• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 56 z 147
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 147

#158451  autor: cabaler0
 02 mar 2007, 15:37
Tak dokładniej to ja dostałem obnizke 50% na wszystkie telefony:P za SEK800i w BK 100 zapłaciłem 149zł a za Samsunga e250 z Bluetooth ok. 70 zl. Pozwiekszałem abonamenty, moze nastepnym razem radykalniej obniza ceny. Rok temu w Plusie nie trzeba było walczyc o cent w PWA. W MP30 dostawałem telefony jak z MP200, bez zadnej walki:( A teraz PLUS przestał dbać o swojego klienta:( Pozdrawiam

#158890  autor: Mazi
 03 mar 2007, 20:06
Na początek witam ponieważ jestem tutaj nowy 8)

Przeczytałem cały ten wątek i jestem pełen podziwu dla wiedzy(a co ważniejsze dzielenia się nią) i upartości w dążeniu do celu dla Panów: D@rio, Rokko oraz Kaczy. Oczywiście nie umniejszając nikomu innemu zasług dla narodu :wink:

A tak zażarcie czytałem ten wątek ponieważ udało mi się namówić Tatę na wzięcie mi abonamentu i telefonu na jego firmę. Dlaczego w Plusie? Po części dlatego, że w tej sieci jest już 4-5 telefonów na firmę mojego taty chociaż jak mi się już udało wcześniej zorientować a po przeczytaniu tego tematu potwierdzić to czego się dowiedziałem, ano, że jakoś nie ma żadnych specjalnych przywilejów/bonusów, że jest te kilka abonamentów na firmę. Nie mylę się? W każdej sieci tak jest?
Za Plusem przemawia też fakt, iż praktycznie cała moja rodzina ma telefony w plusie - a jak na złość wszyscy inni w Erze i Orang :smt011

Czemu telefon na abonament? Obecnie już od kilku lat, mam Simplusa i doszedłem do wniosku, że jeśli wydaje miesięcznie na karty od 50 do 80 zł to mogę mieć w tej samej cenie jakiś fajny telefon(bo na korzyści dodatnie w sensie opłacalności użytkowania raczej specjalnie nie liczę). Siłą rzeczy wybór padł na Plusa - chociaż nie wykluczam oferty innych sieci. Jedno jest pewne, chciałbym zostawić sobie swój numer z Simplusa.

A teraz do rzeczy. Po wstępnej analizie taryf uznałem, że najkorzystniejszą dla mnie będzie BiznesKlasa 50 z dodatkową godziną na połączenia do wszystkich. Co daje sumę łączną 60 zł miesięcznie netto. Brutto to wychodzi 73.20 co już jest mniej optymistyczną cenną ale ciągle się łudzę, że Tata pozwoli mi płacić cenę netto 8)
Chciałbym was zapytać o zasadność wyboru tej taryfy oraz o konkurencyjność. Czy jest to korzystna taryfa dla osoby, która tak jak ja dzwoni dosyć często do wszystkich sieci(tak samo z sms'esami)?.
Jakie macie doświadczenia z tą taryfą? Czy są może jakieś kruczki w regulaminie, któraś z usług nie jest odejmowana od pakietu kwotowego?

Moje kolejne pytanie odnośnie tej taryfy brzmi: Jeśli wezmę ją w takiej postaci czyli BK50 + 1h do wszystkich to czy jest możliwość zejścia z abonamentu po 12 miesiącach na niższy? Może się okazać, że po roku czasu nawet po skończeniu okresu w którym będę miał + 1h co miesiąc to i tak te 50 zł czyli powiedzmy 100 minut to będzie dla mnie za dużo. Dlatego też jest to dla mnie dosyć istotna informacja. W salonie odpowiedziano mi, że nie ma takiej możliwości - że, można tylko zwiększyć abonament(tak, też jest w regulaminie) i że byłaby gdybym wziął czystą taryfę bez tej opcji + 1h. Czy to prawda? pisaliście już gdzieś o tym tutaj, że niby w regulaminie nie ma a fizycznie taka opcja jest?.

