• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#157987  autor: Pawrzes
 28 lut 2007, 22:50
Jak ustaliłem po korespondencji na PW w miejscowości sebolx'a Era ma również 2 stacje bazowe jak Plus i Orange - tylko że konkurencja ma lokalizacje w centrum a BTSy Ery są mniej więcej na południu i zachodzie miasta. Ale już PTC złożyła w styczniu tego roku wniosek o pozwolenie na budowę 3 stacji w centrum - tak więc jest nadzieja na poprawę :-)

Pozdrawiam

#158022  autor: adek
 01 mar 2007, 07:49
Pawrzes pisze:Jak ustaliłem po korespondencji na PW w miejscowości sebolx'a Era ma również 2 stacje bazowe jak Plus i Orange - tylko że konkurencja ma lokalizacje w centrum a BTSy Ery są mniej więcej na południu i zachodzie miasta. Ale już PTC złożyła w styczniu tego roku wniosek o pozwolenie na budowę 3 stacji w centrum - tak więc jest nadzieja na poprawę :-)
A czy mogłbys tez sprawdzić ( ustalić) czy w mojej miejscowoscie też era ma zamiar postawić bts'a?? :-D Wiem ze miała takie plany lecz stacja została oprotestowana i sprawa jakby ucichła :x

#158136  autor: Pawrzes
 01 mar 2007, 13:44
adek, a jaka to jest miejscowość?

Pozdrawiam

#158215  autor: sebolx
 01 mar 2007, 16:46
Prometo pisze:A z Orange i Plus GSM też są takie problemy czy tylko z Erą :?:
U mnie tylko Era tak slabo dziala Idea i Plus maja super zasieg i nie ma takich problemow jak w Erze :-/

#159977  autor: BTS_lodz
 07 mar 2007, 09:39
Ja powiem krótko - skusiłem się na ofertę ery pod koniec zeszłego roku i na szczęście przestałem juz być abonentem tej najmarniejszej sieci. Nie będę się powtarzał - o swoich problemach pisałem już kilka tygodni temu na tym forum. Jest tragicznie - słaby i pływający zasięg, ciągłe handovery, "wycinanie" rozmów, przerywanie rozmów w trakcie ich trwania, szumy i trzaski, efekt echa, często komunikat "sieć zajęta". Po prostu dramat - przynajmniej w Łodzi Era jest do bańki.
Jak napisałem - już złożyłem rezygnację, płącąc przy tym oczywiście karę. Telefon miał być wyłączony 25 lutego. I zgadnijci co się wydarzyło - minął 25 luty a telefon nadal działa. Zadzwoniłem oczywiście wyjaśnić sprawę na BOA, okazało się, że bidaki zapomnieli mi wyłączyć telefon. Próbowali mnie naciągnąć na kolejny okres rozliczeniowy, w końcu stanęło na tym, że telefon wyłączą mi 25 marca, będę miał blokadę połączeń wychodzących i nie naliczą mi abo za ten okres.
Jak widać nawet dziady nie potrafią regulaminowo wyłączyć telefonu.

NIGDY WIĘCEJ ERY !!!!!!!!!!!!!

Niech żyje PLUS !!!!!!!!!!!!!!!!

#160001  autor: Prometo
 07 mar 2007, 12:58
BTS_lodz pisze:przestałem juz być abonentem tej najmarniejszej sieci
Czemu tak sądzisz :?:
BTS_lodz pisze:przynajmniej w Łodzi Era jest do bańki
Skąd wiesz jak jest poza Łodzią :?:
BTS_lodz pisze:NIGDY WIĘCEJ ERY !!!!!!!!!!!!!

Niech żyje PLUS !!!!!!!!!!!!!!!!
Nidy nie mów nigdy :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#160002  autor: D@rio
 07 mar 2007, 12:59
co klient to inne zdanie ;-)

Obrazek

#160004  autor: pawel_k
 07 mar 2007, 13:02
D@rio pisze:co klient to inne zdanie ;-)
i jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil.

jak sie komus ciagle vectra pslula to juz opla nie kupi ;)

:)

#160006  autor: Prometo
 07 mar 2007, 13:04
pawel_k pisze:jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil
A zresztą kto Polakowi dogodzi.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#160140  autor: Pawrzes
 07 mar 2007, 19:33
BTS_lodz, ech... i co Ci da to uogólnianie? Tak może jest w kilku lokalizacjach ale w większości zapewne nie ma problemu. To że u mnie e domu tak samo jest w Orange to ja nie widzę że Orange jest w Warszawie do bani, tak samo bardzo ciężko mi się rozmawia z drugą osobą mieszkającą na Rakowcu - przy średnim zasięgu handowery są przeważnie nieudane, połączeniem kilka razy na minutę rzuca po 3 BTSach tak że wiele razy zmuszony jestem powtarzać to samo lub aby mi rozmówca powtórzyl bo rwie strasznie i połączenia zostają zerwane ale na Plusa też źle nie powiem - takie poprostu miejce...

Pozdrawiam

#160336  autor: BTS_lodz
 08 mar 2007, 12:37
Pawrzes, toteż dlatego napisałem, że w Łodzi jest do bani w Łodzi. Nie wiem jak jest w Poznaniu, Warszawie, Krakowie, Koziej Wólce. Wiem, że w Łodzi dzieje się źle - rozmawiałem o tym z wieloma ludźmi mającymi jakieś pojęcie o GSM.
Mnie Era wybitnie nie podpasowała, komuś może Plus czy Orangutan nie pasi. Piszę tu o tym na forum tylko dlatego, że wielu ludzi tu piszących zakochało się ślepą miłością w erze i uważają, że era jest the best a reszta się nie liczy. Moje odczucia są zupełnie inne.

#161898  autor: Pawrzes
 13 mar 2007, 14:42
BTS_lodz pisze:Pawrzes, toteż dlatego napisałem, że w Łodzi jest do bani w Łodzi. Nie wiem jak jest w Poznaniu, Warszawie, Krakowie, Koziej Wólce. Wiem, że w Łodzi dzieje się źle - rozmawiałem o tym z wieloma ludźmi mającymi jakieś pojęcie o GSM.
Ale napewno tak nie jest w całej Łodzi tylko w wybranych lokalizacjach... Cóż, taka jakość sprzętu Alcatela zastosowanego w tym mieście...
BTS_lodz pisze:Piszę tu o tym na forum tylko dlatego, że wielu ludzi tu piszących zakochało się ślepą miłością w erze i uważają, że era jest the best a reszta się nie liczy.
Np. kto ? Jakoś nie wydaje mi się że mozna się ślepo zakochać w operatorze komórkowym ;-) No ale jak ktoś jest zadowolony z usług Ery to inne sieci mu są niepotrzebne do szczęścia...

Pozdrawiam