• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 45 z 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#163043  autor: Rokko
 17 mar 2007, 23:00
zik, to jeden z bardziej dziwnych OT z jakim sie spotkalem

#163044  autor: lukas63
 17 mar 2007, 23:02
Tak wszyscy psioczą na play i tak się zastanawiam jaka będzie reakcja jak play będzie miał w całości swoją infrastrukturę w 3G, a reszta operatorów będzie w polu :P ???

#163047  autor: Rokko
 17 mar 2007, 23:07
lukas63, zareczam Ci ze nie beda w polu - maja duzo wieksza niz Play, a po za tym dla nich nie stanowi problemu rozbudowanie infrastruktury na istniejacych stacjach bazowych - nie musza walczyc o pozwolenia.

#163050  autor: D@rio
 17 mar 2007, 23:12
Rokko pisze:nich nie stanowi problemu rozbudowanie infrastruktury na istniejacych stacjach bazowych - nie musza walczyc o pozwolenia.
muszą. Pozwolenie na rozbudowę też muszą mieć.

Obrazek

#163051  autor: Rokko
 17 mar 2007, 23:16
Ale wiesz D@rio, ze to jest duzo latwiej uzyskac - niz na budowe nowej stacji. Nie znam sie od striny technicznej, ale prawnie jest szybciej - ludzie nie marudza, ze im sie cos nowego pod nosem buduje.
A caly czas czekam D@rio, w tym natloku wypowiedzi na twoja refleksje na temat oferty Playa?

#163056  autor: D@rio
 17 mar 2007, 23:20
Rokko pisze:Ale wiesz D@rio, ze to jest duzo latwiej uzyskac - niz na budowe nowej stacji. Nie znam sie od striny technicznej, ale prawnie jest szybciej - ludzie nie marudza, ze im sie cos nowego pod nosem buduje.
tak, ale mimo wszystko jeśli chce operator dolożyć jakieś sektory, anteny, czy rozbudować stację o dodatkową radiolinię musi ponownie składać wniosek, dodatkowe uzupełnienia środowiskowe itp. itd. To że procedura teoretycznie jest krótsza, to mimo wszystko równie zawiła.
Rokko pisze:A caly czas czekam D@rio, w tym natloku wypowiedzi na twoja refleksje na temat oferty Playa?
A co ja mam powiedzieć? ;) Każdy kto myśli i umie liczyć sam wyciągnie wnioski...

Notabene, SirmarK właśnie liczy w Excelu opłacalność oferty PLAY. Wkrótce to opublikujemy, a więc napewno dodatkowo podgrzejemy atmosferę i pomożemy rozpętać wojnę cenowę ;)

Obrazek

#163059  autor: Rokko
 17 mar 2007, 23:24
D@rio pisze: Notabene, SirmarK właśnie liczy w Excelu opłacalność oferty PLAY. Wkrótce to opublikujemy, a więc napewno dodatkowo podgrzejemy atmosferę i pomożemy rozpętać wojnę cenowę ;)
to fajnie - bo ja przez dziadowskie PWA a Plusie czekam na ruchy tej "super" sieci zeby zmienic na inna taryfe.Mam nadzieje ze troszke zmodyfikuja oferte.

#163061  autor: rudy
 17 mar 2007, 23:26
D@rio pisze:A co ja mam powiedzieć? ;) Każdy kto myśli i umie liczyć sam wyciągnie wnioski...
To może inaczej, weźmiesz u nich telefon?
Bo wspominałeś że czekasz jeszcze na ofertę play-a inie wykluczasz u nich wziąć aktywacji gdy już będą znane warunki :P

#163063  autor: gomez1982
 17 mar 2007, 23:28
A czy będzie można zmienić taryfe w Plusie?Bo nie wiem czy jest taka możliwość i czy pozwala na to regulamin "Godzin".A poza tym jedno co mi przeszkadza w Play to że niewykorzystana kwota nie przechodzi na następny miesiąc.

#163064  autor: rudy
 17 mar 2007, 23:31
gomez1982 pisze:A czy będzie można zmienić taryfe w Plusie?Bo nie wiem czy jest taka możliwość i czy pozwala na to regulamin "Godzin".
Przed upływem 12 miesięcy z reguły nie!
Ale są i proocje gdzie przed upływem 18 miesięcy nie można zmienić, każda zmiana to 25 zł o jeden próg czyli z godziny 55 na godziny 25 to 2 progi = 50 zł

