• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #166827  autor: Elle
 26 mar 2007, 21:02
Sytuacja jest następująca. Do listopada zeszłego roku korzystałam z telefonu w orange go. Na tyle długo, że przechodząc wówczas do ery miałam 500 punktów profit.

Po zmianie operatora została mi tamta karta sim z orange, ale nie doładowywałam sobie konta i nie wykonywałam żadnych połączeń - w ogóle z niej nie korzystałam. Okazuje się jednak, że czas ten doliczyli mi do stażu w sieci i parę dni temu dostałam z tego tytułu kolejnych 300 punktów (i korzystałam z 30 smsów darmowych miesięcznie;)). W sumie mam ich już 800, a 625 wystarczy, żeby doładować konto za 25 zł. Chciałabym doładować konto siostrze, która jeszcze w orange jest.

I tu mam pytanie. Wyczytałam w regulaminie, że żeby skorzystać z punktów profit muszę mieć w danym momencie aktywne konto. Ok, mogę sobie doładować za 5 zł. I tak zyskam 20. Ale jeden punkt regulaminu jest nieco niejasny:
"W przypadku, gdy w wyniku doładowania Uczestnikowi zostanie przywrócony okres aktywny Konto punktowe zostanie ponownie aktywowane, a Uczestnik będzie miał możliwość korzystania z Punktów zebranych na swoim Koncie punktowym w programie a także zdobywania Punktów, z tym ze aktywacja Konta punktowego nastąpi w terminie do 7 dni roboczych od przywrócenia okresu aktywnego."
Jeśli doładuję konto za 5 zł, to okres aktywny będę miała tylko przez dwa dni, więc się mogę nie załapać. Z drugiej strony skoro jednak dostałam te punkty profit, mimo, że konto miałam niekatywne, to może nikt tego nie pilnuje i nie zwraca uwagi.

A zatem: czy moje konto punktów profit będzie aktywne zaraz po doładowaniu za 5 zł, czy rzeczywiście trwa to 7 dni?

#166949  autor: castagnet
 27 mar 2007, 10:05
Aktywacja trwa DO 7 dni, czyli jest możliwość że się załapiesz a jest możliwość że nie... :( Loteria. Ale jeżeli sie nie załapiesz to możeż po tych 2 dniach znów doładować konto za 5 zł i juz masz większą szanse (jesteś 15zł do przodu). A gdy znów sie nie załapiesz w tych 2-óch kolejnych dniach to możesz znowu doładować za 5zł i będziesz 10zł do przodu. :-) dobre i to.
ale wydaje mi się że w pierwszych 2-óch dniach aktywują konto punktowe.

#167163  autor: D@rio
 27 mar 2007, 17:18
castagnet, dlaczego będzie do przodu. Przecież w Orange dołądowania się nie sumują. Nie ma kumulacji.

Najprościej za 25zł. doładuj i wtedy będzie najpewniej.

Obrazek

#167231  autor: cesarz
 27 mar 2007, 18:49
doladuj konto za 5zl i wyslij odpowiednia komende 5xxxxxxxx25 na 7130 koszt 1,22zl.i bedzie po klopocie .

#167403  autor: Wąglik
 27 mar 2007, 23:56
Witam!

Wiem, że schodzę z tematu, ale nie chcę zakładać nowego, bo mój problem też dotyczy programu Profit..

Warunkiem udziału w tym programie jest posiadanie konta (np POP) przez co najmniej 3 miesiące. Drugim warunkiem jest uzupełnienie konta 120zł w ciągu tzrech miesięcy...

Teraz pytanie:
Dopiero raz zasiliłem konto i tym samym aktywowałem kartę 2 miesiące temu (w międzyczasie wysłałem formularz zgłoszeniowy do Profitu) Kwota zasilenia to 50zł. Czy teraz jak mi się będzie konczyć 3 miesięczny okres zasilenia i doładuję za 100zł to włączą mi Profit?
Niby spełnię obydwa warunki, ale czy na pewno uruchomią mi Profit??

Jeszcze raz sorki za OT!!

#167588  autor: cesarz
 28 mar 2007, 17:27
powinni Ci zaliczyc, a najlepiej zadzwonic pod *300 koszt chyba 1zl (cza nie ma znaczenia )i porozmawiac z kolsuntantem. Po uplywie 24 miesiecy tez zostaje sie w Proficie . Jak ja przystepowalem do Profitu 6lat temu byly inne zasady. Dobre jest zbierac punkty na nowy telefon nie dotyczy Go i POP , bo 25 punktow =1zl. po 2latach mozna tych punktow sporo nazbierac.

#167931  autor: szperacz87
 29 mar 2007, 17:11
Dr_martin ja miałem podobnie jak ty tylko że kilka lat temu.
I aktywacja nastąpiła po spełnieniu wszystkich warunków (niezależnie od kolejności i niezależnie od tego czy formularz wysłałeś już po spełnieniu warunków czy przed), także przypuszczam, że bez problemu jak spełnisz warunki powinni ci włączyć Profit.

#168998  autor: Wąglik
 01 kwie 2007, 20:14
to fajnie:) dzięks za info:)