• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 46 z 97
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#163092  autor: Duduś
 18 mar 2007, 00:08
Żeby właściwie ocenić nowego operatora najlepiej było by spisać w jednym miejscu listę wad i zalet. Do tej pory znalazłem tylko informację o prawdopodobnym przepadaniu złotówek z poprzedniego doładowania po upływie czasu i pomimo nowego doładowania w regulaminowym czasie. Wątpliwe jest też naliczanie sekundowe. Nigdzie nie potrafię znaleźć informacji na temat sekundowego w ,,PLAY".

#163094  autor: b@sho
 18 mar 2007, 00:09
Duduś minusem tez jest to ze w sprzedazy maja byc tylko karty z nomianalem 30zl. reszta nomianalow ma byc dostepna za posrednictwem np bankomatow, a nie sadze by kazdy nastolatek mial konto w banku :wink: zaraz ktos napisze od czego sa rodzice, ale jak dla mnie to minus duzy dla sieci ktora chce przedewszystkim miec wziecie u mlodzierzy, ale sadze ze play nad tym popracuje, zeby chociaz mozna bylo z terminali np. w sklepach kupowac doladowania z wydruku

#163095  autor: Duduś
 18 mar 2007, 00:15
To może trochę może okazać się głupim porównaniem, ale ,,PLAY" leci po sieci ,,PLUSA" a tam jako by podstawowe (czytaj miesięczne) doładowanie jest po 30 zł.

#163096  autor: amfi
 18 mar 2007, 00:16
Duduś pisze:Nigdzie nie potrafię znaleźć informacji na temat sekundowego w ,,PLAY".
Cennik Oferty Play "2.3 b Wszystkie krajowe połączenia głosowe, z wyłączeniem połączeń na numery wyszczególnione w Tabeli nr 12,
oraz wszystkie krajowe połączenia wideo są rozliczane sekundowo." w pierwszym lepszym ich cenniku maja to napisane. zreszta sekundowe to juz standard, mi nawet przez mysl nie przeszlo ze mialoby go w PLAYu nie byc

amfi

#163098  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:19
b@sho pisze:Duduś minusem tez jest to ze w sprzedazy maja byc tylko karty z nomianalem 30zl. reszta nomianalow ma byc dostepna za posrednictwem np bankomatow,
albo terminali POS.

Zresztą, zauważmy że Play raczej interesują bogate nastolatki. Proszę zwrócić uwagę chociażby na próg cenowy Zestawu Startowego.

Obrazek

#163100  autor: Michu
 18 mar 2007, 00:20
wiecie co ... oferta PLAY podoba mi się w miare dostrzegam jej plusy i minusy;) ale jakos wole poczekać na odpowiedź naszej trójcy i np w erze wybrać telefon. Jakoś za grosz zaufania nie mam do P4. Dodam ze lubie nowinki techniczne i ogolnie nowosci wiec nie sa z tego powodu dyskryminowani.

ps mój trzy setny post na telepolis :smt010 to ze wzruszenia

#163102  autor: babeo
 18 mar 2007, 00:22
D@rio pisze:Zresztą, zauważmy że Play raczej interesują bogate nastolatki.
Jak naraz chyba tylko na nastolatki. Jakoś po obecnej kampani reklamowe, trudno mi uwierzyć by jakiś biznesmen się skusił na Pleja ...

#163104  autor: b@sho
 18 mar 2007, 00:27
babeo biznesem zajmie sie Netia jako MVNO Playa :P oferta Play'a zdecydowanie skierowana jest do nastolatkow i to jak D@rio napisal do tych bogatych, ktore uwielbiaja bajery z ktorych wogule pozniej nie korzystaja :mrgreen: kazdy sobie sam moze przeanilozawac na podstawie swojego profilu uzytkowania czy play jest dla niego oplacalny. a wiec do reki kalkulatory :wink:

#163106  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:29
babeo pisze:
Jak naraz chyba tylko na nastolatki. Jakoś po obecnej kampani reklamowe, trudno mi uwierzyć by jakiś biznesmen się skusił na Pleja ...
jako przedsiębiorca nie wyobrażam sobie posiadania floty telefonów w PLAYu. Pozatym, tak jak już się wypowiedziałem - to nie są taryfy typowo, senso-sctricto adresowane dla Biznesu. Trochę pozycji im brakuje...

Pozatym, sam PLAY twierdzi że ich target to ludzie w wieku 20 - 45 lat, jeśli mnie pamięć nie zawodzi.

Pozatym, ta kampania reklamowa im chyba nie wyszła zbytnio.
Dziś się pytam swojej bliskiej znajomej:
-A: Wiesz że wystartował nowy operator?
-A: Mówisz o HEYAH, Sami Swoi?
-A: Nie, o PLAY
-B: Że o czym?

...nic dodać, nic ująć. Mają niską rozpoznawalność marki nadal mimo wszystko.

