• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#159179  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 18:59
piwosz pisze:bylem w simplusie dosc dlugo, ale dostalem prace(umowa na 2 lata) i poszedlem do salonu bo chcialem mix-plusa z zachowaniem numeru(tzw.przejscie). niestety Plus nie oferuje takiej uslugi
Co??

Można przejść z simplusa na abo i mix`a.
Z mix`a można przejść na simplusa bądź abo.

A z abo nigdzie nie można przejść. No chyba, ze do konkurencji :)

...::: Made for loneliness :::...

#159182  autor: jacguszi
 04 mar 2007, 19:11
Mimo wszystko to zbieranie papierków wiele osób w tym i mnie zniechęca.Sa kraje w których wystarcza karta kredytowa i juz możemy podpisac umowe.Jeżeli 4 op tez będzie stosował takie metody to nie wróżę mu wielkich sukcesów w zdobywaniu klientów abonamentowych.Chyba że ostro z cenami zjadą, ale na to się raczej nie zanosi. :wink:

#159184  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 19:20
jacguszi pisze:Sa kraje w których wystarcza karta kredytowa i juz możemy podpisac umowe.
W Plusie oprócz karty kredytowej trzeba dać dowód i 2. dokument i też dostaniesz telefon.

#159186  autor: iras
 04 mar 2007, 19:26
piwosz pisze: poszedlem do salonu bo chcialem mix-plusa z zachowaniem numeru(tzw.przejscie). niestety Plus nie oferuje takiej uslugi i zmuszony bylem(no... nikt mi pistoletu do glowy nie przykładał ale chcialem poprostu telefon za pare groszy) na abonament :)
taa, w salonach czesto robia takie przekrety. za abonament jest wieksza prowizja i czesto "specjalisci" poprostu oklamuja potencjalnych klientow. przykre ;/

#159190  autor: jacguszi
 04 mar 2007, 19:34
Kaczy pisze:
jacguszi pisze:Sa kraje w których wystarcza karta kredytowa i juz możemy podpisac umowe.
W Plusie oprócz karty kredytowej trzeba dać dowód i 2. dokument i też dostaniesz telefon.
Nie zgodzę się z tobą .Już to przerabiałem kiedy ze względu na pracę chciałem podpisać umowę abonamentową.
1 Zaświadczenie o zatrudnieniu
2 Potwierdzenie zameldowania (po co ?)
3 Kaucja (nie chciałem telefonu za zł)
Jak juz miałem te papierki to nie było tego telefonu który chciałem,potem jeden z tych
papierków był nieaktualny (3 miesiące jest ważny)
To samo w plusie i erze więc wole poki co prepaid.Telefon mogę sam kupić bez simlocka i
taniej wychodzi niż z cyro :wink:

#159192  autor: piwosz
 04 mar 2007, 19:37
iras pisze:
piwosz pisze: poszedlem do salonu bo chcialem mix-plusa z zachowaniem numeru(tzw.przejscie). niestety Plus nie oferuje takiej uslugi i zmuszony bylem(no... nikt mi pistoletu do glowy nie przykładał ale chcialem poprostu telefon za pare groszy) na abonament :)
taa, w salonach czesto robia takie przekrety. za abonament jest wieksza prowizja i czesto "specjalisci" poprostu oklamuja potencjalnych klientow. przykre ;/
chcesz powiedziec ze zrobili mnie w ch..a?? dla wiekszej prowizji powiedzieli ze nie ma tego przejscia?? a w rzeczywistosci jest?? w takim razie ODRADZAM PODPISYWANIA UMÓW W GALERII ŁÓDZKIEJ W SALONIE PLUSA!!! :evil:

chociaz jestem zadowolony z abo to fakt ze zostalem oszukany mnie zdenerwowal!!! :evil:

:occasion5:

#159195  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 19:46
jacguszi pisze:Nie zgodzę się z tobą .Już to przerabiałem kiedy ze względu na pracę chciałem podpisać umowę abonamentową.
Może jesteś "trudnym" klientem.

Ja mam wpisane w wymaganych dokumentach potrzebnych do aktywacji potrzeba np. te dokumenty, które wymieniłem.

To jest podstawa. A że ktoś nie dostanie aktywacji to nie z przyczyn złych dokumentów, tylko z innych (zaleganie z rachunkami u innych opów, młody wiek etc).

#159197  autor: D@rio
 04 mar 2007, 19:49
jacguszi pisze:Nie zgodzę się z tobą .Już to przerabiałem kiedy ze względu na pracę chciałem podpisać umowę abonamentową.
1 Zaświadczenie o zatrudnieniu
2 Potwierdzenie zameldowania (po co ?)
albo jedno, albo drugie. Po co te dwa dokumenty na raz...

Obrazek

#159205  autor: jacguszi
 04 mar 2007, 20:06
W plusie żądali obu.Opy uważają że w ten sposób zabezpieczaja sie przed oszustami,a oszuści i tak się mają świetnie.
W ogóle nie rozumiem po co np. zaświadczenie o zatrudnieniu jeżeli ktoś na wstępie deklaruje że rachunki chce regulować za pomoca polecenia zapłaty. :?

#159208  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 20:10
W ogóle nie rozumiem po co np. zaświadczenie o zatrudnieniu jeżeli ktoś na wstępie deklaruje że rachunki chce regulować za pomoca polecenia zapłaty
Ehh... no i pewno za tą niewidzę Ci nie dali aktywki.

