• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#160958  autor: D@rio
 10 mar 2007, 14:31
CYBER pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć jakie minimalne kwoty doładowań wliczają się do tych "24" zadeklarowanych?
30zł. albo 50zl. zależnie od deklarowanego wariantu.
CYBER pisze:Jak to przez "pierwsze 12 m-cy" skoro w 1 roku więcej (jakby nie patrzeć) się nie mieści?
umowa jest na 12 miesięcy.
CYBER pisze:Czy w tej ofercie darmowy numer w sieci jest tylko w opcji 50zł? W niższych już nie?
to precyzuje regulamin promocji. Zachęcam do lektury.
CYBER pisze:Darmowy numer za 30zł i to na... TYDZIEŃ?
miesiąc chyba...

Obrazek

#160959  autor: krzyno
 10 mar 2007, 14:31
W "Premium" jest wprawdzie za 15zł ale... w godz 22:00-9:00
Porażka na całej linii...
a o jakiej Ty ofercie piszesz :?: bo ja widzę tu coś innego, zapoznaj sie z tym cennikiem http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf

#160974  autor: MADMAX
 10 mar 2007, 14:52
D@rio pisze:
miesiąc chyba...
krzyno pisze:
W "Premium" jest wprawdzie za 15zł ale... w godz 22:00-9:00
Porażka na całej linii...
a o jakiej Ty ofercie piszesz :?: bo ja widzę tu coś innego, zapoznaj sie z tym cennikiem http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 631957.pdf

Jak to rozumiecie? :)
http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=1620532
ilość wybranych numerów Orange lub stacjonarnych objętych usługą, z którymi połączenia, SMS-y i MMS-y są bezpłatne przez cały tydzień

Pozdrawiam

#161001  autor: D@rio
 10 mar 2007, 15:28
CYBER pisze:ilość wybranych numerów Orange lub stacjonarnych objętych usługą, z którymi połączenia, SMS-y i MMS-y są bezpłatne przez cały tydzień
tu chodzi o czas dzialania usługi! Usługa jest świadczona 24h, 7 dni w tygodniu, 30 dni w miesiącu. O to chodzi. O czas obowiązywania.

Natomiast opłata wynosi 30zł. w jednym cyklu rozliczeniowym tj. 30 dni.

Obrazek

#161010  autor: MADMAX
 10 mar 2007, 15:41
Ach, przyzwyczaiłem się do tego iż w takich przypadkach usługodawcy piszą właśnie w swych ofertach " 24h, 7 dni w tygodniu", stąd ta wątpiliwość :)
Przewrażliwiony jestem ;-)

Robię sobie rózne symulacje i na tą chwilę widzę 2 najbardziej interesujące mnie oferty:
ERA:
http://www.sklep.era.pl/AK_KOMFORT.dhtm ... =AK_40_300

PLUS:
http://www.plusgsm.pl/promocje/mix_w_pl ... wa_oferta/

I w rezerwie to:
ORANGE (ciężko się szuka, jakoś nie mogę strawić www Orange :evil: )
http://www.orange.pl/portal/map/map/mix ... id=1454533
Gdyby była wersja 12 miesięczna lub opcja zw. z ilością doładowań...

Pozdrawiam

#161098  autor: krzyno
 10 mar 2007, 21:34
CYBER pisze:I w rezerwie to:
ORANGE (ciężko się szuka, jakoś nie mogę strawić www Orange )
http://www.orange.pl/port...sdet?id=1454533
Gdyby była wersja 12 miesięczna lub opcja zw. z ilością doładowań...
a w abonamencie masz dodatkowo jakąś ilość sms-ów do sieci :wink:

#161177  autor: MADMAX
 11 mar 2007, 09:41
Mam jeszcze pytania odnośnie:
http://www.sklep.era.pl/regulamin_promocji.dhtml

* Nigdzie nie mogę znaleźć najprostszej informacji - ile kosztuje w tej taryfie 1 minuta rozmowy w sieci i poza oraz jaki jest koszt 1 sms'a :oops:

* Czy do ww. konkretnej oferty isnieją jakieś usługi obniżające koszt smsów oraz rozmów?

* "Opłata za przy łączenie w niniejszej promocji wynosi 49 zł z VAT"
Czy to oznacza iż za przyłączenie będę musiał już na wstępie zapłacić 49zł? :|

* "Oferta z przyjacielem" - w ramach tej oferty darmowe są tylko rozmowy czy także smsy, mmsy itd. z 1 wybranym numerem w sieci?

* "Niewykorzystane w wyznaczonym okresie minuty z promocyjnego pakietu przepadają"
Czyli nie ma przechodzenia minut tak jak np w "Jednej Idei" (?) :?

