• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #161986  autor: Beholder4
 13 mar 2007, 19:10
W ciągu miesiąca Urząd Komunikacji Elektronicznej ogłosi przetarg na wolne częstotliwości dla telefonii komórkowej. Do wyścigu po nie szykują się potentaci polskiego rynku - Orange, Era i Plus GSM - pisze "Dziennik".
Operatorzy liczą, że główną bitwę stoczą we własnym gronie. Mogą się jednak srodze rozczarować. UKE robi bowiem wszystko, by w przetargu na wolne częstotliwości GSM 1800 udział wzięli nowi gracze.

Kierowany przez Annę Streżyńską Urząd przygotowuje ofertę, za którą kryje się prosty pomysł. Zakres licencji, która wkrótce stanie się obiektem przetargu, byłby rozszerzony tak bardzo, jak się tylko da.
W praktyce będzie to oznaczać, że obok usług telefonicznych nowy operator będzie mógł także świadczyć usługi mobilne, stacjonarne, internetowe - mówi szefowa UKE.

Obok istniejących sieci o licencję chcą się ubiegać Telekomunikacja Kolejowa oraz Centernet, spółka należąca do Romana Karkosika.
Mam cicha nadzieje ze wejdzie jakis zagraniczny operator :wink:
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 21:28 przez Beholder4, łącznie zmieniany 2 razy.

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#161998  autor: yo!
 13 mar 2007, 20:46
a co za różnica? przecież wiadomo, że i tak potrzebny będzie jakiś branzowy inwestor który dostarczy know-how oraz co ważniejsze pieniądze - w Polsce nie dadzą rady zaakumulować niezbędnego kapitału więc nawet jeżeli to jakiś alians będzie potzrebny

fear ends
when yo! comes

#162007  autor: D@rio
 13 mar 2007, 21:23
zapraszam " o2 " do Polski...

a Może "Tele2" się skusi?

Obrazek

#162011  autor: Orange
 13 mar 2007, 21:33
Ludzie dajcie spokój ile wy tych Opów chcecie? Dla mnie 3 to za dużo. A 4 to już nadmiar. Najlepiej jakby był jeden porządny. Co wy na to, żeby połączyć wszystkie sieci w jedną? ;D

together we can do more

#162012  autor: Mooler
 13 mar 2007, 21:39
Ciekawe rozwiązanie,ale wątpię żeby przypadło do gustu. No chyba ze by przemyśleli dotychczasowe oferty i z każdej sieci coś interesującego,to może by się udało:P :P Ale jak narazie jednak wole mieć prawo wyboru:D :D

#162014  autor: Bobb
 13 mar 2007, 21:46
Orange pisze:Ludzie dajcie spokój ile wy tych Opów chcecie? Dla mnie 3 to za dużo. A 4 to już nadmiar. Najlepiej jakby był jeden porządny. Co wy na to, żeby połączyć wszystkie sieci w jedną? ;D
Boze bron przed kolejnym monopolem.
Ja bym chetnie zaprosil do naszego kraju Hutchisona. Moze tym razem im sie uda :D
Im wieksza konkurencja tym lepiej dla konsumentow...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#162016  autor: przemek910
 13 mar 2007, 21:50
Orange pisze:Ludzie dajcie spokój ile wy tych Opów chcecie? Dla mnie 3 to za dużo. A 4 to już nadmiar. Najlepiej jakby był jeden porządny. Co wy na to, żeby połączyć wszystkie sieci w jedną?
I nazwać Orange? ;-)

odpada, wtedy było by 0 konkurencji, 0 walki o klienta, a i nie byłoby wojny cenowej...

#162018  autor: tomico
 13 mar 2007, 22:12
Bobb pisze:Ja bym chetnie zaprosil do naszego kraju Hutchisona.
Napewno hutchinson nie wejdzie na 1800, a 2100 już zajętę więc nie tym razem. Ale coś mi się zdaje że nasz play może być przez niego wykupiony. Novator chce sprzedać 53 % udziałów.

#162019  autor: Bobb
 13 mar 2007, 22:15
tomico pisze:
Bobb pisze:Ja bym chetnie zaprosil do naszego kraju Hutchisona.
Napewno hutchinson nie wejdzie na 1800, a 2100 już zajętę więc nie tym razem. Ale coś mi się zdaje że nasz play może być przez niego wykupiony. Novator chce sprzedać 53 % udziałów.
Czasami warto miec nadzieje :P A z ta sprzedaza to moze nie byc zle rozwiazanie. Oby tylko ktorys z trojki obecnych nie dostal tych czestotliwosci...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#162020  autor: rudy
 13 mar 2007, 22:15
Orange pisze:Ludzie dajcie spokój ile wy tych Opów chcecie? Dla mnie 3 to za dużo. A 4 to już nadmiar. Najlepiej jakby był jeden porządny. Co wy na to, żeby połączyć wszystkie sieci w jedną? ;D

Sms 1 zł rozmowa 4 zł wtedy by była, u nas jak ktoś jest monopolistą to jest "pełną gębą" monopolistą.

#162021  autor: Prometo
 13 mar 2007, 22:16
Niech będzie jak najwięcej operatorów, przecież to większa korzyść dla nas obecnych i potencjalnych abonentów.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#162022  autor: tomico
Bobb pisze:A z ta sprzedaza to moze nie byc zle rozwiazanie.
No właśnie gdzieś pisało że na zakup udziałów była chętna 3 i MTS RUS, ale novator się wacha. Jak sprzedadzą to pewnie za niedługo czeka nas renbranding :D

#162023  autor: D@rio
tomico pisze:Novator chce sprzedać 53 % udziałów.
to było do przewidzenia że będą chcieli się sprzedać...

Obrazek

#162024  autor: tomico
 13 mar 2007, 22:17
D@rio pisze:tomico napisał/a:
Novator chce sprzedać 53 % udziałów.

to było do przewidzenia że będą chcieli się sprzedać...
Dokładnie, to nie ich branża bo oni zajmują się funduszami inwestycyjnymi.

#162046  autor: Krisu6230i
 13 mar 2007, 23:54
o nie nie. juz jedna partia kiedys byla i nie wyszlo to na dobre, scheda po niej -moze nie w prostej linii - byl operator z obrazka nizej ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#162136  autor: lookass
 14 mar 2007, 14:26
popatrz na inne kraje tam jest wiecej, po co laczyc i robic z tego monopol, uwierz ze nie bylo by takich promocji jak teraz i zniszki uslug :/ ja tam jestem za tym aby nowe sieci wchodzily wiekszy wybor, ja chcialbym O2 w Polsce :D

#162138  autor: tomico
 14 mar 2007, 14:26
lookass pisze:ja chcialbym O2 w Polsce :D
Ja też ale jeszcze bardziej odpowiadała by mi 3.

#162188  autor: Beholder4
 14 mar 2007, 16:39
oj tak 3 jest super i ma duzo terminali :)

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx