• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #151715  autor: castagnet
 09 lut 2007, 14:12
Mam problem. Upadł mi Siemens C75. Teraz jak włączam aparat to ukazuje sie komunikat
"błąd kamery".
Poza tym ma zasięg tylko w krakowie, tam gdzie jest dobre "pole".
Jak wyjade poza kraków to niknie. Ale tym sie akurat troche mniej przejmuje.
Czy zmiana kamery pomoże? Czy przyczyną może być uszkodzenie na płycie głównej? Jak patrzyłem na tą płytę to wygląda nieźle, żadnych pęknięć większych nie ma.Zmieniałem soft i nic. Dalej to samo.

#151874  autor: Kaczy
 09 lut 2007, 22:37
castagnet pisze:Zmieniałem soft i nic.
Jak zmiana softu nie pomogła to pozostaje już wizyta w serwisie.
Też ostatnio miałem doczynienia z telefonem, który spadł i pokazywał błąd kamery. Powymieniali parę układów i telefon działał jak nowy.

...::: Made for loneliness :::...

#151883  autor: dziedziel
 09 lut 2007, 23:23
Fakt, lepiej dbać o c75, ostatnio gadałem z kolesiem z komisu i pokazywał mi oobudowy od c75 mają pewna wadę konstrukcyjna, tzn pękają w okolicach jakiegoś procesorka. Potem wystarczy już tylko mocniej ścisnąć ten telefon i koniec, więc może to pierwsze obiawy...

Pozdrawiam Dziedziel

#152258  autor: Kuller
 11 lut 2007, 14:58
No wiesz mój C75 bardzo dużo razy upadał i z raz było cuś z kamerą, ale jak wyłączyłem fona i włączyłem to działało, i chyba nic ci nie zostało jak pójść z nim do serwisu.

#154781  autor: castagnet
 19 lut 2007, 09:43
Ale czy jeżeli znajdę samą kamerkę i ją wymienię to jest szansa że będzie to działało?

Chodzi o to czy problem leży po stronie kamery czy płyty głównej.

#154888  autor: Kuller
 19 lut 2007, 15:19
castagnet pisze:Ale czy jeżeli znajdę samą kamerkę i ją wymienię to jest szansa że będzie to działało?

Chodzi o to czy problem leży po stronie kamery czy płyty głównej.
Raczej powinno pomóc ale nie obiecuje, mi się wydaje że to wina kamerki, też miałem takie problemy ale po pewnym czasie wszystko wracało do normy, a nic w nim nie grzebałem, dlatego nie obiecuje ale to nie jest wina płyty głównej.