PS: Myślę jeszcze nad ofertą "Nowy Twój Plan" w Orange...
- abo 35zł (ale w tym tylko 46 minut) (75gr/min, 20gr/sms)
- "darmowy numer" 10zł (120 minut)
Daje to w sumie 45zł.
Tylko, że ten "NTP" to raczej duży krok w tył w stosunku do "Jednej Idei" :?

W sumie ten PLUS też taki najgorszy nie jest... ;)
http://www.plusgsm.pl/promocje/abonamen ... /supersim/
- abo 40zł (60min wymienn. na 300 smsów lub mmsów) 66gr/min, 18gr/sms
Tylko co dalej? Jakoś usługi "50% taniej do sieci Plus i stacjonarnych" czy też "Swojaki" nie do końca mnie przekonują - jak się rozgadam z osobą do której chcę ten feralny "darmowy numer" to wyjdzie mnie to zapewne w sumie grubo ponad 60zł :|
Chyba, że macie inny pomysł lub jest usługa w PLUSIE, o której nie wiem a o której piszę powyżej ;)

Pozdrawiam

#161224  autor: rafcyk
 11 mar 2007, 12:17
CYBER pisze:* Nigdzie nie mogę znaleźć najprostszej informacji - ile kosztuje w tej taryfie 1 minuta rozmowy w sieci i poza oraz jaki jest koszt 1 sms'a :oops:
0,72 zł bez względu na kierunek
CYBER pisze:* Czy do ww. konkretnej oferty isnieją jakieś usługi obniżające koszt smsów oraz rozmów?

Oferta Taniej w sieci, czyli pakiet 100min do Ery
CYBER pisze:* "Opłata za przy łączenie w niniejszej promocji wynosi 49 zł z VAT"
Czy to oznacza iż za przyłączenie będę musiał już na wstępie zapłacić 49zł?
Dokładnie tak.
CYBER pisze:* "Oferta z przyjacielem" - w ramach tej oferty darmowe są tylko rozmowy czy także smsy, mmsy itd. z 1 wybranym numerem w sieci?
Niestety, tylko rozmowy.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#161295  autor: D@rio
 11 mar 2007, 17:14
CYBER pisze:* Nigdzie nie mogę znaleźć najprostszej informacji - ile kosztuje w tej taryfie 1 minuta rozmowy w sieci i poza oraz jaki jest koszt 1 sms'a
ta promocja odnosi się do cennika taryf Era Nowy Komfort, więc polecam tam zajrzeć.
CYBER pisze:* Czy do ww. konkretnej oferty isnieją jakieś usługi obniżające koszt smsów oraz rozmów?
wszystkie te, które w/w cennik oferuje oraz dostępne czasowe usługi promocyjne jeśli ich regulamin nie stanowi inaczej.
CYBER pisze:Czy to oznacza iż za przyłączenie będę musiał już na wstępie zapłacić 49zł?
tak, to jest opłata aktywacyjna.
CYBER pisze:* "Oferta z przyjacielem" - w ramach tej oferty darmowe są tylko rozmowy czy także smsy, mmsy itd. z 1 wybranym numerem w sieci?
minuty.
CYBER pisze:Czyli nie ma przechodzenia minut tak jak np w "Jednej Idei" (?)
jeśli tak jest napisane, to nie.
CYBER pisze:Chyba, że macie inny pomysł lub jest usługa w PLUSIE, o której nie wiem a o której piszę powyżej
wtedy polecam zakupić takie "Swojaki", który do numerów zdefiniowanych w tej usłudze powiększy pakiet minut podstawowych x5 .

Innej, lepszej opcji niestety już nie ma.

Obrazek

#161316  autor: MADMAX
 11 mar 2007, 17:46
Okay, dziękuję ślicznie za odpowiedzi :)

Pozdrawiam

#162831  autor: chriss
 17 mar 2007, 15:17
a ja mam takie pytanie - czy mozna ten abo w erze kupic przez internet dostajac te 300minut do wszystkich, a dodatkowo dobrac dodatkowe promocje ? np. dostac jakies minuty dodatkowe za polecenie zaplaty lub za przeniesieniu numeru do ery ?

#162857  autor: D@rio
 17 mar 2007, 15:47
chriss pisze:lub za przeniesieniu numeru do ery ?
nie da się przenieść numeru i skorzystać z internetowej promocji sieci Era.
chriss pisze:np. dostac jakies minuty dodatkowe za polecenie zaplaty
jeśli przewiduje tak promocja to tak.

