• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 35
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35

#167734  autor: D@rio
 28 mar 2007, 23:53
Dideq, nie mam ochoty tego rozstrząsać. Nie ma sensu. Jednak, nie patrz na wszystko tak negatywnie i zaczepnie. Zachęcam do tego. To ze ktoś ma inne stanowisko, ale potrafi je uargumentować nie znaczy że jest inny, gorszy, albo że patrzy na kogoś "z góry" ;) Jesteśmy tylko ludźmi.

Od konkretnej rozmowy, rzeczowej, nigdy się nie odwróciłem i nie odwrócę.

Zresztą, nie jestem czlowiekiem ani pamiętliwym, ani jakimś takim co się wiecznie gniewa.

Z resztą, nie róbmy offtop'u.

Pozdrowienia dla Ciebie imienniku ;)

Obrazek

#167736  autor: Dideq
 28 mar 2007, 23:57
Wracając do tematu, ja tez złożyłem rezygnację, ale z umowy bez telefonu więc troszkę inaczej mam sytuację. Ciekawe jak to dalej pójdzie. :/ Jak będą chcieli mnie ciągać po sądach to odpuszczę ale i nie przedłużę umowy, i to już nigdzie żadnego abonamentu. Prepaid tylko, wtedy nie będzie takich sytuacji, po prostu wywalę kartę i luz. A telefony sa tanie w MM i na ratki. :) Bardziej się opłaca. ;)

#167737  autor: D@rio
 29 mar 2007, 00:01
Dideq pisze:Wracając do tematu, ja tez złożyłem rezygnację, ale z umowy bez telefonu więc troszkę inaczej mam sytuację. Ciekawe jak to dalej pójdzie. :/ Jak będą chcieli mnie ciągać po sądach to odpuszczę ale i nie przedłużę umowy, i to już nigdzie żadnego abonamentu.
ja już swoje teorie na temat potencjalnych zagrań Ery już wysnułem. Także swoje zdanie mam, wiesz jakie ;) A jak na razie widzę, żadna ze stron nie zamierza złóżyć broni i wywiesić "białą flagę" więc będzie ciekawie.
Dideq pisze:A telefony sa tanie w MM i na ratki. Bardziej się opłaca.
Święta prawda. Na wieki wieków - amen. Od zawsze popieram tę formę sprzedaży.

Obrazek

#167738  autor: Dideq
 29 mar 2007, 00:06
D@rio pisze:ja już swoje teorie na temat potencjalnych zagrań Ery już wysnułem. Także swoje zdanie mam, wiesz jakie ;)
Myślę że wiem o co biega i ja też już tego doświadczyłem. Próbuję (jest szansa), zawsze można wycofać rezygnację a mam 30 dni chyba. :]

#167739  autor: D@rio
 29 mar 2007, 00:08
Dideq pisze:Próbuję (jest szansa), zawsze można wycofać rezygnację a mam 30 dni chyba. :]
można wycofać, do momentu, kiedy karta jest aktywna i loguje się do sieci. Natomiast, w tym kwitku z wycofania umowy masz datę zakończenia/wygaśnięcia umowy, więc do tego terminu zawsze możesz wycofać.

Obrazek

#167740  autor: Dideq
 29 mar 2007, 00:10
D@rio pisze:Natomiast, w tym kwitku z wycofania umowy masz datę zakończenia/wygaśnięcia umowy
Nie napisał mi łobuz daty. :/ Pewnie przyślą pismo jeszcze. :|

#167742  autor: D@rio
 29 mar 2007, 00:24
Dideq pisze:
Nie napisał mi łobuz daty. :/ Pewnie przyślą pismo jeszcze.
dzwonić powinni.

A date możesz sobie sam obliczyć. Zawsze na koniec następnego okresu rozliczeniowego (względem tego, kiedy składaleś rozwiązanie umowy) .

Obrazek

#167744  autor: Dideq
 29 mar 2007, 00:30
Czyli obowiązuje proces taki jak dla kończących umowy. :P

#167746  autor: D@rio
 29 mar 2007, 00:35
Dideq pisze:Czyli obowiązuje proces taki jak dla kończących umowy.
oczywiście.

Obrazek

#167747  autor: Dideq
 29 mar 2007, 00:43
No to czekamy. Może któraś instytucja w kraju wywalczy coś dla abonentów. Ale wątpię. Ja już skreślam Erę i PTC. No chyba że wprowadzą naprawdę dobre plany taryfowe z kapitałem złotówek, a nie przebudują ENK na Najnowszy Era Komfort. :mrgreen:

Dobranoc Państwu!

#167758  autor: GND
 29 mar 2007, 07:18
Dideq pisze: Ja już skreślam Erę i PTC. No chyba że wprowadzą naprawdę dobre plany taryfowe z kapitałem złotówek, a nie przebudują ENK na Najnowszy Era Komfort. :mrgreen:

Dobranoc Państwu!
Dzieńdobry Państwu...W eraBiznes są przecież pakiet na wszystkie usługi ,ale cena minuty niestety wzięta chyba jest z kosmosu.

