• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 52 z 147
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 147

#156366  autor: Bartplus
 24 lut 2007, 09:03
homzik pisze:niby tu 3 karty sim, a tu 4... choc pewnie saldo sie liczy...
Masz te wszystkie swoje karty na jednym koncie? Niestety w Plusie w przypadku posiadania kilku numerów lepiej je mieć na osobnych kontach.

#156367  autor: kosaz
 24 lut 2007, 09:08
Bartplus, a czemu tak sadzicie?? bo nie rozumiem?? ze lepiej miec na kilku kontach kilka numerow na siebie.
ja dzieki temu ze podpisalem na 2 nr na swoje konto to nie musialem czekac okresu 3mcy do 5plusa tylko odrazu w salonie formularz wypelnilem a to juz bylo po wejsciu regulaminu w ktorym mowa ze trzeba miec srednia z 3 mcy min. 60. zl. a to jest plus 40 z 50% znizki 8)

[ Dodano: 2007-02-24, 09:09 ]
no zobacze co zaoferuja mi na przedluke ale to w sierpniu na moimk nrze

#156370  autor: Bartplus
 24 lut 2007, 09:15
kosaz pisze:Bartplus, a czemu tak sadzicie?? bo nie rozumiem?? ze lepiej miec na kilku kontach kilka numerow na siebie.
Bo przy PWA dzielą rachunki na ilość numerów na koncie i wychodzi gorsza średnia, co oczywiście się przekłada na ofertę.

#156372  autor: kosaz
 24 lut 2007, 09:20
Bartplus, ok o tym to nie wiedzialem dzieki :) <browarek by polecial gdyby mozna bylo :twisted: >

#156439  autor: D@rio
 24 lut 2007, 12:14
Bartplus pisze: Niestety w Plusie w przypadku posiadania kilku numerów lepiej je mieć na osobnych kontach.
ja uważam że lepiej na jednym. Zawze ARPU jest większe a nie tak "dziubdziać" i w sumie każdy rachunek będzie na grosze...
Bartplus pisze:
Bo przy PWA dzielą rachunki na ilość numerów na koncie i wychodzi gorsza średnia, co oczywiście się przekłada na ofertę.
tylko tak gadają. Nic nie dzielą tak naprawdę. Ale jako argumenty przy negocjacji (czyt. oferty specjalne) jedno konto, jeden większy rachunek to dobry argument. A tak, jeden wielki bajzel. Nawet w E-BOK'u masz wtedy porządek i wszystko w jednym miejscu, jeden PlusKod itp. ...

Obrazek

#156788  autor: tejerek
 25 lut 2007, 10:43
W jaki sposób mogę sprawdzić w Erze czy mam 3 numery na jednym koncie czy na osobnych? Bo do tej pory nie wiem. I czy dałoby się to jakoś połączyć gdyby były na osobnych? Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam wszystkich...

#156807  autor: Rokko
 25 lut 2007, 11:45
ponizej masz temat o Erze.zadzwon do biura obslugi abonenta i spytaj.

#156898  autor: miliard
 25 lut 2007, 16:16
W Plusie jak masz kilka telefonów na jednym koncie to dostajesz fakturę zbiorczą na wszystkie numery. A jak na kilku różnych kontach to na każde konto dostajesz osobną fakturę.
W Erze chyba jest tak samo, bo jak dostaję w pracy fakturę korporacyjną to czasami na drugiej stronie jest końcówka rozliczenia dla kolegi.

#156903  autor: przemek910
 25 lut 2007, 16:30
miliard pisze:W Erze chyba jest tak samo
Tak, jest tak samo.
tejerek pisze:W jaki sposób mogę sprawdzić w Erze czy mam 3 numery na jednym koncie czy na osobnych? Bo do tej pory nie wiem. I czy dałoby się to jakoś połączyć gdyby były na osobnych? Z góry dzięki za odp.
bardzo prosto. Zaloguj się na IBOA wejdz do zakładki "Moje konto"(na górze strony) i spróbuj zmienić adres korespondencyjny. Jeśli się nie da, tzn że wystawiana jest faktura zbiorcza na wszystkie nr.

#157123  autor: Mel
 26 lut 2007, 13:51
Sprawa wygląda następująco:

Abonament już 4 lata. Przez pół roku abonament ok 40zł, rachunki średnio 80 zł. Potem abonament około 55 zł, rachunki 150 - 180 zł, bywało i 200 zł, ostatnie pół toku 80 - 100 zł. Od półtora roku numer jest na firmę. Płatność poleceniem przelewu, ale zdarzało się, że nie było pieniędzy na koncie, jakieś 4, 5 razy. W grudniu ub. roku roku zjawił się przedstawiciel, żeby dostosować taryfę. Obiecał się pojawić tydzień później, nie pokazał się do dziś.
2 lata minęły 25 lutego i do tego momentu nie została przedstawiona oferta. Koleżanka zadzwoniła dzisiaj, to dowiedziała się jedynie, że oferta została przygotowana i że ktoś zadzwoni. Była tak zła, że odłożyła słuchawkę. Po góra 2 miutach ktoś zadzwonił, ale ze względu na charakter pracy nie mogła odebrać.
Nie chodzi o wytargowanie czegokolwiek, jest zdecydowana przejść do Simplusa.
Pytanie dotyczy umowy na czas nieokreślony. Czy skoro nie podpisała umowy z Plusem, to zachowując określony czas wypowiedzenia może wypowiedzieć umowę bez żadnych konsekwencji? Wydaje mi się, że tak. I czy wypowiadając umowę może od razu zaznaczyć, że chce przejść do Simplusa czy też należy poczekać, aż umowa wygaśnie i wtedy, np. dzień przed wygaśnięciem dopiero zadeklarować przejście do pre-paida?

