• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#158622  autor: Kaczy
 03 mar 2007, 00:10
D@rio pisze:A te telefony są, bo..muszą być. Może akurat trafi się na "jelenia"
Jelenie to są niektórzy ludzie.
Ostatnio miałem byznesmena, który chciał (musiał?) kupić kolejny telefon. Jak to mówił: "taki zapasowy, jakby prądu zabrakło". I kupił Nokię 1600. Proponowałem mu lepsze, ale on mówi- najprostszy ma być. No i był :D

D@rio pisze:w ogóle mają większą prowizję, bo prowizja jest naliczana od taryfy. Akurat, jaki telefon sprzedadzą to nie ma rzeczy.
Akurat ma. Może nie aż tak wielki, ale ma. Przynajmniej w Plusie

...::: Made for loneliness :::...

#158653  autor: lookass
 03 mar 2007, 09:43
Kaczy ale chyba nie masz polecenia zeby kazdemu wciskac nokie 1600 ? najpierw pytasz czy klijet ma juz wybrany model czy nie? przynajmniej tak powinno byc a potem mozna wciskac :wink:

#158658  autor: Kaczy
 03 mar 2007, 10:07
lookass pisze:Kaczy ale chyba nie masz polecenia zeby kazdemu wciskac nokie 1600 ? najpierw pytasz czy klijet ma juz wybrany model czy nie?
Szczerze mówiąc nic nikomu nie wciskam. Zawsze pokazuje po 2-4 telefony, które spełniają kryteria postawione przez klienta.

Ps. No i nikt na mnie nie wymusza, żebym sprzedawał określone modele. To już mój suwerenny wybór czy będę sprzedawał same Nokie czy same Samsungi :)

...::: Made for loneliness :::...

#158659  autor: lookass
 03 mar 2007, 10:09
tak myslalem ale chcialem sie upewnic ;)

#160545  autor: Radezz
 09 mar 2007, 01:10
Tak czytam Wasze posty i zastanawiam sie jak Wy byscie byli szefami i chcieli zarobic? To oczywiste, ze kazdy chce zarobic jak najwiecej. Poza tym jedna uwaga - wszystko jest warte tyle ile ktos jest w stanie za to zaplacic. Ceny wszystkich rzeczy na swiecie (nie tylko telefonow) nie sa odzwierciedleniem kosztow produkcji.
Dobrym przykladem jest motoryzacja: myslicie ze np. PT Cruiser jest wart 25 - 30 $? Otoz nie, przed wprowadzeniem do sprzedazy zebralo sie kilku "jasnowidzow" ktorzy zaczeli debatowac ile taki Smith czy Jones sa gotowi zaplacic za taka fure. A dlaczego nowy garbus nie przyjal sie w Europie? Bo tym razem panowie z VW nie trafili z cena i nikt nie byl chetny zaplacic ponad 100 tys zl (premiera) za niego.
A to czy oplaca sie kupic u opa czy w sklepie to juz kazdy inteligentny czlowiek powinien sobie sam przekalkulowac.

Pozdrawiam

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 3330 -> Nokia 6210 -> Nokia 6020 -> Nokia 6288 -> Nokia 6300 -> Nokia E71

#160619  autor: rudy
 09 mar 2007, 13:11
Radezz pisze:Tak czytam Wasze posty i zastanawiam sie jak Wy byscie byli szefami i chcieli zarobic? To oczywiste, ze kazdy chce zarobic jak najwiecej. Poza tym jedna uwaga - wszystko jest warte tyle ile ktos jest w stanie za to zaplacic. Ceny wszystkich rzeczy na swiecie (nie tylko telefonow) nie sa odzwierciedleniem kosztow produkcji.
Czyli jak jakiś Pan w garniturze wyjdzie i powie że mam płacić za paliwo 5 zł to mam płacić nie sprzeciwiać się tym wcale, brawo :-)
Radezz pisze:Dobrym przykladem jest motoryzacja: myslicie ze np. PT Cruiser jest wart 25 - 30 $? Otoz nie, przed wprowadzeniem do sprzedazy zebralo sie kilku "jasnowidzow" ktorzy zaczeli debatowac ile taki Smith czy Jones sa gotowi zaplacic za taka fure. A dlaczego nowy garbus nie przyjal sie w Europie? Bo tym razem panowie z VW nie trafili z cena i nikt nie byl chetny zaplacic ponad 100 tys zl (premiera) za niego.
A tu nokia 8800 , ale nie mówimy o klasie vip, tylko o normalnych cenach.
Radezz pisze:A to czy oplaca sie kupic u opa czy w sklepie to juz kazdy inteligentny czlowiek powinien sobie sam przekalkulowac.
Masz rację :-)

Ostatnio w Polsce oszukali oszuści 170 tysięcy osób że jak zadzwonią pod 0-700 coś tam coś tam to dostaną ileś tam kasy.
Więc jest to kraj w którym można z oszustwa nieźle żyć. :twisted:

#160624  autor: Radezz
 09 mar 2007, 13:23
rudy pisze: Czyli jak jakiś Pan w garniturze wyjdzie i powie że mam płacić za paliwo 5 zł to mam płacić nie sprzeciwiać się tym wcale, brawo :-)
A masz inne wyjscie w Polsce? Mozesz przestac jezdzic autem:) Ponad dwa lata temu na Wyspach podniesli cene paliwa. Dwa dni byla podwyzka bo nastepnego dnia zaczely sie strajki, Angole przestali pracowac i rzad od razu zniosl podwyzke :wink: Widac, ze my Polacy nie umiemy sie przeciwstawic.

Dla mnie wniosek nasuwa sie sam: trzeba szukac alternatywnych (tanszych) sposobow zakupu wymarzonych sluchawek np. poprzez internet (nie mowie o propagowaniu paserstwa). Operatorzy sila rzeczy beda musieli obnizyc marze.

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 3330 -> Nokia 6210 -> Nokia 6020 -> Nokia 6288 -> Nokia 6300 -> Nokia E71

#160668  autor: rudy
 09 mar 2007, 17:44
Radezz pisze:A masz inne wyjscie w Polsce? Mozesz przestac jezdzic autem:) Ponad dwa lata temu na Wyspach podniesli cene paliwa. Dwa dni byla podwyzka bo nastepnego dnia zaczely sie strajki, Angole przestali pracowac i rzad od razu zniosl podwyzke :wink: Widac, ze my Polacy nie umiemy sie przeciwstawic.
U nas każdy myśli o sobie.
Masz rację- Takie rzeczy to na pewno nie w Polsce.
Radezz pisze:Dla mnie wniosek nasuwa sie sam: trzeba szukac alternatywnych (tanszych) sposobow zakupu wymarzonych sluchawek np. poprzez internet (nie mowie o propagowaniu paserstwa). Operatorzy sila rzeczy beda musieli obnizyc marze.
Ostatnio alternatywnym sposobem jest dla mnie zakup telefonu w MM. ;-)

#160744  autor: Marcin
 09 mar 2007, 22:12
a nie ma w polsce allegro :?: saturna euro agd electro word itd. każdy może tam sobie kupic tel. i to taniej i na raty

#160745  autor: rudy
 09 mar 2007, 22:15
Marcin pisze:a nie ma w polsce allegro :?:
Jest, ale ja wolę kupić jeśli już na allegro to odbiór osobisty.

#160799  autor: piwosz
 09 mar 2007, 23:46
rudy pisze: Jest, ale ja wolę kupić jeśli już na allegro to odbiór osobisty.
dwa plusy: możesz zobaczyc towar i zapłacić na miejscu(lub przelewem) i odpadają koszty przesyłki :)

:occasion5:

#160802  autor: D@rio
 09 mar 2007, 23:50
piwosz pisze:
dwa plusy: możesz zobaczyc towar i zapłacić na miejscu(lub przelewem) i odpadają koszty przesyłki
jeśli nie spotka Cię żadna "przykra" sytuacja ;-) . Bo wtedy, też miałbyś koszty - ale wizyty u dentysty...

Różnie jest z tym odbiorem osobistym.

Pozatym, dla mnie pewność pochodzenia towaru to podstawa.

Obrazek

#160809  autor: rudy
 09 mar 2007, 23:59
D@rio pisze:jeśli nie spotka Cię żadna "przykra" sytuacja ;-) . Bo wtedy, też miałbyś koszty - ale wizyty u dentysty...
D@rio, to tak samo jak Kierowca- Autostopowicz! Stąd moda na autostopowiczów prawię już zanikła, i tu też sprzedający może się obawiać.

#160811  autor: D@rio
 10 mar 2007, 00:02
rudy pisze:@rio, to tak samo jak Kierowca- Autostopowicz!
wytłumacz mi to porównanie...

Obrazek

#160813  autor: rudy
 10 mar 2007, 00:04
D@rio pisze:wytłumacz mi to porównanie...
Autostopowicz może zaatakować kierowcę.
Kierowca może zaatakować autostopowicza.

Sprzedający może wcale nie mieć telefonu tylko chce mieć pieniądze.
Kupujący wcale nie ma pieniędzy a chce mieć telefon.

#160815  autor: piwosz
 10 mar 2007, 00:13
rudy pisze:
D@rio pisze:wytłumacz mi to porównanie...
Autostopowicz może zaatakować kierowcę.
Kierowca może zaatakować autostopowicza.

Sprzedający może wcale nie mieć telefonu tylko chce mieć pieniądze.
Kupujący wcale nie ma pieniędzy a chce mieć telefon.

gratuluje porównania ;) a jak już odbiór osobisty to tylko jeśli sprzedający ma sklep, lub komis.

:occasion5:

#160816  autor: D@rio
 10 mar 2007, 00:13
ok, no tak - rozumem. Dzięki ;)

Obrazek

#161055  autor: Marcin
 10 mar 2007, 19:23
zawsze możesz pujśc w kilka osób ,albo umówić się kolo banku swojego żeby nie nosic gotówki,a sprawdzić możesz dzwoniąc na policje i podając imei,mój kupel tak robil.

#161976  autor: Radezz
 13 mar 2007, 18:34
Panowie szukacie dziury w calym. Dajecie przyklady dosc ekstremalne. Ja w swojej "dlugiej" karierze kupowania na allegro nigdy nie spotkalem sie z podobnymi przypadkami (ale nie mowie, ze ich nie ma). Podstawa to pierwsza rozmowa przez telefon (trzeba wyczuc sprzedajacego) a jesli masz jakies watpliwosci to jedziesz z kims kto sie zna i Ci pomoze, a najwazniejsze jest zeby umawiac sie w miejscach publicznych i omijac szerokim lukiem "dziury zabite dechami". Przezorny zawsze ubezpieczony. :)