heh, śmieszna sprawa. wracam z pracy, a tu na wysłużonym speed touchu obie diody zapalone, nie migają. wcześniej spisałem sobie parametry na jakich można połączyć się ze stroną rejestracyjną multimo bez oczekiwania na płytkę od nich. tworzę nowe połączenie, ale nie idzie. ale spróbowałem ze starym neostradowym połączeniem i poszło:] sam nie wiem czy się cieszyć. ale może to znak, że w tepsie już zajęli się moim łączem, a to że znów zadziałało w ich sieci, to przypadek?
niestety słaby jestem w tych sprawach, ale może ktoś z Was potrafiłby odpowiedzieć, jak sprawdzić rzeczywiste możliwości łącza? tzn. na ile jest teraz przygotowane. gdzieś na innych forach czytałem wypowiedzi ludzi, którzy mieli podobną do mnie sytuację. mówili że net działa im ze starą prędkością (256), z przygotowany jest pod nową (1mb).
aha, jeszcze jedno: multimo ma enkapsulację (cokolwiek to znaczy) PPPoE LLC, a w połączeniu neo widzę PPPoA VCMUX. czy to można jakoś manualnie zmienić, czy to już raczej stały parametr łącza? z tego co widzę, VPI i VCI są takie same w obu usługach.
przepraszam jeśli bez sensu mieszam.