• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 47 z 97
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#163126  autor: ohajo
 18 mar 2007, 01:14
Pozatym, ta kampania reklamowa im chyba nie wyszła zbytnio.
Dziś się pytam swojej bliskiej znajomej:
-A: Wiesz że wystartował nowy operator?
-A: Mówisz o HEYAH, Sami Swoi?
-A: Nie, o PLAY
-B: Że o czym?

...nic dodać, nic ująć. Mają niską rozpoznawalność marki nadal mimo wszystko.

bla bla

#163127  autor: D@rio
 18 mar 2007, 01:19
ohajo pisze:jeżeli na jednym człowiek chcesz oprzeć badania rozpoznawalności marki to..........,
owszem, masz rację, jednak jakiś wyznacznik to napewno jest. Heyah poprostu proces "budowania image" marki, rozpoczęła dużo wcześniej. A tutaj, tydzień, dwa i już start...
W Heyah "łapa" krążyła co najmniej miesiąc, jak nie dłużej, później były reklamy z "888", a więc stopniowo coś odsłaniali aż wystartowali pelną parą...

Obrazek

#163128  autor: gomez1982
 18 mar 2007, 01:19
D@rio pisze:przepraszam bardzo - mówiąć o sieci trzeciej generacji jak i terminalach współpracujących z tą technologią nie można powiedzieć że coś jest "do dzwonienia". Bo do "dzwonienia" to jest standard GSM...
dobrze źle to ująłem.Chodziło mi że jest to podstawowy model do rozmów 3G.Jeśli ktoś nie wymaga nic więcej a są takie osoby to jest to telefon skierowany do nich.Dario nie każdy chce mieć w telefonie super bajery.

#163129  autor: D@rio
 18 mar 2007, 01:24
gomez1982 pisze:Chodziło mi że jest to podstawowy model do rozmów 3G.
nie tylko rozmów. Za pewne, jak każdy model umożliwia on pracę jako modem UMTS, a więc już jest to jakaś zaawansowana funkcja.
gomez1982 pisze:Dario nie każdy chce mieć w telefonie super bajery.
przecież ja wcale tak nie powiedziałem że chce ;)

Obrazek

#163132  autor: gomez1982
 18 mar 2007, 01:36
Więc nie jest taki zły a poza tym jaka inna sieć oferuje za 1 zł telefon z 3G pełnym w abonamencie za 50zł.Wydaje mi się że żadna.Tak więc dla mnie jest to dobry telefon dla niewymagającego użytkownika.A co do Play to mogli odrazy wprowadzić to ich logo i nazwę a nie że wcześniej była jakaś zielona plama(w sumie te nowe logo nie lepsze) i nazwa "Nadchodzi4".Gdyby wprowadzili to od razu pewnie ludzie bardziej by to kojarzyli.Na razie z nie przechodzącym kapitałem w post-paid i pre-paid nie są dla mnie konkurencją dla pozostałych trzech operatorów bo nikt nie lubi tracić pieniędzy.Drugi błąd to cena za transfer a trzecia za "olanie" mniej zamożnych ludzi.Ale ja liczę że dzięki Play coś sie ruszy w tym zastałym biznesie i w końcu my skorzystamy na tym.

#163134  autor: piwosz
 18 mar 2007, 02:23
gomez1982 pisze:A co do Play to mogli odrazy wprowadzić to ich logo i nazwę a nie że wcześniej była jakaś zielona plama(w sumie te nowe logo nie lepsze) i nazwa "Nadchodzi4"
dla mnie to już na zawsze zostanie p4 ;) play mi nie podchodzi(osobiście nie lubie anglojęzycznych nazw :? ...) ale nie powiem, starterek prepaid kupie sobie, zobacze co w trawie piszczy na własnej skórze :D i tak to co wygadam mi oddadzą ;)

a sieć ogólnie nastawiona na bogatą młodzież(lub młodych ludzi), niby tanie gadanie, a jednak brak tanich abo :|

i faktycznie dostępne telefony nie są na głowe przeciętnego emeryta/tki,dla których nierzadko granica możliwości obsługi kończy sie na nokii 3310, 6x10 itp.