#163068  autor: Kamil23
 17 mar 2007, 23:37
Szalony pisze:Mozecie mi powiedziec po co Wam w Play np taka N76 :?: Dla szpanu :?: Bo Play wedlug mnie zrobila cos durnego - daje telefonu edge,umts,hsdpa jednoczesnie blokujac w nich media w postaci internetu,email i inne cechy uzytkowe tych telefonow bazujace na dostepie do internetu :evil: Ja dopoki Play nie da oferty na poziomie simdaty lub tanszej nigdy u nich telefonu tak wysokiej klasy nie kupie - z prostego powodu - nie bede mogl w pelni ich wykorzystac :evil: Do rozmow,sms, mms wystarczy prosty lelefon z gprs a nie tak wysokie modele :!: :!: :!:
Widze ze kolega ma jakies cisnienia zwiazane z internetem przez koma, odpowiem ci tak telefonu nie kupuje na pół roku, czy na rok , nawet jak mnie stac aby telefon wymieniac co rok to pytam sie po co ? telefon chce miec na 2-3 lata a jak juz w tych czasach chce zmienic koma to na takiego zebym mogl powiedzmy za ten rok juz korzystac np. z video rozmow , bo juz wiecej osob bedzie miala telefon z takimi funkcjami i bedzie to bardziej popularne. A jak cie rajcuje przegladanie stron www przez koma jak jedziesz do szkoly w autobusie lub jak jestes w knajpie to juz tylko twoja sprawa ze nie mozesz sie obejsc bez neta przez te parte godzin.
Rynek w tych czasach jest tak elastyczny ze skad mozesz wiedziec jakie beda ceny w przyszlym roku? napewno o wiele nizsze wiec chce telefon taki aby mial jak najwiecej funkcji dostepnych w telefonach kom.

#163071  autor: b@sho
 17 mar 2007, 23:43
hmmmm... mozecie skonczyc ten wieki OT o sluchawkach... bo jak tak to czytam to mnie sie na mdlosci zbiera... jak bym slyszal klucace sie nastolatki... temat jest o sieci PLAY a nie kto i jak zamierza wykorzystywac swoja sluchawke, oraz jaki przebajerzony kombajn mu potrzebny...

przeanalizowalem dzis ich oferte, wychodzi mi ze narazie nie oplaca mi sie do nich przechodzic (za duzo kontaktow w orange). z tego co czytalem jednak play ma modyfikowac swoja oferte co okolo 8 tygodni, czyli mozliwe ze jeszcze ich oferta bedzie ciekawsza a co za tym idzie i konkurencja wykona jakies ruchy.

#163073  autor: lukas63
 17 mar 2007, 23:44
Notabene, SirmarK właśnie liczy w Excelu opłacalność oferty PLAY. Wkrótce to opublikujemy, a więc napewno dodatkowo podgrzejemy atmosferę i pomożemy rozpętać wojnę cenowę
Na czym ten programik (macro) polega??? To programik waszego autorstwa?

#163076  autor: D@rio
 17 mar 2007, 23:48
Rokko pisze:to fajnie - bo ja przez dziadowskie PWA a Plusie czekam na ruchy tej "super" sieci zeby zmienic na inna taryfe.Mam nadzieje ze troszke zmodyfikuja oferte.
myślę że to jest niejako nieuniknone. Ale, nie ździwiłbym się gdyby zrobili to jako ostatni...
rudy pisze:To może inaczej, weźmiesz u nich telefon?
jako pre-paid do testów TAK, ale jako abonament NIE, ponieważ:

1. nie mają u mnie sieci macierzystej
2. nie ma sprecyzowanej oferty biznesowej, i typowych dla biznesu taryf gdzie np. są tańsze połączenia wewnątrz-sieciowe itp.
3. brak ryczałtu GPRS itp. itd.
4. Wadą jest, że pakiet kwotowy nie jest skonstruowany tak jak w Era Biznes, gdzie wszelkie usługi dodane abonamentowe, także odliczają się z pakietu kwotowego.

Z tego co wiem, oferta ma się zmienić za 6 tygodnii. Być może wtedy coś się ruszy, dojdzie może np. Nokia E70 albo Nokia N95, lub Samsung Z720 to być może się skuszę. Póki co, zostaję w Era Biznes, gdzie też mam całkiem dobrą ofertę.

Generalnie, jestem prawie pewny że oferta nie pozostanie bez echa...
Bo mówiąc szczerze - to dobra, wręcz przełomowa oferta, która mimo wszystko ma parę niedociągnieć.
Najbardziej, powinni zainteresować się jednak klienci indywidualni...bo mają dobrą propozycję.
gomez1982 pisze:A czy będzie można zmienić taryfe w Plusie?Bo nie wiem czy jest taka możliwość i czy pozwala na to regulamin "Godzin".
na taryfę z większym abomamentem to zawsze można zmienić ;)
gomez1982 pisze:A poza tym jedno co mi przeszkadza w Play to że niewykorzystana kwota nie przechodzi na następny miesiąc.
fakt, to wada.
Kamil23 pisze:Widze ze kolega ma jakies cisnienia zwiazane z internetem przez koma, odpowiem ci tak telefonu nie kupuje na pół roku, czy na rok , nawet jak mnie stac aby telefon wymieniac co rok to pytam sie po co ? telefon chce miec na 2-3 lata a jak juz w tych czasach chce zmienic koma to na takiego zebym mogl powiedzmy za ten rok juz korzystac np. z video rozmow , bo juz wiecej osob bedzie miala telefon z takimi funkcjami i bedzie to bardziej popularne. A jak cie rajcuje przegladanie stron www przez koma jak jedziesz do szkoly w autobusie lub jak jestes w knajpie to juz tylko twoja sprawa ze nie mozesz sie obejsc bez neta przez te parte godzin.
Rynek w tych czasach jest tak elastyczny ze skad mozesz wiedziec jakie beda ceny w przyszlym roku? napewno o wiele nizsze wiec chce telefon taki aby mial jak najwiecej funkcji dostepnych w telefonach kom.
Proszę nie robić OT :!: ...i szanujmy czyjeś zdanie, dobrze?

