• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #158530  autor: przemek910
 02 mar 2007, 20:00
Telepolis.pl pisze:Nowa taryfa, o znajomo brzmiącej nazwie Relaks, kosztuje 330 zł miesięcznie. W ramach abonamentu klient ma do wykorzystania 1000 minut na połączenia do wszystkich sieci polskich i - uwaga - także europejskich. Taktowanie krajowych co sekundę, a zagranicznych co 60 sekund. Niestety, jest duża wada - niewykorzystane minuty nie przechodzą na kolejne miesiące.

Po wykorzystaniu limitu minuta kosztuje 60 groszy, SMS krajowy 20 groszy, a MMS - 40 groszy za każde 100 kB.

Dość ciekawa jest też cena transmisji danych - 0,1 grosza za 1 kB. Rozliczanie co 1 kB następuje jednak dopiero po pierwszych 100 kB, które liczone są w całości z góry - oddzielnie dla danych przychodzących i wychodzących
Źródło: Telepolis.pl

Co sądzicie o tej taryfie?

Zupełnie nie rozumiem czemu Era wprowadziła tą taryfę tylko dla klientów prywatnych... Sądzę, że więcej za granicę dzwonią ludzie biznesu :-)

#158531  autor: Kaczy
 02 mar 2007, 20:02
kin pisze:Sądzę, że więcej za granicę dzwonią ludzie biznesu
Zważywszy, że spora część Polaków wyjechała za granicę do pracy to taka taryfa może się przydać osobom prywantym.

Abonament dość wyskoki, mało osób aż tak dużo dzwoni. I martwi fakt, że minuty nie przechodzą.

...::: Made for loneliness :::...

#158595  autor: lookass
 02 mar 2007, 22:45
zbyt duzy abonament ja osobiscie bym nie bral i wada ze nie przechodza niewykorzystane min :/ moze to dopracuja :wink:

#158601  autor: Prometo
 02 mar 2007, 22:53
lookass pisze:zbyt duzy abonament ja osobiscie bym nie bral i wada ze nie przechodza niewykorzystane min :/ moze to dopracuja :wink:
Gdyby były do wyboru dwa abonamenty jeden o połowę niższy a drugi taki jak ustalili no i tak jak napisałeś, żeby niewykorzystane minuty przechodziły na następny miesiąc.

#158609  autor: rudy
 02 mar 2007, 23:28
Ciężka sprawa z tą taryfą, na oko wydaje się wielkim odkryciem, ale przy bliższym zapoznaniu się z nią dostrzegam wiele nieprzemyślanych decyzji ery. Choćby nie przechodzenie niewykorzystanych minut.
Na Play-a nie liczę, ale niech się pojawi, wówczas można się pokusić o wypowiedź czy warto podpisywać taką umowę.

#158652  autor: Rokko
 03 mar 2007, 09:39
Przepraszam a ile osob sie na nia zdecyduje?0,5 %? Zadna rewelacja.Niech popracuja nad popularnymi taryfami.Ludzie za granica i tak kupuja tam karty, bo wychodzi ich to duzo korzystniej. Przyznam z mojego punktu widzenia zadnej sensacji w tym nie widze. No a nieprzechodzenie to juz totalna bzdura.

#158794  autor: D@rio
 03 mar 2007, 15:57
Rokko pisze:bo wychodzi ich to duzo korzystniej.
jeszcze jest coś takiego jak VoIP ;)

Obrazek

#158818  autor: Rokko
 03 mar 2007, 16:47
D@rio pisze:
Rokko pisze:bo wychodzi ich to duzo korzystniej.
jeszcze jest coś takiego jak VoIP ;)
Dokladnie.Ta taryfa to jak wymysl biznesowy Plusa.

#158987  autor: Bartosz
 04 mar 2007, 05:51
Rokko pisze:Ludzie za granica i tak kupuja tam karty
no raczej nie :wink: gdyż minuty wliczone w abonament to nie minuty w roamingu lecz są to minuty na połączenia międzynarodowe :wink: a to duuuża różnica

#159136  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:30
Zgadza się.

Ale swoją droga, jak mam brać tę taryfę to wolę EraPrestige300 ;)

Pozatym, zauważyłem że Era coraz więcej wypuszcza ofert dla biznesu ;) ...choć, z nazwy są indywidualne :-) ale tak naprawdę, senso sctricto są adresowane dla biznesu, podobnie jak ta promocja.

Przypomnę także, że klient biznesowy z ofert indywidualnych może także skorzystać.

Obrazek

#159390  autor: poli76
 05 mar 2007, 15:38
ja uwazam ze to by byla dobra oferta nawet za te ponad 300zl gdyby mozna bylo fona zabrac ze soba za granice w roaming i tam kozystac a placic w Polsce ..nawet gdy min nie przechodza ..ja to bym widzial tak
330zl abonament 300min ( krajowe miedzynarodowe w roamingu0
wtedy moglbym sie pokusic bo jak ktos pracuje na wyspach to dla niego za taka wygode te 300zl to bulka z maslem..pozdo!