:occasion5:

#163148  autor: b@sho
 18 mar 2007, 09:20
z plusow play'a to ja widze stawki za roaming, ale kto z tego bedzie korzystal. i tak wciaz taniej wychodzi kupic prepaida w kraju w ktorym sie jest.
co do smsow iwdze ze sa tansze niz u konkurencji ale mms... taniej wychodzi zadzownic niz wyslac mms w 1szej strefie :wink:

#163159  autor: Szalony
 18 mar 2007, 10:17
Wlasnie Play cos musi zrobic :shock: bo narazie to chyba podmiot z regonem/nip itp... nie moze w Play zawrzec umowy :!: Na stronach Play pisze tylko o dokumentach do zawarcia umowy przez osobe fizyczna/indywidualna :!: Moze wtedy jak Play dla firm wejdzie to cos z tym internetem zrobia :? Co ciekawe w Play nie ma wogole uslugi blokowania polaczen :?: tak sobie porownalem oferte telefonow w Plusie i Play i faktycznie jakby porownywac klase telefonow i ich zaawansowanie to w Plusie jest z tym mizernie :shock:

[ Dodano: 2007-03-18, 10:21 ]
Odnosnie telefonow z Play to nie sadze ze bedzie On oferowal modele proste - Czytaj bez umts ! A dlaczego - bo Play ma koncesje umts tylko i na roamingu-gsm "traci" na rzecz Plusa i Play chyba nie moze sobie pozwolic na sprzedaz telefonow bez umts a tym samym taki klient "ciagle" by byl w roamingu z Plusem i Play by "tracil" na tym :!:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#163166  autor: rudy
 18 mar 2007, 10:54
ja teraz czekam na krok Samych Swoich w końcu ich dewizą było iż mają najtańsze ceny, a tu play a teraz 49 groszy (oczywiście SS, nie liczy pakietów itd.) więc powinni obniżyć ceny.

#163168  autor: Beholder4
 18 mar 2007, 10:56
Szalony, Najbiedniejszym telefonem w ich ofercie jest nokia 6151 bez wideo rozmowy. A tak jak mowilem z przed kilku tygodni to rzeczywiscie nie maja telefonow klasy nokia 1600. Porownujac z jakimkolwiek polskim operatorem to play ma telefony z najwyszej polki, moze konkurowac z orange ale porownujac ceny za takie same oferty to widac jak dotychczasowe opy nas traktuja. Ogladajac reklamy plusa,ery i orange to wyglda troche jak bym sie przeniusl do przeszlosci

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#163170  autor: Kaczy
 18 mar 2007, 11:03
Beholder4 pisze:moze konkurowac z orange ale porownujac ceny za takie same oferty to widac jak dotychczasowe opy nas traktuja
Trochę opy, a trochę Play tnie po kosztach. W końcu czymś musi zachęcić ludzi do kupna.
Każda firma na początek dolicza małą marżę, żeby być konkurencyjnym.

...::: Made for loneliness :::...

#163172  autor: Matt.
 18 mar 2007, 11:04
...nic dodać, nic ująć. Mają niską rozpoznawalność marki nadal mimo wszystko.
Pierwsza reklama Heyah , to było coś takiego, że bije serce i coś tam, że od pierwszej sekundy.
Wtedy tą reklamę kojarzyłem z jakąś organizacją walczącą przeciw aborcji , albo z nowym "świetnym" lekarstwem.

Nie jest źle. Moi znajomi wiedzą o co kaman, a jedna osoba już ma starter PLAY, i powiedziała że do orange go nie wraca.

