• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #163780  autor: Filip
 19 mar 2007, 18:59
Jak myślicie czy przy usterce typu "trzeszcząca obudowa" serwis patrzy na simlocka?? Ja właśnie dałem telefon tam gdzie kupowałem i mają założyć spowrotem simlocka ale niestety coś ciemno to widze na miejscu się facet pół godziny męczył i nic. Są jakieś szanse że to przejdzie i nie anulują gwarancji?? A jeśli go założy spowrotem to raczej się też nie skapną chyba prawda?? bo wtedy to przy okazji zgłosze usterke problemy z zarządzaniem energią.

#163866  autor: MATIZ
 19 mar 2007, 22:36
Jak dobry serwis to może sprawdzić ale myślę że to powinno jakoś przejść. Jak zobaczą to lipa a jak wgrasz simlocka spowrotem to nie powinni nic zauważyć :wink:

#163958  autor: castagnet
 20 mar 2007, 10:28
Wszystko zależy od serwisanta który będzie zajmował się twoim telefonem.
Jeżeli będzie miał kaprys zeby sprawdzić blokadę to masz problem... czerwony flamaster i jazda po karcie gwarancyjnej :D
Ale to musiałby mieć kaprys bo przy "trzeszczącej obudowie" nie ma sensu zakładania lock'a.
Jeżeli założysz sim-locka to nie ma szans żeby wykryli ingerencję w telefon.