a ja z ciekawosci wyslalem pytanie do rzecznika prasowego ( i te same pytania ) do pomocy play ...
RZECZNIK PRASOWY
1 - Orientuje sie pan , kiedy zostanie uruchomiona usługa SMS PREMIUM? jak na razie nie ma możliwości wysłania SMS na numery specjalne 7xxx ( wyskakuje błąd nie udane )
Pracujemy nad tym. Będą na 100% to tylko kwestia czasu.
2 - Czy w PLAY zostanie uruchomiona usługa sms klasa "0" ( po zakończeniu rozmowy przychodzi sms zwrotny z kosztem i długością rozmowy )
Hmmm z tym nie jestem pewien. Na pre-paid'zie jest ta usługa. Ja również dostaję takie komunikaty po przychodzących rozmowach z informacją ile minut zarobiłem. Musze to sprawdzić.
3 - Czy w ciągu najbliższych paru miesięcy ( zostaną wprowadzone taryfy 30 - 40 zł )
Nasz abonament cieszy się dużym zainteresowaniem - tak naprawdę klient kupuje 70 zł, minuta 39 groszy. Naszym zdaniem niskie abonamenty to manewr marketingowy. Tak naprawdę nikt tyle nie płaci za abonament. No chyba, ze mało dzwonimy i tylko odbieramy przychodzące.
4 - Czy w ciągu najbliższych paru miesięcy ( udoskonalicie największy minus ofert ) przechodzenie środków na następny miesiąc ?
Raczej nie. Musielibyśmy zrezygnować kosztem tego z innych benefitów. Cos za coś - albo ekstra pakiety kwotowe i zarabianie za rozmowy przychodzące, albo przechodzenie.
5 - I ostatnie pytanie - Czy zostaną wprowadzone telefony z "niższej półki" nie każdy potrzebuje telefon 3G
Nie. Chcemy sprzedawać tylko słuchawki 3G - "multimedialne maszyny" to element naszej strategii.
a teraz te same pytania zadane
pomocy play
Dzięki za tak bogaty zestaw pytań:) Oto odpowiedzi: 1.
usługa SMS Premium powinna działać. Spróbuj jeszcze raz:) 2, 3, 4 śledź naszą ofertę na
www.playmobile.pl – wkrótce pojawią się tam nowe informacje; 5.w naszej ofercie znajdują się tylko najnowsze telefony multimedialne dostosowane do 3G. Nasza oferta nastawiona jest na multimedia, stąd telefony, które będą w naszej ofercie będą coraz nowocześniejsze.
wiec wyslalem im maila ze ( inne odpowiedzi dostalem od rzecznika ) oto ich odpowiedz
Witam! Dzięki za info

Bardzo mi przykro, że zostałeś przez nas wprowadzony w błąd. Mam nadzieję, że podobna sytuacja się więcej nie powtórzy. Pozdrawiam serdecznie
Pieniądze to nie wszystko ...