• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#160286  autor: Prometo
 08 mar 2007, 07:32
Nie wiem jak to jest w Plusie a gdy ja brałem w Erze drugi telefon a posiadałem już jeden to wystarczył mi tylko dowód osobisty :wink:

#160287  autor: Kaczy
 08 mar 2007, 07:40
kosaz pisze:mianowicie jakie dokumenty potrezbuje zeby wziasc mixa dodam ze mam juz 2 nry abonamentowe na jednym koncie abonenckim i nie wiem jakie dokumenty sa potrzebne do tej operacji
Aby wziąć kolejny telefon musisz przyjść z dowodem i 2. dokumentem, jeśli:
- masz telefon na abonament przez minimum pół roku
- w miksie doładowałeś konto co najmniej 10 razy.

...::: Made for loneliness :::...

#161164  autor: dechomenon
 11 mar 2007, 03:28
Tak dokladnie jest jak napisał Kaczy :P ale moja kumpela kiedyś napisała, że Abonent plusa(a sprzedawała mixa) i dział aktywacji to odrzucil..dał kaucje...i to nie z powodu niezapłaconych rachunków..

#161167  autor: D@rio
 11 mar 2007, 03:58
dechomenon pisze:...i to nie z powodu niezapłaconych rachunków..
oni niestety nie muszą motywować powodów nałożenia kaucji.

Obrazek

#161173  autor: kosaz
 11 mar 2007, 08:52
dechomenon pisze:Tak dokladnie jest jak napisał Kaczy :P ale moja kumpela kiedyś napisała, że Abonent plusa(a sprzedawała mixa) i dział aktywacji to odrzucil..dał kaucje...i to nie z powodu niezapłaconych rachunków..
ale czy przy 2gim, 3cim nrze ??czy jako nowa osoba?

#161193  autor: dechomenon
 11 mar 2007, 11:22
przy kolejnym własnie :P

Dario a to druga sprawa...czasem jest napisane, a czasem nie...kaucja i koniec!

#161309  autor: D@rio
 11 mar 2007, 17:41
dechomenon pisze:czasem jest napisane, a czasem nie
jak jest, to często sprzedawcy nie przekazują tej informacji.

Trzeba było za 2 dni pójść do innego salonu.

Obrazek

#161772  autor: dechomenon
 12 mar 2007, 22:16
chodzi o to, ze ktos musi po prostu odkliknąć tą kaucje która widniej w systemie!

#161781  autor: tym0
 12 mar 2007, 22:24
ktoś pisze: TYM0 a może nie podejmuj pochopnych decyzji. OFERTA:zeta, fun'y i mixy to jest pomyłka analizując koszt połączeń i ceny za te ich pofajdane telefony za 1zł.
Jak porównasz zawartość (techn.) telefonu i koszty połączeń to rzadna rewelacja.
LECISZ CHYBA NA REKLAMY !
glownym powodem dla ktorego wybralem Mixa jest mozliwosc wyboru jednego numeru do ktorego moge dzwonic i pisac za darmo ;)
no i teraz praktycznie do wszystkich znajomych pisze smsy za 1 grosz... to jednak jakby nie bylo duza oszczednosc...

a TV to ja nie ogladam :P

#161831  autor: dechomenon
 13 mar 2007, 08:37
tylko tak ta promocja jest do odwołania z jednym numerem...wiec nagle pięknego dnia moze sie okazać, ze juz nie bedzie tej usługi!

#161840  autor: evelinee
 13 mar 2007, 10:07
tym0, ja tak samo to wybrałam, mam juz telefon samsung x520 koloro peutyczny:) i jestem zadowolona, wszytsko działa, pisze i dzwonie do boyfrienda za darmo. nie wiem, czy i kiedy się skonczy promocja ale myślę, że będzie się przedłużała - wiadomo, wchodzi 4 więc trzeba utrzymać swoich klientow, prawda? Plus najlepsiejszy jest:)

buźka
eve :)

#161918  autor: D@rio
 13 mar 2007, 16:08
gratuluje dobrego chłopaka.

Obrazek

#161958  autor: tym0
 13 mar 2007, 17:52
dechomenon pisze:tylko tak ta promocja jest do odwołania z jednym numerem...wiec nagle pięknego dnia moze sie okazać, ze juz nie bedzie tej usługi!
zdaje sobie z tego sprawe... jakos to przezyje :P
szczerze mowiac, to zawsze bylem przeciwnikiem Plusa i tych jego 'niby promocji'... no ale... sila wyzsza :P czego sie dla dziewczyny nie zrobi :P

#162057  autor: dechomenon
 14 mar 2007, 01:41
to częsta sprawa...ale to wiesz moze nie tylko dla dziewczyny..bo kupisz jej mixa..to ona ma juz do CIebie za darmo no dobra najpierw za 1zł potem za 10zł, ale nie tracisz siana na nia hehe bo dasz cyka a ona już zadzwoni ehhe :P takie koło oszczędnościowe