Obrazek

#169379  autor: sq3cps
 02 kwie 2007, 20:17
D@rio pisze:Proszę zobaczyć promocję "Superkarta 10" i "SuperSIM".
Do D@rio - a propos, mam pewien dylemat dotyczący Superkarty10. Posiadam abonament (oczywiście w Plusie), natomiast chciałbym wziąć aktywację dla ojca jako drugi numer w ramach jednego konta abonenta; czyli 15 zł koszt aktywacji i można dzwonić. Wada: otrzymuje się numer z "Totolotka".
Jest jednak jeszcze inne potencjalne rozwiązanie pozwalające (jak myślę) zapewnić sobie ciekawszy numer, a przynajmniej samodzielnie wybrany. Otóż w jednym ze starych wydzwonionych starterów Simplusa mam całkiem fajny numer; dokonałem już rejestracji użytkownika (swoje dane, takie jak w abonamencie) i w razie czego zasilę go 5 złotymi, aby poprzez promocję Konwersji przejść na Superkartę10 (wg Salonu Plusa można). Wówczas całkowity koszt procesu aktywacji wyniesie 5 + 15 zł, ale otrzymam pożądany numer.
Pytanie brzmi: czy faktycznie to drugie rozwiązanie jest możliwe wg przedstawionego toku rozumowania i czy uda się je zrealizować również w sytuacji, kiedy nie posiadam fizycznie karty SIM startera (mam w innej lokalizacji, a zależy mi teraz na czasie)?
Maciej

#169380  autor: D@rio
 02 kwie 2007, 20:22
sq3cps pisze:Wada: otrzymuje się numer z "Totolotka".
nie otrzymujesz numeru z ToTolotka. Generalnie z pewnej puli możesz sobie wybrać. Choć na rewelacje nie ma co liczyć przy takim abo.
sq3cps pisze:Pytanie brzmi: czy faktycznie to drugie rozwiązanie jest możliwe wg przedstawionego toku rozumowania i czy uda się je zrealizować również w sytuacji, kiedy nie posiadam fizycznie karty SIM startera (mam w innej lokalizacji, a zależy mi teraz na czasie)?
myślę że tak.

Obrazek

#169385  autor: Kaczy
 02 kwie 2007, 20:59
sq3cps pisze:aby poprzez promocję Konwersji przejść na Superkartę10 (wg Salonu Plusa można).
Można bez dwóch zdań :)
sq3cps pisze:czy uda się je zrealizować również w sytuacji, kiedy nie posiadam fizycznie karty SIM startera (mam w innej lokalizacji, a zależy mi teraz na czasie)?
Potrzebny jest numer telefonu i numer seryjny karty. Jednak obawiam się, że możesz napotkać problem jak nie będziesz mial fizycznie karty przy sobie.

...::: Made for loneliness :::...

#169386  autor: D@rio
 02 kwie 2007, 21:04
Kaczy pisze:
Potrzebny jest numer telefonu i numer seryjny karty. Jednak obawiam się, że możesz napotkać problem jak nie będziesz mial fizycznie karty przy sobie.
Hmmm...nie mów że oni spisują numer seryjny karty SIM przy konwersji. Przecież to sobie można ściągnąć zdalnie z systemu...

Obrazek

#169388  autor: Kaczy
 02 kwie 2007, 21:07
D@rio pisze:Hmmm...nie mów że oni spisują numer seryjny karty SIM przy konwersji.
Nie wiem jak jest w SF. Natomiast w POS`ach, aby wejść do systemu potrzebny jest... numer seryjny karty :lol: :| Pisałem juz kiedyś o tym.
Napiszę tak... na upartego da się podpsiać umowę bez karty, jednak to już zalezy od woli sprzedawcy.

#169403  autor: D@rio
 02 kwie 2007, 21:50
Kaczy pisze: Natomiast w POS`ach, aby wejść do systemu potrzebny jest... numer seryjny karty
hmmm...dziwne, bo nigdy nie rządano ode mnie karty SIM a tym bardziej nie pytano o numer seryjny, podczas moich wizyt w POS'ach.

Podam jeszcze jeden argumenty dlaczego to jest dziwne: Ponieważ, ciekaw jestem jak by w takim razie w POS'ach była by możliwa wymiana karty SIM/wydanie duplikatu. A tak, jakoś jest możliwe i blokada starej karty SIM - nawet jak klient nie zna jej "serial number"...

Pozatym, zawsze może powiedzieć że mu kartę skradziono a teraz chce przeskoczyć do abonamentu. I tak ją zablokują i tak...

Obrazek

#169408  autor: Kaczy
 02 kwie 2007, 21:57
Tutaj mówiłem w kontekście simplusa (mixplusa). Bo do nich potrzeby jest numer seryjny.
Natomiast dla abo potrzebny jest PESEL bądź NIP.

#169412  autor: D@rio
 02 kwie 2007, 22:02
juz rozumiem.

No to w takim razie, zalecamy aby sprawę załatwił w Salonie Firmowym i powinno przejść.

Obrazek