• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#164032  autor: Th0mas
 20 mar 2007, 15:00
D@rio, to dlaczego używają np., tych samych krótkich kodów? I mBank, i Play i Sami Swoi. Wszyscy korzystają z zasięgu Plusa no i wygląda przez to, że i technologii Plusa też.

#164085  autor: pawel_k
 20 mar 2007, 16:40
Th0mas pisze:D@rio, to dlaczego używają np., tych samych krótkich kodów? I mBank, i Play i Sami Swoi. Wszyscy korzystają z zasięgu Plusa no i wygląda przez to, że i technologii Plusa też.
jak w tych dowcipach "nie wazne czy ruskie czy amerykanskie i tak robione w chinach"

:)

#164165  autor: D@rio
 20 mar 2007, 19:37
Th0mas pisze:D@rio, to dlaczego używają np., tych samych krótkich kodów?
jakiś dowód? Bo na stronach PLAY nic nie ma.

PLAY to nie MVNO...

Kurcze, muszę się pofatygować wreszcie po ten starter i sam sprawdzę :|

Obrazek

#164244  autor: Kaczy
 20 mar 2007, 22:13
Th0mas pisze:tych samych krótkich kodów? I mBank, i Play i Sami Swoi. Wszyscy korzystają z zasięgu Plusa no i wygląda przez to, że i technologii Plusa też
mBank i SS mają takie same kody. Jednak Play ma inne. Nie ma kodu *101# i *102# w Plusie. Tam jest *121# i inne :)

...::: Made for loneliness :::...

#164301  autor: aga
 21 mar 2007, 07:52
Kaczy pisze:mBank i SS mają takie same kody. Jednak Play ma inne. Nie ma kodu *101# i *102# w Plusie. Tam jest *121# i inne
*101# i *102# są w TT do sprawdzania stanu kwoty na koncie i erajednostek.
Th0mas pisze:D@rio, to dlaczego używają np., tych samych krótkich kodów? I mBank, i Play i Sami Swoi. Wszyscy korzystają z zasięgu Plusa no i wygląda przez to, że i technologii Plusa też.
Jak widać nie wszystkie kody są ściągnięte z Plusa. :wink:

#164584  autor: kaliberek
 21 mar 2007, 21:14
kurcze to co tutaj czytam o Play jest bardzo kuszace , chyba przyjrze sie blizej tej sieci :)

#164822  autor: lasocha
 22 mar 2007, 14:47
Mi też sie wydaje ze Play zrobi swoje, dla nich teraz nie liczy sie kasa tylko liczba klientów i tu maja stracha stare opy. Beda musieli zejsc ze swoich zdzierajacych taryf bo innego wyjscia nie beda mieli jesli zechca trzymac klienta. Z drugiej strony wydaje mi sie troche glupie jakieś "oficjalne stanowiska" opow co do play'a ze nic im nie zagraza. Mam zamiar przyjrzec sie dluzej play'owi co do jego krokow w celu zdobywania ludzi. Oby nie powtorzyla sie sytuacja heyah, gdzie do prostych zasad ktore deklarowala to ma mniej wspolnego niz lepper do doktoratu

#164880  autor: Th0mas
 22 mar 2007, 17:11
A faktycznie, w Simplusie jest *100# a w Playu *101#

#165386  autor: anja86
 23 mar 2007, 17:54
play jest w gorszej sytuacji niz inny operatorzy kiedy kazdy nie mial telefonu a teraz od dzieci po mlodziez doroslych i starszych ludzi kazdy ma komorke najczesciej abonament co nie jest dobre dla play bo kazdego ogranicza umowa!
oferte maja konkurencyjna i ciekawa jestem rekacji pozostalych oparatorow ktorzy przez wiele lat dominowali na rynku bronic swoich cen!i zaden sie nie wylamywal przed szeregi teraz rozpocznie sie prawdziwa walka o klienta

#165435  autor: Irek
 23 mar 2007, 19:29
Każdy operator ma w pewnym sensie konkurencyjną ofertę, o to przecież chodzi, żeby mieć z czego wybierać. W każdym razie nie zgodze się z Twoim stwierdzeniem, że:
anja86 pisze:teraz od dzieci po mlodziez doroslych i starszych ludzi kazdy ma komorke
Według mnie rynek nie jest jeszcze w pełni nasycony. Jest jeszcze na nim trokszę miejsca także dla nowych operatorów. W końcu już niedługo będzie przetarg na zagospodarowanie nowych częstotliwości i być może będziemy mięli piatego. Poza tym zaczyna się okrs migracji pomiędzy sieciami. Dla ludzi chcących korzystac z usług to bardzo dobrze. Rynek się sam "nakręca".

