• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 35
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 35

#165917  autor: Dideq
 24 mar 2007, 20:22
Okaże sie w poniedziałek. Musze ładnie teraz napisać wypowiedzenia bo muszą być oddzielnie dla każdego numeru. Szkoda że nie można dla całego konta. :/

#165922  autor: JacekG
 24 mar 2007, 20:28
D@rio pisze:
Dideq pisze:Konsultant może sam coś dopisać że klient poj***ny, albo nieuprzejmy, albo żeby takiemu dowalić na start kaucje 1000 PLN. xD
generalnie może bez przesady, ale każde rządanie, reklamacja, jakaś nietypowa prośba czy "konstruktywna kłótnia" jest zapisywana.
JacekG pisze:poza tym twierdza ze ustawa sie zmienila dla wszystkich operatorow wiec teoretycznie kazdy powinien zmienic regulamin a wszyscy mi jednoglosnie twierdzili ze to nie prawda tylko Plus stwierdzil ze w okresie 2 miesiecy nastapila zmiana w zakresie reklamacji a mianowicie zmienil sie czas na 14 dni

dlatego chce wiedziec kiedy teoretycznie Era "dowiedziala" sie o tych "nowych" przepisach i zmienila regulamin w TakTak
można wiedzieć konkretnie o czym mówisz?
nie bardzo rozumiem pytania dlatego prosił bym żebyś je sprecyzował

zasadniczo chodzi mi o to czy jest znana modyfikacja regulaminu Tak Tak ktora doprowadzila do obecnego kształtu takiego jaki jest w tym momencie w abonamencie ponieważ w BOK zostalem poinformowany że nie mieli czasu na informacje miesiac wczesniej uzytkownikow o planowanych zmianach z powodu bardzo szybkiego wprowadzenia nowych zmian(?) w ustawie na co odpowiedzialem ze to nie prawda poniewaz regulamin TakTak juz od dawna posiada stosowne zapisy

#165935  autor: Dideq
 24 mar 2007, 20:44
JacekG pisze:
D@rio pisze:
Dideq pisze:Konsultant może sam coś dopisać że klient poj***ny, albo nieuprzejmy, albo żeby takiemu dowalić na start kaucje 1000 PLN. xD
generalnie może bez przesady, ale każde rządanie, reklamacja, jakaś nietypowa prośba czy "konstruktywna kłótnia" jest zapisywana.
JacekG pisze:poza tym twierdza ze ustawa sie zmienila dla wszystkich operatorow wiec teoretycznie kazdy powinien zmienic regulamin a wszyscy mi jednoglosnie twierdzili ze to nie prawda tylko Plus stwierdzil ze w okresie 2 miesiecy nastapila zmiana w zakresie reklamacji a mianowicie zmienil sie czas na 14 dni

dlatego chce wiedziec kiedy teoretycznie Era "dowiedziala" sie o tych "nowych" przepisach i zmienila regulamin w TakTak
można wiedzieć konkretnie o czym mówisz?
nie bardzo rozumiem pytania dlatego prosił bym żebyś je sprecyzował

zasadniczo chodzi mi o to czy jest znana modyfikacja regulaminu Tak Tak ktora doprowadzila do obecnego kształtu takiego jaki jest w tym momencie w abonamencie ponieważ w BOK zostalem poinformowany że nie mieli czasu na informacje miesiac wczesniej uzytkownikow o planowanych zmianach z powodu bardzo szybkiego wprowadzenia nowych zmian(?) w ustawie na co odpowiedzialem ze to nie prawda poniewaz regulamin TakTak juz od dawna posiada stosowne zapisy
Teraz ja nie załapałem :P Jaka rolę odgrywa w TT regulamin? Tu można po prostu odejść. Ale to tłumaczenie Ery że nie mieli czasu. LOL

Prosze sprecyzować.

#165942  autor: D@rio
 24 mar 2007, 20:53
Właśnie. Ja też nie bardzo rozumiem. Mi chodzi konkretnie, abyś podał tzw. podstawę prawną.

Obrazek

#165945  autor: Dideq
 24 mar 2007, 21:00
Wydaje mi sie że dobrze by było skierować pytanie to włodarzy PTC i Polkomtela. :|

#165946  autor: D@rio
 24 mar 2007, 21:03
ja w ogóle nie rozumiem o co chodzi użytkownikowi JacekG, z tym regulaminem TT i o jakiej modyfikacji regulaminu TT mowa. Oraz jakie niby zapisy tam modyfikowali.

Obrazek

#165953  autor: Prometo
 24 mar 2007, 21:15
Myślę, że chodzi mu o to, czy dla TAK TAK też zmienili regulamin tak jak dla klientów mających podpisane umowy z Erą.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#165954  autor: Dideq
 24 mar 2007, 21:16
Regulamin o ŚUT dla TT jest ten sam co dla Post Paid. Tam jest tylko działa dla TT ale zmieniło sie to samo w reklamacjach. Chociaż nie wiem czy tam nie doszło że musi być zarejestrowany. Niedawno przyjmowaliśmy reklamacje z TT nawet niezarejestrowanych.

