• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#157525  autor: D@rio
 27 lut 2007, 18:20
Neutrine Ray pisze:Dlatego tez MM liczy chyba na jakiegos nadzianego frajera, ktory po prostu kupi w sklepie na miejscu. Jednak przy takich pieniadzach, malo kto kupuje ad hoc bez zoorientowania sie w cenach. Te telefony beda leze i w media i ccs w nieskonczonosc, cena i tak nie spadnie do konkurencyjej.
może i masz rację, tyle że porównując sklepy internetowe, to są ceny podobne do tej ceny z MediaMarkt. Apropo, w ElectroWorld w Warszawie ten telefon kosztuje 1289zł. (a więc niewiele taniej ;-) ). Ceny internetowe także wahają się w okolicach 1200 - 1300. Najtańsza, tak jak mówiłem wcześniej - 1199zł.

Najtaniej wychodzi z Allegro. Ale z Allegro to wiadomo, różnie bywa (podobno)...
Neutrine Ray pisze:producenta/glownego dystrybutora
no to nie rozumiem czegoś. Główny dystrybutor to CSS, a tam ceny wiemy jakie są. Więc, jakoś dziwnie to jest. Samsung Polska, jako sam w sobie z tego co wiem to nie prowadzi sprzedaży telefonów...czy się mylę?

Obrazek

#157548  autor: Neutrine Ray
 27 lut 2007, 19:38
Producent zadko posiada firmowany przez siebie sklep internetowy, prowadzac sprzedaaz detaliczna. Jednak sa wyjatki, przykadem niech bedzie audiofilska firma "Shure", jednak mimo to marza znow jest taka ze na ebay'u moznadostac o 1/3 taniej :) Takia juz logika producentow i duzych koncernow :)
Szczerze powiedziawszy to ja wszytsko kupuje na Allegro, czasmi naprawde glupoty po 10zl, bo i tak nawet po uwzglednieniu kosztow transportu wychodzi taniej. NIGDY nie mialem zadnych problemow, zadnych oszustw, zadnych negatywnych sytuacji. Jesli nie kupujesz czegos za cene 10x nizsza niz na sasiednich aukcjach, a sprzedawca ma duzo pozytywow to nie ma praktycznie ryzyka.
Na Allegro D900 dostaniesz juz za 950zl

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#157553  autor: D@rio
 27 lut 2007, 19:53
teraz to już mam mętlik w głowie :|

Chciałbym poprostu kupić nowy, pewny telefon, wiedząc że pochodzi z Polski, z Samsung Polska, że jest kompletnie nowy i sprawny. Chcę mieć tę pewność że nikt przy Nim dotychczas nie grzebał, nic nie kombinował/zmieniał/używał...

Obrazek

#157558  autor: Neutrine Ray
 27 lut 2007, 20:03
Kazdy telefon oznaczony mianem "fabrycznie nowy" na Allegro spelnia te kryteria. Z polski nie pochodzi w zasadzie zaden bo musi tu zostac najpierw sprowadzony ;)

#157562  autor: D@rio
 27 lut 2007, 20:08
Neutrine Ray, aha, no to już wszystko rozumiem.

Skrobnę może e-mail'a do tego człowieka co mi poleciłeś i zobaczymy co mi odpowie.

Obrazek

#157567  autor: Neutrine Ray
 27 lut 2007, 20:13
skrobniej tez tutaj, jak sie potoczyla cala sprawa ;)

#157571  autor: D@rio
 27 lut 2007, 20:19
ok - na razie dzięki za pomoc.

Póki co, w poniedziałek będę posiadaczem Z400 z Ery :-)

Obrazek

#157596  autor: D@rio
 27 lut 2007, 21:16
Neutrine Ray pisze:to sa one z polskim pakietem niejako "firmowo"

Neutrine Ray
, możesz mi rozwinąć i wytłumaczyć w/w zdanie?

Obrazek

#157691  autor: PingNoMore
 28 lut 2007, 07:55
Na poprzedniej stronie pisałeś, że chcesz też wziąć model Z400. Daj znać jak się sprawuje bo też mam go zamiar zakupić.