"And one more thing..."

#165665  autor: Rradzio
 24 mar 2007, 13:08
Mam podobne wrażenie, że rynek jest jeszcze nienasycony!! Ale też jest prawdą, że ludzie zaczynają migrować z sieci do sieci, szukając lepszych rozwiązań! A wejście na rynek 4 operatora pt. PLAY obudzi w tym kraju zaspałe mechanizmy konkurencji i walki o klientów obniżaniem korzystania z telefonii komórkowej!!

[ Dodano: 2007-03-26, 13:40 ]
Play cały czas mnie zaskakuje, dziś dowiedziałem się, że podpisali umowę z iplay o świadczenia usług związanych z muzyką teledyskami itp... szok!! Dodam, że jestem melomanem i nie ma miejsca, w którym bym nie słuchał muzy! Wniosek ja jestem happy...

#167345  autor: super_electric
 27 mar 2007, 21:38
Rradzio pisze:Play cały czas mnie zaskakuje, dziś dowiedziałem się, że podpisali umowę z iplay o świadczenia usług związanych z muzyką teledyskami itp... szok!! Dodam, że jestem melomanem
juz o tym czytałem. .. a poza tym to nie uważam że to jest dobry pomysł. Play to zrobił bo chciał się wyróżnić czymś czego nie mają inii ... tj. inni opratorzy... Ale to tylko moje zdanie. :|

#168304  autor: Rychu
 30 mar 2007, 19:51
Własnie zakupiłem karte....wykonałem kilka rozmów
Niestety nie działa u mnie kod *101# ...czemu ? jakas awaria?

#168308  autor: Dideq
 30 mar 2007, 20:07
A jak z jakością połączeń? Bo cos czytałem że kiepsko. :|

#168322  autor: Rychu
 30 mar 2007, 21:00
Nie zauważyłem żeby jakość była na niskim poziomie...aczkolwiek jeden dzień to za krótko na ocenę pracy sieci... tym bardziej że na razie używają gościnnie nadajników plusa

Ponawiam pytanie czy działanie tzw krótkich kodów jest u was ok ?
Ja mam problem ze sprawdzeniem stanu konta....

#168330  autor: super_electric
 30 mar 2007, 21:51
Rychu pisze:Niestety nie działa u mnie kod *101# ...czemu ? jakas awaria?
możliwe że tak. Od jakiegos czasu Plus ma problemy techhniczne(bts-y , dzięki którym masz pole są przessstarzałe i "nie wytrzymują" obciążenia ... :P . Noo wiesz... gdyby Play miał zasięg od Orange - prawoopdobnie zmieniłbym sieć... )

piszesz , że nie działa u ciebie kod = = = = . > nie działa u mnie kod *101# . A spróbuj ten :=> *100# . I jak.?..

#168337  autor: D@rio
 30 mar 2007, 22:07
super_electric pisze:możliwe że tak. Od jakiegos czasu Plus ma problemy techhniczne(bts-y , dzięki którym masz pole są przessstarzałe i "nie wytrzymują" obciążenia ... . Noo wiesz... gdyby Play miał zasięg od Orange - prawoopdobnie zmieniłbym sieć... )
masz fantazję. Ale bajki sobie wymyśliłeś.

Obrazek

#168561  autor: D@rio
 31 mar 2007, 15:43
Mam pytanie.

Jak wygląda procedura przydzielania numeru w ofercie "PLAY KARTA" ?

Czy numer jest wydrukowany na starterze czy jest może jakoś inaczej?

Z góry dziękuję za opis.

Obrazek

#168580  autor: Michu
 31 mar 2007, 16:14
D@rio pisze:Mam pytanie.

Jak wygląda procedura przydzielania numeru w ofercie "PLAY KARTA" ?

Czy numer jest wydrukowany na starterze czy jest może jakoś inaczej?

Z góry dziękuję za opis.
Nie wiem czy to o to chodzi, ale numer jest wydrukowany na starterze konkretniej na karcie sim (tej duzej).Identycznie jak u innych operatorów - tzn do każdego startera przydzielony jest konkretny nr. Startery są bardzo małe wiec dojrzenie numeru może sprawiać kłopoty.

#168583  autor: D@rio
 31 mar 2007, 16:18
O to chodzi. Dziękuję.

Obrazek
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1