• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#101459  autor: kubiakk
 02 wrz 2006, 11:43
a masz polecenie zaplaty,zzawsze to 100 punktow miesiecznie :D

#101463  autor: user_delete2
 02 wrz 2006, 11:53
kubiakk pisze:a masz polecenie zaplaty,zzawsze to 100 punktow miesiecznie :D
Jasne ze mam, jak ustanawialem to byla jakas promocja i za samo ustanowienie polecenia zaplaty chyba z 600 albo 1000 pkt dawali.

[ Dodano: 2006-09-14, 18:03 ]
C.d. opowiesci.

Jak juz wczesniej pisalem przyslali mi zamowiony telefon LG U8210. I jak go zobaczylem to takiego dziadostwa to jeszcze nie widzialem. Wygladalo to jak zabawka. Nastepnego dnia rano odeslalem kurierem telefon wraz z odstapieniem od umowy. I teraz zaczela sie jazda. Po tygodniu dzwonie dowiedziec sie co sie dzieje. Przedstawie to moze w formie dialogu (J - ja, K - konsuktant)

J: Dzien dobry, chcialem sie dowiedzec co sie dzieje ze zwrotem ktory odeslalem.
K: Juz sprawdzam...hmmm paczka jeszcze do nas nie dotarla
J: Jak mogla nie dotrzec jak na trackingu firmy kurierskiej jest informacja "dostarczono" nastepnego dnia i jest nazwisko osoby ktora ja odbierala
K: Prosze poczekac........................o rzeczywiscie paczka dzisiaj dotarla........prosze poczekac
J: Ok, czekam
K: Paczka dotarla ale nie ma odstapienia od umowy....
J: Jak moze nie byc jak wysylalem do Panstwa komplet dokumentow!
K: Prosze doslac to faksem

Rozmowa przedstawiona w maksymalnym skrocie bo trwala kolo 30 min.

Ok doslalem faksem i po kilku godzinach sytuacje wyjasniono. Tylko cale szczescie ze sam zadzwonilem bo jak by minelo ustawowe 10 dni to by bylo po ptakach. Nastepnie musialem jeszcze z 20 min dzwonic do BOK zeby dowiedziec sie czy rezygnacja calkowita z uslug ktora wczesniej zlozylem jeszcze obowiazuje. I za kazdym razem jak dzwonilem dowiadywalem sie co innego, raz nie, raz tak. Dopiero za ktoryms telefonem trafilem na naprawde kompetentna konsultantke ktora zobaczyla ze rezygnacja doszla tylko nikt jej do systemu nie wprowadzil i natychmiast to zalatwila z dzialem rezygnacji. I tak sie skonczyla (mam nadzieje) moja przygoda z Orange. Z 6 lat mialem tel w Idei, 2 lata w Orange a tu takie cuda sie dzieje. Jedyne co musze przyznac to ze pracownicy punktow Orange Partner sa bardzo pomocni.

Pozdrawiam.

#166683  autor: Opportunist
 26 mar 2007, 15:28
Hmmmm... ja jestemw podobnej sytuacji... Też zamówiłem LGika z tą różnicą, że za złotówke przyabonamencie za 40zł na 2,5 roku... czy ten telefon to rzeczywiście taki badziew?

Obrazek

#166748  autor: Zajcef
 26 mar 2007, 18:15
Opportunist pisze:Hmmmm... ja jestemw podobnej sytuacji... Też zamówiłem LGika z tą różnicą, że za złotówke przyabonamencie za 40zł na 2,5 roku... czy ten telefon to rzeczywiście taki badziew?
Kwestia podejscia i gustu. Ja uzywam 8110 oraz 8120 i moim zdaniem za ta cene to bardzo dobre aparaty. Posiadaja to wszystko, co na dzien dzisiejszy powinien dla mnie posiadac aparat.

#167062  autor: MADMAX
 27 mar 2007, 14:32
Moja przygoda z "propozycją" prawdopodobnie już się zakończyłą. Więcej w tej sprawie napisałem w temacie utrzymaniowym Orange.

Pozdrawiam

#167064  autor: JacekS
 27 mar 2007, 14:40
CYBER pisze:Moja przygoda z "propozycją" prawdopodobnie już się zakończyłą. Więcej w tej sprawie napisałem w temacie utrzymaniowym Orange.
A juz myslalem ze takie rzeczy to tylko w Plusie

#170588  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 05 kwie 2007, 15:29
Witam wszystkich forumowiczów...

MAm problem i potrzebuje waszego oglądu sprawy . Juz od trzech dni w ORANGE fizycznie istnieje PROPOZYCJA dla mojej mamy. Płaci 50 zł abonamentu i praktycznie nie przekracza tego pułapu. Jest zainteresowana SAMSUNGIEM E250(SILVER) i 50% mniej opłaty abonamentowej przez okres 2 lat. Na swoim koncie zebrała ponad 3000 punków profit. Gy dzwoniłem na *400 dowiedziałenm się, że SAMSUNGA mogą zaoferować na początku za 299. Po paru dniach doszliśmy do ceny 20 zł i kompletnie żadnego gratisu....

Dylemat polega na tym, czy przenieść numer do ERY, czy przedłużyć tą skandaliczną ofertę
w ORANGE i czekać na cud zwany walką z konkurencją.

Dodam tylko, że w ERZE abonament 50 zł to 80 min + jeden numer, natomiast w ORANGE 50 zł abonamentu ( wszyscy i na wszystko) to : 66 min..... Rany i praktycznie to wszystko ........ Panowie jestem otwarty na komentarze.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#170590  autor: babeo
 05 kwie 2007, 15:39
OSTATNI MOHIKANIN, a jaki jest profil rozmów Twojej Mamy? dzwoni więcej do Orange i na stacjonatrne? Jeżeli tak to opłaca się Orange i odpowiednia wersja NTP. Jeżeli dzwoni równo po wszytskich sieciach to wtedy waro pomyśleć nad Erą :-)

#170597  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 05 kwie 2007, 15:55
Moja mama dzwoni generalnie po wszystkich sieciach. Dlatego najlepszym rozwiązaniem byłaby ERA lub PLAY. Chyba, że powijawiły sie jakies przecieki, odnośnie obniżenia kosztów połączeń w ORANGE, po swietach ;-) .

#170764  autor: vinc
 05 kwie 2007, 20:53
jeśli twoja Mama dzwoni do "wszystkich" to narazie ERA chyba, że wydzwania wszystkie minuty dostępne na dany miesiąc to Play bo tu minuty nie przechodzą na następny miesiąc(czyli okres rozliczeniowy) więc szkoda :-) Pewnie ten darmowy numer kusi?

P.S. wyprzedziłeś mnie :-D