Kolejne pytanie jest związane z tymi zniżkami do plusa i na stacjonarne w tej taryfie o 30%. Czy tą zniżkę można uruchomić tylko od początku czy np. w dowolnym momencie? czy może po 12 miesiącach?. Jeśli od razu trzeba się decydować to czy można z niej zrezygnować?.

Czy za przeniesienie numeru z Simplusa muszę dodatkowo płacić?
Czy jest taka możliwość, że ja będę dostawał na jeden adres rachunek do zapłaty - sam mam płacić, a Tata na firmowy adres fakturę? Bo nie może to iść do mnie na inny adres jak ten na którym jest zarejestrowana firma prawda?
Ostatnie pytanie odnośnie taryfy może trochę głupie, ale czy nie ma możliwości wzięcia abonamentu biznesowego na 12 miesięcy w Plusie? I ew. jak dużo się przez to traci?

O ile z wyborem taryfy nie miałem większego problemu to z telefonem już jest. Ogólnie zastanawiam się nad: SE k750i(24 zł), SE k610i(243 zł) oraz Samsung E250(60 zł).

Wiem, że to nie jest temat o wyborze telefonu, ale może mi pomożecie trochę z wyborem. Co do moich preferencji, to jak dla mnie telefon nie koniecznie musi być jak szampony z cyklu 2 w 1. Dla mnie ważne jest, żeby telefon był wygodny w użyciu, miał wytrzymałą baterie i sam był wytrzymały a jedyną bajerą na którą mi zależy to radio. Nie mówię, że czasem w pociągu fajnie by było posłuchać mp3 czy pstryknąć fotkę ale to nie jest konieczne. Nie ukrywam, że istotna jest również cena. Ogólnie to SE k750i mi się podoba, ale jego wadą jak dla mnie jest joystick. Wcześniej miałem, SE k700i. Co prawda byłem w jego posiadaniu zaledwie 2 tygodnie, a później zostałem zmuszony do "zwrócenia" go "chłopcom z ulicy", więc może nie zdążyłem się przyzwyczaić ale ten joystick w nim tak średnio mi leżał. SE 610i podoba mi się pod tym względem bardziej, ale ma dwie wady jak dla mnie. Pierwsza to brak radia a druga to jak dla mnie zbyt wysoka cenna. Jeśli nie miałby Radia a byłby tańszy tak o połowę to pewnie bym się skusił. Samsung jest na końcu klasyfikacji. Ogólnie dla mnie chyba odpowiednia byłaby Nokia 6230 ale nie ma jej w cenniku, a 6230i(300 zł) jest zbyt droga.
Do każdej ceny telefonu muszę dołożyć jeszcze ubezpieczenie czyli + 80 zł(bo jak już będę miał ten telefon to chciałbym go używać i nosić ze sobą po Krakowie a nie, używać tylko w domu :roll: ). Nie bardzo mogę wydać jednorazowo 400 zł na telefon i ubezpieczenie bo to moje miesięczne uposażenie studenckie. Ogólnie mógłbym poczekać trochę, może uskładać na tego SE 610i ale czy warto?. Wiem, że sam sobie muszę na to pytanie odpowiedzieć, ale moglibyście trochę mi pomóc?

A może jest realna szansa na obniżkę tego konkretnie modelu w przeciągu powiedzmy najbliższych 2 miesięcy? Kaczy może Ty coś o tym wiesz? 8) Nie no pewnie nie wiesz, ale jak sądzisz? Istnieje taka szansa? Tak samo na obniżenie taryf? Wiosna, nowy operator i w ogóle :roll: ? Bo chyba wynegocjować tańszej ceny za telefony/bonusu minutowego ze względu na ilość abonamentów dla kolejnego abonamentu nie ma możliwości?.

Trochę post rzeka wyszedł, ale mam nadzieję, że ktoś dotrwał do tego punktu i mi pomoże. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam 8)
Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 22:43 przez Mazi, łącznie zmieniany 2 razy.

