• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 55 z 147
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 147

#157830  autor: D@rio
 28 lut 2007, 16:58
Kaczy pisze: Ja w tym miesiącu zrobiłem 400% ANZ
chcesz powiedzieć że masz aż tak wyjątkowy dar przekonywania? ;-)

Obrazek

#157831  autor: Kaczy
 28 lut 2007, 17:04
D@rio pisze:chcesz powiedzieć że masz aż tak wyjątkowy dar przekonywania?
Chyba tak :)

Ostatnio przyszedł koleś z matką i chcą telefon. Mówią, że byli wcześniej, ale w cenniku nie było telefonu, który koleś chciał. Pytam się jakiego szuka. No i wali tekst: "Nokia 6280".
No to mu mówię, że nie ma. Wchodzę do systemu, patrzę, że koleś ma abo za 25 zł :-D :lol: :lol: Uśmiech na twarzy, bo nawet jakby chciał ten telefon to zapłacil by z 1000 zł.

No i mówię mu, że przy tak niskim abo lepiej telefon kupić za gotówkę, a wziąć sobie albo rabat na abo, albo dodatkowe minuty, jak te 25 zł mu nie wystarcza.

I taka ogólnie jest prawda. Jak ktoś przychodzi i chce niewiadomo jaki wypaśny telefon w najniższym abo to należy mu przedstawic taką sytuację. Niech nie żyje w nieświadomości i niech nie czeka x lat aż wprowadzą N93 do abo :twisted: :roll:

Ps. Nie piszę o ubezpieczeniach telefonu, bo tutaj sam w 2 tygodnie robię plan miesięczy za wszystkich :mrgreen:

...::: Made for loneliness :::...

#157833  autor: D@rio
 28 lut 2007, 17:07
powtrzymam się od komenatrzu ;) Ale gratuluję...

Obrazek

#158275  autor: miliard
 01 mar 2007, 20:26
Zadzwoniłem do BOK z zapytaniem o ofertę. Miły pan powiedział, "jest dla pana super oferta". Pytam o szczegóły i wychodzi na to, że warunki mam identyczne jak koleś z ulicy.
Na pytanie, czy jest różnica dla Plusa między wiarygodnym klientem z długim stażem i z kilkoma numerami na koncie od takiego, który przychodzi z ulicy usłyszałem "my proszę pana cenimy klientów, którzy podpisują z nami (nową) umowę". Głównym argumentem jaki podał jest to, że operator dotuje słuchawki. Chyba myślał, że ta informacja doprowadzi mnie do orgazmu. Powtarzał to 4 albo 5 razy bo innego argumentu nie był w stanie podać.

A PWA nie jest umową??? Wszystko jasne. Temu z ulicy na dzień dobry powiedzą "za dwa lata dostanie pan super ofertę".

Ogólnie to facet podniósł mi nieźle ciśnienie ale wywiązał się wobec pracodawcy. Zabieram się za pisanie reklamacji. A jak nie to być może Alternatywy P4.[/b]

#158327  autor: xysiek
 01 mar 2007, 22:45
hehe standard:) Jak dla mnie "zindywidualizowana" to gorsze, bardziej irytujace, dolujace i przede wszystkim nietrafione okreslenie na oferte PWA plusa. "Super" jeszcze ujdzie:)

Interesowal sie ktos ANZ? Sa juz te 30-50% znizki??:)

#158331  autor: Kaczy
 01 mar 2007, 22:56
xysiek pisze: Interesowal sie ktos ANZ? Sa juz te 30-50% znizki??:)
Chodzi Ci o zniżki na taryfy Godziny?
Jeśli o to, to już są. Dziś nawet proponowałem je klientowi :D

...::: Made for loneliness :::...

#158350  autor: homzik
 02 mar 2007, 00:07
kosaz pisze:Towarzyszu homzik, Wam to nigdy nic nie pasuje dobrze ze (Superkarta 10) na rok jest a nie na 2 :))
laski nie robia... zastanawiam sie czy wziac superkate 10 + iplusa czy moze blueconnecta 79, troche drozej ale 4gb limitu...
Bartplus pisze: Masz te wszystkie swoje karty na jednym koncie? Niestety w Plusie w przypadku posiadania kilku numerów lepiej je mieć na osobnych kontach bo przy PWA dzielą rachunki na ilość numerów na koncie i wychodzi gorsza średnia, co oczywiście się przekłada na ofertę.
D@rio pisze:ja uważam że lepiej na jednym. Zawze ARPU jest większe a nie tak "dziubdziać" i w sumie każdy rachunek będzie na grosze...
a jak tak dziela, to do tych ich sredniej liczy sie tylko podstawowy abonament czy dodatkowe uslugi tez?

