• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 49 z 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#163261  autor: D@rio
 18 mar 2007, 15:33
Beholder4 pisze:ghost89 a moze kurier nie jezdzi w weekendy tylko w dni robocze?
zależy z jakiej firmy. Są też tzw. kurierzy dyżurni, co dyżurują 24h .

Obrazek

#163262  autor: amfi
 18 mar 2007, 15:37
patrzac na wypowiedzi niektorych ludzi lacznie z rzecznikiem Orange to wydaje mi sie ze chyba matematyka im obca :P

pokusilem sie wiec o zrobienie prostej tabelki ktora odpowiednio obrazuje rzeczywiste koszty korzystania z uslug PLAYa

http://www.imagic.pl/public/28857/play_tabelka.JPG

i niech ktos mi powie ze to nie jest tanio...

konkurencja spi PLAYowi w nogach...

amfi

#163265  autor: b@sho
 18 mar 2007, 15:44
amfi nie mozna tak prosto tego analizowac, trzeba uwzglednic profil uzytkownika :wink: uslugi dodatkowe u innych opow itd :wink:

w kazdym razie min do obcych sieci jest nizsza niz u konkurencji, ale to nie jest jedyna rzecz ktora skalada sie na oplacalnosc danej oferty

#163268  autor: gomez1982
 18 mar 2007, 15:49
No ale co z tego że jest tak tanio skoro jak nie wykorzystasz tych minut to one przepadają?Mi to się nie uśmiecha.

#163271  autor: Vojteck
 18 mar 2007, 16:02
Te 143 minuty na miesiąc do wszytkich sieci, by mi się nie przydały. Jakbym chciał wziaśc abonament to wziąłbym w erze za 40zł miesięcznie i miałbym 100min do ery i na stacjo oraz 40 min do wszytkich sieci (więcej mi nie potrzebne, bo i tak wiekszośc wydzwaniam we swojej sieci :D. A jak ktos wykonuje mniej wiecej po tyle samo połaczeń do każdej z siecia i ma przynajmniej 50zł miesiecznie na telefon to oferta PLAY jest wyjątkowo artakcyjna. 8)

Każdy czuje się ważny g(ł)oniąc szczeście

#163277  autor: blom
 18 mar 2007, 16:19
i tak większość ludzi dla których telefon, komputer, samochód jest tylko i wyłącznie rzeczą, narzędziem, przedmiotem patrzą na cenę - ktoś zadowoli się autem za 30tys. z czarnymi zderzakami a ktoś ten sam model full wypas musi mieć...

patrząc rzeczywiście, trzeźwo i bez emocji:

49gr do wszystkich jest najlepszą oferta - powstaje pytanie - czy sms czy rozmowa - na takim pułapie lepiej zadzwonić...

pominąć należy wszelkie promocje pakiety itd. - to idiotyzm - biorę konkretny produkt na konkretnych warunkach a nie siedzę i liczę....

usługi: większości ludzi poczta głosowa wystarczy a i tak z niej nie korzystają....

reasumując:

weźcie sobie tabletki na uspokojenie bo latanie bo tu usługą siaka i owaka jest bezsensu - prym i tak wiodą rozmowy i sms - bo telefon zawsze pozostanie telefonem i tylko telefonem - a jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...

wiem że mogą sie posypać posty że video, aparat itd. - miły gadżet i tyle

więc Panie i Panowie - kubeł zimnej wody i chłodna bezlitosna ekonomia - co się komu bardziej opłaci to będzie mieć i tyle... a czasem niektórzy wola byc u najdroższego tylko dlatego że się przywiązali ot co...

#163279  autor: babeo
 18 mar 2007, 16:26
A mi się podoba jak Plej startuje, a właściwie nie startuje :mrgreen: polecam artykuł: "Słynny salon Play w Złotych Tarasach" na tym serwisie : http://telefon.gsm.pl/index.html

PS przez Pleja i liczę wejść padł im serwer i trzeba się dokopać do artykułu (nie da się dać bezpośredniego linka)

#163280  autor: roxa
 18 mar 2007, 16:30
blom masz rację.. każdy i tak wybierze to co jemu będzie najbardziej pasowało..
ja osobiście lubie proste i nieskomplikowane oferty, bez zabawy w jakieś pakiety i rożnicowanie cen w sieci i poza (..dyskryminacja innych czy jak :P ) ..ja mam znajomych i rodzine w różnych sieciach, dlatego dla mnie to wygodne rozwiązanie :)
Jeśli natomiast chodzi o model telefonu.. to jest tak jak z samochodem.. niektórym wystarczą 4 kółka, byle jeździły, bo w końcu po to ma sie samochód, żeby nim jeździć.. a inny kupi sobie wypasioną bryke.. po co? może dla szpanu.. nie wiem.. dlatego też o gustach sie nie dyskutuje.. PLAY w końcu ma być innym operatorem dlatego nie oferuje 'zwyklych' telefonów.. :)

#163287  autor: piwosz
 18 mar 2007, 16:41
niewiem czy ktoś to już liczył czy nie ale za karte 150 dostaje sie 300 złotówek an wykorzystanie, co daje 612 minut do wszystkich i o każdej porze :D

można kupić karte raz na 3 miesiące(150) i za kwote 50 pln/mies mamy nieco ponad 200 min/mies do wszystkich!!! jaki standardowy abonament u naszych opów daje tyle samo, ja w plusie za 55 mam 90 minut :?

więc zamawiam na allegro starter PLAY i czekam na reakcje plusa :P

:occasion5:

#163289  autor: Beholder4
 18 mar 2007, 16:45
Wybralem Playa tylko dla 2 punktow: Cena telefonow przy takiem abonamencie i to: . Mam rodzinke ktorzy porozlazili do innych sieci wiec rozmowy wewnatrz sieci mi sie nie oplacaja. A dodatkowo swietna jest promocja choc zerznieta zywcem z ery to jak ktos do ciebie zadzwoni 2 min to dostalej minute gratis :D
Wlasnie zadzwonili z Playa i powiedzieli ze te dodatkowe usugi mi nie przysluguja bo nie jestem pelnoletni ale dobrze ze tel jest na matke:P

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#163290  autor: amfi
 18 mar 2007, 16:47
wlasnie... te pakiety. fajnie ze sa u konkurencji, fajnie ze obnizaja stawki....

tylko nie zapominajcie ze za kazdy pakiet jest jakas oplata - a to 5zl a to 10 a to 25 za wybrany nr. itd

policzcie wiec koszty abonamentu + oplaty za te pakiety i wtedy policzcie ile wam wychodzi za minute

w PLAYu macie od razu takie stawki bez doplacania i pamietania o tym zeby aktywowac jakies pakiety czy inne wynalazki

amfi

#163292  autor: rudy
 18 mar 2007, 16:50
babeo pisze:A mi się podoba jak Plej startuje, a właściwie nie startuje :mrgreen: polecam artykuł: "Słynny salon Play w Złotych Tarasach" na tym serwisie : http://telefon.gsm.pl/index.html

PS przez Pleja i liczę wejść padł im serwer i trzeba się dokopać do artykułu (nie da się dać bezpośredniego linka)
No to faktycznie jak nawet w Warszawie dają plamę, to wiele ale można mieć co do tej sieci.

[ Dodano: 2007-03-18, 16:52 ]
piwosz pisze:niewiem czy ktoś to już liczył czy nie ale za karte 150 dostaje sie 300 złotówek an wykorzystanie, co daje 612 minut do wszystkich i o każdej porze :D
Pre-paidowiec statystyczny tego nie kupi, a biznesmen woli tanie rozmowy w sieci darmowe numery itd.

#163296  autor: Krisu6230i
 18 mar 2007, 16:54
babeo, fajny artykul ;)
ciekaw jestem czy to mozliwe ale wydaje mi sie ze plaj sam siebie wykonczy. jakos nie widze tego :|
p.s swego czasu poszukiwali sprzedawcy do tego salonu germanosa.

[ Dodano: 2007-03-18, 16:58 ]
rudy pisze:No to faktycznie jak nawet w Warszawie dają plamę, to wiele ale można mieć co do tej sieci.
z jakiegos powodu ZT maja dosc wysoka range gdyz istnieja pewne marki ktore oferuja swoje produkty tylko i wylacznie w ZT (zrodlo: moja kobieta, powolujaca sie na "fachowa prase kolorowa" ;) ) zatem jersli tam plej dalo ciala to jest to spore zaniedbanie.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#163300  autor: piwosz
 18 mar 2007, 17:09
rudy pisze:Pre-paidowiec statystyczny tego nie kupi, a biznesmen woli tanie rozmowy w sieci darmowe numery itd.
nie to w biznesie najważniejsze, ważny jest sam numer, który jest rozpoznawany wśród klientów, niechętnie zmieniany przez owego "biznesmena"(po to też przenoszenie), owszem koszty połączeń są ważne, ale operator do konkretnych klientów podchodzi indywidualnie ;)
narazie PLAY sie rozgrzewa, i musi sie troche ustabilizować na rynku, bo wymagający(biznesowy) klient nie pójdzie do niepewnego operatora, dlatego też oni sami(play) nie oferują jeszcze taryf biznesowych, ale pożyjemy, zobaczymy :)

