rana bo jak nie to będę mógł wziąć dopiero przy następnej wizycie w domu czyli pewnie na początku maja. Za dużo kurcze tych telefonów.. Jak by te wszystkie rzeczy co ma 750i włożył do Noki3310 to już bym dawno był jej posiadaczem.

Pozdrawiam 8)
P.S. Mam nadzieję, że zbytnio offtopiciem nie pojechałem?
  • Strona 66 z 147
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 147
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66