• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 35
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35

#166977  autor: Mordzio
 27 mar 2007, 11:01
JacekG pisze: ktos przytaczal list gdzie Pani Ania pisze ze jesli nie porozsylaja ponownie regulaminu z poprawkami to nalozy kare, wiadomo cos o tym?
Dokladnie o tym mowie, podac link do oficjalnej wypowiedzi, bo jakos nie wierze ze Prezes UKE przesyla strategie rozmowy z era komus na meila :-)

#167013  autor: mystic
 27 mar 2007, 12:29
Czy UKE się może wypowiadał, czy wypowiadając umowę ze względu na zmianę regulaminu mam prawo do przeniesienia obecnej numeracji do nowego operatora?

Edit:

Mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie zgoda, załóżmy, że w przypadku wypowiedzenia umowy ze względu na zmianę regulaminu, era nie odciąży mnie karami umownymi w tego regulaminu. Ale czy nie będę zobowiązany do zapłacenia kary "wyrównawczej" za otrzymany w promocji telefon za np 1,22 zł. Wiadomo, że promocje mają swoje dodatkowe regulaminy, więc czy nie ma tu ryzyka. Może UKE rozwieje wątpliwości.

#167022  autor: Hannibal
 27 mar 2007, 13:26
Ta cena - kara, to opłata za telefon kupiony za 1,22 czy inną cenę.

#167130  autor: D@rio
 27 mar 2007, 15:52
mystic, masz takie prawo.

Obrazek

#167132  autor: hubertd
 27 mar 2007, 15:54
a ja mam pytanko jesio raz odnosnie tych 4 cyro w erze. rezygnowac bede z 3 a byc moze z 4. tylko teraz mam pytanie czy mozliwe jest zerwanie tych 4 umow i przeniesienie jednego z tych numerow do np. plusa ?? mojej mamie bardzo zalezy na jej numerze bo ma go juz ponad 8 lat

pzdr

#167135  autor: Mordzio
 27 mar 2007, 15:57
hubertd pisze:a ja mam pytanko jesio raz odnosnie tych 4 cyro w erze. rezygnowac bede z 3 a byc moze z 4. tylko teraz mam pytanie czy mozliwe jest zerwanie tych 4 umow i przeniesienie jednego z tych numerow do np. plusa ?? mojej mamie bardzo zalezy na jej numerze bo ma go juz ponad 8 lat

pzdr
Mozna i bylo to juz napisane w tym watku conajmniej kilka razy, wystarczy poczytac kilka postow do tylu :-) (chociaz latwiej sie dopisac...)

#167154  autor: Dideq
 27 mar 2007, 16:39
No to trzeba rezygnować. I tak kary nie zapłacę. :twisted:

#167285  autor: JacekG
 27 mar 2007, 19:43
prawde powiedziawszy nie rozumiem czemu gdy Plus badz Orange zmienialo regulamin to bez problemu pozwalali odejsc uzytkownikow, gdy trzeba bylo interweniowac w spr. TPSA to UKE nakladalo kolosalne kary na monopoliste a teraz kiedy PTC jawnie lamie warunki regulaminu to sa prowadzone rozmowy i suma sumarum nic sie nie zmienia bo i tak trzeba zaplacic kare przy zerwaniu umowy i tak.

czemu na PTC nie zostala nalozona juz kara za zachowanie jawnie sprzeczne z regulaminem?

tylko jest gadanie ze PTC inaczej interpretuje przepisy prawa. to czemu Orange czy Plus czy TPSA nie mogla sobie inaczej interpretowac przepisow prawa niz UKE to zrobilo?

#167310  autor: mystic
 27 mar 2007, 20:23
Czy zmiana regulaminu dotyczy również usługi blueconnect ?

Co jeśli ktos wziął w lutym laptopa w promocji z kartą HSDPA ? Jakieś 5k do przodu, czy raczej może obawiać się rezygnacji, Era zapewne nie odpuści, takiego przepadku mienia.

#167401  autor: Dideq
 27 mar 2007, 23:42
Mystic, co innego telefony za 500 PLN a co innego laptop choc tutaj nie powinno to mieć żadnego znaczenia. :]

#167426  autor: mystic
 28 mar 2007, 09:20
@dideq
Przeczytaj to co napisałeś i powiedz co miałeś na myśli, bo ni jak nie mogę skapować o czym do mnie rozmawiasz :wink:

#167440  autor: Dideq
 28 mar 2007, 11:42
Chodzi mi o to, że nieważne jaki sprzęt był zakupiony. Jeśli masz fakturę za laptop że kupiłeś za 1 PLN to jest Twój. Regulamin dotyczy wszystkich bo to jest jeden regulamin dla tych co chcą współpracować z PTC. :]

Jaśniej, mystic?

