Matelin pisze:Hmm... czyli teoretycznie przez rok płaciłbym 61 zł miesiecznie, telefon 19 zł. W tych 61 zł miałbym
116 minut (tak wyliczyłem

) albo 254 smsy. Po roku zmniejszam abonament do 30 zł (czy na pewno tak mozna, bez zadnych kar itp.?). Czyli pierwszy rok = 61 x 12 = 732 zł + 23 za telefon = 755. Drugi rok = 36 x 12 = 432. Całośc kosztów umowy = 1187 zł.
Następny, Hm a skąd Ci wyszło 116 minut?
Matelin pisze:
W przypadku abonamentu za 36 zł przez cały czas to by było: 242 (tel) + 24 x 36 = 1106 zł
Czyli różnica prawie żadna
Hm jeśli nie widać różnicy w cenie to nie lepiej mieć więcej minut do wykorzystania?
Matelin pisze:Po roku zmniejszam abonament do 30 zł (czy na pewno tak mozna, bez zadnych kar itp.?).
Kod: Zaznacz całyAbonent może w okresie 24 miesięcy od dnia zawarcia Umowy zmienić wybraną taryfę wyłącznie na inną taryfę, o której mowa w § 2 pkt 2
niniejszego Regulaminu, z zastrzeżeniem, że w okresie 12 miesięcy od dnia zawarcia Umowy wyłącznie na taryfę z Pakietem Kwotowym o
wyższej wartości.
Czyli po 12 miesiącach możesz zejść na niższy. Przynajmniej z tego regulaminu tak wynika, ale jak będziesz podpisywał umowę zapytaj i przeczytaj czy ten zapis tam jest.
Matelin pisze:
Pozostaje więc tylko pytanie, czy chce mi sie płacic 61 zł miesiecznie przez rok, bo nie jestem pewien czy wykozystam, az tyle (nie uzywam telefonu aż tak namiętnie, a nie chce płacić Plusowi za frajer

). A nawet jesli, to zawsze moge wyjsc te pare złotych ponad abonament.
To już twoja decyzja, ale napisałeś jak to wychodzi w jednym i drugim abonamencie + cena telefonu. Wyszło w BiznesKlasie50 o 81 zł więcej przez 24 miesiące jak w BK30 - pod warunkiem, że nie będziesz przekraczał tej kwoty co miesiąc oczywiście.
Matelin pisze:
Jeszcze takie pytanie mi się nasuwa na myśl... Czy w promocji "Czas dla Ciebie" musze płacic te dodatkowe 5 zł za pakiet godzin co miesiąc, od początku do konca umowy, czy moge je sobie aktywowac wtedy kiedy chce? Tzn. w jednym miesiacu go mam, a w drugim już nie.
Pakiet Godzin uruchamiasz w momencie podpisywania umowy i płacisz za niego przez 12 miesięcy co miesiąc cenę określoną w umowie. Nie możesz z niego zrezygnować.
A swoją drogą to za 5 zł w Czas dla Ciebie jest co? Bo na stronie jest jeszcze cennik że 10 zł netto za godzinę do wszystkich. Czy masz już jakąś nową ofertę - bo miała wejść ?

, czy może chodzi Ci o Godziny Nadliczbowe w BiznesKlasie?.
Matelin pisze:
I jeszcze jedno... Czy skoro płaciłbym brutto, powiedzmy brutto 36 zł za abonament, to moj pakiet kwotowy wynosiłby 36, czy 30 zł?
A tutaj mnie zaskoczyłeś, bo nie mam zielonego pojęcia. Ale jakie to ma znaczenie? Jeśli będzie netto to ceny połączeń itd. też będą netto jeśli brutto to analogicznie. Ale raczej cenny brutto.
Rudy - sorki, nie zrozumieliśmy się
Pozdrawiam