#158897  autor: homzik
 03 mar 2007, 20:19
mysle, ze jak dzwoni sie po roznych sieciach albo numerach stacjonarnych, to BK wypada naprawde niezle. Chyba, ze duzo rozmawia sie z wybranymi numerami, wtedy jednak konkurenci raczej tansi...

znizke mozesz sobie wlaczyc/wylaczyc w dowolnym momencie

co do faktur to moze daloby sie tak zrobic, zeby faktury z tego konkretnego numeru przychodzilyby na inny adres, ale wtedy pewnie trzeba byloby zalozyc nowe konto abonenckie, Ty dostawalbys fakture tylko za swoj nr telefonu, a tato za pozostale nr na inny adres

telefony - samsunga bym sobie odpuscil, jedyne co w nim fajne to to ze jest cienki, rozdzielczosc kiepska, aparat tez tylko vga ; bierz k750i, bo k610i specjalnie lepszy nie jest, umts Ci pewnie niepotrzebny, a k610i ma gorszy aparat... co do joya to zawsze jest gwarancja:)

Cene K610i ostatnio obnizali wiec w najblizszym czasie pewnie dalej obnizac nie beda

#158901  autor: D@rio
 03 mar 2007, 20:37
Mazi pisze:jestem pełen podziwu dla wiedzy(a co ważniejsze dzielenia się nią) i upartości w dążeniu do celu dla Panów: D@rio, Rokko oraz Kaczy.
Dziękujemy za uznanie ;)
Mazi pisze:Nie mylę się? W każdej sieci tak jest?
Jeśli chodzi o Plusa to nie mylisz. W innych sieciach jest różnie, ale często to ma znaczenie i jest inaczej.
Mazi pisze:Chciałbym was zapytać o zasadność wyboru tej taryfy oraz o konkurencyjność. Czy jest to korzystna taryfa dla osoby, która tak jak ja dzwoni dosyć często do wszystkich sieci(tak samo z sms'esami)?.
dzwoni tak. Z SMSowaniem już jest gorzej, bo 0.24,- za SMSa to sam przyznaj - mało atrakcyjna cena...
Mazi pisze:Jakie macie doświadczenia z tą taryfą? Czy są może jakieś kruczki w regulaminie, któraś z usług nie jest odejmowana od pakietu kwotowego?
Nie ma. Cały pakiet kwotowy jest do wykorzystania na wszystkie usługi (nawet SMS Premium, rozmowy międzynarodowe itp.)
Mazi pisze:Moje kolejne pytanie odnośnie tej taryfy brzmi: Jeśli wezmę ją w takiej postaci czyli BK50 + 1h do wszystkich to czy jest możliwość zejścia z abonamentu po 12 miesiącach na niższy?
nie.
Mazi pisze:że byłaby gdybym wziął czystą taryfę bez tej opcji + 1h. Czy to prawda? pisaliście już gdzieś o tym tutaj, że niby w regulaminie nie ma a fizycznie taka opcja jest?.
Tak, wtedy to prawda. Ale to inne promocje i inne regulaminy.
zdarzały się takie wyjątki że niektórym udawałó się zmienić wcześniej.
Mazi pisze:Czy tą zniżkę można uruchomić tylko od początku czy np. w dowolnym momencie? czy może po 12 miesiącach?. Jeśli od razu trzeba się decydować to czy można z niej zrezygnować?.
Można aktywować, deaktywować dowolnie, kiedy chcesz.
Mazi pisze:Czy za przeniesienie numeru z Simplusa muszę dodatkowo płacić?
musisz mieć tylko 5zł. na koncie zachowane, w Simplusie.
Mazi pisze:Czy jest taka możliwość, że ja będę dostawał na jeden adres rachunek do zapłaty - sam mam płacić, a Tata na firmowy adres fakturę?
nie ma takiej możliwości.
Mazi pisze:Bo nie może to iść do mnie na inny adres jak ten na którym jest zarejestrowana firma prawda?
może. Wtedy trzeba utworzyć nowe, oddzielne konto abonenckie.
Mazi pisze:Ostatnie pytanie odnośnie taryfy może trochę głupie, ale czy nie ma możliwości wzięcia abonamentu biznesowego na 12 miesięcy w Plusie?
z telefonem nie. Z samą kartą SIM - tak.
Mazi pisze:Ogólnie mógłbym poczekać trochę, może uskładać na tego SE 610i ale czy warto?.
jeśli nie potrzebujesz VideoCall i 3G (UMTS) to nie.
Mazi pisze:A może jest realna szansa na obniżkę tego konkretnie modelu w przeciągu powiedzmy najbliższych 2 miesięcy?
SE K610i ostatnio spadł o ile się nie mylę. Ale myślę żę za 2 miesiące znowu pewnie spadnie, o jakieś 49 - 99 zł. max. Także istnieje taka szansa ;)
Mazi pisze:Tak samo na obniżenie taryf? Wiosna, nowy operator i w ogóle ?
No tego to My już niestety nie wiemy. A we wróżenie z fusów nie zamierzamy się bawić ;)
Mazi pisze: Bo chyba wynegocjować tańszej ceny za telefony/bonusu minutowego ze względu na ilość abonamentów dla kolejnego abonamentu nie ma możliwości?.
przy nowej aktywacji - nie.