Obrazek

#163080  autor: D@rio
 17 mar 2007, 23:50
lukas63 pisze:Na czym ten programik (macro) polega??? To programik waszego autorstwa?
hmmm...mógłbyś wytłumaczyć o czym mówisz? Bo nie bardzo rozumiem...

Obrazek

#163081  autor: Rokko
 17 mar 2007, 23:53
D@rio, chyba pyta jak macie rozlozone poszczegolne elementy w exelu - jak porownujecie

#163085  autor: D@rio
 17 mar 2007, 23:55
Rokko pisze:D@rio, chyba pyta jak macie rozlozone poszczegolne elementy w exelu - jak porownujecie
a proszę zobaczyć jak porównywaliśmy o ofertę BlueConnect Ery (dzał Artykuły) z innymi taryfami DATA ;) tu będzie dokładnie podobnie.

Obrazek

#163086  autor: Kamil23
 17 mar 2007, 23:56
b@sho pisze: przeanalizowalem dzis ich oferte, wychodzi mi ze narazie nie oplaca mi sie do nich przechodzic (za duzo kontaktow w orange). z tego co czytalem jednak play ma modyfikowac swoja oferte co okolo 8 tygodni, czyli mozliwe ze jeszcze ich oferta bedzie ciekawsza a co za tym idzie i konkurencja wykona jakies ruchy.
I takim osobom jak ty nie oplace sie przechodzic do play bo np. masz darmowe rozmowy z wybranymi osobami itp.
Ale np. ja mam taka sytuacje ze za miesiac konczy mi sie umowa w Erze przy rachunkach w okolicach 100 zł proponuja mi prawie to samo co nowym , daja mi 5 zl mniej w abonamencie. Wiec mi lepiej wychodzi aby wziac w takim play umowe za 70 czy 100 zl bo mam wiecej minut i tansze polaczenia niz jak bym dzwonil do kogos w erze. A ze w erze daja darmowy numer? no dobrze ale co gdy ten ktos zmieni numer telefonu, przejdzie do innej sieci lub sie nie bedzie chcialo utrzymywac kontaktow z dana osoba? numerow darmowych chyba nie mozna zmieniac nawet przy doplacie? ( nie liczac nastepnego pakietu za 20-30 zl )wiec takie haslo jak darmowy numer tez mnie nie przekonuje.
Trzeba powiedziec wprost play cos nowego wprowadzil i mam cicha nadzieje ze inni operatorzy tez zejda z tonu , bo szczerze dalej chce zostac w Erze jest to firma ktora sie zna, wie jaka ma jakosc itp i takich ludzi co sa w orange czy w plusie co tak mysla napewno jest wiele. Po co sie pchac w cos nowego , niesprawdzonego?
Za poł roku mozna jakies wniosku wyciagnac teraz to jest gdybanie, jedyna rzecz jaka mnei pociesza ze swieta trojca ma konkurenta i musi jakos zareagowac aby sie nie obudzic ktoregos dnia reka w nocniku.

#163089  autor: lukas63
 18 mar 2007, 00:02
D@rio pisze:
Rokko pisze:D@rio, chyba pyta jak macie rozlozone poszczegolne elementy w exelu - jak porownujecie
a proszę zobaczyć jak porównywaliśmy o ofertę BlueConnect Ery (dzał Artykuły) z innymi taryfami DATA ;) tu będzie dokładnie podobnie.
Dziękuje bardzo za odp. - czekamy na porównanie

#163090  autor: b@sho
 18 mar 2007, 00:03
Kamil23 dlatego moje zdanie jest takie nie ma co szalec i pchac sie teraz w playa. proponowalbym wszystkim poczekac do konca maja, jak nawet troszke dluzej. w samym play'u sie cos ruszy, a pozatym i konkurencja cos wymysli. mozna teraz jedynie pojsc w ich prepaida (ceny takie same jak w abo) i ewentualnie pozniej wciagnac go w abo :wink:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2007, 00:09 przez b@sho, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Strona 45 z 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45