• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #164762  autor: JacekS
 22 mar 2007, 10:47
Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwe przeprowadzenie videorozmowy miedzynarodowej

#164855  autor: D@rio
 22 mar 2007, 16:19
jak najbardziej jest to możliwe. Bez przeszkód.

Obrazek

re

#165834  autor: amadeo
 24 mar 2007, 17:55
D@rio pisze:jak najbardziej jest to możliwe. Bez przeszkód.
nie tak do końca ,tylko na obecną chwile ISDN..na PSTN nie

Obrazek

#165840  autor: D@rio
 24 mar 2007, 18:07
amadeo pisze: nie tak do końca ,tylko na obecną chwile ISDN..na PSTN nie
tylko nie wiadomo czy jemu chodziło o sieci radiowe czy sieci stacjonarne ;)

zresztą, dzisiaj videoorozmowa to wystarczy dostęp do internetu...

Obrazek

re

#165841  autor: amadeo
 24 mar 2007, 18:11
D@rio pisze:
amadeo pisze: nie tak do końca ,tylko na obecną chwile ISDN..na PSTN nie
tylko nie wiadomo czy jemu chodziło o sieci radiowe czy sieci stacjonarne ;)

chyba mylisz wideorozmowę z transmisją po necie,to sa 2 rózne sprawy.
na obecną chwilę najlepszą jakość videorozmowy otrzymamy na ISDN -OK 25 KLATEK NA SEKUNDĘ ..JAK NARAZIE niema nic lepszego..a net mozna sobie podarować-jakość

Obrazek

#165848  autor: D@rio
 24 mar 2007, 18:26
amadeo pisze:chyba mylisz wideorozmowę z transmisją po necie,to sa 2 rózne sprawy.
liczy się efekt końcowy. A w tym przypadku jest taki sam. No i co ważne - jest taniej.
amadeo pisze:na obecną chwilę najlepszą jakość videorozmowy otrzymamy na ISDN -OK 25 KLATEK NA SEKUNDĘ ..JAK NARAZIE niema nic lepszego..a net mozna sobie podarować-jakość
kwestia zdania klienta... ;)

Obrazek

rer

#165849  autor: amadeo
 24 mar 2007, 18:33
tu akurat niemasz racji-kwestia jakości ...nawet jak bedziesz miał Neo 6M nic sie to nie zda..

jeszcze nie te czasy do videoromowy-jest sprzet ale niema transmisji

Niewiem czy kiedykolwiek zestawiałeś polaczenie Video -ja tak...wiec niepisz ze net da taka jakość jak sie oczekuje.Mam na sumieniu ok 68 videorozmów po ISDN ...,pozatym nie sadzę abyś zderzył się z sprzetem Videorozmowy.Zostawmy kamerki internetowe w spokoju-bo one nawet 10% jakosci rozmowy nie oddadzą..

Możemy dyskutować -ale jesli sie ma podstawy takich połaczeń :wink:

Obrazek

#165854  autor: D@rio
 24 mar 2007, 18:43
amadeo pisze:jeszcze nie te czasy do videoromowy-jest sprzet ale niema transmisji
tylko ile kosztuje...
amadeo pisze:Niewiem czy kiedykolwiek zestawiałeś polaczenie Video -ja tak...wiec niepisz ze net da taka jakość jak sie oczekuje.Mam na sumieniu ok 68 videorozmów po ISDN ...,pozatym nie sadzę abyś zderzył się z sprzetem Videorozmowy.Zostawmy kamerki internetowe w spokoju-bo one nawet 10% jakosci rozmowy nie oddadzą..
to może odpowiesz mi dlaczego klienci Biznesowi wybierają inne rozwiązania niż tak zachwalany przez Ciebie ISDN? ;-)

Obrazek

re

#165862  autor: amadeo
 24 mar 2007, 19:02
kazdy ma wolny wybór

Obrazek

#165870  autor: D@rio
 24 mar 2007, 19:12
amadeo pisze:kazdy ma wolny wybór
tylko że ekonomia rządzi światem.

Wiesz, akurat widziałem rozwiązanie do Videookonferencji marki Cisco. Terminal Cisco, videookamera Cisco oraz aplikacja dostepowa Cisco. Wszystko chodziło na bazie dostępu do sieci Internet i chyba protokole SIP. I akurat, jakość była perfekcyjna, nawet przy rozmowie z osobą przebywającą w USA. Podkreślam, była to prezentacja jako rozwiązania dla firm.