Normalnie w życiu to jest tak że płacisz i wymagasz, a w erze niestety nie, tu trzeba płacić i siedzieć cicho , bo jak nie to prawnicy się nami zajmą....

#167767  autor: kamowpl
 29 mar 2007, 08:56
D@rio pisze:
mtwister pisze:heh dobrze ze ja nie zanosilem pisma z prosba o rozwiazanie umowy bo w tv gadali z rzecznikiem PTC ktory mowil, ze kazdy kazdy kto rozwiazal umowe bedzie musial zaplacic kare a jezeli tego nie zrobi to czeka go rozprawa przed saem cywilnym.
no a co miał innego powiedzieć? To było do przewinienia że tak będzie.

Pozatym, niektórym powinno być chyba deczko wstyd. Bo tak naprawdę, to okradacie świadomie sieć. Bo jak można nazwać osobę, która bierze laptopa w promocji Era BlueConnect a zaraz później rozwiązuje umowę z tytułu zmian regulaminowych. Nic innego jak świadoma kradzież. Tutaj się nawet procesować opłata.

A pozatym, jestem pewny że prawnicy PTC nie puszczą tej sprawy płazem...

Dodam, iż PTC obecnie w polskich sądach toczy najwięcej postępowań z tytułu windykacji należności i niepłatności za usługi telekomunikacyjne. W kwestii spraw na wokandzie są liderami.

Nawet jeśli na PTC zostanie nałożona kara to i tak się od Niej odwołają. A wtedy, wszystko zależy od interpretacji sądu. Jedno jest pewne - prawnicy będą się starać.

To jest tylko Twoja prywatna interpretacja pojecia: kradzież.

#167772  autor: Dideq
 29 mar 2007, 09:37
GND pisze:
Dideq pisze: Ja już skreślam Erę i PTC. No chyba że wprowadzą naprawdę dobre plany taryfowe z kapitałem złotówek, a nie przebudują ENK na Najnowszy Era Komfort. :mrgreen:

Dobranoc Państwu!
Dzieńdobry Państwu...W eraBiznes są przecież pakiet na wszystkie usługi ,ale cena minuty niestety wzięta chyba jest z kosmosu.

Normalnie w życiu to jest tak że płacisz i wymagasz, a w erze niestety nie, tu trzeba płacić i siedzieć cicho , bo jak nie to prawnicy się nami zajmą....
Są ale dla ludzi z REGONem. A w czym Oni są lepsi?? Bo maja firmę?? Znam dziesiątki takich co pobrali telefony na firmę i maja abonament za 20 lub 40 PLN netto, a indywidualni często przekraczają tysiące złotych! Wiem że każdy klient równy, tylko dlaczego im dali pakiety kwotowe a privów nabijają w butelkę ciągle tym ch***wym ENK? :( Jak mi dadzą na osobę prywatną Era Biznes 120 to chętnie zostanę. :P

#167852  autor: mystic
 29 mar 2007, 14:13
Muszę wyprowadzić Cię z błędu. Biznesowi wcale nie są traktowani jakość szczególnie. Nawet powiem Ci, że nie czuję się wyróżniony.
Tak jak pisałem wcześniej. Mam u nich 9 abo + 1 na blueconnect. Era niestety nie podchodzi do klienta globalnie za wszystkie posiadane aktywacje, traktuje każde abo jak indywidualny kontrakt. Zdarzało mi się, że pomimo tego iż na 2-ch numerach miałem ten sam abonament przy podpisywaniu anexów dostawałem dwie różne oferty na nich.
Dodatkowo po cichaczu przy podpisywaniu anexów polikwidowali rabaty które miałem od samego początku za liczbę i długość użytkowania kart w sieci. Nie wiem jakim cudem zaczęły przychodzić obciążenia za jakieś pakiety GPRS.
Powiem tak, jakość obsługi systematycznie idzie w dół w tej sieci. Mam już 3 kontrakty na których wygasły umowy terminowe, blueconnekt kończy mi się w maju, a pozostałe w ciągu roku i jeśli się nie uda wypowiedzieć przy zmianie regulaminu to i tak odchodzę do innego operatora jak mi się wszystkie kontrakty skończą.

