rafcyk pisze:Na stronie Ery piszą, że przy abo 60zł można uniwersalna wymienić na "przyjazne rozmowy" Poniżej jest napisane, że są to darmowe minuty do wybranego numeru i 60min do wszystkich. Czy jest to faktycznie jedno i drugie? Jak schodzą te pakiety?
"Przyjazne rozmowy" - chodzi o to, że przy wyborze 3 ofert, możesz wymienić uniwersalną na "z przyjacielem", dodatkowo przy abo 60 zł dostajesz 600 min (Era i stacjonarne) do wykorzystania przez 10miesięcy. Wykorzystywane są one po ofercie uniwersalnej, taniej w sieci i multimedialnej. O. weekendowa, z przyjacielem i z przyjaciółmi nie zjadają pakietu minut. Czyli najpierw musisz wykorzystac pakiety z abonamentu, potem dopiero pakiet - i tak do końca cylku rozliczeniowego. W kolejnym znów zaczynasz od pakietów abonamentowych.
Przeczytałem regulamin przedłużenia oferty bez telefonu
http://www.era.pl/download/premia/pak_new11.pdf i mam do Was pytanie. Jeśli podpisze aneks na 3 oferty to będę płacił 45zł, do tego otrzymam 600min gratis + 60min jeśli zamówie przez kuriera. Czy te 600 min będę otrzymywał w porcjach po 60min/mc przez 10mc?
To jest taki sam pakiet jak powyżej - jest to pakiet jednorazowy, co miesiąć wykorzystujesz go po części, ile będziesz w stanie. Co zostanie przechodzi na kolejny miesiąc i tak przez 10 m-cy. Nie jest on dzielony 60min/m-c przez 10 cykli.
rafcyk pisze:W ciągu 60dni moge zmienić oferty, załóżmy że wezmę: 1uniwer,1taniej w sieci i z przyjacielem. W tym przypadku również będę płacił 45zł. Ale co jeśli za pół roku zmieni mi się profil dzwonienia i zamiast tych rozmów z przyjacielem zmienie oferte na uniwersalna? Wówczas będę płacił 30zł+30zł(bez upustu) ? Bo jak rozumiem ilość ofert na mniejszą niż deklarowana przy podpisywaniu nie wchodzi w gre.
Jeśli po upływie tych 60 dni od momentu podpisania aneksu, zmienisz pakiet - utracisz na niego upust 50% (a przy jednoczesnej wymianie aparatu upust 33%), zatem będzie Cie on kosztował 30zł.