Ja chce tylko zeby mi obnizyli w kwietniu-czerwcu cene na d900/k800 do jakiegos ludzkiego poziomu:)
gsmbiz.livenet.pl pisze:Polkomtel zmienia program utrzymania klientów, preferując intensywnie korzystających z usług oraz nie wymagających wymiany telefonu na nowy. Zmiana podejścia dotyczy zarówno klientów biznesowych, jak i klientów indywidualnych. Konsultanci działu utrzymania klienta w Pionie Obsługi Klienta mają wykazać się intensywnością swoich prac nad zahamowaniem odpływu wartościowych klientów oraz pozyskaniem nowych. Dla przykładu, dla abonenta indywidualnego, przedłużającego umowę na 12 miesięcy bez chęci nabycia nowego telefonu, chcącego płacić rachunki w granicach 200 złotych brutto operator proponuje:

- 400 minut rozmów wychodzących w dowolnym kierunku
- 5 godzin darmowych wieczorów i weekendów ( Plus i stacjonarne ) bez konieczności ponoszenia dodatkowych opłat w całym okresie trwania przedłużonej umowy
- 2000 minut rozmów wychodzących do 3 numerów "Swojaków" bez ponoszenia dodatkowych opłat za realizację usługi i pierwszą definicję numerów.

Jako "Swojaki" mogą być zdefiniowane krajowe numery stacjonarne oraz wewnątrz sieci Plus

#158351  autor: D@rio
 02 mar 2007, 00:09
homzik pisze:a jak tak dziela, to do tych ich sredniej liczy sie tylko podstawowy abonament czy dodatkowe uslugi tez?
patrząc masowo nie. Ale jeśli chodzi o ofertę indywidualną to tak, bo zawsze to dodatkowy argument - tak, jak mówiłem.
homzik pisze:Ja chce tylko zeby mi obnizyli w kwietniu-czerwcu cene na d900/k800 do jakiegos ludzkiego poziomu:)
ludzki poziom tzn.? Nie znam w sumie Twojej sytuacji na koncie...

Obrazek

#158352  autor: homzik
 02 mar 2007, 00:12
3, a wkrotce pewnie 4 karty sim, konto dopiero 1,5 roku, srednie rachunki 220-250 zl

a ludzki poziom? 199-249 netto przy BK50? Ale to jeszcze pare miesiecy to moze cos stanieje:)

#158353  autor: D@rio
 02 mar 2007, 00:18
homzik pisze:3, a wkrotce pewnie 4 karty sim, konto dopiero 1,5 roku, srednie rachunki 220-250 zl

a ludzki poziom? 199-249 netto przy BK50? Ale to jeszcze pare miesiecy to moze cos stanieje:)
to zapytam inaczej, bo nie mogę się tak ogólowo w tym wszystkim połapać.

1. kiedy Ci się terminowo kończy umowa?
2. ile masz aktywnych numer NA KONCIE? (i ile kont..).
3. jaka jest taryfa.
4. jaka jest średnia rachunków z ostatnich 3-ech i 6-ciu miesięcy (policz to).
5. jaka jest średnia dla całego konta.
6. jakie są na innych aktywacjach taryfy.

Obrazek

#158354  autor: homzik
 02 mar 2007, 00:23
1. gdzies w lipcu
2. na razie 3, ale planuje dolozyc 4-ta (superkarte) ; 1 konto
3. bk50
4. tak czy inaczej to mysle ze 66 brutto/mc bo na tym numerze raczej pakiet nie jest przekraczany
5. +/- 245 zl
6. jest jeszcze druga bk50 + bk30 + superkarta pewnie dojdzie + iplus

i do moich nowosciach o PWA bys sie cos wypowiedzial, widocznie nie zauwazyles bo dodalem to podczas edycji postu:)

#158357  autor: D@rio
 02 mar 2007, 00:38
homzik pisze:+ iplus
jako oddzielna aktywacja...?
homzik pisze:i do moich nowosciach o PWA bys sie cos wypowiedzial, widocznie nie zauwazyles bo dodalem to podczas edycji postu:)
daj link to sie wypowiem, bo ja nie widzę albo przeoczyłem.

No dobra, z tego co widzę i symuluję za Samsunga D900, w Lipcu dałoby się spokojnie obniżyć cenę do jakichś 199zł. netto :-) - to raczej jest spokojnie do osiągnięcia. Daje 80% gwarancji że się uda.

Obrazek

#158358  autor: homzik
 02 mar 2007, 00:44
iplus jako usluga dodana ; a jako aktywacja bez zakupu modemu na 12 miesiecy byloby lepiej? Bo nad tym tez moge pomyslec...

Z D900 zobaczymy... Nie wiem tylko kiedy mam zaczac walczyc? W kwietniu? I nie wiem czy chce d900 czy k800:) I wlasnie chyba na d900 daja mniejsze znizki niz na k800... bo w cennikach tez jest tanszy... a ktos pisal ze na k800 dostal 400 zl znizki przy bk50 - z 799 na 399 netto... nie chce mi sie patrzec na ceny d900, ale chyba pomiedzy bk50 a bk100 roznica byla niewielka, wiec i znizka zadna i teoretycznie lepiej oplacaloby sie brac k800... chyba zeby d900 dali za 1-49 zl to inna gadka:) albo nawet 99 zl...

Daje jeszcze raz:)
gsmbiz.livenet.pl pisze:Polkomtel zmienia program utrzymania klientów, preferując intensywnie korzystających z usług oraz nie wymagających wymiany telefonu na nowy. Zmiana podejścia dotyczy zarówno klientów biznesowych, jak i klientów indywidualnych. Konsultanci działu utrzymania klienta w Pionie Obsługi Klienta mają wykazać się intensywnością swoich prac nad zahamowaniem odpływu wartościowych klientów oraz pozyskaniem nowych. Dla przykładu, dla abonenta indywidualnego, przedłużającego umowę na 12 miesięcy bez chęci nabycia nowego telefonu, chcącego płacić rachunki w granicach 200 złotych brutto operator proponuje:

- 400 minut rozmów wychodzących w dowolnym kierunku
- 5 godzin darmowych wieczorów i weekendów ( Plus i stacjonarne ) bez konieczności ponoszenia dodatkowych opłat w całym okresie trwania przedłużonej umowy
- 2000 minut rozmów wychodzących do 3 numerów "Swojaków" bez ponoszenia dodatkowych opłat za realizację usługi i pierwszą definicję numerów.

Jako "Swojaki" mogą być zdefiniowane krajowe numery stacjonarne oraz wewnątrz sieci Plus

#158359  autor: D@rio
 02 mar 2007, 00:52
homzik pisze:a jako aktywacja bez zakupu modemu na 12 miesiecy byloby lepiej? Bo nad tym tez moge pomyslec...
zdecydowanie.
homzik pisze:Nie wiem tylko kiedy mam zaczac walczyc? W kwietniu?
w Maju jak zaczniesz, na początku będzie w sam raz dobrze.
homzik pisze: nie wiem czy chce d900 czy k800:)
w tym porównaniu ze względu na UMTS wybrałbym K800. Choć D900 to też dobry, biznesowy telefon, tyle że bez "wodotrysków". To raczej telefon do dzwonienia.
homzik pisze: I wlasnie chyba na d900 daja mniejsze znizki niz na k800...
nie ma reguły. To nie ma żadnego znaczenia przy dawaniu zniżki. Zniżkę można dostać tak naprawdę na wszystko, niezależnie od producenta i modelu.
homzik pisze: chyba zeby d900 dali za 1-49 zl to inna gadka:) albo nawet 99 zl...
zapomnij. Przy takiej taryfie tak tanio go nie dostaniesz. Obstawiam cenę pomiedzy 199 - 299 zł. netto. To jest max. jakie można osiągnąć, znając Plus'a.

* * *

Co do zacytowaneog postu: uważam że to nie pierwsze już obiecanki macanki Polkomtela. Generalnie patrzę na to sceptycznie. Jednak, troszkę znam tę firmę od wewnątrz i aż tak różowo to raczej nie będzie. Choć, dużo zależy od tego, co pokaże PLAY - to pewne. Potwierdzam jedynie nacisk na ANZ i promowanie głównie tych ofert. Natomiast, co do PWA rewelacji bym się nie spodziewał choć, jak patrzę obecnie coś tam powoli się rusza. Tyle że, szkoda że już po moim odejściu ;-) No ale, to już tak w życiu jest że przeważnie coś się zmienia kiedy "bohater" ( :-D joke of corse ) odchodzi... ;)
homzik pisze: 400 minut rozmów wychodzących w dowolnym kierunku
tak, tylko że tych ofert nie można łączyć.

Obrazek

#158360  autor: homzik
 02 mar 2007, 01:01
a co mi da iplus jako oddzielna usluga? Bo jesli mialbym tak to brac, to Blueconnect mi sie bardziej podoba...

