• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 23 z 97
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#160158  autor: amfi
 07 mar 2007, 20:05
tylko ciekawe przy jakim abo te telefony beda po zlotowce??? jak na razie nie ma sie co tymi cenami podniecac bo nie wiadomo do czego to odniesc. poza tym sa to jakies niesprawdzone informacje ktore nalezy traktowac raczej z przymruzeniem oka :)

amfi

#160211  autor: fubb4
 07 mar 2007, 21:45
Na warszawskim Grochowie, przy ulicy Igańskiej ruszyła właśnie budowa BTSa PLAYA. Informacja jest potwierdzona, bo rozmawiałem z ekipą wciągającą konstrukcje wsporcze na dach dwudziestopiętrowego wieżowca. Tu nasuwa się spostrzeżenie odnośnie strategii firmy w kwestii lokalizacji anten BTSów. Wieżowiec ma około 60m., widać, że PLAY postawił na zasięg kosztem pojemności sieci (kłaniają się finanse). To chyba ewenement w skali kraju, nie zawsze wyżej znaczy lepiej:).
Maciej.

#160215  autor: D@rio
 07 mar 2007, 21:50
fubb4 pisze:Wieżowiec ma około 60m., widać, że PLAY postawił na zasięg kosztem pojemności sieci (kłaniają się finanse). To chyba ewenement w skali kraju, nie zawsze wyżej znaczy lepiej:).
no to interferencje murowane, tak samo jak zjawisko "pozornego sygnału". Gratuluję.

Obrazek

#160331  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 12:28
Najbardziej interesują mnie 2 sprawy:

1. CENNIK, który powinien być przejrzysty i konkurencyjny w stosunku do pozostałych operatorów (mam tu na myśli gł. ofertę zw. z rozmową i transmisją danych bo telefon taki czy inny można już nabyc niemal wszędzie a więc tu raczej "rewolucji" nie będzie)

2. PRZENIESIENIE NUMERU, gdyż skończyła mi się umowa z Orange i jeśli PLAY skusi mnie czymś lepszym to chętnie przejdę z numerkiem, który posiadam.
Oczywiście oferta musi być naprawdę dobra, w przeciwnym razie daję sobie spokój (mile widziana usługa vide 1 lub 3 "darmowe" numery).

Nie interesuje mnie natomiast to ile punktów otworzy nowy operator, ile baloników reklamowych rozda czy ilu naganiaczy z ulotkami zatrudni.

Pozdrawiam

#160349  autor: Beholder4
 08 mar 2007, 14:08
No i sie cos dzieje:
Od jutra rusza kampania reklamowa Play

Jutro Play rusza z kampanią reklamową. Tego dnia ukażą się m.in. reklamy sieci w magazynie Empiku, dystrybutora sieci. Tego samego dnia w centrach handlowych Warszawy rozpocznie się akcja reklamowa polegająca na rozdawaniu balonów z logo Play - pisze Gazeta Prawna.

Początkowo we wszystkich sklepach Empiku będzie można kupić prepaidy Play. Takie same startery będą oferowane w prowadzonych przez giełdową spółkę Arteria specjalnych kioskach zlokalizowanych w centrach handlowych.

Jak informuje Presserwis, umowy abonamentowe na początku będzie można podpisać jedynie w 20 salonach Empiku zlokalizowanych w największych miastach, takich jak Warszawa, Łódź, Kraków, Katowice, Wrocław i Poznań. Od maja sieć sprzedaży Play zasilić ma 168 sklepów Germanosa.

Serwis t-k.pl podał, że na początku w sprzedaży znajdą się:
• Samsung: SGH-Z370, SGH-Z400, SGH-Z630 oraz SGH-i600,
• Motorola: RAZR maxx V6, RAZR V3xx oraz KRZR K3,
• LG: KU311 oraz KU800,
• Nokia: 6151, 6288 oraz N73.
(WitekT)
[/quote]

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#160368  autor: rudy
 08 mar 2007, 15:26
Beholder4, nie przeżywaj tak, bo za tydzień się okaże że to nic specjalnego.

#160372  autor: amfi
 08 mar 2007, 15:52
wielkiej rewolucji pewnie nie bedzie ale musza zaoferowac cos co przyciagnie ludzi

amfi

#160377  autor: Beholder4
 08 mar 2007, 16:22
Kolejny link ale do reklam playa: www.blogp4.pl

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#160394  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 17:21
Beholder4 pisze:Kolejny link ale do reklam playa: www.blogp4.pl
Heh, też znany i całkiem dobry blog :)

Dla mnie osobiście nowinką z prawdziwego zdarzenia będzie CENNIK.

Jak na razie temat PLAY'a zaczyna się od d...y strony czyli:
- Jak będą wyglądały promocje
- Jakie telefony będą (prawdopodobnie w ofercie)
- a na końcu dopiero to co najważniejsze : KONKRETNA OFERTA :?

Włodarze PLAY'a powinni zatrudnić jakiegoś Hiczkoka od budowania napięcia bo jak na tą chwilę całą akcja wygląda dośc mizeeerrrnieee... :smt011

Pozdrawiam

#160397  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 17:34
amfi pisze:a widzieliscie juz bilboardy PALYa ???

http://www.gsmonline.pl/portal/news/new ... lay,Mobile
Dziwne ale chyba zbyt mało innowacyjne by przyciągnąć uwagę.
"Galareta" strasząca mięśniaka, jako dziecko nowonarodzone i ser w bułce... no nie wysilili się :roll:
Ostatnio zmieniony 08 mar 2007, 17:41 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#160400  autor: Beholder4
 08 mar 2007, 17:35
Amfi Podalem juz linka do nich kilka postow wczesniej

#160418  autor: b@sho
 08 mar 2007, 18:31
bez dobrej oferty to moga nawet zlote telefony dawac... mnie to nie zainteresuje... a jesli cennik bedzie prownywalny z cennikiem dla testerow to nic rewelacyjnego to nie bedzie...
ps. nie dlugo zbliza sie prima aprilis, i oby nie wyszlo ze wejscie teraz playa na rynek to tylko zart...