Po 1.- polecenie zapłaty można anulować
Po 2- w mBanku założysz sobie konto jak nie masz nawet przy sobie 1 zł.

Więc mówienie, że ustanowisz polecenie zapłaty nic nie daje.

#159213  autor: jacguszi
 04 mar 2007, 20:28
Poradziłem sobie podpisując umowę w idei na inwalide 1grupy.Banku to nie interesowało że dałem polecenie zapłaty rachunków na inne nazwisko.Za to przy przy anulowaniu polecenia zapłaty pracownica banku przy mnie dzwoniła i informowała kogoś w centertelu o wycofaniu polecenia.W sumie taniej mnie to wyniosło i mniej papierków niż umowa na mnie. :mrgreen:

#159215  autor: stolar
 04 mar 2007, 20:33
witam,
mam pytanie z troche innej beczki, bo mam mixa i czy jest mozliwosc przejscia na pelen post paid w czasie trwania umowy, nie chodzi mi o kupienie nowego tel, tylko przejscie na oferte abo. ps pytam sie, bo kiedys w jakims regilaminie plusa wyczytalem cos w tym stylu, z góry dzieki za odpowiedź i wielkie soryyy za OT

pozdrooo

#159216  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 20:34
stolar pisze:bo mam mixa i czy jest mozliwosc przejscia na pelen post paid w czasie trwania umowy,
Dopiero po ostatnim doładowaniu.

#159306  autor: tym0
 05 mar 2007, 02:29
panowie Kaczy i dechomenon dzieki za pomoc ;)
to jutro ide do Plusa ;)
 #159976  autor: evelinee
 07 mar 2007, 09:37
tym0 pisze:Witam ;) Mam pytanie, byc moze ktos bedzie potrafil udzielic mi na nie odpowiedzi...
Otoz chce kupic tel. w mixie (w sieci Plus Gsm), niestety jestem zatrudniony na umowe-zlecenie... Czy moge wziac tel. na siebie (jestem pelnoletni)...?
Jesli nie, to czy umowe moze podpisac osoba ktora jest rencista...? Co w takim razie jest potrzebne przy zawarciu umowy (nie ma juz odcinkow od renty)... No i czy taki rencista moze podpisac taka umowe tylko na czas przyznania mu renty..?
No, a jesli nadal odpowiedz jest negatywna (tzn. rencista rowniez nie moze), to czy osoba zatrudniona na stale, posiadajaca juz jeden tel w mixie, moze wziac drugi...?
Z gory dziekuje za pomoc ;) Pozdrawiam ;)

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-03-03, 19:13 ]
Proszę rozsądniej tytułować temat!
hej,

możesz zawsze zadzwonic od ich infolinię Sprzedaż: 0 801 400 601 i wszystkiego się dowiedzieć;) mix jest fajny, ja nie narzekam, starcza mi za 50 zł i jeszcze zastanawiam się teraz nad nowym telefonem;) najlepiej jak będzie kororowy:) mix teraz startuje z promocje kororowych telefonow, wiec na pewno sobie coś wyborę-a chłopak kupi:) oj jak dobrze być dziewczyną hehe:)

pamietajcie jutro o dniu kobiet:)

buziaki
eve

#160008  autor: D@rio
 07 mar 2007, 13:08
co za naiwny chłopak...
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 16:52 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#160081  autor: evelinee
 07 mar 2007, 16:45
ha ha to do mojego było? :P

lepiej byś pisał na temat:P jak jesteś ekspertem do Plusa to co powiesz o nowej promocji Koloro-peutyka i samsungu x520?

dzieki za info i pozdrowienia dla Twojej dziewczyny, o ile masz:P

#160217  autor: ktoś
 07 mar 2007, 21:52
tym0 pisze:panowie Kaczy i dechomenon dzieki za pomoc ;)
to jutro ide do Plusa ;)
TYM0 a może nie podejmuj pochopnych decyzji. OFERTA:zeta, fun'y i mixy to jest pomyłka analizując koszt połączeń i ceny za te ich pofajdane telefony za 1zł.
Jak porównasz zawartość (techn.) telefonu i koszty połączeń to rzadna rewelacja.
LECISZ CHYBA NA REKLAMY !

Najlepsze Polecam

#160280  autor: evelinee
 08 mar 2007, 05:30
ktoś, oj już daj spokój troche, jakbyś miał dziewczyna/masz dziewczyne to bys dla niej żałowal?
mi się bardzo podobają te telefoniki samsunga z kolorowa obudową z nowej promocji mixa, no i co? ma mi być niemiło że facet chce mi taki kupić? oj oj mam nadzieje ze Twoja kobieta jest szczesliwa z Tobą:)

pozdro
eve

#160284  autor: kosaz
 08 mar 2007, 06:51
mam pytanie nie chce nowego topicu zakladac :) wiec pisze tu

mianowicie jakie dokumenty potrezbuje zeby wziasc mixa dodam ze mam juz 2 nry abonamentowe na jednym koncie abonenckim i nie wiem jakie dokumenty sa potrzebne do tej operacji dodam ze konto abo jest na mnie od 3,5 roku rachunki regularnie poleceniem zaplaty
z gory dzieki za pomoc
:)