A więć, przyszłość to VoIP i usługi z tym związane...

A w zestawieniu, kosztowym z alternatywą usługą TP S.A. rozwiązanie Cisco wychodziło bodajrze 47% taniej.

Obrazek

re

#165891  autor: amadeo
 24 mar 2007, 19:42
dokładnie,tylko z ta róznica ze nie kazdy klient to klient biznesowy...którego na wszystko stać, popierasz wszystko tz teorą najwyzszej półki..ale nie widzisz róznicy dla tych co na dole..a moze by tez z tego chcieli skorzystać.Nie każdego stac na sprzet z wyzszej półki...... co do Cisco... tu sie zgodzę ,ale nie mogę sie zgodzic z tym ze kazdy ma róany dostęp do technologii -nie kazdego na to stać...

Obrazek

#165901  autor: D@rio
 24 mar 2007, 20:03
amadeo pisze:dokładnie,tylko z ta róznica ze nie kazdy klient to klient biznesowy...którego na wszystko stać, popierasz wszystko tz teorą najwyzszej półki.
no to przepraszam bardzo, do kogo chcesz adresować video-rozmowę ISDN? Klient indywidualny to ma neostradę, kamerkę internetową i Skype i jemu to starczy. Powiem nawet więcej - jest z tego rozwiązania zadowolony.
amadeo pisze:..a moze by tez z tego chcieli skorzystać
stać Ciebie na zestaw ISDN do prowadzenia wideoorzmowy? Takie coś nie kosztuje 100zł. Więc target nie trafiony...
amadeo pisze:-nie kazdego na to stać...
firmy stać. Im się to i tak zwróci później w oszczędnościach...

Obrazek

re

#165921  autor: amadeo
 24 mar 2007, 20:27
wracając do syskusji-linia analogowa z tym sobie nie poradzi,co dołacznei aprzez internet musi być to juz lacze z wyzszej pólki

ps
niestety jak sie oakzuje na to nie bedzie kazdego stać

Obrazek

#165927  autor: Dideq
 24 mar 2007, 20:33
Amadeo, nie kłóć się z Panem D@rio. Obaj macie rację. Ale takie jest życie, te usługi co sa dla biznesu nie nadaja sie dla priva i odwrotnie.

#165936  autor: D@rio
 24 mar 2007, 20:46
Dideq pisze:Amadeo, nie kłóć się z Panem D@rio.
Jaki tam ze mnie Pan... ;)

Pozatym, nie kłócimy się. Rozmawiamy sobie.
amadeo pisze:wracając do syskusji-linia analogowa z tym sobie nie poradzi,co dołacznei aprzez internet musi być to juz lacze z wyzszej pólki
ale o którym rozwiązaniu mówisz że się nie nadaje? Bo już się zakręciłem i nie wiem o co Ci chodiz.
amadeo pisze:niestety jak sie oakzuje na to nie bedzie kazdego stać
też, no i pozostaje kwestia iż do zastosowań amatorskich rozwiązania takiej klasy nie są potrzebne, a więc ich wydajność zostanie utracona wtedy.

Obrazek

#166167  autor: JacekS
 25 mar 2007, 12:08
D@rio pisze:tylko nie wiadomo czy jemu chodziło o sieci radiowe czy sieci stacjonarne ;)

Chodzilo mi o videorozmowe za pomoca komorki

#168277  autor: Vieslav
 30 mar 2007, 17:28
Spróbuj zestawić połączenie video to zobaczysz czy się da :P

#168425  autor: Sirmark
 31 mar 2007, 01:58
amadeo pisze:chyba mylisz wideorozmowę z transmisją po necie,to sa 2 rózne sprawy.
na obecną chwilę najlepszą jakość videorozmowy otrzymamy na ISDN -OK 25 KLATEK NA SEKUNDĘ ..JAK NARAZIE niema nic lepszego..a net mozna sobie podarować-jakość
to ja chyba w takim razie nie rozumiem o czym mowisz.
Jest nie najtanszy sprzet do prowadzania wideokonferencji (wideorozmow, jak zawal), ktory rewelacyjnie smiga na laczu internetowym. oczywiscie potrzebne tu jest pewne pasmo w obu kierunkach, ale pisanie ze najlepsza jakosc otrzyma sie tylko na ISDNie to jakie nieporozumienie.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew