• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 24 z 97
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#160444  autor: b@sho
 08 mar 2007, 19:59
Bobb pisze:Koles z P4 mowil ze wojne cenowa zaczna dopiero jak osiagna wiekszy stopien rozwiniecia infrastruktury
dla mnie to tcze gadanie, gdyz jak podpiszesz cyrograf to ci stawek nie obniza pozniej :wink: tylko nowym klientom.

#160445  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 20:02
Koles z P4 mowil ze wojne cenowa zaczna dopiero jak osiagna wiekszy stopien rozwiniecia infrastruktury. A teraz wydaje mi sie ze zaatakuja niskimi cenami telefonow...
W takim razie chyba wezmę sobie umowe na rok w Orange lub Erze i zobaczymy czy przez ten okres PLAY coś ciekawego wymysli.
Na telefonie mi nie zależy bo przecież okazyjnie można kupić wymarzony model w komisie albo na jakiejś aukcji. Włodarze P4 powinni wziąść to pod uwagę...

Pozdrawiam

#160446  autor: rudy
 08 mar 2007, 20:05
A ja mam w Plusie i chyba nie odejdę z Plusa.
Nawet jak coś Play zaproponuję to inni operatorzy też to zaraz dadzą.
Era już pewnie jest nastawiona przeciw Play-owi nie tylko jako konkurenta ale jako wroga numer 1.
Jest takie przysłowie "Gdzie dwóch się biję tam trzeci korzysta" i nigdy nic nie wiadomo.
;-)

#160449  autor: Prometo
 08 mar 2007, 20:10
A mnie ciekawi co zaoferują obecni operatorzy po wejściu PLAY.

#160450  autor: b@sho
 08 mar 2007, 20:11
zawsze tak jest, jedna siec robi cos podobnego co inna, czesto reakcja jest jak u flegmatyka, ale jednak jest.

#160451  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 20:11
rudy pisze:Nawet jak coś Play zaproponuję to inni operatorzy też to zaraz dadzą.
Oczywiście masz rację :)
Tylko czy aby nie będzie tak, że odpowiedź konkurencji będzie skierowana do nowych potencjalnych klientów a nie do obecnych (bo i po co skoro już są w sieci i grzecznie płacą :P )

Pozdrawiam

#160454  autor: b@sho
 08 mar 2007, 20:13
CYBER a myslisz ze jak play da tanie sluchawki a niby pozniej tanie uslugi to jak to bedzie. podpiszesz cyrografik bo bedziesz chcial miec tania sluchawke, a potem bedziesz sie bujal z problemem przez 2 lata... zreszta gdybanie to my zostawmy , poczekajmy na konkrety

#160458  autor: rudy
 08 mar 2007, 20:22
CYBER pisze:Oczywiście masz rację :)
Tylko czy aby nie będzie tak, że odpowiedź konkurencji będzie skierowana do nowych potencjalnych klientów a nie do obecnych (bo i po co skoro już są w sieci i grzecznie płacą :P )
Mylimy dwa pojęcia!

Ci co płacą abonament mają założoną obrączkę na ręce i robią to co ich "mąż" operator chce, i płacić będą. I takie obniżki w abonamencie nawet po roku nie następują dla starych klientów- przykład po wejściu Heayh plus rok za nim wprowadził jednosekundówki za darmo :smt005 Nie wiem czy pamiętacie.

Natomiast w prepaidzie to wolny związek jak i w konkubinacie :smt005 i klient w każdej chwili może kartę wyrzucić i przejść do Playa. Operatorzy muszą ciągle robić promocje by utrzymać klientów w prepaidzie.

#160463  autor: b@sho
 08 mar 2007, 20:29
rudy w prepaidzie to oni tych telefonow za 1zl nie dostana :wink:

#160468  autor: rudy
 08 mar 2007, 20:32
Mówimy o cenach po wejściu konkurencji nie o słuchawkach :-)

#160469  autor: Kaczy
 08 mar 2007, 20:33
Takie porywnywanie pre-paid`a do abo jest bez sensu.

Co z tego, że będziemy mieli promkę, w której przez 2 miesiące będziemy płaci o połowę mniej.
Abo daje nam więcej usług. Np. iPlus, tanie rozmowy z zagranicą etc. No i telefony za złotówkę. Co dla sporej większości Polaków jest istnym obłędem.

...::: Made for loneliness :::...

#160470  autor: b@sho
 08 mar 2007, 20:36
rudy zauwaz o czym byla rozmowa, ze play zamierza najpierw powalczyc cenami sluchawek o klienta :wink:

#160472  autor: rudy
 08 mar 2007, 20:40
Kaczy pisze:Takie porywnywanie pre-paid`a do abo jest bez sensu.

Jak nie ma sensu?
Za tydzień wchodzi Play i daje np. minute za 40 grosy i co się dzieję?
Simplusy, Tak Taki itd. też obniżają, ale abonamenty tak szybko nie tanieją. Bo można jeszcze trochę podoić klienta ;-)

#160493  autor: aga
 08 mar 2007, 21:47
rudy pisze:Za tydzień wchodzi Play i daje np. minute za 40 grosy i co się dzieję?
Simplusy, Tak Taki itd. też obniżają, ale abonamenty tak szybko nie tanieją. Bo można jeszcze trochę podoić klienta ;-)
Ewentualnie abo potanieje, ale tylko dla nowych klientów. Starych jak zawsze zostawią bez zmian albo będzie można przejść na nową taryfę i przedłużyć umowę o kolejne 6 miesięcy tak jak jest w Erze.

#160498  autor: Bobb
 08 mar 2007, 22:01
b@sho pisze:
Bobb pisze:Koles z P4 mowil ze wojne cenowa zaczna dopiero jak osiagna wiekszy stopien rozwiniecia infrastruktury
dla mnie to tcze gadanie, gdyz jak podpiszesz cyrograf to ci stawek nie obniza pozniej :wink: tylko nowym klientom.
Ja nie twierdze ze obniza. Tylko ze nowych sciagna rowniez na cennik... A swoja droga to ja mialem cyrograf na Nowa idee optime a zmienilem ja w trakcie trwania umowy na jedna idee. Wiec sie jednak da...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#160499  autor: Bartosz
 08 mar 2007, 22:02
no zawsze można rozwiązać każdą umowe - tylko czy będzie się opłacało ?
mnie jakoś nie stresuje to że w obecnym abo będzie drożej niż u nowego opa - gdyż wg mnie to sieć dla młodzieży - takie nazwy/logo i reklamy - poprostu 2 pop czy jak on się tam nazywa

#160509  autor: D@rio
 08 mar 2007, 22:43
ten hamburger w ich reklamie to napewno przedsmak i główne logo ich oferty dla biznesu :lol: ciekawa koncepcja...

Obrazek

#160519  autor: Bobb
 08 mar 2007, 23:09
www.playmobile.pl cos sie zmienilo wreszcie...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#160521  autor: rudy
 08 mar 2007, 23:14
Więc pokuszę się na drobne podsumowanie z mojej strony :-)
Marka Play jest kompletnie nieznana, nie wiem czy połowa ludzi wie w ogóle że będzie 4 operator, a co dopiero że będzie ten operator nazywał się Play.
Właścicielom domeny play.pl życzę jutro i w następnych dniach mocnych serwerów, bo możliwe że wejścia na stronę ich będą mnożone w setkach tysięcy.
Zanim gazeta "dziennik" zainicjowała na polskim rynku prasy, najważniejszą rzeczą dla nich było zakup domeny dziennik.pl choć już tam jakiś serwis był.
Wydaję mi się że nazwy anglojęzyczne i moda na nazywanie wszystkiego po angielsku dawno już przeminęła i raczej to nie jest porażająca nazwa dla czwartej sieci.

Ciekawi mnie jedno, czy będą mieć w ogóle sklep internetowy ze swymi produktami, oraz dystrybucja prepaidów jak będzie wyglądać.
aga pisze:Ewentualnie abo potanieje, ale tylko dla nowych klientów. Starych jak zawsze zostawią bez zmian albo będzie można przejść na nową taryfę i przedłużyć umowę o kolejne 6 miesięcy tak jak jest w Erze.
I to jest to co chyba trzyma mnie w Plusie :-)
Normalne taryfy, każdy je rozumie, natomiast taryfy orange wołają o pomstę do nieba, trudno je zrozumieć.
Tak samo prepaidy orange.

#160523  autor: D@rio
 08 mar 2007, 23:20
rudy pisze:Ciekawi mnie jedno, czy będą mieć w ogóle sklep internetowy ze swymi produktami, oraz dystrybucja prepaidów jak będzie wyglądać.
ich pre-paid pewnie się będzie nazywał STOP, hehe. A możę PAUZA? :-D

Obrazek
  • Strona 24 z 97
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 97
  • 1
  • 22