Mam dodatkowe pytanie:
- masz przydzielonego (a raczej Twój tata czy ma) osobistego Doradzccę Biznesowego G.300 ?

Obrazek

#158910  autor: Prometo
 03 mar 2007, 21:15
D@rio, ale ojciec Mazi, może przecież aktywować jemu numer telefonu np. w tej promocji http://www.plusgsm.pl/promocje/abonamen ... wy_gratis/ i tak będzie mógł odliczyć koszty a dla Mazi będzie to bardziej opłacalne. Dobrze rozumuję :?:

#158916  autor: D@rio
 03 mar 2007, 21:24
Prometo, dobrze ale Mazi chciał BiznesKlasę, a więc odpowiadam zgodnie z celami autora ;)

Ponadto, tak jak mówię - nie wiem czy jego tato ma opiekuna biznesowego G.300. Bo jeśli ma, to aby skorzystać z tej promocji co Ty podałeś tj. "TrzyGłowy Gratis" musiałby się wybrać do salonu, ponieważ opiekun jak znam życie będzie się wykręcał od realizacji tej oferty. Dlaczego? Bo oni mają prowizję tylko od ofert biznesowych...

Obrazek

#158919  autor: Prometo
 03 mar 2007, 21:28
No to już teraz wszystko wiem ;-)

#159049  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 12:00
Mazi pisze:A teraz do rzeczy. Po wstępnej analizie taryf uznałem, że najkorzystniejszą dla mnie będzie BiznesKlasa 50 z dodatkową godziną na połączenia do wszystkich. Co daje sumę łączną 60 zł miesięcznie netto. Brutto to wychodzi 73.20 co już jest mniej optymistyczną cenną ale ciągle się łudzę, że Tata pozwoli mi płacić cenę netto
Napiszę tak: jutro się coś zmieni.
Od jutra wchodzi promocja Dodatkowe godziny dla firm. Za 5 zł (a nie 10zł) dostaniesz 1.5 godz. (1 godz.)

Czyli będziesz miał abo za 55 zł netto i przez rok dodatkowy 1.5 godz. to BK50. :-D
Mazi pisze:czy jest możliwość zejścia z abonamentu po 12 miesiącach na niższy?
nie.
Wstyd D@rio.
Kod: Zaznacz cały
1.Abonent może w okresie 24 miesięcy od dnia zawarcia Umowy zmienić wybraną taryfę wyłącznie na inną taryfę, o której mowa w § 2 pkt 2 niniejszego Regulaminu, z zastrzeżeniem, że w okresie 12 miesięcy od dnia zawarcia Umowy wyłącznie na taryfę z Pakietem Kwotowym o wyższej wartości.
Mazi pisze:A może jest realna szansa na obniżkę tego konkretnie modelu w przeciągu powiedzmy najbliższych 2 miesięcy? Kaczy może Ty coś o tym wiesz?
Na N70, K800, E250 i parę innych modeli masz szanse :) Bo jutro zmieniają się te ceny.

...::: Made for loneliness :::...