Let's PLAY

#163173  autor: rudy
 18 mar 2007, 11:07
Beholder4 pisze:gladajac reklamy plusa,ery i orange to wyglda troche jak bym sie przeniusl do przeszlosci
Jakoś naprawdę reklamy im nie wychodzą i ta ich rozpoznawalność marki jest beznadziejna, ale to początki miejmy nadzieje że się wypromują lepiej.
Choć przed majem z pewnością nic nie osiągna potrzebują sieci sprzedaży, a germanos nadal to era.

#163179  autor: terry69
 18 mar 2007, 11:16
Kurcze,a ja mysle zupełnie inaczej.Zobacz ile opinii jest na forach ,ilu ludzi analizuje ich oferte-wiec ne sadze,zeby ich marka nie byla rozpoznawalna.A co do reklam,to ja widziałam wczoraj nowa -z policjantami i jak dla mnie to jest wypas:)

terry

#163182  autor: przemek910
 18 mar 2007, 11:19
widziałam wczoraj nowa -z policjantami i jak dla mnie to jest wypas:)

#163186  autor: roxa
 18 mar 2007, 11:24
raaany ale Wy marudzicie.. :P w końcu to jest operator inny niż wszyscy, tak się w końcu reklamuje.. 8) ma telefony trzeciej generacji, najnowesze modele wysokiej jakości, po atrakcyjnych cenach... i chociażby tym właśnie faktem się wyróżnia :!: na wiadomo że emerytka sobie takiego fona nie kupi, ale akurat nie sądze, żeby grupą docelową PLAYa byli emeryci.. :roll:
aha.. no i ceny.. czy ja wiem czy dla bogatych.. po protsu zamiast 3 razy w ciagu miesiąca doładowtwać sobie konto za 20/30zł doładujesz sobie raz za 100, czy za 50 i lepiej na tym wyjdziesz, bo dostajesz bonusy :twisted: aaa.. no i prosty przykład.. ja w oragne mam teraz abo 75zeta i za minute poza siec płace 80gr a w najnizszym abo w PLAYu bede płacic 35gr, a w najgorszym przypadku 49gr.. dla mnie to duża różnica..no i niech mi tu ktoś teraz powie, że to sieć da bogatych :smt009

#163188  autor: rudy
 18 mar 2007, 11:27
roxa, chodzi o to że jak Play nie wypali to konkurencja nic sobie z tego nie zrobi, a play bay bay .
roxa pisze:poza siec płace 80gr a w najnizszym abo w PLAYu bede płacic 35gr, a w najgorszym przypadku 49gr.. dla mnie to duża różnica..no i niech mi tu ktoś teraz powie, że to sieć da bogatych
Zależy dla kogo, mnie na play nie stać, nie mam rozmów z wybranymi 30 numerami za 10 groszy i darmowego numeru.

#163189  autor: roxa
 18 mar 2007, 11:30
rudy wiadomo, że każdemu pasuje co innego i każdy szuka dla siebie najkorzystniejszej oferty.. :-) dla mnie póki co oferta playa jest najbardziej korzystna, bo lepiej na tym wyjde niż w orange, a że mam znajomych porozrzucanych po różnych sieciach, to dla mnie zrównanie stawki w sieci i poza jest naprawde dobrym pomysłem :lol:

[scroll]Seniorita Czikita[/scroll]

#163199  autor: Hef
 18 mar 2007, 12:18
Trochę opy, a trochę Play tnie po kosztach. W końcu czymś musi zachęcić ludzi do kupna.
Każda firma na początek dolicza małą marżę, żeby być konkurencyjnym.[/quote]

tnie, ale z korzyścia dla klientów, więc to chyba raczej powód do zadowolenia, w końcu ceny usług telekomunikacyjnych w Polsce najtańsze nie są. więc jeśli pojawienie sie Play bedzie impulsem do ich obniżenia to jestem za

#163201  autor: Rokko
 18 mar 2007, 12:20
Raczej mysle, ze przyciagna troche kilentow - zbuduja marke, a pozniej kupi ich ktos z trojki.
  • Strona 47 z 97
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 97
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47