#157827  autor: D@rio
 28 lut 2007, 16:50
PingNoMore pisze:Na poprzedniej stronie pisałeś, że chcesz też wziąć model Z400. Daj znać jak się sprawuje bo też mam go zamiar zakupić.
no to w poniedziałek jadę podpisywać umowę. Ok, pochwalę się.

Obrazek

#157869  autor: babeo
 28 lut 2007, 17:56
Co do MM, jak wiemy na każdy zakupiony towar jest 7 dni na testowanie i ewentualną wymianę. Dlaczego z telefonami jest inaczej (gwarancja podbita przy zakupie)? Czy może już to zmienili i dają 7 dni?

#157873  autor: D@rio
 28 lut 2007, 18:08
babeo pisze:Co do MM, jak wiemy na każdy zakupiony towar jest 7 dni na testowanie i ewentualną wymianę. Dlaczego z telefonami jest inaczej (gwarancja podbita przy zakupie)? Czy może już to zmienili i dają 7 dni?
Na razie póki co, wysłałem do tego człowieka z Allegro wiadomość e-mail. Na razie nie odpisał. Zobaczymy. W sumie minęło już 24h a więc zapewne nie odpisze. Widać moje pytania albo były zbyt trudne, albo odpowiedzi udzielone byłyby negatywne, a więc nie po mojej myśli ;-)

W takim razie, będę musiał się skusić na telefon z MediaMarkt. A wtedy, na pewno o tę kwestię zapytam...

Obrazek

#157923  autor: Neutrine Ray
 28 lut 2007, 20:41
Ja bym zadzwonil do nich, tak szybciej sie dowiesz i pewniej.

#157936  autor: D@rio
 28 lut 2007, 21:07
Neutrine Ray pisze:Ja bym zadzwonil do nich, tak szybciej sie dowiesz i pewniej.
no to już ewentualnie jutro.

P.S

Nie odpowiedziałeś mi na pytanie ;)

Obrazek

#157941  autor: Neutrine Ray
 28 lut 2007, 21:24
Jakie pytanie? Nigdzie nie zauwazylem pytania?

#157964  autor: D@rio
 28 lut 2007, 22:09
Neutrine Ray pisze:to sa one z polskim pakietem niejako "firmowo"
Neutrine Ray, możesz mi rozwinąć i wytłumaczyć w/w zdanie?

Obrazek

#158012  autor: Neutrine Ray
 01 mar 2007, 02:10
Glowny, bezposredni dystrybutor czyli Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. dostaje od producenta na polski telefony z fabrycznie przypisanym polskim softem. Polska ma oznaczenie "CB ". Telefony ktre sa z kolei przypisane do operatora GSM maja inne oznaczenia, np. "BR" - Era, "BV" - brendowany Orange i "CB" - niebrendowany Plus.
Wielu sprzedawcow z allegro przez posrednikow ma dojscie do tych wlassnie modeli.
Chodz moga je tez bezproblemowo nagrywac na inne wersje firmwarow i sprzedawac z gwarancja UE.

#158263  autor: D@rio
 01 mar 2007, 19:47
Neutrine Ray, ok, dziękuję za wyjaśnienie.
Neutrine Ray pisze:Wielu sprzedawcow z allegro przez posrednikow ma dojscie do tych wlassnie modeli.
czy Pan Grzegorz też jest taką osobą?

Obrazek

#158296  autor: Neutrine Ray
 01 mar 2007, 21:27
Tego nie wiem niestety, ale tym bym sie martwil, upewnij sie ze jest polski soft i pelna gwarancja producenta.

#158297  autor: D@rio
 01 mar 2007, 21:30
Neutrine Ray pisze:Tego nie wiem niestety, ale tym bym sie martwil, upewnij sie ze jest polski soft i pelna gwarancja producenta.
no na razie czekam na odpowiedź na e-mail'a. Zobaczymy. Choć nie podoba mi się tak długi okres oczekiwania...

Ponadto, kontaktowałęm się z działem Telecom ElectroWorld w Warszawie. Rozmawiałem z pracownikiem tego działu i ten gość sobie zanotował moje nazwisko, numer telefonu i ma oddzwonić jak tylko skontaktuje się z Samsungiem - chodzi o sprowadzenie granatowej wersji kolorystycznej. Zobaczymy...może coś z tego będzie.

A więc, czekamy...

Obrazek