#160423  autor: Beholder4
 08 mar 2007, 18:51
W reklamowkach ktore Play przedstawil ludzie widza ta co chca widziec np. malozenstwo bezplodne widzi dziecko, ludzie bezdomni hamburgera, a ten facet godnego sobie rywala moze tak samo ma byc z nami? moze bedzie podobna oferta do orange z ustawianiem sbie abonamentu... czas pokarze.

#160424  autor: Bobb
 08 mar 2007, 18:51
b@sho pisze:bez dobrej oferty to moga nawet zlote telefony dawac... mnie to nie zainteresuje... a jesli cennik bedzie prownywalny z cennikiem dla testerow to nic rewelacyjnego to nie bedzie...
ps. nie dlugo zbliza sie prima aprilis, i oby nie wyszlo ze wejscie teraz playa na rynek to tylko zart...
A mi sie wydaje ze na poczatek moga obnizyc ceny o kilkanascie groszy, a o klienta walczyc niskimi cenami telefonow. Bo tak naprawde to tym w krotkim czasie moga zdobyc sporo klientow...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#160427  autor: b@sho
 08 mar 2007, 18:56
Bobb mnie ciagle to dziwi ze wszyscy chca miec nowiutkie, wypasione telefony, a nie tanie uslugi. to tak jakby mial miec jakies ferrari i nie stac by mnie bylo na paliwo. myslalem ze w Polsce rynek GSM/UMTS dorosleje, ale jak widze jeszcze troche musi to potrwac...

#160431  autor: MADMAX
 08 mar 2007, 19:01
Bobb pisze:
b@sho pisze:bez dobrej oferty to moga nawet zlote telefony dawac... mnie to nie zainteresuje... a jesli cennik bedzie prownywalny z cennikiem dla testerow to nic rewelacyjnego to nie bedzie...
A mi sie wydaje ze na poczatek moga obnizyc ceny o kilkanascie groszy, a o klienta walczyc niskimi cenami telefonow. Bo tak naprawde to tym w krotkim czasie moga zdobyc sporo klientow...
Właśnie się tak zastanawiam nad tym i doszedłem do wniosku, że analitycy PLAY'a z pewnością już podjęli decyzję co będzie DLA NICH najlepsze - niezależnie od tego co my myslimy ;)
Mnie pasują tanie minuty i smsy, komuś innemu tani telefonik itd.
Tyle, że jak mi się wydaje atakowanie rynku tanimi komórami kosztem zajefajnych i tanich usług (również smsów i rozmów) to pozornie niezłe rozwiązanie dla P4 ale na krótką metę. Ludzie się rzucą na to a po pół roku PLAY by utrzymać i rozwijac się będzie musiał pójść mimo wszystko w tanie usługi - może być już jednak trochę za późno...
Z drugiej strony HEJE, SAMI SWOI i inne wynalazki próbują mamić klientów tanimi smsami i gadkami więc może dlatego PLAY będzie chciał uderzyć w odwrotne tony?
Kto wie :)

Pozdrawiam

#160434  autor: Beholder4
 08 mar 2007, 19:06
A ile jeszcze Playa'a czeka hoho... podpisanie umow z operatorami tv, stacje bazowe, sklepy, wysepki, kupno telefonow itp Raczej oferta nie bedzie porazajaca... ale przeczytalem na blogu p4 ze:
Oferta operatora PLAY ma być dostępna w sieci EMPIK od 16 marca 2007 r. Usługi nowej sieci komórkowej będą sprzedawane w wybranych salonach EMPIK w Warszawie, Krakowie, Katowicach, Poznaniu i Wrocławiu. W ofercie będą dostępne m.in. telefony:

* Samsung SGH-Z630 HSDPA w cenie 1 zł
* Motorola RAZR maxx V6 HSDPA w cenie 49 zł
Ale nie wiadomo na jaki abonament :wink:

#160435  autor: b@sho
 08 mar 2007, 19:07
za 1zl abonament, ale minuta bedzie kosztowac 3zl jak za starych dobrych czasow :mrgreen:

#160443  autor: Bobb
 08 mar 2007, 19:56
CYBER pisze:
Bobb pisze:
Właśnie się tak zastanawiam nad tym i doszedłem do wniosku, że analitycy PLAY'a z pewnością już podjęli decyzję co będzie DLA NICH najlepsze - niezależnie od tego co my myslimy ;)
Mnie pasują tanie minuty i smsy, komuś innemu tani telefonik itd.
Tyle, że jak mi się wydaje atakowanie rynku tanimi komórami kosztem zajefajnych i tanich usług (również smsów i rozmów) to pozornie niezłe rozwiązanie dla P4 ale na krótką metę. Ludzie się rzucą na to a po pół roku PLAY by utrzymać i rozwijac się będzie musiał pójść mimo wszystko w tanie usługi - może być już jednak trochę za późno...
Z drugiej strony HEJE, SAMI SWOI i inne wynalazki próbują mamić klientów tanimi smsami i gadkami więc może dlatego PLAY będzie chciał uderzyć w odwrotne tony?
Kto wie :)
Koles z P4 mowil ze wojne cenowa zaczna dopiero jak osiagna wiekszy stopien rozwiniecia infrastruktury. A teraz wydaje mi sie ze zaatakuja niskimi cenami telefonow...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl
  • Strona 23 z 97
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 97
  • 1
  • 21