#165962  autor: JacekG
 24 mar 2007, 21:36
Prometo pisze:Myślę, że chodzi mu o to, czy dla TAK TAK też zmienili regulamin tak jak dla klientów mających podpisane umowy z Erą.
właśnie o to chodzi!!!

ktos na forum mowil ze te zmiany ktore zostaly teraz wprowadzone do umowy na abonament od jakiegos czasu obowiazuja w umowie TakTak

mi powiedziano ze zmiany w ustawie na mocy ktorych zmieniono umowe na abo powstaly bardzo nie dawno i ze Era nie miala czasu na powiadomienie uzytkownikow zgodnie z regulaminem na miesiac wczesniej

innymi slowy jesli wczesniej te zmiany byly wprowadzone do umowy TakTak oznacza ze konsultanci klamia twierdzac ze Era nie miala czasu na wczesniesze powiadomienie uzytkownikow

tylko pytanie od kiedy obowiazuje ten regulamin TakTak zawierajacy uzupelnione paragrafy chce po prostu wytknac klamstwo przy ponownym telefonie do BOK

teraz wszystko jasne?

#165979  autor: lechuslupsk
 24 mar 2007, 22:28
witam.
A tak a propos,gdzie jest napisane że musi byś dla każdego numeru na jednym koncie abonenckim osobne wypowiedzenie? Byłem u rzecznika konsumentów w Słupsku i powiedział że wystarczy jedno wypowiedzenie,dla jednego konta klienta. Więc jak to jest?

#165988  autor: Dideq
 24 mar 2007, 22:58
lechuslupsk pisze:witam.
A tak a propos,gdzie jest napisane że musi byś dla każdego numeru na jednym koncie abonenckim osobne wypowiedzenie? Byłem u rzecznika konsumentów w Słupsku i powiedział że wystarczy jedno wypowiedzenie,dla jednego konta klienta. Więc jak to jest?
Byłoby fajnie. :D

#166019  autor: ozp
 25 mar 2007, 00:08
Podejrzewam że jest tak jak pisze ... z tym że wszelakim rzecznikom bym nie ufał bo może być tak że każdy ma swoje zdanie w temacie ;P

:::...ReMeMbEr Me...:::

#166204  autor: Dideq
 25 mar 2007, 13:46
Czy w takim razie może ktos się wypowiedziec na ten temat? Szalony podobno miał wczoraj iśc zerwać i nic nie wiadomo. :/

#166270  autor: lukasz128
 25 mar 2007, 17:04
mam pytanie co zmieniło sie w regulaminie poniewaz jak chciałem złożyci do ery rezygnacje to kazali mi dopisaci z jakim punktem w regulaminem się nie zgadzam

#166311  autor: lechuslupsk
 25 mar 2007, 18:30
My jako abonenci nie mamy obowiązku określania co się nam nie podoba,punkt po punkcie.Ustawa stanowi że każda zmiana upoważnia nas do wypowiedzenia umowy operatorowi,bez podawania konkretnych przyczyn.Wystarczy podać jako powód że nie akceptujemy zmian w regulaminie i tyle. P.T.C. kombinuje jak nam utrudnić życie i to wszystko. Nie podajemy więc co się nam nie podoba tylko fakt że nie akceptujemy zmian.Proste.

#166312  autor: jahu
 25 mar 2007, 18:31
lukasz128 - nic nie muszisz takeigo dopisywac! Jezeli ktos ci cos takeigo kazal to byla jego samowola - nigdzie nie jest napisane ze musisz podac przyczyny - piszesz ze w zwiazku ze zmiana regulaminu rozwiazujesz umowe zgodnie z litera prawa - mozna przytoczyc tu konkretny art i pkt ustawy o prawie telekomunikacyjnym:

Art. 59.
2. Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych powiadamia
abonenta, o każdej zmianie w regulaminie, o którym mowa w ust. 1, z
wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed
wprowadzeniem tych zmian w życie. Jednocześnie abonent powinien zostać
poinformowany o prawie wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji
zmian, a także o tym, że w razie skorzystania z tego prawa dostawcy
publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych nie przysługuje roszczenie
odszkodowawcze.

Jezeli w tresci nie bylo mowy o ulgach to mozesz sobie odchodzi z sieci powolujac sie tylko i wylacznie na zmiany jakie wprowadza nowy regulamin - konkretnych pkt nie musisz podawac - chbya sami wiedza najlepiej co zmienili - no nie? ;-) A wiec jak ktos rzada tego mozna grzecznie acz stanowczo domowic podawania konkretnego nr punktu regulaminowego

#166328  autor: Dideq
 25 mar 2007, 19:21
Brzmi nieźle, jutro jadę. Zobaczymy czy wróce z kara umowną czy bez. :mrgreen:

#166394  autor: jahu
 25 mar 2007, 21:28
Dideq - podkresle jeszcze raz - zalezy co pisze w umowie jesli mowa o karach to nie - jesli zapisano jakies ulgi to tak - zalezy od sformulowan - a widzac wypowiedzi takie jak lukasz128 to obawiam sie ze beda mowic to co wygodne byle cie zatrzymac przy tej umowie - zapewne masz jeszcze troche czasu na ewentualne zerwanie wiec warto skonsultowac ta decyzje jeszcze z innymi ludzmi ktorzy bardziej sie znaja na tym, ja bym w kazdym razie drugiej stronie umowy za bardzo w takim przypadku nie ufal - maja poprostu inne cele...

#166524  autor: Dideq
 25 mar 2007, 23:25
No to moze we wtorek pojadę, mam jeszcze czas. Jutro powinno cos sie pojawić z UKE w tej sprawie :)

#166526  autor: przemek910
 25 mar 2007, 23:28
No właśnie - kiedy mija termin 14 dni?
  • Strona 11 z 35
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 35
  • 1