#163301  autor: roxa
 18 mar 2007, 17:10
rany.. ale czepiacie tego PLAYa.. przecież on nowy jest, troche wyrozumiałości.. i cierpliowści :P ..moim zdaniem sie stara, ale wiadomo że początki są trudne, przecież inne opy też nie miał od razu wszsytkiego na wysokim poziomie, a PLAY jak na sam początek oferte naprawde dał całkiem niezłą.. ja tam poczekam aż sie rozwinie, nie bede go skreślać, tym bardziej że może dzięki niemu coś się w końcu ruszy na rynku telekomunikacyjnym i może w końcu spadną ceny za połączenia :mrgreen:

#163304  autor: piwosz
 18 mar 2007, 17:16
roxa pisze:rany.. ale czepiacie tego PLAYa.. przecież on nowy jest, troche wyrozumiałości.. i cierpliowści :P ..moim zdaniem sie stara, ale wiadomo że początki są trudne, przecież inne opy też nie miał od razu wszsytkiego na wysokim poziomie, a PLAY jak na sam początek oferte naprawde dał całkiem niezłą.. ja tam poczekam aż sie rozwinie, nie bede go skreślać, tym bardziej że może dzięki niemu coś się w końcu ruszy na rynku telekomunikacyjnym i może w końcu spadną ceny za połączenia :mrgreen:
POPIERAM 8)

#163313  autor: rudy
 18 mar 2007, 17:34
Prawda jest taka że to jest pierwszy operator, który powstaje na naszych oczach, bo przecież kto pamięta jak plus czy era powstała ? A to że idea zmieniła nazwę na orange to żadne powstawanie sieci od zera. Produkt heayh czy Sami Swoi to tylko dodatek do oferty Polskie Telefoni Komórkowej i Polkomtela a tu mamy wszystko od zera, ale pamiętajmy też że mieli tyle czasu na przygotowanie się że wiele rzeczy tych negatywnych mogli by wyeliminować.
Moim nader skromnym zdaniem uważałem iż Orange ma najgorzej przejrzystą witrynę internetową, myliłem się to Play ma najgorszą witrynę.
I jeszcze jedno kończąc kwestie co będzie jak inni operatorzy wprowadzą 48 groszy za minutę?
Idąc dalej są 4 operatorzy na polskim rynku gsm ( Sami swoi zaliczam do plusa, heayh do ery a mbank nie liczę ) i 5 stacjoanrne sieci

Ci, którzy dzwonią po różnych sieciach twierdzą że play im się najbardziej opłaca.
Przyjmy przykład że dzwonimy w miesiącu 100 minut ( to ułatwi liczenie)
z tego:
20 minut Plus
20 minut Era
20 minut Orange
20 minut Play
20 Sieci Stacjonarne w Playu zapłacimy za to = 49 zł
w konkurencji minuta poza sieć to najdrożej 80 groszy czyli 60 poza sieć = 48 zł, i 40 na stacjonanrne i w sieci 40 minut w pakiecie po 25 groszy = 10 zł razem 58 zł Play 49 zł
I ci którzy tak twierdzą że play się opłaca mają rację.

#163314  autor: aga
 18 mar 2007, 17:36
Ja im dam jeszcze czasu żeby się rozkręcili. Muszę trochę dopracować ofertę i czekam na więcej telefonów w ofercie. Na razie mam jeszcze prawie 200 zł z podwójnego doładowania, a potem rozważę przejście do nich, bo oferta jest całkiem niezła. No chyba, że Era jakoś zareaguje i da coś super.

#163340  autor: rudy
 18 mar 2007, 18:25
Rokko pisze:To tak zeby dodac troszku formy do tej rozmowy - w sobotnim dzienniku juz zrobili porownanie - milej lektury
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=35878
Artykuł pisany za biurka, wiele ale można co do niego mieć.
Gdyby jeszcze uwzględnili w wyliczeniu Samych Swoich to by właśnie SS wygrało.
  • Strona 49 z 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49