#167443  autor: lechuslupsk
 28 mar 2007, 11:55
Jednak doczekaliśmy się.UKE przygotowuje coś dla P.T.C. Hihi,ciekawe jaka kara wchodzi w rachubę. Ale to już nie nasze zmartwienie. :) Ciekawe że PLAY tak krzyczał że będzie dla nas specjalna oferta a teraz nici. Przestraszyli się czegoś czy tak cienko pieją? Widocznie nie stać ich na specjalne oferty dla nikogo.
Czekajmy więc na następny krok UKE . Ja już na początku akcji wysłałem wypowiedzenie i niech mnie podają w razie co do sądu. Chyba nie tylko mnie zresztą. Dużo ich będzie to kosztowało.

#167467  autor: Dideq
 28 mar 2007, 13:36
Ja dzisiaj zaniosłem rezygnację. Ciekawe jak to sie skończy i ciekawe ile czasu mi telefon będzie jeszcze działał?

#167469  autor: mystic
 28 mar 2007, 13:43
Dideq pisze:Jaśniej, mystic?
siur :wink:

Ja się jeszcze wstrzymuję, aż wszystko będzie jasne, a szczególnie zasady przenoszenia numeracji do innego operatora.
Mam 9 aktywacji na tele + 1 blueconnect w full opcji.
Moje m-czne rachunki to ok 2k pln. Spodziewam się dostać dobrą ofertę od plusa, na "sieć firmową" i jakieś fajne słuchawki. Chyba, że era się wykaże i pójdzie po rozum do głowy, choć ostatnie posunięcia mnie już dobijają, min. po cichaczu, przy okazji podpisywania kolejnych anexów, wycofali się z rabatowania za długość bycia w erze i liczbę posiadanych aktywacji, a była to kwota ok 100 złociszy w skali m-ca.

#167589  autor: gentillo
 28 mar 2007, 17:28
Śledzę tę dyskusję od jakiegoś czasu i dzisiaj w końcu to zrobiłem. Poszedłem do salonu i wręczyłem im pismo. Gostek nic nie pytał. Przyjął i poinformował o 30 dniach na odpowiedź. Ale ja sam wciągnąłem go w rozmowę. No i po prostu beton. "Oni nic złego nie robią, mają racj ę, a cała reszta się myli". Naprawdę poważałem tą sieć. Byłem już kiedyś w Idei i miałem mieszane uczucia. Wiem jak to teraz jest w Orange. Byłem w Erze od prawie 8 lat. Ale teraz przegięli. Po prostu przegięli. No ale trudno, czas wyzbyć się złudzeń. Zobaczymy co z tego wyniknie.

#167613  autor: Dideq
 28 mar 2007, 19:09
Ja tez czekam teraz po złożonym piśmie. :] W Orange nie kłamali w żywe oczy. :/ Jeszcze mam u nich numer bo przeniosłem do POPa. Może sie przydać jeszcze. :P

#167658  autor: mtwister
 28 mar 2007, 21:24
heh dobrze ze ja nie zanosilem pisma z prosba o rozwiazanie umowy bo w tv gadali z rzecznikiem PTC ktory mowil, ze kazdy kazdy kto rozwiazal umowe bedzie musial zaplacic kare a jezeli tego nie zrobi to czeka go rozprawa przed saem cywilnym.

#167663  autor: St-Jimmy
 28 mar 2007, 21:29
W TV gadali o tym? A na jakim programie??

Nokia 3220 -> Sagem x5-2 -> SE K508i -> Nokia 3650 -> Motorola L6 -> Motorola E1 -> SE K750i -> SE W900i -> Motorola RAZR V3xx -> SE W880i -> Nokia 5610-> Iphone 2G -> Motorola V3xx -> Samsung s8500 + Ipod Touch 3g

#167665  autor: Kaczy
 28 mar 2007, 21:31
mtwister pisze:gadali z rzecznikiem PTC ktory mowil, ze kazdy kazdy kto rozwiazal umowe bedzie musial zaplacic kare a jezeli tego nie zrobi to czeka go rozprawa przed saem cywilnym.
A co innego pozostału mu mówić? Oni trzymają się swojej wersji. A UKE swojej.
Wszystko zależy od interpretacji. Miejmy nadzieję, że niedługo sytuacja się wyklaruje.

...::: Made for loneliness :::...
  • Strona 14 z 35
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35
  • 1
  • 12
  • 13