#159062  autor: homzik
 04 mar 2007, 12:20
o prosze, a moze jakies regulaminy, Kaczy?:)

#159066  autor: gm
 04 mar 2007, 12:25
Kaczy: Czy jest w najbliższym czasie planowana zmiana oferty ANZ dla osób fizycznych? Pisałem kiedyś tutaj o złożonej reklamacji w sprawie przyspieszenia oferty ANZ i dostałem odpowiedź negatywną. W sumie to może nawet lepiej, bo jak już w marcu wystartuje Play coś się zmieni w ramach ANZ. Kolega mówił mi, ze podobno Konsultanci z BOKu dzownią do wybranych osób i oferują rabat na GODZINY 50% z umową na 12 miesięcy. Wiadomo coś więcej na ten temat?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#159072  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 12:37
homzik pisze:o prosze, a moze jakies regulaminy, Kaczy?:)
Regulaminy będą jutro na stronie Plusa :) Ja i tak za dużo wam gadam. Jeszcze mnie z pracy wyleją za to :x :?
gm pisze:Czy jest w najbliższym czasie planowana zmiana oferty ANZ dla osób fizycznych?
Nic na ten temat jeszcze nie wiem.
gm pisze:Kolega mówił mi, ze podobno Konsultanci z BOKu dzownią do wybranych osób i oferują rabat na GODZINY 50% z umową na 12 miesięcy. Wiadomo coś więcej na ten temat?
Tego też nie mogę potwierdzic, bo nie mam styczności z konsultantami. Przynajmniej nie z tymi :)
Najlepiej do nich zadzwonić i się o to spytać. Oni mają większe możliwości niż ja :wink:

#159081  autor: gm
 04 mar 2007, 13:00
Zobaczymy co pokaże Play i co na to operatorzy a w szczególności Plus, bo czekam na ANZ.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#159095  autor: Mazi
 04 mar 2007, 13:32
Dziękuje za szybką i fachową odpowiedź D@rio a Kaczemu za jakże dobre wieści z samego rana w niedzielę :-D
D@rio pisze:
Mazi pisze:Nie mylę się? W każdej sieci tak jest?
Jeśli chodzi o Plusa to nie mylisz. W innych sieciach jest różnie, ale często to ma znaczenie i jest inaczej.
No właśnie, tak trochę wczoraj posprawdzałem w cennikach i w Erze mają chyba dosyć korzystnie to rozwiązanie w postaci Pakietu Biznes 10 - no ale mniejsza o to

D@rio pisze:
Mazi pisze:Chciałbym was zapytać o zasadność wyboru tej taryfy oraz o konkurencyjność. Czy jest to korzystna taryfa dla osoby, która tak jak ja dzwoni dosyć często do wszystkich sieci(tak samo z sms'esami)?.
dzwoni tak. Z SMSowaniem już jest gorzej, bo 0.24,- za SMSa to sam przyznaj - mało atrakcyjna cena...
Masz racje, ale chyba we wszystkich sieciach w biznesie jest taka cena za sms'esy z tego co patrzyłem? Wiem, trochę drogo no ale ja ich po części rozumiem. Mój tata w ogóle nie wysyła sms'esów, a że są tacy kombinatorzy jak ja no to chyba już moja wina a nie ich :wink: Co nie zmienia faktu, że trochę mogli by wyjść przed szereg i obniżyć tą cennę.

D@rio pisze:
Mazi pisze:Tak samo na obniżenie taryf? Wiosna, nowy operator i w ogóle ?
No tego to My już niestety nie wiemy. A we wróżenie z fusów nie zamierzamy się bawić ;)
A szkoda, że się nie zabawiłeś :-D Jeśli byś napisał, że szansa jest to po tym co dzisiaj napisał Kaczy uznałbym Cię za medium i prosił o typowanie meczów :wink:
D@rio pisze: Mam dodatkowe pytanie:
- masz przydzielonego (a raczej Twój tata czy ma) osobistego Doradzccę Biznesowego G.300 ?
Chyba nie ma. Muszę dokładnie dopytać. Ale to chyba trzeba mieć 5 abonamentów tak? Tyle chyba nie ma. Zresztą z tego co tutaj pisaliście to więcej z tego szkód niż pożytku więc może to i dobrze, że nie ma tego Doradcy z Bożej łaski. A pro po rachunków. Nie przychodzi jeden na wszystkie abonamenty tylko każdy jest osobno z tego co wiem.
Kaczy pisze: Napiszę tak: jutro się coś zmieni.
Od jutra wchodzi promocja Dodatkowe godziny dla firm. Za 5 zł (a nie 10zł) dostaniesz 1.5 godz. (1 godz.)