UMTS od dzis mi niepotrzebny, kupilem sobie na allegro modem PCMIA z HSDPA i smigam:) ping czasami 100ms, a transfery 140kB/s... choc cos kolo 200kB/s tez sie zdarzylo:) Tak jak i zdarzaja sie duzo wyzsze pingi:) No i w Lublinie Era Ci HSDPA uruchomila:)

Wlasnie tel mi obecnie trzeba do dzwonienia, z duzym wyswietlaczem i dobrym aparatem... K750i nie bede bral bo sie przyzwyczailem do 240x320 w mojej 6233:) N73 ma male klawisze i bedzie cholernie droga wiec zostaja k800 i d900... nie wiem tylko jak z bateria w d900... i podobno w samsungach martwe piksele sie czesta robia... i smsy sie kiepsko pisalo, ale moze daloby sie przyzwyczaic:)

no jesli nie beda sie laczyc to lipa, ale jakby sie laczyly to byloby niezle

#158361  autor: D@rio
 02 mar 2007, 01:11
homzik pisze:a co mi da iplus jako oddzielna usluga? Bo jesli mialbym tak to brac, to Blueconnect mi sie bardziej podoba...
no da Ci, jako sama aktywacja, bez modemu, w abonamencie 60zl. brutto. A co Ci da? Oddizelny argument negocjacyjny, będzie Ci się liczyło jako dodatkowa aktywacja a to duży atut.
homzik pisze:No i w Lublinie Era Ci HSDPA uruchomila:)
wiem, tylko nie mam sprzętu żeby przetestować. Przetestuję jedynie sam UMTS Ery, bo biorę w poniedziałek Samsunga Z400 w Era Biznes :-)
homzik pisze:kupilem sobie na allegro modem PCMIA z HSDPA i smigam:)
a co to za modem?
homzik pisze:nie wiem tylko jak z bateria w d900... i podobno w samsungach martwe piksele sie czesta robia... i smsy sie kiepsko pisalo, ale moze daloby sie przyzwyczaic:)
te czasy już minęły. Teraz już baterie są bardzo wporządku. W takim razie zdecydowanie polecam D900. To porządny, dobrze wykonany biznesowy telefon. Sam chcę go zakupić ;)

Obrazek

#158364  autor: homzik
 02 mar 2007, 01:21
hmm... nie wiem czy wieksze wydatki na iplus i umowa na rok sa warte tych kilkudziesieciu zlotych rabatu na telefonie w PWA... i jakos mysle ze nie:)

Option GlobeTrotter GT Max w cenie troche nizszej niz na allegro:)

a z400 calkiem fajny... tylko w porownaniu do d900 wydaje sie taki gruby:) a ja i tak bym wolal 6233 zamiast z400, czemu jej nie chcesz?:) cena chyba w miare podobna...

#158424  autor: D@rio
 02 mar 2007, 14:28
homzik pisze:a z400 calkiem fajny... tylko w porownaniu do d900 wydaje sie taki gruby:) a ja i tak bym wolal 6233 zamiast z400, czemu jej nie chcesz?:)
1. niskiej jakości materiały wykonania.
2. BB5
3. nie jest to slider (a mi się slider'y podobają).
4. brak drugiej rozmowy do VideoCall
homzik pisze:hmm... nie wiem czy wieksze wydatki na iplus i umowa na rok sa warte tych kilkudziesieciu zlotych rabatu na telefonie w PWA... i jakos mysle ze nie:)
no praktycznie to się z Tobą zgadzam. Ja Ci tylko doradzam jak przekonać operatora bardziej przychylnie do siebie ;)

Obrazek

#158427  autor: chriss
 02 mar 2007, 14:34
hej, po pierwsze witam serdecznie.
mam pytanie, w zwiazku z konczaca sie umowa z plusem.
mam 2 telefony na jednym koncie, abo 55, jeden o 2 lat, a drugi juz tam dosc dlugo.
w sumie te oplaty nie sa przekraczane lub tylko nieznacznie.

i tu moje pytanie - co moge wynegocjowac zamiast pakietu minut ?
chcialbym najbardziej albo telefon n6233 lub k610i troche taniej - tak np. za 350 w abo za 40zlotych ,, albo obnizke abo zeby miec 55 a placic np. 45.

czy to wogole realne przy tak w sumie niskich oplatach ?

z gory bardzo dziekuje za jakies informacje

#158449  autor: Rokko
 02 mar 2007, 15:34
K610i moze wywalczysz za taka cene, Noki nie. Rabatu na abonament nie dostaniesz - nie ma szans.
W cenach telefonow startujesz od tych w aktulanej promocji - dobierz do swojej taryfy:
http://telepolis.pl/promocje.php?id=86
Ale raczej na obnizenie ceny bym nie liczyl.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2007, 15:37 przez Rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 55 z 147
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 147
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55