Obrazek

#163109  autor: Kamil23
 18 mar 2007, 00:34
babeo pisze: Jak naraz chyba tylko na nastolatki. Jakoś po obecnej kampani reklamowe, trudno mi uwierzyć by jakiś biznesmen się skusił na Pleja ...
Dokładnie to logo, te ulotki z gosciem i z babka, punkty sprzedazy w empikach i innych MM. Jak bym miał powazna firme napewno bym sie nawet nie zastanowil nad tym aby przyjsc do Play, nawiasem nazwa mowi sama za siebie. Sa nastawieni na nastolatkow ktorzy maja bogatych rodzicow, dla powaznego czlowieka ktory ma roznego rodzaju sprawy zawodowe na glowie nie interesuje, zabawa,rozrywka przez koma (zakladanie blogow, robieniem fotek jakiemus zwierzaczkowi itp. rzeczy) :)

#163110  autor: amfi
 18 mar 2007, 00:35
D@rio pisze:-A: Mówisz o HEYAH, Sami Swoi?
-A: Nie, o PLAY
-B: Że o czym?
jakos jak startowal heyah, nie mowiac juz o samych swoich to tez rozpoznawalnosc byla niska... zreszta co z tego ze sami swoi sa moze i rozpoznawalni - nie znam ani jednej osoby ktora ma tego pre-paida :P

amfi

#163113  autor: b@sho
 18 mar 2007, 00:37
amfi heyah jednak miala dosc dluga kampanie, kazdy widzial lape, tylko nie wiedzial o co chodzi. jak juz wystartowali to naprawde marka heyah byla mocno rozpoznawalna.

#163114  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:39
Kamil23 pisze:dla powaznego czlowieka ktory ma roznego rodzaju sprawy zawodowe na glowie nie interesuje, zabawa,rozrywka przez koma (zakladanie blogow, robieniem fotek jakiemus zwierzaczkowi itp. rzeczy)
dokładnie. Pierdoły takie, to dla dzieci. Ale z ta ofertą transmisji danych to naprawdę dali d@@y. Bo akurat to, jest dziś często podstawa oferty biznesowej...

Obrazek

#163115  autor: b@sho
 18 mar 2007, 00:40
D@rio tym napewno zajmie sie netia, play czuje ze wogule z biznesowym segmentem nie bedzie mial nic wspolnego

#163116  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:40
amfi pisze:jakos jak startowal heyah, nie mowiac juz o samych swoich to tez rozpoznawalnosc byla niska... zreszta co z tego ze sami swoi sa moze i rozpoznawalni - nie znam ani jednej osoby ktora ma tego pre-paida
no to już inna kwestia ;)

Obrazek

#163117  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:45
b@sho pisze:D@rio tym napewno zajmie sie netia, play czuje ze wogule z biznesowym segmentem nie bedzie mial nic wspolnego
Ale oni kombinują...ecch, jak koń pod górę. To już lepiej jakby oni się nazywa "Netia Mobile" ;-)

W sumie, to oferta biznesowa to tak jakby sam prestige dla operatora, widać tutaj będzie inaczej. Robi się ciekawie...

Obrazek

#163119  autor: gomez1982
 18 mar 2007, 00:50
Play jest dobry pod jednym warunkiem bierzesz telefon za 1 zł LG abo za 50 zł i masz 140 minut do wygadania ze znajomymi.Wszystko fajnie i cacy ale jak Ci zostanie powiedzmy 10 zł na "koncie" albo więcej to przepadają a nikt nie lubi tracić pieniędzy no chyba że jakiś wariat.Poza tym doładowania owszem mają bonusy ale chyba bodajże od 50 zł i więcej.Ze znajomych jakich znam mało kto doładowuje konto więcej niż 50 zł a o 100 itd nawet nie myślą.Mowa tu oczywiście o studentach,młodych ludziach którzy nie zarabiają miesięcznie kokosów.Więc dla mnie na razie PLAY ma oferte dla młodych ludzi którzy chcą być "dżezi" i chwalić się że mają aktywacje nowego operatora.

#163122  autor: D@rio
 18 mar 2007, 00:58
w kwestii ich oferty pre-paid

kurcze, mówiło że się że oferta HEYAH to oferta "dresiarska" a teraz to samo można powiedzieć o PLAY :-D ;) ...widać, pałeczkę kto inny przejął

No bo w sumie...oferta dobra, dla synków bogatych tatusiów, którzy "bujają się" po mieście BMW..
gomez1982 pisze:którzy chcą być "dżezi" i chwalić się że mają aktywacje nowego operatora.
albo trendi... ;)
gomez1982 pisze:Play jest dobry pod jednym warunkiem bierzesz telefon za 1 zł LG abo za 50 zł
tia, telefon 3G za 1zł. dla Pani Krysi - emerytki...

Obrazek

#163123  autor: gomez1982
 18 mar 2007, 01:06
D@rio pisze:tia, telefon 3G za 1zł. dla Pani Krysi - emerytki...
Dario czemu narzekasz na ten telefon.Mi się on wizualnie podoba funkcje niczego sobie jak się chce mieć telefon do dzwonienia.Dla niektórych bajery nie mają większego znaczenia.

#163125  autor: D@rio
 18 mar 2007, 01:13
gomez1982, przepraszam bardzo - mówiąć o sieci trzeciej generacji jak i terminalach współpracujących z tą technologią nie można powiedzieć że coś jest "do dzwonienia". Bo do "dzwonienia" to jest standard GSM...

Obrazek
  • Strona 46 z 97
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 97
  • 1
  • 44
  • 45