Sytuacja jest następująca. Do listopada zeszłego roku korzystałam z telefonu w orange go. Na tyle długo, że przechodząc wówczas do ery miałam 500 punktów profit.
Po zmianie operatora została mi tamta karta sim z orange, ale nie doładowywałam sobie konta i nie wykonywałam żadnych połączeń - w ogóle z niej nie korzystałam. Okazuje się jednak, że czas ten doliczyli mi do stażu w sieci i parę dni temu dostałam z tego tytułu kolejnych 300 punktów (i korzystałam z 30 smsów darmowych miesięcznie;)). W sumie mam ich już 800, a 625 wystarczy, żeby doładować konto za 25 zł. Chciałabym doładować konto siostrze, która jeszcze w orange jest.
I tu mam pytanie. Wyczytałam w regulaminie, że żeby skorzystać z punktów profit muszę mieć w danym momencie aktywne konto. Ok, mogę sobie doładować za 5 zł. I tak zyskam 20. Ale jeden punkt regulaminu jest nieco niejasny:
"W przypadku, gdy w wyniku doładowania Uczestnikowi zostanie przywrócony okres aktywny Konto punktowe zostanie ponownie aktywowane, a Uczestnik będzie miał możliwość korzystania z Punktów zebranych na swoim Koncie punktowym w programie a także zdobywania Punktów, z tym ze aktywacja Konta punktowego nastąpi w terminie do 7 dni roboczych od przywrócenia okresu aktywnego."
Jeśli doładuję konto za 5 zł, to okres aktywny będę miała tylko przez dwa dni, więc się mogę nie załapać. Z drugiej strony skoro jednak dostałam te punkty profit, mimo, że konto miałam niekatywne, to może nikt tego nie pilnuje i nie zwraca uwagi.
A zatem: czy moje konto punktów profit będzie aktywne zaraz po doładowaniu za 5 zł, czy rzeczywiście trwa to 7 dni?