#157127  autor: Kaczy
 26 lut 2007, 14:01
Mel pisze: czy wypowiadając umowę może od razu zaznaczyć, że chce przejść do Simplusa czy też należy poczekać, aż umowa wygaśnie i wtedy, np. dzień przed wygaśnięciem dopiero zadeklarować przejście do pre-paida?
Nie ma opcji przejścia z abo so simplusa z zachowaniem numeru.
Mel pisze:Czy skoro nie podpisała umowy z Plusem, to zachowując określony czas wypowiedzenia może wypowiedzieć umowę bez żadnych konsekwencji?
Po skończeniu 2. letniej umowy można rozwiązać ją bez konsekwencji w dowolnym momencie.

...::: Made for loneliness :::...

#157145  autor: Mel
 26 lut 2007, 14:51
Dzięki Kaczy.
A jeśli jednak chciałaby przedłużyć umowę, to czy mógłbyś podać linki do powiedzmy standardowej ofery przedłużającej (nie wiem jak to się nazywa, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi) i na przykład do oferty dla nowych użytkowników?
Obie się kompletnie nie znamy na ofercie Plusa.... :oops:

#157152  autor: D@rio
 26 lut 2007, 15:03
ceny będą mniej więcej takie jak tu:

klient indywidualny

klient biznesowy

Obrazek

#157166  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 15:37
Rokko pisze:Marna szanse na wywalczenie czegokolwiek.Powiedz jaki model telefonu by cie interesowal.Niestety dla nich licza sie ostatnie 2 lata, nie przedluzales umowy, tylko byles nowym abonentem.Cena telefonu jaka Ci zaoferuja bedzie taka sama jak dla nowych przy twojej taryfie. Zadzwon na 2699 do DOPL i pogadaj z konsultantem.Napisz co Ci powiedzial.
A więc właśnie rozmawiałem z konsultantem, sporządzi pismo-prozbe w moim imieniu o obniżenie ceny aparatu, mówił że 50-100 zł jest całkiem realne :-). Wziął po uwagę 4 letni staż i wysokość rachunków :-).
Ale właśnie, wtedy telefon przyjdzie przesyłka i nie wiadomo co oni tam z magazynu wrzucą... czy soft nie będzie stary, jaka bateria... itp. No i czy nie lepiej od razu iść do salonu i dokonać tego na miejscu.. widząc co biorę.
Co radzicie??
Nie jest też na razie dostępny model który mnie interesował nokia 6151 i zmuszony jestem wziąć nokię 6230i.

#157169  autor: Rokko
 26 lut 2007, 15:42
Jezeli masz miec nizsza cene za telefon to bedziesz to mogl zrobic tylko prze DOPL.Takze nie ma co radzic.

#157170  autor: D@rio
 26 lut 2007, 15:44
Rokko pisze:Jezeli masz miec nizsza cene za telefon to bedziesz to mogl zrobic tylko prze DOPL.Takze nie ma co radzic.
ciekawe jaki konsultant będzie go obsługiwał ;-)
big_muzzy pisze:Ale właśnie, wtedy telefon przyjdzie przesyłka i nie wiadomo co oni tam z magazynu wrzucą... czy soft nie będzie stary, jaka bateria... itp.
a co, Ty jeszcze z takimi rzeczami chcesz kombinować? Heh, człowieku - zapomnij..

Obrazek

#157174  autor: Rokko
 26 lut 2007, 15:47
D@rio zakladam ze nasza ulubiona konsultantka ;).
PS. na razie cisza, nikt nie dzwoni, nie pisze. Czekam

#157176  autor: D@rio
 26 lut 2007, 15:50
Rokko pisze:D@rio zakladam ze nasza ulubiona konsultantka .
PS. na razie cisza, nikt nie dzwoni, nie pisze. Czekam
spokojnie. Nie ma co się śpieszyć. Ja również obstawiam to samo...

Obrazek

#157177  autor: Mel
 26 lut 2007, 15:52
D@rio pisze:ceny będą mniej więcej takie jak tu:

klient indywidualny

klient biznesowy
Dziękuję.

#157179  autor: big_muzzy
 26 lut 2007, 15:54
D@rio pisze:
Rokko pisze:Jezeli masz miec nizsza cene za telefon to bedziesz to mogl zrobic tylko prze DOPL.Takze nie ma co radzic.
ciekawe jaki konsultant będzie go obsługiwał ;-)
big_muzzy pisze:Ale właśnie, wtedy telefon przyjdzie przesyłka i nie wiadomo co oni tam z magazynu wrzucą... czy soft nie będzie stary, jaka bateria... itp.
a co, Ty jeszcze z takimi rzeczami chcesz kombinować? Heh, człowieku - zapomnij..
Nie bardzo rozumiem co macie na myśli...
Ja uważam, że lepszym rozwiązaniem jest iść do salonu i wymienić na miejscu bez obnizonej ceny. Bo z ta przesylka to troche tak jakby kupowac kota w worku...

Obslugiwal mnie jakis koles.
  • Strona 52 z 147
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 147
  • 1
  • 50
  • 51