Czyli będziesz miał abo za 55 zł netto i przez rok dodatkowy 1.5 godz. to BK50. :-D
Muszę powiedzieć, że to bardzo dobra wiadomość dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) :) Dzięki ! A nie mówiłem, wiosna idzie :wink:

Co do przejścia na niższy abonament to rozumiem Kaczy, że mogę zejść na niższy abonament po upływie 12 miesięcy od zawarcia umowy tak?
Kaczy pisze:Na N70, K800, E250 i parę innych modeli masz szanse :) Bo jutro zmieniają się te ceny.
:-D
Kaczy pisze:Regulaminy będą jutro na stronie Plusa :) Ja i tak za dużo wam gadam. Jeszcze mnie z pracy wyleją za to :x :?
E tam zaraz z pracy wywalą. Ja tam mogę powiedzieć jutro w salonie, że bardzo przysługujesz się osobom potrzebującym, albo nie wiem twojemu szefowi :wink: W sumie wiesz, zawsze możemy założyć społeczny komitet ds. walki z nieuczciwym Plusem, zostaniesz naszym doradcą. Wiesz pensyjka, samochód służbowy itd. :wink:

A tak już całkiem poważnie. Zastanawiam się czy ta obniżka to jakieś wyjście na wprost oczekiwań klienta związane z Play czy należy się spodziewać kolejnej obniżki po wejściu Play na rynek?

A tak BTW analizowałem sobie cenniki inny sieci. W sumie to Ery bo w Orange nie mogłem się połapać na tej stronie. I tak doszedłem do wniosku, że mają ciekawe oferty dla Biznesowych. Chociaż np. Pakiet Pakiet Biznes 60 wychodzi słabiej jeśli chodzi o połączenia do wszystkich z BiznesKlasą 50. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale już oferta Ery: "wyższa w cenie niższej" jest już chyba bezkonkurencyjna(http://www.era.pl/download/promocje/pakiet2/wwcn1.pdf). Powiem szczerze, jeśli byłaby taka oferta w Plusie to nie zastanawiałbym się ani chwili.

Kaczy mam jeszcze jedno pytanie. Odnośnie tych dwóch rachunków. Żebym ja wiedział ile mam zapłacić i na jakie konto a żeby Tato normalnie dostawała na adres firmy fakturę. Mozę Ty się na tym znasz. Kolega w Plusie powiedział mi, cytuje: "zrobimy tak, żebyś wiedział ile masz zapłacić". Ale się spieszyłem i dokładnie nie pytałem.

Pozdrawiam 8)

#159103  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 13:49
Mazi pisze:Co do przejścia na niższy abonament to rozumiem Kaczy, że mogę zejść na niższy abonament po upływie 12 miesięcy od zawarcia umowy tak?
No tak jak jest napisane w regulaminie. Czyli po 12 miesiacach można zmienić na mniejszy.
Mazi pisze:Żebym ja wiedział ile mam zapłacić i na jakie konto a żeby Tato normalnie dostawała na adres firmy fakturę. Mozę Ty się na tym znasz. Kolega w Plusie powiedział mi, cytuje: "zrobimy tak, żebyś wiedział ile masz zapłacić". Ale się spieszyłem i dokładnie nie pytałem.
Rachunek i faktura przychodzą razem, więc nie da się tego rozdzielic.
Więc można zrobić tak.
Utworzyć 2 oddzielne konta dla 2 numerów. Wtedy będą przychodziły 2 rachunki i 2 faktury.

Ja bym zrobił tak, że fakturę z rachunkiem wysyłałby do ojca do firmy. Zaś Tobie zalecałbym ustanowienie polecenia zapłaty. Będzie Ci automatycznie ściągało kasę z konta. A za drugi telefon ojciec będzie płacić ze swojej kasy.

#159106  autor: Mazi
 04 mar 2007, 14:05
Kaczy pisze:Rachunek i faktura przychodzą razem, więc nie da się tego rozdzielic.
Więc można zrobić tak. Utworzyć 2 oddzielne konta dla 2 numerów. Wtedy będą przychodziły 2 rachunki i 2 faktury.