#167903  autor: gentillo
 29 mar 2007, 16:29
Przeraża mnie to co niektórzy ludzie tutaj piszą. Bo zupełnie nie rozumem jak można życzyć erze zwycięstwa w tym sporze (sic!!). Biedna era. Jak to nieczuli i nielojalni klienci chcą ją wykorzystać. Ludzie, czy wy zupełnie straciliście zdrowy rozsądek?? Czy nic dla was nie znaczy , że era ewidentnie oszukuje?? To jest jakaś paranoja. Oni mogą robić nas w konia, ale my mamy tylko przytakiwać i prosić o jeszcze. Mam propozycje, może wszyscy w geście solidarności z Erą podwyższmy sobie abonamenty na najwyższe możliwe. Żeby przypadkowo biedna era nie straciła zbyt wiele. Może jeszcze ślijmy do nich e maile z wyrazami poparcia z w powodu ewidentnego oszukiwania i naginania prawa na swoje własne potrzeby. A już po prostu serce mi się kraje, na teksty typu: "Polacy złodzieje", "wiszący mi regulamin" itd. To jest po prostu żałosne. Poddajmy się molochom. Zapomnijmy o naszych prawach. Niech nas dalej cyckają. Bo Ci wielcy nie mają najmniejszych skrupułów i wykorzystają każdą możliwą okazję żeby nas oskubać z ostatniego grosza. Co się dzieje w tym kraju??!! Co się dzieje z tymi ludźmi??!! Tak się składa że pracowałem w jednej z największych w Polsce firm komputerowych. I doskonale wiem kim jest dla takiego przedsiębiorstwa klient. Ale niektóre z osób które tutaj piszą, chyba za bardzo daje wiarę korporacyjnemu praniu mózgu któremu są poddawani pracownicy, dealerzy, przedstawiciele a na końcu sam klient. O dochodzi do tego, że ten właśnie klient w obliczu jawnego oszustwa zaczyna przyznawać rację komuś kto go oszukuje. Gratulacje dla prawników i marketingowców. Wygląda na to że era ma najlepszych.

#167971  autor: mtwister
 29 mar 2007, 18:24
uzupelnili regulamin o malo istotne punkty, ktore malo komu przeszkadzaja. Z czym ERA Was oszukuje? Abonament najtanszy 20 dychy, daja 40 minut i dobry telefon za zeta gdzie w poomarańczy przy podobnej ofercie ten sam telefon kosztuje co najmniej 200! Obsluga klienta na poziomie, wszystko moge zalatwic przez telefon. Nie wiem co macie do zarzucenia tej sieci. Dzis zreszta gadalem z moja polinistka o tej sprawie i powiedziala ze jest to dosc ciezka sprawa bo slowo zmiana mozna roznie interpretowac. Moze chodzic o zmiane konkretnego punku, zapisu a moze tez chodzic o zmiane ogólnie całego regulaminu. Nie zostalo to konkretnie napisane wiec prawnicy PTC beda dochodzic swojego przed sadem.

#167975  autor: lukasm
 29 mar 2007, 18:43
#mtwister: ale tu rzecz nie rozchodzi sie o ofertę Ery a o zmianę regulaminu ś.u.t. przez PTC - a ściślej sposób dokonania tej zmiany oraz przekazania - czy też nieprzekazania - tej informacji klientom.
A do samego regulaminu: zapis ostatniego paragrafu jest dla mnie zadziwiający, nie wiem czy zwróciliście uwagę "Regulamin obowiàzuje od dnia 1 paêdziernika 2003 roku, wraz z uzupełnieniami w § 20i § 27, wynikajàcymi z obowiàzujàcych przepisów prawa okreÊlajàcych tryb post´powania reklamacyjnego." Konia z rzędem temu, kto wskaże w jakiej postaci regulamin obowiązywał np. 2 lutego 2007 r. a w jakiej 29 marca 2007.

#167976  autor: Dideq
 29 mar 2007, 18:50
mystic pisze:Zdarzało mi się, że pomimo tego iż na 2-ch numerach miałem ten sam abonament przy podpisywaniu anexów dostawałem dwie różne oferty na nich.
Bo tu nie liczy się tylko abonament i kwoty rachunków. ;)

PS. Byłem konsultantem w PTC. :/ Ale wstyd. :P

#167978  autor: D@rio
 29 mar 2007, 18:52
Dideq pisze:Bo tu nie liczy się tylko abonament i kwoty rachunków.
a co się liczy?

Obrazek

#167979  autor: Dideq
 29 mar 2007, 18:52
mtwister pisze:Dzis zreszta gadalem z moja polinistka o tej sprawie i powiedziala ze jest to dosc ciezka sprawa bo slowo zmiana mozna roznie interpretowac.
Właśnie, niech Ci Polonistka zinterpretuje słowo "zmiana". Niewazne czy jednego punktu czy cąłości. Sam użyłes słowa "zmiana", więc? Bo ja nie kumam. :/
D@rio pisze:
Dideq pisze:Bo tu nie liczy się tylko abonament i kwoty rachunków.
a co się liczy?
Na przykład czy klient regularnie opłaca rachunki, ilość rozmów przychodzących spoza sieci, średnia kwota zapłacona za każdy numer, a nie za konto. ;) PSSST, ale ja nic nie pisałem. ;)
  • Strona 16 z 35
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16