#163993  autor: evelinee
 20 mar 2007, 12:56
D@rio, a dziękuję:) dechomenon, taka prawda:) ale chyba jeżeli jest taka możliwośc że najpierw ja a później mój chłopak sobie aktywujemy tą usługę to czemu nie skorzystać:) dla mnie plus jest super i nie zmieniam:) a reklamy play są beznadziejnie sexistowskie:)

#166117  autor: mosquito
 25 mar 2007, 09:20
Witam!
Nie wiem czy w odpowiednim dziale to piszę ale spytam się tutaj otóż chciałbym kupić telefon w mixie plusa tylko że po zakupie telefonu chciałbym go sprzedać i korzystać ze starego ale na karcie z mixa. Czy grozi mi coś za to że sprzedam ten telefon z plusa? w regulaminie nie znalazłem nic takiego ale może ktoś coś więcej wie na ten temat

#166126  autor: Kaczy
 25 mar 2007, 10:08
mosquito pisze:Czy grozi mi coś za to że sprzedam ten telefon z plusa?
Nic Ci nie grozi. Telefon jest Twoją własnością i możesz z nim robić co chcesz.

#166401  autor: Diamond
 25 mar 2007, 21:31
tym0 pisze:Witam ;) Mam pytanie, byc moze ktos bedzie potrafil udzielic mi na nie odpowiedzi...
Otoz chce kupic tel. w mixie (w sieci Plus Gsm), niestety jestem zatrudniony na umowe-zlecenie... Czy moge wziac tel. na siebie (jestem pelnoletni)...?
Jesli nie, to czy umowe moze podpisac osoba ktora jest rencista...? Co w takim razie jest potrzebne przy zawarciu umowy (nie ma juz odcinkow od renty)... No i czy taki rencista moze podpisac taka umowe tylko na czas przyznania mu renty..?
No, a jesli nadal odpowiedz jest negatywna (tzn. rencista rowniez nie moze), to czy osoba zatrudniona na stale, posiadajaca juz jeden tel w mixie, moze wziac drugi...?
Z gory dziekuje za pomoc ;) Pozdrawiam ;)

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-03-03, 19:13 ]
Proszę rozsądniej tytułować temat!
Odpowiadam na Twoje pytenie: Osoba zatrudniona na umowę zlecenie nie może na siebie podpisywać umowy o telefon ponieważ nie jest w żaden sposób udowodnić że będzie wypłacalna przez okres 24 miesięcy,więc co za tym idzie mimo że jesteś pełnoletni możesz nie być wypłacalny.Natomiast jeżeli chodzi o rencistę..taka osoba może oczywiście wziąć na siebie telefon w mixie bądz abonamencie,przedstawiając przy zakupie 1)dowód osobisty i 2)odcinek z renty lub ostatnią decyzję o przyznaniu emerytury lub renty potwierdzoną przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych,dodatkowo ostatnią fakturę zapłaconą nie ważne czy jest to gaz,prąd czy coś innego,ważne żeby sieć miała obraz osoby wypłacalnej.Umowa taka podpisywana jest w zależności od oferty operatora(głównie na 2 lata).Kolejna sprawa..osoba zatrudniona na stałe może wziąć drugi telefon np.na mixa przedstawiając ponownie zaświadczenie o zatrudnieniu z miejsca pracy,dowód osobisty oraz drugi dokument ze zdjęciem.To powinno wystarczyć do podpisania umowy z operatorem.

Pozdrawiam.
 #166471  autor: dechomenon
 25 mar 2007, 22:41
Diamond pisze:
tym0 pisze:
Odpowiadam na Twoje pytenie: Osoba zatrudniona na umowę zlecenie nie może na siebie podpisywać umowy o telefon ponieważ nie jest w żaden sposób udowodnić że będzie wypłacalna przez okres 24 miesięcy,więc co za tym idzie mimo że jesteś pełnoletni możesz nie być wypłacalny.

Pozdrawiam.
ale bez sensu piszesz, jeśli pracodawca wypisze zaświadczenie, że ta osoba jest w stosunku pracy to moze przyjsc podpisać aktywację a czy dostanie to juz inna sprawa...ale nas nawet dochody nie obchodzą tylko sam fakt zatrudnienia...przemyśl sobie to, że nawet osoby które przyjdą z zaświadczeniem o stałym zameldowaniu z urzędu miasta dostają aktywacja na mixa czy abonament...to jak ktoś tylko co ma zameldowanie stałe jest w stanie płacić ten abonament? czy wykupywać kartę?

#166494  autor: Kaczy
 25 mar 2007, 23:02
Diamond pisze:Osoba zatrudniona na umowę zlecenie nie może na siebie podpisywać umowy o telefon ponieważ nie jest w żaden sposób udowodnić że będzie wypłacalna przez okres 24 miesięcy
Mało wiesz o procedurach w Polkomtelu :D
Oni wymagają abyś w momencie podpisywania pracował. A to przez ile pracujesz nie ma znaczenia. Kiedyś spisałem umowę z kolesiem, któremu za tydzien konczyła się umowa.