Ja bym zrobił tak, że fakturę z rachunkiem wysyłałby do ojca do firmy. Zaś Tobie zalecałbym ustanowienie polecenia zapłaty. Będzie Ci automatycznie ściągało kasę z konta. A za drugi telefon ojciec będzie płacić ze swojej kasy.
Polecenie zapłaty byłoby najlepszym rozwiązaniem, ale niestety chyba nie mogę tego zrobić tak jak chce. Tzn. żeby mi ściągało kasę z mojego prywatnego konta za firmową komórkę a wszystkie papierki mogą wtedy iść do Taty. Z tego co mi mówili w salonie, polecenie zapłaty można zlecić tylko i wyłącznie w tym przypadku z konta firmowego.

#159133  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:15
Kaczy, żaden wstyd. Każdy się może pomylić. Regulaminów się nie uczę na pamięć jak Ty.
Mazi pisze:Masz racje, ale chyba we wszystkich sieciach w biznesie jest taka cena za sms'esy z tego co patrzyłem? Wiem, trochę drogo no ale ja ich po części rozumiem. Mój tata w ogóle nie wysyła sms'esów, a że są tacy kombinatorzy jak ja no to chyba już moja wina a nie ich Co nie zmienia faktu, że trochę mogli by wyjść przed szereg i obniżyć tą cennę.
z tym jest różnie. Ale raczej poniżej 20gr. w taryfach dla firm nie da się zejść.
Mazi pisze:A szkoda, że się nie zabawiłeś Jeśli byś napisał, że szansa jest to po tym co dzisiaj napisał Kaczy uznałbym Cię za medium i prosił o typowanie meczów
zacznę wróżyć jak PLAY zaprezentuje swoje cenniki ;) ...
Mazi pisze:Chyba nie ma. Muszę dokładnie dopytać. Ale to chyba trzeba mieć 5 abonamentów tak? Tyle chyba nie ma. Zresztą z tego co tutaj pisaliście to więcej z tego szkód niż pożytku więc może to i dobrze, że nie ma tego Doradcy z Bożej łaski. A pro po rachunków. Nie przychodzi jeden na wszystkie abonamenty tylko każdy jest osobno z tego co wiem.
no to jest bardzo nie dobrze jeśli na każdy numer jest oddzielne konto abonenckie. W takim razie napewno nie ma opiekuna G.300. Swoją drogą, to jet bałagan jak nie z tej ziemi ;-) w takim razie to nie jest nawet żaden atut negocjacyjny, skoro numery są tak porozrzucane po kontach. Ajajaj..nie dobrze. Radziłbym to posprzątać i zrobić konsolidację kont.
Opiekuna się przydziela regulaminowo od 5 aktywacji kart SIM ale są od tego wyjątki, mi naprzykład przydzielili już od 4 aktywnych kart SIM na koncie. Generalnie często jst tak, że po 4-ej aktywacji zgłaszcza się do Ciebie opiekun...
Mazi pisze:Co do przejścia na niższy abonament to rozumiem Kaczy, że mogę zejść na niższy abonament po upływie 12 miesięcy od zawarcia umowy tak?
Kaczy mnie zmobilizował ( :-D ) do tego aby przestudiować regulamin dokładnie. Tak, możesz.
Mazi pisze:E tam zaraz z pracy wywalą. Ja tam mogę powiedzieć jutro w salonie, że bardzo przysługujesz się osobom potrzebującym, albo nie wiem twojemu szefowi W sumie wiesz, zawsze możemy założyć społeczny komitet ds. walki z nieuczciwym Plusem, zostaniesz naszym doradcą. Wiesz pensyjka, samochód służbowy itd.
dla mnie też się jakieś stanowisko znajdzie? ;-)
Mazi pisze:A tak już całkiem poważnie. Zastanawiam się czy ta obniżka to jakieś wyjście na wprost oczekiwań klienta związane z Play czy należy się spodziewać kolejnej obniżki po wejściu Play na rynek?
można tak domniemywać...
Mazi pisze: I tak doszedłem do wniosku, że mają ciekawe oferty dla Biznesowych.
dlatego ja migruję z numerem Plusa do Ery :-) Jutro podpisuję umowę a Plusowi mówię bay bay. Od jutra zostaje mi w Plusie tylko jedna aktywacja :-)
Mazi pisze: Ale już oferta Ery: "wyższa w cenie niższej" jest już chyba bezkonkurencyjna
ja właśnie z Niej korzystam ;) Przyokazji biorę jeszcze inne benefity :-D
Mazi pisze:"zrobimy tak, żebyś wiedział ile masz zapłacić". Ale się spieszyłem i dokładnie nie pytałem.
pewnie chciał Ci włączyć usługę InfoPlus, gdzie SMS-em przychodzi kwota rachunku do zapłaty, a Ty byś musiał sobie tylko zapisywać numer konta, do wpłaty. Ale to i tak, jest wtedy koniecznie zrobienie oddzielnego konta, a więc na jedno wychodzi.
Mazi pisze:Polecenie zapłaty byłoby najlepszym rozwiązaniem, ale niestety chyba nie mogę tego zrobić tak jak chce. Tzn. żeby mi ściągało kasę z mojego prywatnego konta za firmową komórkę
Polkomtel Ci odrzuci taki wniosek, bo się dane osobowe nie będą zgadzać. To nie przejdzie.
Mazi pisze:Z tego co mi mówili w salonie, polecenie zapłaty można zlecić tylko i wyłącznie w tym przypadku z konta firmowego.
to akurat nie prawda.

