• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #160354  autor: irekk
 08 mar 2007, 14:34
Witam wszystkich. Obecnie używam TAK TAK-a. Wokół mnie wszyscy mają Plusa i nie za bardzo opłaca mi się pozostać dalej w TAK TAK-u. Chciałbym przejść do SIMPLUSA.
Interesuje mnie starter za 18 zł. mam do wyboru 2 zestawy:
Zestawy Simplus z taryfą EASY
i
Zestawy Simplus z taryfą Team 7
Najbardziej interesują mnie połączenia i sms-y z jednym numerem w MIX PLUSIE, ale także czasami bede dzownił i sms-ował również do Plusa.
Proszę was o porady, którą taryfę wybrac? Słyszałem różne opinie na temat taryf, że w którejś z nich dostaje się 2,5 zł i dopiero po wykorzystaniu dostaje się następne, dlatego proszę o informacje osób które korzystają z SIMPLUSA i dobrze się orientują w tych sprawach.
Znalazłem na stronie także tą promocję, że z jednym wybranym numerem jest za darmo sms-owanie i dzwonienie. Promocja trwa od dnia 16 stycznia 2007 r. do dnia 22 marca 2007 r. a potem już nieaktywny jest ten darmowy numer??

Proszę także o informacje z kodami na tańsze sms-y, ile będę płacił w danej taryfie za połączenia i sms-y do plusa i poza, po prostu jestem nowy i chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji.

Z góry dziękuję za wszystkie informacje. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam

#160356  autor: rafcyk
 08 mar 2007, 14:38
zajrzyj na www.simplus.pl

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#160363  autor: rudy
 08 mar 2007, 15:10
rafcyk pisze:zajrzyj na www.simplus.pl
To po co jest to forum?
Proszę was o porady, którą taryfę wybrac? Słyszałem różne opinie na temat taryf, że w którejś z nich dostaje się 2,5 zł i dopiero po wykorzystaniu dostaje się następne, dlatego proszę o informacje osób które korzystają z SIMPLUSA i dobrze się orientują w tych sprawach.
To nie taryfa a zmiana platformy, więc jak zmienisz platformę na nową to ten problem 2.50 zł znika.
Taryfa Tema 7 i Easy nie różni się zbytnio.
W oby dwóch płacisz 78 groszy za minutę do sieci i poza sieć a sms to koszt 20 groszy.
W team 7 możesz wybrać siedem osób z którymi to smsujesz po groszu, a koszt rozmowy to 39 groszy. Jest to dobra usługa bo nie musisz pamiętać o terminach pakietów, nie płacisz z góry za pakiet, tylko odejmuję ci pieniądze z konta na bieżąco.
Za to w Easy nie masz zniżek ale masz pakiety:
a) 6 zł za 25 minut- czyli minuta wychodzi 24 grosze - oczywiście w sieci bądź stacjonarne
b) 6 zł za 600 smsów do plusa.

Znalazłem na stronie także tą promocję, że z jednym wybranym numerem jest za darmo sms-owanie i dzwonienie. Promocja trwa od dnia 16 stycznia 2007 r. do dnia 22 marca 2007 r. a potem już nieaktywny jest ten darmowy numer??
Raczej tak, później pewnie znów rozmowy za 5 groszy.

#160369  autor: jacguszi
 08 mar 2007, 15:39
Raczej nie licz na powtórkę rozmów za 5 groszy.Sieć i tak jest przeciążona poza tym startuje play który będzie korzystał z nadajników polkomtela.
W twojej sytuacji lepiej wybrać taryfe team 7.Chyba że 7 osób to dla ciebie za mało.
Rozmowy za darmo z 1 nr to promocja za zasilenie konta którą najpóżniej do 22 marca możesz uruchomić. Szczegóły na stronie sim+.

#160706  autor: marko20
 09 mar 2007, 20:32
rudy mała poprawka w pakiecie Easy Gadka jest 24 minuty więc minuta wychodzi po 25 groszy
Osobiście proponuje taryfę Easy na stacjonarne i do Plusa dzwonisz po 25 groszy a w Team7 tylko do 7 osób i to po 39 groszy więc chyba rachunek jest prosty.

#160710  autor: rudy
 09 mar 2007, 20:45
marko20 pisze:rudy mała poprawka w pakiecie Easy Gadka jest 24 minuty więc minuta wychodzi po 25 groszy
a tak sorry odwróciłem liczby :-)
marko20 pisze:Osobiście proponuje taryfę Easy na stacjonarne i do Plusa dzwonisz po 25 groszy a w Team7 tylko do 7 osób i to po 39 groszy więc chyba rachunek jest prosty.
Też bym tak wybrał...

#161444  autor: miliard
 11 mar 2007, 22:18
Miejmy nadzieję, że po starcie Czwartego Simplus dorzuci jakąś nową taryfę do menu

#161448  autor: marko20
 11 mar 2007, 22:40
No pasowałoby chyba na tej stronce czytałem, że Plus zamierza wprowdzić kolejne pakiety lojalnościowe dla użytkowników pre-paid(jakiś wywiad z prezesem Plusa to był chyba), więc czekamy w sumie Dlaczego Nie kończy się 22 marca, więc chyba czekają na ruch Play i z czymś na pewno wyskoczą. Ciekawe co teraz w sumie ten darmowy numer to był odgrzewany kotlet - ale ogólnie promocja spoko. Uważam,
że powinni ją zostawić na stałe i coś dorzucić nowego ale co będzie to wie chyba tylko zarząd plusa. Moim zdaniem czas w simplusie na obnizenie stawek za rozmowy poza sieć - obecnie drożej tylko w orange - go i pop. No nic pożyjemy zobaczymy :)

#161770  autor: dechomenon
 12 mar 2007, 22:12
jacguszi pisze: startuje play który będzie korzystał z nadajników polkomtela.
z tego co sie orientuje play nie ma nic wpsolnego z Plusem...chodzi o świadczenie jakichkolwiek usług!

#161774  autor: D@rio
 12 mar 2007, 22:19
dechomenon pisze:
z tego co sie orientuje play nie ma nic wpsolnego z Plusem...chodzi o świadczenie jakichkolwiek usług!
no jak to nie, a roaming? Częsciowo, usługi pod marką PLAY, bedą w roamingu sieci Plus pośrednio będą świadczone dzięki infrastrukturze Polkomtel S.A.

Choć, idąc dalej tym tropem to dochodzimy do wniosku że i tak cały ruch będzie przekazywany do sieci PLAY...

Obrazek

#161783  autor: jacguszi
 12 mar 2007, 22:26
Właśnie Dario , orientujesz się ile Play ma tego swojego na dobry początek ?
Tzn. ile BTSów poza Trójmiastem i W-wą oczywiście.

#161797  autor: D@rio
 12 mar 2007, 23:10
jacguszi pisze:Tzn. ile BTSów poza Trójmiastem i W-wą oczywiście.
Zapytaj Pawrzes'a. On będzie to wiedział najdokładniej a ja nie chcę strzelać.

Pozatym, o ile pamięć mnie nie myli pisaliśmy już o tym na forum. Skorzystaj z opcji SZUKAJ, być może coś znajdziesz.

Obrazek