Obrazek

#159137  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 16:33
D@rio pisze:z tym jest różnie. Ale raczej poniżej 20gr. w taryfach dla firm nie da się zejść.
Nie mam w domu cennika taryf biznesowych (a szkoda), bo tam jest opcja wykupienia pakietów sms za 10 zł. Wychodzi 12,5 gr (netto) za sms`a.
Jeszcze jutro to potwierdzę :)
D@rio pisze:Polkomtel Ci odrzuci taki wniosek, bo się dane osobowe nie będą zgadzać. To nie przejdzie.
A takie coś?? Druki Zgody na obciążanie rachunku dla PŁATNIKA - osoby regulującej płatność ze swojego konta bankowego za abonenta sieci Plus.

Z tego co jest napisane, to można to zrobić. Mazi jest płatnikiem, a abonentem sieci Plus będzie jego ojciec :-D

#159140  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:37
Kaczy pisze:Nie mam w domu cennika taryf biznesowych (a szkoda), bo tam jest opcja wykupienia pakietów sms za 10 zł. Wychodzi 12,5 gr (netto) za sms`a.
Jeszcze jutro to potwierdzę
jest takie coś, fakt. Ale nie jest to żadna rewalecja. W skład pakietu wchodzi 80 wiadomości SMS za 12,20zł. brutto.
Kaczy pisze:Z tego co jest napisane, to można to zrobić. Mazi jest płatnikiem, a abonentem sieci Plus będzie jego ojciec
ok, no to zgadza się, ale wtedy tego tato musi utworzyć nowe konto, i zrobić go pełnomocnikiem konta oraz wyrażić zgodę na zarządzanie kontem przez jego osobą. Wtedy przejdzie. Choć, ja nie jestem zwolennikiem zakładania każdego konta do każdego numer, pogubić się można ;-)

Obrazek

#159141  autor: Kaczy
 04 mar 2007, 16:39
D@rio pisze:ok, no to zgadza się, ale wtedy tego tato musi utworzyć nowe konto, i zrobić go pełnomocnikiem konta oraz wyrażić zgodę na zarządzanie kontem przez jego osobą.
Dlatego od razu pisałem, że numer musi być na oddzielnym koncie. Coś za coś... dzięki temu będzie mógł sam placić za swój telefon.

#159145  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:42
Kaczy pisze:Dlatego od razu pisałem, że numer musi być na oddzielnym koncie. Coś za coś... dzięki temu będzie mógł sam placić za swój telefon.
ale to mu się odbije chociażby na PWA później...

uważam że gra jest nie warta świeczki.

Obrazek
  • Strona 56 z 147
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 147
  • 1
  • 54